A ja pamiętam, a pamięć ta sprawia mi przykrość, dwa nasze mecze z Zawiszą z czerwca 1964 roku i chyba października 1966. Oba w Krakowie. Pierwszy wyglądał raczej dziwnie, bo był to ostatni mecz tamtego drugoligowego sezonu i przegraliśmy niespodziewanie 0:1. co dało awans Zawiszy do I ligi kosztem Startu Łódź. Pierwszoligowy mecz jesienny z 1966 roku, kiedy my broniliśmy się przed strefą spadkową, mógł spowodować zawał. Cracovia gniotła Zawiszę i była przez około 80 minut prawdziwa obrona Częstochowy. Nie schodziliśmy z połowy wojskowych z Bydgoszczy. Ale w końcówce szybki Pieszko uciekł Chemiczowi, podał do środka i było 0:1. Nasi rzucili się na oślep do przodu i znowu Chemicz puścił Pieszkę. ten wystawił i skoczyło się na 0:2. Dwa wypady, dwie bramki.
-
-
[WIKTORIA] [PP] Zawisza-CRACOVIA 11 sierpnia
boleklolek, kolego drogi. Wiemy że jesteś w Bydgoszczy, napisałeś to już w 439584395 postach. Szacun za wyprawę :)
Ależ mnie ciekawi ten mecz :)
Tutaj musze cie poprawic raz pisałem ze jestem w BDG a teraz ze juz na meczu na estadio jak z IG :) DO BOJU
e: [url=http://www.orange.pl/kid,4000181490,id,4001353216,title,na-zywo,article.html]TRANSMISJA[/url]
Wszędzie ten jeb... piast
ooo "I will follow him" śpiewają :) w oryginale to jest świetny kawałek ;)
Taktyka powinna zakładać jednak strzelanie bramek. Nie chcę zgrzędzić, ale na razie wygląda to na pykanie bez wielkiego sensu wszerz i do tyłu.
mowisz i masz GOOOOOOL
heh nie wierze wlasnym oczom, to sie fajnie oglada, brawo Bartek :)
kto w 13 min poslal to zajebiste podanie do Boljevica? Szeliga?
BRAWO ! :)
Bartek supersnajper :D
O żesz Ty jaka akcja i gol!
tez w to nie wierze ale to byl Szeliga, mi też się to podoba :)
czyzby nikogo w bydgoszczy niebylo Zadnych spiewuw itp
to nasi ? :D
No właśnie nie wierzę, że to faktycznie nasi kopacze.. Niebo a ziemia w porównaniu z tym, co graliśmy niedawno.
tylu pochwał pod adresem naszych nie słyszałem przez cały poprzedni rok.
I to jest to.. Gra ładna i poukładana, fajnie się to ogląda:) i mówię, nawet przy braku awansu w tym roku- zostawić, poskładać, bo ta paka ma przyszłośc;]
u Was też słychać głos przed obrazem ?
Tak jak wam pisalem ze stadionu po skladach jak podali zaraz widzizlem ze oszczedzaja skład na lige .. Na lewa strone wstawili MAKA 92 rocznik 1 mecz jako obronca hahahahaah a tak cale zycie gral na pomocy
Pasiasty92 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> u Was też słychać głos przed obrazem ?
tak
Nie wierzę własnym oczom :P
Że tak powiem nie wierze w to co widze, stłamsilismy Zawisze na jego terenie a to w naszym przypadku nie zdarzało się od długiego czasu.
jaram się w ch*j!
Dobrze, ale na razie jest 1:0. Nie można odpuszczać. Dla pewności trzeba strzelić więcej.
boleklolek Napisał(a):
Na lewa strone wstawili MAKA 92 rocznik 1
> mecz jako obronca hahahahaah a tak cale zycie
> gral na pomocy
to jest Mąka, więc wstawili Mąkę a nie MAKA :D
nie no, to serio nasi grają? NieprAWdopodobnie świetnie to na razie wygląda...
Podoba mi sie plan Żytki ujawniony w przerwie meczu ...[i]."żeby nie dać strzelić Zawiszy ani jednej bramki kontaktowej..."[/i]
w morde jeża nie wierzę... to nie mogą być nasi, kto to gra w naszych koszulkach??:D
dankam Napisał(a):
> Że tak powiem nie wierze w to co widze,
> stłamsilismy Zawisze na jego terenie a to w
> naszym przypadku nie zdarzało się od długiego
> czasu.
Nie zapeszaj jeszcze nie koniec hehe, ale jak to oglądam to te czasy awansów mi sie przypomniały Walka Ambicja to aż chce się oglądać.
ja też najebie sie z tego powodu, nie mogę uwierzyć że Sławek potrafi rzucić 40 m piłkę do nogi, a Bartek strzela bramkę i robi triki techniczne. Ale żeby nie bylo nadal są podania niecelne wiec trzeba trenować trenować i jeszcze raz trenować. Bójcie się chamy do ekstraklasy wracamy zaśpiewamy już niedługo !!
Nie ma co pompować balona ,ale serce się raduje widząc naszą grę.
Mam nadzieję,że po latach łez nadszedł nasz czas.
Psiur z opaską kapitana Zawiszy prawdopodobnie szczepień przeciw wściekliznie w tym roku nie przeszedł. Mam nadzieję że nikomu dzisiaj nogi nie złamie!
Duet Boilević - Dudzic zdaje się być pewniakiem do zdominowania punktacji kanadyjskiej , ogółem dzisiejszy mecz dobrym prognostykiem przed sezonem
Znowu a.iwan komentuje? czy mi sie tylko wydaje?
dopiero pierwszy mecz ale jak na I ligę gramy koncertowo. bardzo sie cieszę, pzdrw
tak komentuje iwan...ale nawet on dziś jakoś tak się cieplej o nas wypowiada ;)
Będzie dobrze...gramy jak nigdy...a raczej od 4 sezonów ;)
Bzyyczek Napisał(a):
> tak komentuje iwan...ale nawet on dziś jakoś tak
> się cieplej o nas wypowiada ;)
> Będzie dobrze...gramy jak nigdy...a raczej od 4
> sezonów ;)
eh "yyyyyyyyyyyyyy myśle yyyyyyyyyyyyyyy Cracovia yyyyyyy zaskoczyła Bydgoszczan yyyy eeeee yyy eeee" Kaplica
Panowie z Orange Sport zaglądają na forum. Pozdrawiamy! :D
O mówili o forum hehe
:D
[url=http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120811/PILKA10/120819852]http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120811/PILKA10/120819852[/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)