Jak naszych rycerzy połamią pierwszoligowe trolle, to przyda się każda sprawna noga na ławce rezerwowej.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.. (niekończąca się opowieść)
Znawcą futbolowym nie jestem, daleko mio do klasy Pottera czy Sant'a. Zastanawiam sie jednak czemu odszedł Kaczmarek?
Skoro poszedł do Zawiszy to chyba 1sza liga nie była tu problemem? Na celowniku mamy tańszego , lepszego bramkarza?Jesteśmy aż tak ubodzy?
Wzmocniliśmy jednego z najgroźniejszych rywali. Nic ztego nie rozumiem.
No to wiemy, że tym bramkarzem z mocnym nazwiskiem nie będzie Przyrowski
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,title,Dogadane-Przyrowski-i-Wszolek-do-Jagi,wid,14746125,wiadomosc.html
wowi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No to wiemy, że tym bramkarzem z mocnym
> nazwiskiem nie będzie Przyrowski
> http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,title,Dogadane-
> Przyrowski-i-Wszolek-do-Jagi,wid,14746125,wiadomos
> c.html
Czyli nie przyjdzie do nas bramkarz o mocnym nazwisku, była mowa o Przyrowskim ;d
Seprioth Napisał(a):
> wowi Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > No to wiemy, że tym bramkarzem z mocnym
> > nazwiskiem nie będzie Przyrowski
> >
> http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,title,Dogadane-
>
> >
> Przyrowski-i-Wszolek-do-Jagi,wid,14746125,wiadomos
>
> > c.html
>
>
> Czyli nie przyjdzie do nas bramkarz o mocnym
> nazwisku, była mowa o Przyrowskim ;d
a kto mówił o Przyrowskim??
jego menago zapytany czy ma oferte z Cracovii odpowiedział ze nie zaprzecza ani nie potwierdza,
teraz są gierki menagerów nie wiecie jak to jest??? mówią ze cracovia jest "tym i tamtym" zainteresowana by zrobiło się głośno a wy wszystko łykacie.
Jak by Wojtek czy Radek powiedzieli ze jesteśmy przyrowskim zainteresowani to by wtedy był konkret a tak to wszystko spekulacje.....
Zbliża się połowa lipca a dwóch nowych, młodych Gizów jak nie było tak nadal nie ma. Gdzie są Ci obiecani przez trenera zawodnicy ?
Kajak Napisał(a):
> Znawcą futbolowym nie jestem, daleko mio do klasy
> Pottera czy Sant'a. Zastanawiam sie jednak czemu
> odszedł Kaczmarek?
> Skoro poszedł do Zawiszy to chyba 1sza liga nie
> była tu problemem? Na celowniku mamy tańszego ,
> lepszego bramkarza?Jesteśmy aż tak ubodzy?
> Wzmocniliśmy jednego z najgroźniejszych rywali.
> Nic ztego nie rozumiem.
Kaczmarek chciał odejść, dlatego odszedł.
Ciekawi mnie dalej dlaczego?
Kajak Napisał(a):
> Ciekawi mnie dalej dlaczego?
To już chyba wie tylko sam Kaczmarek ;)
No własnie co kierowało Samem Kaczmarkiem? Bydgoszcz ładniejsza, większe zarobki , umiłowanie Szatałowa, brak Tabisza?
Ponoć z Zawiszą pierwotnie miał trenować dla utrzymania formy, a w międzyczasie szukał klubu. Pasy.tv pisały, że jest blisko Championship, bulwarówki trąbiły o poszukiwaniu przez niego klubu na Ukrainie. No ale to wszystko widocznie plotki, skoro dołączył do Zawiszy.
Mają większe szanse na awans bo już ją lige poznali a pierwszy sezon w tej lidze jest cholernie ciężki. Przekonała się Arka która przecież miała awansować bez problemu . Przekonała się Pogoń która próbowała 4 lata majać 14 milionowy budżet czy tez Piast który poczekał 2-3 lata?
"Być może na obóz dojadą jeszcze zawodnicy, z którymi negocjują działacze Cracovii: stoper i defensywny pomocnik z doświadczeniem w ekstraklasie oraz napastnik, który w poprzednim sezonie błyszczał w I lidze."
Może to Kędziora wróci do Cracovii ? :D
A skąd ten link?
stąd:
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,115699,12107020,Cracovia_postraszyla_Rosjan__ale_musi_czekac_na_wzmocnienia.html
popatrzyłem na czołowych strzelców I ligi , plasują się nastepująco:
18 goli - Wojciech Kędziora (Piast Gliwice),
16 goli - Arkadiusz Aleksander (Sandecja Nowy Sącz),
14 goli - Adrian Błąd (Zawisza Bydgoszcz), Maciej Tataj (Dolcan Ząbki),
12 goli - Rubén Jurado (Piast Gliwice), Nildo (Bogdanka Łęczna), Ricardinho
teraz pytanie : Tataj , Aleksander czy Kędziora ? Chociaż ten ostatni raczej odpada
PS. ewentualnie powrót Świerczoka :P
Adrian Blad wciaz niedogadal sie z Zawisza a na gre w Lubinie nie ma co liczyc.
Zabraklo na tej liscie Flisa z Arki oktorym juz od dawna sie tez mowi ze nas ma wzmocnic.
Flis strzelił tylko 6 goli
Błąd
Liczę, że Bartek Flis przyjdzie. Solidny piłkarz.
Flis to chyba nie jest typowy napastnik, tylko ofensywny pomocnik, ale mogę się mylić...
Spieramy się o napastnika, a tymczasem nie mamy bramkarza.
"Krakowianie byli zdecydowanie lepszym zespołem od Amkaru do 68. minuty. Cracovia grała w piłkę, w dobrym stylu utrzymywała się przy futbolówce, a drużyna z Permu tylko biegała za rywalami. W 68. minucie Milos Budaković zagrał piłkę wprost pod nogi stojącego na 30. metrze Martina Blazicha, a ten skorzystał z prezentu, popędził z piłką na bramkę Cracovii i pokonał Serba. Po chwili było już 2:3, bowiem Budaković przepuścił strzał Nikity Burmistrowa z ostrego kąta w bliższy róg."(SF)
Stawowy mówił, że nasz trener bramkarzy jest bardzo zadowolony z zawodników których ma :D
a co ma mówić? Robi to dla budowania dobrej atmosfery w drużynie.
Z bramkarzem są 2 wersje.
1. Jest Gąsiński - pewny nr 2, a być może numer 1, bo przecież z Kaczmarkiem przegrywał rywalizację o włos;
2. Być może Staw prowadzi manewry, żeby numerem 1 był znany bramkarz z wieloletnim stażem w e-klasie. Znany także u nas. Bardzo dobrze znany:)
Docent, Cabaj? Ty mnie nie strasz!
Jak mialbym wybor Gasinski, a Skrzeszewski to wole tego drugiego, poziom podobnym z tym ze jeden mlody i sie jeszcze moze rozwinac, a drugi stary i sie rozwijal juz nie bedzie.
Z Gąsińskiego można wykrzesać wiele, jeżeli się na niego stawia i dobrze motywuje. Skrzeszewski może spokojnie być numerem 2, gdybyśmy zostali z tą dwójką, też by się świat nie zawalił.
Chwostek: no tak mi coś chodzi po głowie... możesz powiedzieć, że to tylko przeczucie, ale ja byłbym gotów się założyć o sześciopak dobrego piwa:D
No więc zbijam zakład: nie 6-pak tylko 1 dobre piwo:)
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,115665,12107779,Marcin_Cabaj_zagra_w_Sandecji_.html
Mnie też takie myśli nawiedzają, ale kto wie ? Od Budakiewicza nie ma gorszego bramkarza? Nie wiem...
Za Skrzeszewskim stoi ta zaleta, że jest młodzieżowcem, a co jest wymagane w I lidze.
No i chyba Skrzeszewski byłby dobry na nr 2, ale tego nr 1 ciągle u nas brak, bo Gąsiński nie dość ze słabiutki to jeszcze kontuzjogenny.
del
kkk_84 zamknąłeś wątek o Szałachowskim i zrobiłeś odnośnik do byłych zawodników. Czyżbyś wiedział coś czego jeszcze nie ogłoszono?
leszeczek Napisał(a):
> kkk_84 zamknąłeś wątek o Szałachowskim i
> zrobiłeś odnośnik do byłych zawodników.
> Czyżbyś wiedział coś czego jeszcze nie
> ogłoszono?
nie pojechal na oboz, nie trenuje, kontrakt mu sie skonczyl w czerwcu, byly doniesienia prasowe, ze sie nie dogadal z klubem, chyba wystarczajaco duzo powodow ? jak sie cos zmieni to sie otworzy jego temat.
Czemu Skrzeszewski na nr 2 ? mielismy Gliwe, to sobie poszedl, bo nie dano mu grac, a teraz chcielibyscie go u siebie.
Muertes Napisał(a):
> może warto
> byłoby się jeszcze raz uśmiechnąć do Janka
> Hoszka
Właśnie.
No to wg. Pasy.tv jeden z najemników, Visnakovs już poza Cracovią.
Kamaz Napisał(a):
> No to wg. Pasy.tv jeden z najemników, Visnakovs
> już poza Cracovią.
Oby tak jeszcze pozostali -
Pasy.Tv raz jeszcze:
[i]Ciekawa jest za to sytuacja Saidiego, który chciałby z Cracovii odejść....ale nie ma żadnej oferty:) Co z zawodnikiem, który nie pojechał na obóz zrobi teraz Wojciech Stawowy?[/i]
EDIT: Jeszcze lepiej: Znowu Pasy TV:
Jak ustaliły PASY.TV, w poniedziałek Saidi Ntibazonkiza wraca do treningów...Czy to oznacza że dojedzie do Gniewina czy już swoje miejsce w kadrze Stawowego stracił na dobre?
Pewnie Saidi żąda ponad milion rocznie od Lecha a Kolejorz nie chce tyle płacić i z transferu będzie wielka pyta :(
No to mamy zagwozdkę ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)