Wszystko zgodnie z planem, nie spodziewałem się więcej po naszych klubach, największego pecha miał Górnik wszystkie losowania miał tragiczne, żaden klub nie był do przejścia
-
-
EUROPEJSKI Futbol [Temat zbiorczy]
@jacula#42397
Bez przesady. Ferencvaros to nie mocarze. Natomiast z tych wszystkich meczów, które zagrali rysuje mi się jeden obraz: albo chcesz grać w piłkę jak oni i dostajesz w łeb od lepszych, albo grasz mądrze i przechodzisz.
@del_piero#11540
I tu się z Tobą nie zgodze, ci mocarze leją Trabzonspor, wcześniej Twente, może nie jest to drużyna pokroju Barcelony, Realu itp, ale jest to bardzo mocna drużyna i nie wiem czy jakaś polska druźyna dałaby radę
💥 🤯 JEDNA WIELKA KOMPROMITACJA - Raków Częstochowa zmienił NIE TEGO PIŁKARZA, którego chciał!
Człowiek odpowiedzialny za tablicę zmian wyświetlił numer Ameyawa, jako tego który musi zejść...
Gdy ten zszedł, reszta sztabu Rakowa zorientowała się, że to nie taki był zamysł i Ameyaw miał pozostać na boisku! 🤯
Niestety nie dało się już cofnąć... 🙃🙃🙃
Reprezentant Polski NIE WYTRZYMAŁ ZE ZŁOŚCI, a Medaliki odpadły z LK ❌️
ℹ️ Kamil Głębocki
6 dni później
Warto wspomniec ze cala kolejka ligi argentysnkiej oddaje hold Messiemu i jego decyzji o odejsicu z kadry narodowej... w podziekowaniu za caly jego dorobek dla argnetynskiej pilki wszystkie mecze sa przerywane w 10 minucie ( taki jego numer na koszulce) i bija brawo ne jego czesc... w sumie proste ale jak genialne pozegnanie iuznanie dla jego geniuszu pilkarskiego
62% czasu na mundialu Messi przespacerował.
Możecie pomyśleć o nim - leniwy... zmęczony...
Odpowiedź brzmi: GENIUSZ! 🧠⚽
Dlatego bezruch Messiego przeraża obrońców bardziej niż sprint:
✅ Brak właściciela: Gdy piłkarz biega, obrona wie, kto ma go kryć. Gdy Messi stoi w "martwej strefie", nikt nie wie, czy odpowiada za niego stoper, boczny obrońca czy pomocnik.
✅ Wyprzedzanie czasoprzestrzeni: Matematyk David Sumpter (Soccermatics) wyliczył, że Messi wchodzi w przestrzenie, które na boisku tworzą się dopiero 2-3 sekundy później.
✅ Paraliż decyzyjny: Mózg obrońcy potrzebuje sekundy na reakcję. Kiedy podejmuje decyzję – Messi jest już 5 metrów dalej.
Raphaël Varane przyznał wprost: "Na to nie ma taktyki!"
62% spacerowania to nie brak sił. To czysta matematyka rozgrywana nogami 🐐
Wczoraj ugryzłem pierwszy raz w tym sezonie mecz La Liga. 20 minut końcówki meczu Betis-Real M.
Emocjonująco.
Kojarzy ktoś jak dokładnie brzmi przepis odnośnie wbiegania w pole karne podczas rzutu karnego. Na co się patrzy? W sensie, noga na linii/za linią = nie wbiegł , czy jak to brzmi?
Cwiąkała z drugim gościem nie mieli pojęcia (hehe eksperci). Ja zresztą również nie.
W ten weekend pare fajnych meczyków. Ajax-PSV, Kanonierzy Smerfy.
@Diabel#8393 Jest jeszcze kilka innych, Athletic Bilbao-Atlético Madryd, Schalke-Bayern, Inter-Napoli, w zasadzie w każdej lidze jakiś ciekawy zestaw
Wczoraj cud się wydarzył , Liverpool w meczu wyjazdowym z Ipswich - wygrał . I to w stosunku 2 : 0 . Kredą w kominie napisać .
4 dni później
- Edytowany
W meczu LM Liverpool - AM primadonna bis , arbiter z Włoch .
Czyżby niejaki Massa był krewnym niejakiego Arysa ? Bo sadzi byki jak Arys . Chyba, że drukuje ...
W Slovanie w meczu z PSG wystąpił niejaki Blackman, którego pamiętałem z występu na Kałuży w pucharach w barwach Dunajskiej Stredy, i pamiętam, że zagrał wtedy bardzo dobrze.
Mileta Rajović rozkręca się w nowym klubie. W meczu pucharowym FC Midtjylland zanotował asystę i zdobył bramkę.
Młoty po dość chwiejnym początku w Championship wróciły na dobre tory. Wczoraj zapakowali 6 bramek Wrexham.
Liczę, że się wymienią miejscami za rok z kurkami, które na razie co prawda poza strefą spadkową, ale forma dobrze wróżąca, 4 mecze 2 pkty, zero bramek.
Kanonierzy właśnie wyrywają punkty czarnym kotom. 5 minut do końca.
Dobra, czas na derby Manchesteru,widzę że ManCity konkretnie skład zmieniony,no i nawet Haaland zmienił fryzurę.
Nie wiem o co chodzi w LaLiga w Hiszpanii,mecze ligowe są grane praktycznie codziennie od czterech tygodni,czyli od początku sezonu,po prostu w każdy dzień tygodnia jakiś mecz....w nadchodzącym tygodniu również.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)