ostatnie pięć sezonów drugiego frontu, biorę pod uwagę wyniki pierwszych dwóch drużyn, podaję liczbę punktów zdobytych u siebie i na wyjeździe (oraz sumę) w spotkaniach między pierwszą piątką (na koniec sezonu). rzuca sie w oczy Widzew, ale poza tym to mało kto rzetelnie punktował w meczach "na szczycie".
Piast 10 7 17
Pogoń 6 2 8
ŁKS 5 4 9
TSP 8 5 13
Widzew 12 12 24
Górnik 4 6 10
Widzew 10 5 15
Lubin 12 1 13
Lechia 10 3 13
Śląsk 9 5 14
-
-
Walka o AWANS :)
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja powiem tak, na polu kukurydzy będę zadowolony
> nawet z remisu. Ale w pozostałych meczach
> (Sandecja i Miedź u siebie, Polonia w Bytomiu i
> Tychy w Jaworznie) pasowałoby zgarnąć
> komplecik. :)
O - to, to!
Absolutnie nie uważam, że w Niecieczy trzeba wygrać, chociaż oczywiście fajnie by było.
Generalnie, nawet 3 wygrane i 2 remisy byłyby OK, mając w świadomości fakt, że czołówka gra ze sobą i bankowo punkty potraci.
Jeśli zdobędziemy 11 oczek w tych 5 meczach to na pewno pod koniec rundy nie będziemy niżej niż na 2 miejscu.
zauważcie jak w kontekście sobotnich derbów Zawiszy z Olimpią w Grudziądzu piszą bydgoskie media,
Zawisza [b]nie jest[/b] faworytem tego spotkania:
"To zdarzy się po raz drugi w tym sezonie, że bydgoska drużyna nie będzie faworytem spotkania w I lidze. Pierwszy raz było tak w Krakowie, kiedy zawiszanie zagrali z Cracovią i niestety przegrali. Po ostatnich słabszych występach zespół Jurija Szatałowa w podobnej sytuacji znajdzie się w sobotę w Grudziądzu. Tym bardziej że Olimpia złapała wiatr w żagle. W ostatniej kolejce pokonała w Gdyni Arkę 1:0"
http://www.sport.pl/sport/1,78975,12716320,Tak_strzela_gole_Olimpia___najblizszy_rywal_Zawiszy.html
Ro Man Napisał(a):
> zauważcie jak w kontekście sobotnich derbów
> Zawiszy z Olimpią w Grudziądzu piszą bydgoskie
> media,
Dobre - "bydgoskie" media i link do opiniotwórczej gazetki.
Jak chce sprawdzić co piszą bydgoskie media to wchodzę w
Express Bydgoski.
[i]A pamiętajmy, że podopieczni Jurija Szatałowa już w sobotę o 14.00 czeka ciężkie derbowe spotkanie w Grudziądzu, gdzie gospodarze nie zwykli tracić punkty (przegrała tam m.in. Cracovia 0:2, a w Pucharze Polski Pogoń i Lech).[/i]
http://www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=2273&NrSection=2&NrArticle=232427&IdTag=17
albo w Gazetę Pomorską
Po niedzielnej porażce Zawisza spadł na trzecie miejsce w tabeli. Trzecia Niecieczę (ma jeden mecz rozegrany mniej) wyprzedza tylko o punkt, Miedź o 3 "oczka", a Olimpię tylko o 4. Ścisk w czołówce tabeli robi się coraz większy, a przed bydgoskim zespołem bardzo trudne mecze. Za tydzień derby w Grudziądzu, potem do Bydgoszczy zawita Nieciecza, a następnie wyjazd do lidera ze Świnoujścia.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121021/PILKA10/121029946
Według Gazety Pomorskiej Zarówno Zawisza jak Nieciecza są na trzecim miejscu. Ot polskie dziennikarstwo:)
mogloby tak byc jakby nie napisali o tym dzielacym ich punkcie :)
(wpis profilaktyczny)
prawie 2 miesiące temu pisałem:
> ludzie, spokojnie, my biegniemy maraton, a nie 800
> metrów. to przecież polska piłka z polskimi
> kopaczami, a co za tym idzie, niewytłumaczalnymi
> wahaniami formy.
zdobywamy średnio 2 pkt. na mecz, a taka średnia w ostatnich latach dawała spokojnie awans. wystarczy więc utrzymać to tempo.
poza tym, jak niedawno pisałem, mecze między czołówką w ostatnich latach raczej nie przesądzały o awansach.
Dokładnie, do tego jak już pisałem gdzieś Zawisza Flota i Nieciecza ma dużo gorszy terminarz niż my!
My u siebie zagraliśmy na razie 5 meczy a taka Flota już 8! A jak wszyscy widzimy u siebie jesteśmy inną drużyną.
Dawniej już pisałem do awansu trzeba wygrywać u siebie praktycznie wszystko (co na razie robimy) a na wyjeździe wyszarpywać tyle co się da.
Prędzej Hokeiści odzyskają MP....
pintel nie pitol
Ale ja bardziej wierzę w to MP
Mimo słabej gry ale jesteśmy przy farcie ,więc wierzę w awans !
Życzyłbym sobie,wiecej pokory wobec przeciwników !
do końca rundy jesiennej trzba zdobyć co najmniej 9 na 12 możliwych punktów
Natomiast w zimie solidne wzmocnienia: bramkarz, obrońca, pomcnik i napastnik
Runda wiosenna będzie wymagała szerszej kadry. Nasz plus to aż 10 meczów u siebie.
[b]awans jest realny, pod warunkiem wzmocnień![/b]
PS.najlepiej byłoby rozszabrować Flotę. Taki Olszar czy Arifović pasowliby do koncepcji Stawowego...
w walce o awans nic się nie zmieniło. Mamy teraz trzy mecze , w których powinniśmy zawalczyć o 9 punktów. Polonia Bytom, Sandecja i Tychy to przeciwnicy do musowego zdobycia pełnej puli punktów, gdy się walczy o awans. Kończymy meczem u siebie z Miedzią. Teoretycznie powinniśmy zobyć 12 punktów i zakończyć sezon z 38 punkcikami.
Flota gra z Łęczną (d), Kolejarz Stróże (w), Zawisza (d) Termalica (w)....myślę 5 punktów i na koniec rundy 39
Zawisza - Olimpia Grudziądz (w), Temalica (d), Flota (w) Polonia Bytom (d)....myślę 8 punktów i na koniec rundy 33 punkciki
Termalica - Kolejarz Stróze (d) Zawisza (w) Olimpia Grudziądz (w) Flota (d) .....myślę 6 punktów i na koniec rundy 33 punkty
Nie powinno być źle, jak zagrają na full, powinniśmy zakończyć na premiowanym miejscu rundę. Przypominam, że w przyszłej rundzie gramy 10 meczyków u siebie.
Tychy są trudnym przeciwnikiem, przewiduje tam wpiernicz , Sandecja pokonała np. Termalice i to u niej.Nie mniej nasz zespół, stać aby wygrać wszystkie mecze do końca rundy ale i równie gładko i bezproblemowo możemy przegrać
Kajak Napisał(a):
> Tychy są trudnym przeciwnikiem, przewiduje tam
> wpiernicz , Sandecja pokonała np. Termalice i to
> u niej.Nie mniej nasz zespół, stać aby wygrać
> wszystkie mecze do końca rundy ale i równie
> gładko i bezproblemowo możemy przegrać
Reasumują i cytując zarazem klasyka: te mecze można wygrać, przegrać lub zremisować ;)
No miej więcej o to mi chodzi.
Przykro ,że przegraliśmy ale nie takimi meczami zdobywa się awans.
Awans zdobywa się punktowaniem ze średniakami i dołem tabeli.
Trzeba wygrac z Polonią , Sandecją i co najmniej 3pkt w 2-ch meczach Tychy/Miedź
i bedzie REWELACYJNIE.
Do końca rundy 8 pkt-ów i nie mam uwag do trenera.
Mecze konieczne do wygrania to Sandecja i Miedż. Koniecznie musimy utrzymać czyste konto przy Kałuży. Mecz w Bytomiu należy wygrać szybko, w I połowie, małym nakładem sił. Natomiast mecz z Tyszanami jest najtrudniejszy z tych, które nas czekają i dla własnych scenariuszy liczę go jako porażka.
Oczywiście powyżej wariant 9pkt. O tyle optymistyczny, ze dawałby nam przewagę psychologiczna na wiosne, szczególnie ze sporo domowych się szykuje.
Zakładając 9pkt. w 4 meczach, czyli 35pkt. na koniec rundy to prawdę mowiąc przed sezonem nie spodziewałem się takiego wyniku na zakończenie rundy. Myślełem że będziemy mieć ok.30pkt, co oczywiście jest ciągle bardzo prawdopodobne, wystarczy że zrobimy tylko 4pkt i sytuacja zmienia się diametralnie. Ważne będzie jak nasi wypadną w Bytomiu, ale myślę że po wpadce wczorajszej nie ma opcji by zlekceważyć przeciwnika, by było granie na stojąco takie jak ponoć wczoraj miało miejsce, nie wyobrażam sobie nic innego jak 3pkt z Polonią. Na pewno ciężki zapowiada się też mecz z Miedzią, ale mimo wszystko gramy u siebie, tak więc trzeba zrobić wszystko by zgarnąć 3oczka, ale na razie najważniesza Polonia.
Inne zespoły będą tracić punkty, bo przecież grają między sobą, tak więc i Flota i Termalika i Zawisza, pogubią punkty i to jest nieuniknione.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)