Stawowy ponoć się nie może dogadać z działaczami w sprawie transferów (stąd ta cisza) :/.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.. (niekończąca się opowieść)
Mc Clane Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Stawowy ponoć się nie może dogadać z
> działaczami w sprawie transferów (stąd ta
> cisza) :/.
U naszych "działaczy" to stały fragment gry.
"Działaczy" (swoją droga parszywy wyraz) jest trzech,a właściwie jeden...
[quote=tyski_pasy]
W ogóle wg mnie nasza kadra jest bardzo wątła fizycznie i tu widzę problem(i chyba nie tylko ja). Jak dla mnie brakuje nam 1-2 mocnych fizycznie walczaków i jednocześnie takich ktorzy wzbudzaliby respekt swoimi warunkami fizycznymi w przeciwnych drużynach jak i naszej jedenastce. Inna sprawa ze tacy gracze mogliby zostać motorami ciągnącymi drużynę, a być może nawet jeden z nich kapitanem bo osoby na to stanowisko nie widzę..
[/quote]
Tu jest odpowiedź na Twoje teorie :> . Jak na zawołanie :
[url=http://www.weszlo.com/news/10987-Jesli_Hiszpanie_zrewolucjonizowali_selekcje_to_czekam_na_efekty_w_Polsce]link: weszlo.com: Jeśli Hiszpanie zrewolucjonizowali selekcję to czekam na efekty w Polsce[/url]
Mc Clane Napisał(a):
> Stawowy ponoć się nie może dogadać z
> działaczami w sprawie transferów (stąd ta
> cisza) :/.
aha, tzn, że "Gizów" nie będzie :(
Skoro tak, to kupiłbym Adriana Świątka. Na napastnika (tak!)
Jak nie bedzie zgody na tych "dwoch nowych Gizow" - to dopiero bedzie kanal ....jak bedzie wygladal nasz budzet i przewidywania do tego - pewnie dowiemy sie za 2 tygodnie.
Ja osobiscie jestem z tych co nie wierza w cuda i jestem pesymistycznie nastawiony.
za pięć tygodni.
Ta, tak, a na górze bez zmian!
pojawiło się nazwisko Przyrowskiego - toż to drugi Cabaj, a nawet gorszy, bo o ile cabajada oznaczała błąd niekoniecznie kończący się bramką, tak "przyroś" to bramka, przy której bramkarz zwyczajnie nie zareagował, a strzał był do obrony. ten chłop raczej nie wprowadzi spokoju w szeregi obronne.
pojawiło się też nazwisko jakiegoś napastnika wypożyczonego z Ruchu do Arki, co to w 30 meczach strzelił 6 goli. mnie taki dorobek nie przekonuje.
a co do "nowych Gizów", to ja przez to rozumiałem utalentowanego grajka w IV-V lidze, do wyjęcia za grosze, tak jak Giza ze Świtu Krzeszowice i do sprzedania w perspektywie paru lat za poważną kasę. więc takie transfery to chyba miód na serce naszego CFO Tabisza.
wg komentującego mecz Cracovii na MalopolskaTV - Rok Straus decyzją trenera Stawowego nie będzie grał w Cracovii- super... znowu zaczyna się usuwanie zawodników bez wcześniejszego nabycia zastępców...
Idrissa Cisse przymierzany przez portale internetowe do naszej drużyny jest testowany przez Wartę Poznań, strzelił nawet bramkę w sparingu
[quote=Surep1906]
wg komentującego mecz Cracovii na MalopolskaTV - Rok Straus decyzją trenera Stawowego nie będzie grał w Cracovii- super... znowu zaczyna się usuwanie zawodników bez wcześniejszego nabycia zastępców...
[/quote]
Rozumiem, że chcesz ściągać zastępce dla Straus'a na ławkę? Niech tam siedzi jakiś nasz młody grajek z IV ligi, a nie najemnik.
Przemyslaw Szkatula - ma trochę potencjału warto go obserwować.
http://www.transfermarkt.de/de/przemyslaw-szkatula/profil/spieler_221956.html
Surep1906 Napisał(a):
> wg komentującego mecz Cracovii na MalopolskaTV -
> Rok Straus decyzją trenera Stawowego nie będzie
> grał w Cracovii- super... znowu zaczyna się
> usuwanie zawodników bez wcześniejszego nabycia
> zastępców...
Trudno Strausa nazwać zawodnikiem. Ze swoimi umiejętnościami dobry byłby może na podwórku albo betonowym boisku szkolnym ale nawet polska 1 liga to dla niego za wysokie progi. To już Dudzic lepszy.
Podpisywać kontrakt z Niedzielą, dziś się bardzo dobrze prezentował. Napastnika nam trzeba dobrego, sam Dudzic nie wystarczy ;d
Ten Niedziela nawet,nawet jak na 1 raz .
Niedziela był wyróżniającym się zawodnikiem na tle drużyny która grała w II połowie. Oddał ładny strzał lewą nogą i kilka razy dośrodkowywał do beznadziejnego Kaliciaka. Nie zastanawiać się tylko brać :)
Budzik przerasta drużynę o dwa poziomy , poziom czysto ektraklasowy więc nie zdziwię się jeśli odejdzie.
Niedziela zagrał bardzo przyzwoicie niestety ze względu na jakość przeciwnika poczekałbym z podpisywaniem kontraktu do kolejnego sparingu by zobaczyć ile jest wart na tle przyzwoitego przeciwnika .
Resztę zawodników trudno ocenić gdyż mecz poza poprawą morali w drużynie która w końcu wygrała raczej nie był żadnym wyznacznikiem. Podejrzewam że hokeiści podniosą wyżej poprzeczkę od Bytomskiej Polonii która już nie tylko organizacyjnie ale i sportowo zaczyna dzielić los Odry Wodzisław ;-/
Widziałem wydruk składu, numer 19 na spodenkach (i bez numeru na koszulce) miał Kaliciak. I ten zawodnik nie był beznadziejny, wręcz przeciwnie.
Co do transferów - mnie się wydaje, że faktycznie z tych, którzy są, dałoby się zbudować solidny zespół. Widać jak na dłoni, że zmieniła się kultura gry, zero wykopów na pałę, ani jednego podania górą do zawodnika oddalonego o 5 do 10 metrów:D
Martwi mnie pozycja nr 1, bo tych bramkarzy dzisiejszy przeciwnik w ogóle nie zmusił do wysiłku.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)