KamilloLce Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Podobno Stawowy chce zakontraktować dwóch
> piłkarzy obeznanych z 1 ligą. Jakie są wasze
> "listy życzeń"? Ja osobiście to bardzo
> chciałbym widzieć u nas Piotrka Kuklisa.
Ja również widział bym go bardzo w zespole .. Sprzydał by się.. Ale już mamy sobote i dalej nic.. A Wojciech wspominał że jutro ma być przedstawiona kadra na sezon..
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.. (niekończąca się opowieść)
Może będą jakieś niespodzianki :)
a ja bym widział Flisa ciekawe czemu jego temat upadł??
transfery według weszło
http://www.weszlo.com/news/11285-Cala_pierwsza_liga_grzebie_w_smieciach_10_najciekawszych_transferow_wedlug_Weszlo
Na papierze Zawisza rządzi !!!
Nazwiska nie grają...
A na boisku rządzi La Furia Cracovia i jej tiki-taka:)
Będzie dobrze tylko jeszcze wypada mieć solidnych zmienników bo kontuzje kartki i zaraz się okaże że Furia nam opadła bo nasz Xavi leży
Nie sztuką jest zakupić całą jedenastkę, sztuką ją ze sobą zgrać. Bardzo szanuję Szatałowa, ale mimo wszystko wierzę w chłopców Stawowego.
mam taką nadzieje ale jak bym miał do oceniać do dobry był :C
Mamy ekipę na środek tabeli.
Mam wiele szacunku do Stawowego ale bardzo przepraszam do tiki-taki trzeba mieć wykonawców a nie paru młodych zdolnych chłopaków. Dostaną po kościach i się skończy tiki-taka. Na dziś mamy absolutnie za krótką ławkę. Żeby wejść do ekstraklasy trzeba mieć w składzie ligowych wyjadaczy, długą ławkę i całą masę szczęścia.
Środek tabeli? Może nie jest to drużyna na awans ale żeby miało nas wyprzedzić pół pierwszej ligi to chyba trochę przesada...
Spokojnie panowie ...
Srodek tabeti moze nam dac awans do Extraklasy bo nie wiadomo ile
klubow dogra w 1-szej lidze do konca sezonu , i w Extraklasie tez :(
Ja pier... co za ludzie już panikują...
Pierwsze 5 kolejek pokaże mniej-wiecej na co nas stać. Technicznie mamy chyba największy potencjał w I-lidze...
[b]ALE[/b]
brak klasowego napastnika, środkowego obrońcy i ogólnie szerokiej ław może spowodować przy niesprzyjających okolicznościach, zamiast pierwszej dwójki wylądujemy gdzieś na 3-6 miejscu w tabeli...
W tej lidze będzie trzeba mierzyć się z harpaganami, którzy w dodatku na słowo "Cracovia" będą się szczegolnie moblilizować...
[b]Jednak jestem optymista i wierze w Stawowego[/b]
[b]Rekomenduje także Zajdlera[/b]
spiker pierwszy raz jak czytal nazwiska pilkarzy na meczu z hokeistami przeczytal "nowy zawodnik Cracovii Łukasz Zejdler"
pik_pok Napisał(a):
> spiker pierwszy raz jak czytal nazwiska pilkarzy
> na meczu z hokeistami przeczytal "nowy zawodnik
> Cracovii Łukasz Zejdler"
Potwierdzam.Też to słyszałem,ale nie byłem pewny,więc nie umieszczałem infa :P
http://www.transfermarkt.de/de/lukasz-zejdler/profil/spieler_178518.html na transfermarkcie Zejdler widnieje jako nasz gracz
A dziś Stawowy w Orange Sport podczas krótkiego materiału ze sparingu potwierdził, że w najbliższym tygodniu są szanse na pozyskanie dwóch ciekawych graczy. Oby chociaż te transfery nam wyszły, liczę na to. Oby temat Flisa powrócił, może Piotrek Kuklis, i jak pewnie większość forum chciałbym u nas porządnego stopera. Ale na sport.pl znowu pisali, że ma to być napastnik i środkowy pomocnik. Nie wiem, człowiek się gubi. :D
Dajcie spokój z tym Kuklisem już.
Ci di Zejdlera - imho, błąd tego spikera. Przecież Zejdler miał koszulkę bez nazwiska, bez numeru, poza tym wiadomości oficjalnej jako takiej nie było.
Na razie nie jest to więc nasz piłkarz.
Łukasz Zejdler coraz bliżej Cracovii
Dobra wiadomość dla Cracovii. Profesor Janusz Filipiak polecił podległym pracownikom podjąć działania zmierzające do szybkiej finalizacji transferu Łukasza Zejdlera .
Ustalono już warunki indywidualnego kontraktu z piłkarzem, a w tym tygodniu przeprowadzone będą negocjacje z Banikiem Ostrawa w sprawie warunków na jakich Łukasz Zejdler przejdzie do Cracovii.
Pomocnik Banika Ostrawa i młodzieżowej reprezentacji Polski trenuje z Cracovią od początku lipca. Testy wypadły znakomicie i trener Wojciech Stawowy uznał, że pozyskanie 20-letniego Łukasza Zejdlera będzie dużym wzmocnieniem drużyny.
Łukasz Zajdler od dwóch lat jest piłkarzem Banika Ostrawa. Najpierw trafił do juniorów, a po pół roku do pierwszej drużyny, która gra w czeskiej Ekstraklasie. Wcześniej Zajdler grał w czwartoligowej Unii Racibórz. Od kilku lat jest powoływany do młodzieżowych reprezentacji Polski U-19, U-20 i U-21.
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Lukasz-Zejdler-coraz-blizej-Cracovii
Od wczoraj nurtuje mnie, kto grał w drugiej połowie jako napastnik (bez numerka na koszulce i spodenkach. Nikt wokół mnie go nie rozpoznał, a jak dostał żółta kartke, to spiker powiedział, że to Zeidler, ale to ewidentnie nie on, bo wyższy i mocniej zbudowany (trochę z wyglądu przypominał mi Baniowego), zresztą Zeidler miał 9 na spodenkach.
Piotr Witoń
Socha to najlepszy dyrektor sportowy jaki jest na rynku .Biorąc po uwagę brak kasy w Wodzisławiu przez 15 lat robił tam takie transfery że mieli 15 lat środek tabeli mimo jednego z najmniejszych budżetów.
Klub na transferach kupić tanio sprzedać drogo zarobił przez te lata WIELE MILIONÓW ZŁOTYCH.
PRZY NASZYCH MOŻLIWOŚCIACH FINANSOWYCH JAKIE MIELIŚMY W EKSTRAKLASIE BILIBYŚMY SIĘ co ROKU o Puchary.
Trzeba wrócić do ekstraklasy by myśleć o dyrektorze sportowym.
Sęk w tym,że najwięcej tracimy nie mając DS.
Inna sprawa, czy taki Socha chciałby do nas przyjść.
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Pomocnik-Zaglebia-Lubin-trenuje-z-Cracovia
Od poniedziałku z Cracovią trenuje Damian Dąbrowski. 20-letni pomocnik Zagłębia Lubin ma zostać wypożyczony do Cracovii z opcją pierwokupu.
Kolejny pomocnik?
N jaki h*uj..biorą kolejnego pomocnika!! a gdzie napastnik !!!.. Jeszcze co to za pomocnik... Kuklis bez klubu a my szukamy dalej takich jak On..
Po części dobrze, bo młodzieżowiec, jednak jego wcześniejsze dokonania nie powalają na kolana.
PrzemoWZG Napisał(a):
> N jaki h*uj..biorą kolejnego pomocnika!! a gdzie
> napastnik !!!.. Jeszcze co to za pomocnik...
> Kuklis bez klubu a my szukamy dalej takich jak
> On..
Przemo,
Po pierwsze - to pisz poprawnie ch*ooj
Po drugie - po co nam Kuklis? Skoro jest bez klubu i nikt go nie chce, to pewnie jest jakiś powód
Po trzecie - kim jesteś żeby oceniać czy pomocnik jest nam potrzebny czy też nie?
Po czwarte - Suvorov jest z nami do 30 grudnia (taki ma kontrakt, potem odejdzie za darmo), a Zajdelra jeszcze nie ma. Skoro zatem ktoś może pomóc Pasom i ma do tego być WYPOŻYCZONY to co biadolisz?
Po piąte - przyjście pomocnika nie jest równoznaczne z brakiem napastnika
Po szóste - Pytanie czy napastnich CHCE/MOŻE do nas przyjść
Więcej luzu i wiary
ps. Hiszpania bez napastnika wygrała EURO :D
a to już się nie pamięta, że Wojtek gra bez napastników ?
taki styl i już.........
eredin Napisał(a):
> PrzemoWZG Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > N jaki h*uj..biorą kolejnego pomocnika!! a
> gdzie
> > napastnik !!!.. Jeszcze co to za pomocnik...
> > Kuklis bez klubu a my szukamy dalej takich jak
> > On..
>
> Przemo,
> Po pierwsze - to pisz poprawnie ch*ooj
> Po drugie - po co nam Kuklis? Skoro jest bez klubu
> i nikt go nie chce, to pewnie jest jakiś powód
> Po trzecie - kim jesteś żeby oceniać czy
> pomocnik jest nam potrzebny czy też nie?
> Po czwarte - Suvorov jest z nami do 30 grudnia
> (taki ma kontrakt, potem odejdzie za darmo), a
> Zajdelra jeszcze nie ma. Skoro zatem ktoś może
> pomóc Pasom i ma do tego być WYPOŻYCZONY to co
> biadolisz?
> Po piąte - przyjście pomocnika nie jest
> równoznaczne z brakiem napastnika
> Po szóste - Pytanie czy napastnich CHCE/MOŻE do
> nas przyjść
>
> Więcej luzu i wiary
> ps. Hiszpania bez napastnika wygrała EURO :D
Wiara najważniejsza! Wierzę w sukces :D
[quote=eredin]
Po drugie - po co nam Kuklis? Skoro jest bez klubu
[/quote]
Może dlatego, że Kuklis jest jednym z lepszych zawodników biegających ostatnio po boiskach I ligi?
Ale że do nas przyjdzie to nie ma się co łudzić. Filipiak wprowadza w klubie oszczędności a Kuklis chciałby dostać dobre pieniądze w kontrakcie.
Carlit Napisał(a):
> > Po drugie - po co nam Kuklis? Skoro jest bez
> klubu
>
>
> Może dlatego, że Kuklis jest jednym z lepszych
> zawodników biegających ostatnio po boiskach I
> ligi?
>
> Ale że do nas przyjdzie to nie ma się co
> łudzić. Filipiak wprowadza w klubie
> oszczędności a Kuklis chciałby dostać dobre
> pieniądze w kontrakcie.
Wiesz Carlit,
Gdyby naprawdę tak było to już byłby choćby w Śląsku, czy Wiśle
Nie piszę celowo o Legii
Mógłby grać w Ruchu, KGHM, do ligi weszły Pogoń i Piast, także Podbeskidzie zyskało sponsora
Może Jaga czy Polonia Warszawa
A gdzie jest ?
NIGDZIE.
Więc albo mentalnie odstaje od szatni (tego nie wiem) albo chce wiecej kasy niż jest wart.
Aha - może ma kiepskiego managera
Odrobina,kawałek,cwierc,lub połowa prawdy, tak tylko do potrzeb dyskusji.
PO pierwsze - poważnie/niepoważnie Pan Profesor- jak wskazują gwiazdy na niebie- podjął wszelkie środki
zaradcze, to znaczy otworzył kieszeń. Jak na razie to tylko przypuszczenie. Można miec wilgotne oczy od
czytania.jak dojrzewawam ,że tak bedzie
PO drugie- poważnie/niepoważnie. W prawdzie symbolika wartości narodowych/Angole/ jest rozbrajająca,
ale mnie nie buduje jak widze Agenta 007 i Jasia Fasole w wyjściowym składzie. Co za zbieg okolicznosci-
Królowa ogląda, a Wojciech realizuje.
PO trzecie- poważnie/niepoważnie. Wszystkich " Trolli,Lemingów" z góry przepraszam , bo na bazie wpisów
nawet "Donaldinio" zwolennikom nie jest w stanie wyjaśnic co to gra na 6-ciu ppomocników.
PO czwarte - poważnie/niepoważnie. Co ten Wojciech namieszał ,że taka długa lista zwolenników w tym
uczestniczy/ powoli ze mną/ Jak mnie wciąnie to dla trenera pomnik, a dla mnie kaplica.
PO piąte - Pan Wojciech w trakcje nieobecości/ tak zakładam/ tak mocno trenował piłkarski intelekt, że
wymyka sie od jednoznacznej oceny lemingozy i nie tylko.. A, co na to konkurencyjne nie - pany.
PO szóste - poważnie/niepoważnie. Na 3/4 szacun. Za odwage co do taktycznych nowinek, dobór wykonawców
pod koncepcje podjetą iitd. Panie trenerze już nie wiele z potrzeb -trzeba. Janek Fasola i Agent 007 w postaci
folkorystycznej, jest dobry- czy na trawie ?.
PO siódme. - poważnie /niepoważnie. Za cieżki dzień wczorajszy był dociągnąc do pkt. 10. Zamiast 8,9,10 w
zamyśle- azymut na sklep.
pzdr.
.
Kamaz Napisał(a):
> Po części dobrze, bo młodzieżowiec, jednak
> jego wcześniejsze dokonania nie powalają na
> kolana.
A ja uważam, że jak na 20-latka to ma nienajgorsze dokonania.
zac Napisał(a):
> Kamaz Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Po części dobrze, bo młodzieżowiec, jednak
> > jego wcześniejsze dokonania nie powalają na
> > kolana.
>
>
> A ja uważam, że jak na 20-latka to ma
> nienajgorsze dokonania.
Pewnie, że występy w Zagłębiu i to w miare regularne, dodatku w wieku bodajże 18 lat budzą podziw. Jednak ostatnią rundę grał (a czasami i nie grał) w Polkowicach, gdzie podstawowym zawodnikiem był Janus między innymi.
[quote]Po czwarte - Suvorov jest z nami do 30 grudnia (taki ma kontrakt, potem odejdzie za darmo)[/quote]
Jeżeli w przerwie zimowej będziemy na 1 lub 2 miejscu to może Alex zgodziłby się przedłużyć kontrakt, byłoby fajnie..
Kamaz Napisał(a):
> Pewnie, że występy w Zagłębiu i to w miare
> regularne, dodatku w wieku bodajże 18 lat budzą
> podziw. Jednak ostatnią rundę grał (a czasami i
> nie grał) w Polkowicach, gdzie podstawowym
> zawodnikiem był Janus między innymi.
Większe znaczenie niż jedna runda w Polkowicach ma to ,że wcześniej trenerzy widzieli w nim na tyle potencjału, że młodemu zawodnikowi dawali bardzo często szanse gry w ekstraklasie. Pożyjemy, zobaczymy, ale zawodnik wydaje się dosyć ciekawy.
Carlit Napisał(a):
> Może dlatego, że Kuklis jest jednym z lepszych
> zawodników biegających ostatnio po boiskach I
> ligi?
:D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)