jeśli
[url=http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115698,13904838,Franciszek_Smuda_zostanie____dyrektorem_sportowym.html#BoxSportTxt][u]to jest prawdą to[/u][/url]
bardzo mnie to cieszy :P
-
-
W EKSTRAKLASIE ...
Może sprowadzi im trochę szrotu ze spadkowicza z 2. Bundesligi, akurat finansowo w ich zasięgu :D
ostateczny koniec patologii w Łodzi: ani klubu, ani stadionu. Prasa donosi:
[i]Po spotkaniu z szefami Widzewa i ŁKS prezydent Hanna Zdanowska podjęła decyzję, że stadion miejski powstanie przy al. Piłsudskiego[/i]
"zgasły waszych nadziei promienie"
To oczywiście jest wina Cracovii :P
Żeby nie było, mam wyjeb@ne na jednych i drugich, ale pytanie suram? Dlaczego koniec jakiegoś klubu Ciebie cieszy? (koniec GTS-u bym zrozumiał) Widzew to organizacyjnie taka sama patologia jak Łks. Tylko jeszcze trzymają ich w tej lidze za obiecanki-Cac(an)ki poprawy.
Smuda w GTS? lubię to. tzn. lubiłbym to.
yarasch - jeśli nie wiesz za co nie cierpię patologii zwanej pss-em - to nie mamy o czym dyskutować ;)
mam w domu szalik Cracovia-ŁKS, mam wielu przyjaciół w Łodzi - bynajmniej nie kibiców Widzewa.
Wiem, ze się pytasz o ŁKS bo ostatnio włazili wam do tyłka, a gdy Lech grał ostatni mecz w Ex z PSS-em wasi poznańscy kibice nie krzyczeli "jeszcze jeden" jak to się zdarzyło po strzeleniu dwóch bramek ze spalonego Cracovii. Tym bardziej cieszę się z upadku tej patologii.
suram jak kibic Cracovii może się z czegoś takiego cieszyć? Nas też mogłoby już nie być, byliśmy tego bardzo blisko. Żadnemu klubowi poza gts nie życzę takiego losu. No ewentualnie ich zgody mogłyby upaść.
suram Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> yarasch - jeśli nie wiesz za co nie cierpię
> patologii zwanej pss-em - to nie mamy o czym
> dyskutować ;)
Tylko się domyślam. Możesz przybliżyć, jak nie tu, to na PW :)
> Wiem, ze się pytasz o ŁKS bo ostatnio włazili
> wam do tyłka,
Ten powód dla mnie nie istnieje. Pierwsze zdanie mojego poprzedniego posta.
>a gdy Lech grał ostatni mecz w Ex
> z PSS-em wasi poznańscy kibice nie krzyczeli
> "jeszcze jeden" jak to się zdarzyło po
> strzeleniu dwóch bramek ze spalonego Cracovii.
> Tym bardziej cieszę się z upadku tej patologii.
Totalnie nie chce mi się wracać do tych pierdół. Zapytam tylko, mecz z nimi był przed meczem z Wami, czy po?
czy my oszukiwaliśmy piłkarzy oferując im na papierze 10 razy tyle co uczciwie płacący, a potem nie płacąc w ogóle?
nie. W momencie gdy groził nam koniec - nie pchaliśmy się wyżej niż III liga.
A czy potem gdybyśmy ewentualnie nie dostali licencji zwalalibyśmy wszystko na ŁKS i... Filipiaka (redaktor łódzkiej GW ;)?
nie. Prędzej czy później, nawet bez katalizatora w postaci Basztowej znaleźli by się kibice, którzy wzięli sprawę we własne ręce (wiem, rewolucja pożarła własne dzieci, ale są jeszcze tacy co pamiętają ;).
A tam - wielka akcja z medialnym poparciem "ratowania PSS" przyniosła tyle, ile G100 zbierało w tydzień.
Czy kibic Cracovii może? Tak, może - bo... może spadliśmy przez to, że ta patologia podkupiła nam kilku graczy obiecując im wirtualne pieniądze? O tym co mówili i pisali przy licencji już zapomniałeś? Życzyli nam (i nadal życzą, poza bardzo nielicznymi wyjątkami) jeszcze gorzej niż ja im. Poczytaj sobie jakiekolwiek komentarze na 90minut z łatwego do zidentyfikowania adresu toya w dowolnym temacie dotyczącym Cracovii (choćby ostatnio po meczu z Niecieczą ;)_
moja krótka lista to:
pogoń - za największą traumę mojego dzieciństwa - niedługo będzie odfajkowana
radomsko - odfajkowane
hetman - odfajkowany
ceramika - odfajkowana
belchatów - już myślałem, że odfajkowany, coś się zmieniło, ale jak nie teraz to za rok :X
łks - odfajkowany
gts - tu będzie trudno, ale wierzę w Franza ;)
żadnemu innemu klubowi źle nie życzę, mimo, że jeszcze kilkunastu nie lubię :P
suram Napisał(a):
[ciach]
> A czy potem gdybyśmy ewentualnie nie dostali
> licencji zwalalibyśmy wszystko na ŁKS i...
> Filipiaka (redaktor łódzkiej GW ;)?
[/ciach]
Znając naszych kibiców to w takiej sytuacji nikt by nie myślał o ŁKSach tudzież innych uczestnikach sporu licencyjnego tylko każdy by się mocno skupił na ówczesnym zarządzie, co zresztą działaniem byłoby słusznym bo to w przypadku ŁKS była w 100% ich wina, że nie dostali licencji niezależnie od tego co za bzdury niektórzy wypisują*
--------------
*co przerażające robią to także kibice Cracovii, właśnie w imię tego że dużo z nas najpierw szuka winy w Cracovii a potem gdzie indziej, co dość ostro wyróżnia nas od reszty Polski...
W końcu głos rozsądku. Brawo suram. Popieram w 100%.
yarassch Napisał(a):
>
> Totalnie nie chce mi się wracać do tych
> pierdół. Zapytam tylko, mecz z nimi był przed
> meczem z Wami, czy po?
przed, ale co to ma za znaczenie, skoro w meczu z nami graliście już o pietruszkę, a my nie?
no ale skoro dla Ciebie to pierdoła - to jednak miałem rację, że nie ma o czym dyskutować
może Ty masz wyłożone na pss-a, ale tzw. wiara Lecha nie całkiem
Który, to już jego powrót ???
http://www.90minut.pl/news/211/news2114733-Zdzislaw-Kapka-dyrektorem-sportowym-Wisly.html
ToWarzystwo na powrót ściąga TW?
suram Napisał(a):
> yarassch Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> > Totalnie nie chce mi się wracać do tych
> > pierdół. Zapytam tylko, mecz z nimi był
> przed
> > meczem z Wami, czy po?
>
> przed, ale co to ma za znaczenie, skoro w meczu z
> nami graliście już o pietruszkę, a my nie?
> no ale skoro dla Ciebie to pierdoła - to jednak
> miałem rację, że nie ma o czym dyskutować
Koziołek niech mnie poprawi, ale o ile pamiętam, w tamtym meczu albo poszła jakaś fama na trybunie(ach) o korzystnym wyniku dla nas na innym stadionie albo jakiś inny powód był. W każdym bądź razie ktoś coś podłapał i poszło. Oburzanie się do tej pory na tamtą sytuację wydaje mi się lekko niepoważne. Nie chce mi się sprawdzać ile wtedy mieliście przegranych w sezonie, ale powiem tak. Trzeba było wziąć się za piłkarzyków a oni za grę wcześniej. Z mojej strony koniec tematu i bez urazy mam nadzieję. Oby więcej takich "dwuznacznych" dla niektórych sytuacji nie było.
> może Ty masz wyłożone na pss-a, ale tzw. wiara
> Lecha nie całkiem
Wiara Lecha? Ciekawe co napisałeś. Osobiście nie sądzę aby tak było. Z moich znajomych, wszyscy, ale to wszyscy podzielają moje zdanie. Ale to raczej nie temat na otwartą dyskusję ;)
Reforma z podziałem punktów
[url=http://www.90minut.pl/news/211/news2114720-Kluby-Ekstraklasy-zarekomendowaly-reforme-z-podzialem-punktow.html]klik[/url]
> Reforma z podziałem punktów
> klik
To może lepiej zlikwidujmy fikcję zwaną ekstraklasą. A skoro dwa kluby tak do niej prące i tak odstają od reszty niech sobie grają 44 razy ze sobą, a cała reszta won.
zapisałem sobie wszystkie entuzjastyczne komentarze.
wyciągnę je za rok (choć na razie wyszło na rude - to i tak jak zawsze, wyjdzie na moje :P)
popieram reformę, popieram wszystko co da mi cień szansy na silniejszą kopaną. Pomijam radość z faktu większej ilości oglądanych meczy Pasów w przyszłym sezonie ;)
ja by, wprowadzil zasade kontry i rekontry. np do polowy meczu trener moze podwoic stawke punktowa w meczu zglaszajac sedziemu KONTRE, przeciwnik ponownoie moze podwoic stawke, zglaszajac REKONTRE.
czyli w rundzie zasadniczej z meczu moznaby wyciagnac 6 pkt, po podziale nawet i 12.
problemem polskiej ekstraklasy jest to, że [u]najwyraźniej nie mamy tylu dobrych piłkarzy[/u] (takich, których można nazwać profesjonalistami nie tylko w dniu wypłaty), [u]żeby zapełnić kadry szesnastu zespołów[/u] (nawet posiłkując się cudzoziemcami). dobrych piłkarzy nam nie przybędzie, więc chyba lepiej zmniejszyć liczbę klubów na najwyższym poziomie. szczególnie, że [u]mamy też deficyt stabilnych, wypłacalnych klubów, które nie są ekonomicznie i organizacyjnie postawione na głowac[/u]h.
a zatem ja bym widział model szkocki, i to z niższych lig. brutalna egzekucja licencji. 10 zespołów, po 4 mecze, 36 spotkań w lidze. mamy trzy miejsca pucharowe, do tego niech spada jedna, a druga i trzecia od końca baraż z drugą i trzecią drużyną drugiej ligi (także dziesięciozespołowej - tam tez awansowe są trzy miejsca, a spadkowe niech będą cztery, bo drugi level już regionalny - niech będzie jak w III lidze - cztery grupy, po 10 klubów). w takich ligach "bezpieczna" byłaby mniejszość miejsc w lidze - czyli meczow o nic byłoby niewiele.
tak bym to widział, radykalnie. naturalnie, szans na to nie ma. jednoczesnie proponuje się nam mieszanie herbaty bez dosypywania cukru.
Zawracanie głowy panowie kochani z tymi pomysłami.
Jakie znowu 10-12 drużyn i inne patologiczne pomysły w sam raz na ligę szkocką czy inne Wyspy Owcze?
Nie ma żadnego problemu aby Polska liga była mocno asymetryczna pod względem poziomu jak np. holenderska , czeska , portugalska itp....
Ważne jest tylko aby esktraklasa sa. + PZPN w 100% regorystycznie wymuszały uczciwość transferowo/płacową za pomocą procesu licencyjnego.
Krótko mówiąc nie stać Klubu na kopaczy po 30koła/miesiąc to graja takimi za 5-6...wielkie mi ajwaj...i tak znaczna część Polskich kopaczy z trudem na 5000/miesiąc zasługuje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)