Tak patrzyłem przed chwilą na tabele Premier League i tak pomyślałem... kurcze jak Aston Villa wygra ligę Europy to zwalnia z 5 miejsca miejsce w Champions League i wtedy Bournemouth by bylo w lidze mistrzów z 6 miejsca... piekny scenariusz dla Wisienek... szkoda ze odchodzi trener i najlepszy obrońca chyba nawet top 3 ligi Sensi... ilu oni zawodnikow sprzedali ostatnio za gruba kasę to szacun a pozycja z roku na rok lepsza. Piekna historia
-
-
EUROPEJSKI Futbol [Temat zbiorczy]
Hala Madrid ‼️‼️
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779120759-984.jpg[/img]
- Edytowany
Liczę na Bournemouth jutro, bo patrząc jak Gunners męczą się z Burnley, obawiam się że w ostatnim meczu na wyjeździe z Crystal Palace wyjdą tak posrani ciśnieniem meczu ze są to w stanie spierdolić.
- Edytowany
[quote]#post1726357 Liczę na Bournemouth jutro, bo patrząc jak Gunners męczą się z Burnley, obawiam się że w ostatnim meczu na wyjeździe z Crystal Palace wyjdą tak posrani ciśnieniem meczu ze są to w stanie spierdolić.[/quote]
Crystal Palace ma 3 dni później finał Pucharu Konferencji z Rayo Vallecano, co na pewno będzie miało wpływ na ich skład w meczu z Kanonierami.
Ale oczywiście miło by było, by Wisienki jutro zamknęły temat mistrzostwa, mają dalej o co walczyć i raczej o ich mobilizację nie ma co się martwić
CP ma dostać jeszcze 10 baniek euro bonusu za mistrzostwo varsenalu. jestem zatem spokojny o ich brak mobilizacji. jeśli CP urwie im punkty to na nowo uwierzę w moc piłki nożnej
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779171156-785.png[/img]
Przykre że sędziowie aż tak bezczelnie pilnują tego tytułu Arsenalu…
Nie tylko jego, ostatnie kilka kolejek to cudeńka wieksze niż w naszej buraczanej ...
co mam powiedzieć, hehe
Nie widziałem tego na żywo bo akurat gapiłem sie na coś w telefon, ale słyszałem komentarze chwilę potem podczas meczu.
Pełna zgoda, kopana jest sqrwiona na maxa, o tym pisałem wielokrotnie od dluższego czasu.
Ale poczekajcie, śledźcie wątek MŚ, zaraz się okaże, że Iran wiz nie dostanie do USA, haha
[quote]#post1726401 Nie tylko jego, ostatnie kilka kolejek to cudeńka wieksze niż w naszej buraczanej ...[/quote]
Pisalem o tym juz x czasu temu... ze juz od dsoc dawna malo co ogladam pilki bo kreca az milo... nie wazne czy nasza czy premier league czy champions league... wszedzie dia takie walki pod okiem kamer i maja na to wszscy na gorze wyjebane... no nie .. obrzydzili pilke mi calkowicie jawnym kreceniem i ustawianiem wynikow doslownie wszedzie... nie widaoomo nic o przepisach bo zmieniaja kiedy chca i jak chca.. nie wiadomo kiedy reka kiedy nie no nie da sie tak dawac robic w chuja...
- Edytowany
zauwazcie, kiedy czowiek był w stanie wytumaczyć Januszowi czy był spalony i czy była ręka na karnego.
A teraz eksperci w studio siedzą jak te głupki i spekulują jakby kośćmi rzucali.
Potem jest dezycja, a wszyscy "aha".. :D
albo z drugiej strony, spędzają 5 minut nad jakaś sutuacją, którą czlowiek od razu widzi, że karny/faul ewidentny.
Jakbym im serwery na tym VARze muliło zanim decyzja skądś przyjdzie, że tak, dać karnego :D
VAR nie muli serwerów tylko mózgi sędziom i samodzielne myślenie tak jak AI muli mózgi i samodzielne myślenie ludziom (są na to badania potwierdzające to co napisałem).
Wszystkie te Vary czy inne udziwnienia wprowadzono po to by sedziowie i działacze dalej mogli drukować i drukowanie zlecać .
też tak myślę. teraz można zawsze wymyślić czy karny miał być czy nie. tylko spalone są niby bezdyskusyjne bo jest pytanie o ten moment stop klatki
Bzdura.
Ludzie lubią karmić się teoriami spiskowymi, lubią negatywnie emocje i lubią doszukiwać się drugiego dna, a tematyka sędziowska jest do tego idealnym miejscem dając duże pole do popisu.
Tymczasem jest to zwykła ludzka niekompetencja, brak fachowości, w dodatku wszystko oparte jest o niespójne i niejasne przepisy które tylko zwiększają prawdopodobieństwo błędów, pomyłek i wypaczeń wyników. Tylko tyle i aż tyle.
a nie przeszło Ci przez myśl, czemu przepisy są skomplikowane? czemu nie są czytelne? czemu zdarzają się ich różne interpretacje? czemu co chwilę do przepisów wydaje się jeszcze dodatkowe wytyczne? czemu istnieją przepisy, które nie są w ogóle realizowane jak nie trzeba? czemu te same przepisy działają różnie w zależności od miejsca na boisku, w któym doszło do ich naruszenia?
jeśli nei wiesz to się obudź: wszystko jest poto by można było KRĘCIĆ WAŁKI. poto by można było na tych WAŁKACH zarabiać pieniądze.
w ciągu jednego wieczoru mogę spisać zasady gry w piłkę nożną na nowo, które nie będą budziły ŻADNYCH wątpliwości i nie będą dawały nawet cienia pola do ich błędnej reprezentacji. Tylko wiesz co się wtedy stanie? MAFIA będzie krzyczeć, że to zabije futbol i ducha sportu! A Ty do nich dołączysz w tym chórze będąc - mam nadzieję - tylko naiwniakiem.
[quote]#post1726447 Bzdura.
Ludzie lubią karmić się teoriami spiskowymi, lubią negatywnie emocje i lubią doszukiwać się drugiego dna, a tematyka sędziowska jest do tego idealnym miejscem dając duże pole do popisu.
Tymczasem jest to zwykła ludzka niekompetencja, brak fachowości, w dodatku wszystko oparte jest o niespójne i niejasne przepisy które tylko zwiększają prawdopodobieństwo błędów, pomyłek i wypaczeń wyników. Tylko tyle i aż tyle.[/quote]
Nie, Kolego, to są fakty . Za chwilę będą MŚ , zobaczysz ile podczas nich ukręci się wałków .
Ja bym nie miał nic przeciwko maszynie, zamiast drukarzy z gwizdkiem. Tylko, że maszynę też da się "naoliwić" tak jak IM pasuje.
dałoby się załatwić. rzucamy piłkę. piłka wyszla to aut, róg, piątka. dotknięcie ręką wolny/karny. dotknięcie nóg przeciwnika faul. chwycenie za koszulkę przeciwnika faul. chwycenie przeciwnika faul. wejście barkiem w klatkę przeciwnika (vide finał FA cup) wolny/karny. dałoby się to zaprogramować tylko trzeba zmienic zasady
[quote]#post1726463 dotknięcie ręką wolny/karny. dotknięcie nóg przeciwnika faul. [/quote]
Jak to niby widzisz, dotknięcie nóg i od razu faul? jak sobie wyobrażasz wtedy przebieg meczu gdzie byle kontakt jest przerywany gwizdkiem, albo specjalne nabijanie rąk w polu karnym, wbiega zawodnik w pole karne przeciwnika jest totalnie sam, jego koledzy na własnej połowie, no to co? nabijam w rękę rywala i mamy karniaka, super.
[quote]#post1726465 [quote]#post1726463 dotknięcie ręką wolny/karny. dotknięcie nóg przeciwnika faul. [/quote]
Jak to niby widzisz, dotknięcie nóg i od razu faul? jak sobie wyobrażasz wtedy przebieg meczu gdzie byle kontakt jest przerywany gwizdkiem, albo specjalne nabijanie rąk w polu karnym, wbiega zawodnik w pole karne przeciwnika jest totalnie sam, jego koledzy na własnej połowie, no to co? nabijam w rękę rywala i mamy karniaka, super.[/quote]
Akurat jeśli chodzi o rękę w polu karnym to jak najbardziej, ręka powiększająca obrys ciała to karny (niezależnie czy nabita czy jak, nieistotne), w ten sposób wyeliminowalibyśmy to co jest dziś na porządku dziennym. Przecież nigdy w historii nie było tyle dyskusji o rękach co w tym momencie po zmianie na obecne przepisy sic: mając jeszcze Var do dyspozycji!!!
Tylko skoro dziś każdą rękę możesz wytłumaczyć no to jest jak jest.
Samo dotknięcie nóg nie może być faulem, bo nie jest faulem; natomiast jeśli dajesz pretekst no to co innego. Sędzia nie będzie sprawdzał ile Niutonów przyłożyłeś i czy to powoduje już upadek czy nie. Wg mnie akurat z faulami nie ma problemu. Bardzo rzadko się zdarza żeby istotnie sędzia się pomylił. Natomiast w co drugim meczu jest dyskusja o ręce.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)