Scot Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wszyscy zawodnicy powinni wracać z Wrocławia A-4
> na pieszo ! Mieli by czas na przemyślenie swojego
> skandalicznego postepowania !!!
Ja bym "gorrrąco" przywitał panienki jak już wrócą na Wielicką! Powinniśmy zgotować im takie piekła żeby sie diewczynki dowiedziały w jakim klubie grają!!!!
-
-
Śląsk Wrocław - CRACOVIA, niedziela 18/03 godz. 14:30
A.W.B. Napisał(a):
> Kompletnie tego nie rozumiem. Przecież przed
> meczem znawcy piłki z tego forum pisali, że
> Śląsk w kryzysie i są szanse na zwycięstwo a
> jak ja, człowiek, który się kompletnie na
> piłce nie zna skromnie napisałem , że raczej
> przegramy to spowodowałem niezadowolenie u kilku
> osób. No i mamy panowie ''znawcy'' 3:0 .
coz, gdyby nie glupek bramkarz i napastnik beztalencie wynik powinien brzmiec 1-0 po 6 min.
znawcy sa mistrzami gdybania, wiec sobie pozwalam :D
roznice robia wlasnie takie bezmozgi i beztalencia, jak widac 2 na boisku wystarczy aby wtopic gladko ;)
A.W.B. Napisał(a):
> pasiasty112 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Witamy 1 Lige !!! Wsumie wole już to niż po
> raz
> > kolejny walczyć o utrzymanie i się błaźnić
> w
> > ekstraklasie!!! A jak spadniemy to przynajmniej
> > odejdą pseudo kopacze którzy tylko kase biorą
> i
> > mają w @#$%& ten klub a zostaną ci którzy
> > grają dla klubu!!!! @#$%&zarząd z Filipiakiem
> i
> > Tabiszem na czele!!!!!!!!! Zakontraktować
> > Stawowego i stawiać na młodzież która
> bedzie
> > gryzła trawe za swoj klub i na POLAKÓW nie
> > jakiś murzynów czy Bałkanów bo oni nie
> wiedzą
> > co to jest Cracovia dla nich liczy sie tylko
> > wypłata!!!!!
>
> [b]Mamy rozumieć, że po wypierdoleniu Filipiaka z
> własnego kieszonkowego będziesz sponsorował
> klub, opłacisz kontrakt wuefisty Stawowego i
> wyłożysz kasę na młodzież.[/b]
Myśle a może i jestem pewien że znalazł by się chętny na finansowanie Naszego klubu nawet i w większym stopniu niż filipek.
black cat Napisał(a):
> możesz w skali od 1 do 10 okreslić swoją
> radosć, ze to Ty miałes rację?
> widzę, że bawi Cię to co dzieje się z
> Cracovią.
10.
Nie bawi, niezbyt się tym przejmuję. Czy spadną czy zostaną w ekstraklasie ( oczywiście wolałbym aby zostali ) to i tak będę kibicował Cracovii.
[quote=Leszeczek]
Widzę A.W.B., że kompletnie nie zrozumiałeś tego co do Ciebie pisałem przed meczem. Nie trzeba być znawcą by spodziewać się, że ze Śląskiem trudno będzie wygrać. Trzeba jednak nie być kibicem, żeby przed meczem z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ wieszczyć porażkę. Ale widzę, że takie subtelności Cię przerastają.
[/quote]
A Ty masz jakieś nadprzyrodzone zdolności, że wiesz kogo dotyczył poprzedni post ? Muszę Cię zasmucić bo nie dotyczył Ciebie.
A Ty co ? Ustalasz wytyczne ''bycia kibicem Cracovii '' ? Pierwsza wytyczna - zawsze wierzyć w zwycięstwo, druga znając Ciebie to pewnie nie śpiewać WTSK, a trzecia ?
Przecież my z tymi Panienkami to nawet w 1 lidze byśmy dobrego poziomu nie reprezentowali żal :( ;/;/;/;/
A.W.B. Napisał(a):
> pasiasty112 Napisał(a):
> -----
> > Witamy 1 Lige !!! Wsumie wole już to niż po
> raz
> > kolejny walczyć o utrzymanie i się błaźnić
> w
> > ekstraklasie!!! A jak spadniemy to przynajmniej
> > odejdą pseudo kopacze którzy tylko kase biorą
> i
> > mają w @#$%& ten klub a zostaną ci którzy
> > grają dla klubu!!!! @#$%&zarząd z Filipiakiem
> i
> > Tabiszem na czele!!!!!!!!! Zakontraktować
> > Stawowego i stawiać na młodzież która
> bedzie
> > gryzła trawe za swoj klub i na POLAKÓW nie
> > jakiś murzynów czy Bałkanów bo oni nie
> wiedzą
> > co to jest Cracovia dla nich liczy sie tylko
> > wypłata!!!!!
>
> Mamy rozumieć, że po wypierdoleniu Filipiaka z
> własnego kieszonkowego będziesz sponsorował
> klub, opłacisz kontrakt wuefisty Stawowego i
> wyłożysz kasę na młodzież.
A co to Filipiak to jest jedyny sponsor w Polsce wogóle człowiek bez którego Cracovia nie istnieje ? Zobacz co zrobił z tym klubem razem ze swoimi najemnikami którzy wogóle nie znają sie na prowadzeniu klubu sportowego! Ten "wuefista " pan Stawowy wyprowadził nasz klub na właściwe miejsce jakim jest ekstraklasa i przez pare sezonów byliśmy w czołówce tabeli... Jego nam potrzeba prawdziwy Pasiak zreszta nie bede z toba dyskutować bo zachowujesz sie jak byś był jednym z ludzi pana Profesora
Rabarbar_1 Napisał(a):
> Myśle a może i jestem pewien że znalazł by
> się chętny na finansowanie Naszego klubu nawet i
> w większym stopniu niż filipek.
No i tego się obawiam, że mielibyśmy problem ze znalezieniem bogatszego sponsora. Taka Korona też ma nowy stadion ( paskudny ale nowy ), dominują w regionie a ze znalezieniem sponsora mają b.duży problem. A weź też pod uwagę, że w PL teraz zdecydowana większość firm liczy każdy grosz .
[quote=Dzieciak]
A co to Filipiak to jest jedyny sponsor w Polsce wogóle człowiek bez którego Cracovia nie istnieje ? Zobacz co zrobił z tym klubem razem ze swoimi najemnikami którzy wogóle nie znają sie na prowadzeniu klubu sportowego! Ten "wuefista " pan Stawowy wyprowadził nasz klub na właściwe miejsce jakim jest ekstraklasa i przez pare sezonów byliśmy w czołówce tabeli... Jego nam potrzeba prawdziwy Pasiak zreszta nie bede z toba dyskutować bo zachowujesz sie jak byś był jednym z ludzi pana Profesora
[/quote]
Dziecko nie masz pojęcia jak wyglądały awanse więc nie podejmuj się dyskusji na ten temat.
Nikt nie pisze, że profesor to jedyny sponsor, problem sponsoringu poruszony wyżej.
A Twój ''prawdziwy pasiak wuefista Stawowy'' pierwsze co zrobił w Cracovii to posprowadzał swoich przydupasów z GTS-u typu Nowak czy Skrzyński gnojąc niektórych pasiaków, którzy z tym klubem byli na dobre i na złe.
Nie wiem, czy ten zespół jeszcze wierzy w utrzymanie
Ja patrząc na nich, mam, nieodparte wrażenie że to o wiele słabszy zespół od Cracovii rok temu,
A wtedy wydawało by sie że to już dno dna
Boję się że do końca sezonu nie będzie się ich dało oglądać
Dostaną od każedgo, a w wakacje prześpimy transfery i do bojów o ekstraklasę znów zakupimy jakiegoś przechoidzonego Grzelaka i kilku ogórków z nikomu nieznanych lig
Załamka
Optymizm kibicow na forum jest "z urzedu", po prostu nie wypada inaczej... Rzeczywistosc jest jednak przykra i kazdy, kto oglada mecze pilkarskie dobrze wie, ze wartosc sportowa naszej druzyny jest niewielka. Dzisiejsze spotkanie pokazalo jak slabych zawodnikow mamy, jak daleko nam do umiejetnosci rozgrywania pilki i utrzymania sie przy niej gdy atakuja rywale.
Wszystko bylo za wolno, widac, ze umiejetnosci brakuje, zawodnicy nie sa "przyzwyczajeni" do takiego grania i robia to tylko dlatego, ze tak chce trener, a nie, ze potrafia to robic. Gdyby Kafarski lub jemu podobny trener pracowal z nimi chocby rok, to juz by to wszystko wygladalo lepiej.
Nie napawa postawa naszej druzyny optymizmem ani na reszte rundy, ani na przyszly sezon (obojetne w jakiej klasie rozgrywek). Moze Kafarski zdazy ich troche jeszcze nauczyc, ale grajac pod presja spadku bedzie trudno to zaprezentowac na meczach obecnych rozgrywek, a w przyszlym sezzonie wymienimy po raz kolejny zlych na slabych, sciagniemy na pol roku kolejnego trenera i tak sie to bedzie "miętolić".
A.W.B. Napisał(a):
> Rabarbar_1 Napisał(a):
>
>
> > Myśle a może i jestem pewien że znalazł by
> > się chętny na finansowanie Naszego klubu nawet
> i
> > w większym stopniu niż filipek.
>
> No i tego się obawiam, że mielibyśmy problem ze
> znalezieniem bogatszego sponsora. Taka Korona też
> ma nowy stadion ( paskudny ale nowy ), dominują w
> regionie a ze znalezieniem sponsora mają b.duży
> problem. A weź też pod uwagę, że w PL teraz
> zdecydowana większość firm liczy każdy grosz
> .
>
>
> A co to Filipiak to jest jedyny sponsor w Polsce
> wogóle człowiek bez którego Cracovia nie
> istnieje ? Zobacz co zrobił z tym klubem razem ze
> swoimi najemnikami którzy wogóle nie znają sie
> na prowadzeniu klubu sportowego! Ten "wuefista "
> pan Stawowy wyprowadził nasz klub na właściwe
> miejsce jakim jest ekstraklasa i przez pare
> sezonów byliśmy w czołówce tabeli... Jego nam
> potrzeba prawdziwy Pasiak zreszta nie bede z toba
> dyskutować bo zachowujesz sie jak byś był
> jednym z ludzi pana Profesora
>
>
> Dziecko nie masz pojęcia jak wyglądały awanse
> więc nie podejmuj się dyskusji na ten temat.
> Nikt nie pisze, że profesor to jedyny sponsor,
> problem sponsoringu poruszony wyżej.
> A Twój ''prawdziwy pasiak wuefista Stawowy''
> pierwsze co zrobił w Cracovii to posprowadzał
> swoich przydupasów z GTS-u typu Nowak czy
> Skrzyński gnojąc niektórych pasiaków, którzy
> z tym klubem byli na dobre i na złe.
Dobrze że Ty jesteś "znawca" we wszystkim i jeżeli jedynym twoim argumentem jest nazwanie mnie dzieciakiem nawet mnie nie znając to po raz kolejny mówie że nie bede wdawał się z tobą w dyskusje bo zbyt słaby poziom reprezentujesz na normalną kulturalną rozmowe
Zagralismy fajna otwarta pilke ... ze slaskiem bylismy bez szans ... jednak ja po meczu z LKS i slaskiem wierze w Kafarskiego. Niestety pilkarzy nie mamy za wysokich lotow a i waska kadra + kontuzje robie swoje.
Moze ten spadek do I ligi nauczy czegos filipiaka ... obawiam sie ze bez tego zadnych zmian nie bedzie. Jednak w I lidze to nie ta sama reklama co w ekstraklasie.
no i mamy wszystko jasne, nikt się już łudził nie będzie że się utrzymamy, płaczki wypierdolą ze stadionu i na mecze nie będą chodzić, pewnie nawet do bojkotu meczy wzywać będą.... a ja mam to głęboko gdzieś (i nie jestem w tym odosobniony) zostanie w końcu tylko nasza Cracovia, na pewno nie taka jak kiedyś, ale sądzę że podobna, i na mecze zamierzam chodzić - nie dla kopaczy, dla Cracovii, a jak ktoś chce sukcesów... to wiadomo gdzie iść może...
Rabarbar_1 Napisał(a):
> A.W.B. Napisał(a):
> -----
> > pasiasty112 Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Witamy 1 Lige !!! Wsumie wole już to niż po
> > raz
> > > kolejny walczyć o utrzymanie i się
> błaźnić
> > w
> > > ekstraklasie!!! A jak spadniemy to
> przynajmniej
> > > odejdą pseudo kopacze którzy tylko kase
> biorą
> > i
> > > mają w @#$%& ten klub a zostaną ci którzy
> > > grają dla klubu!!!! @#$%&zarząd z
> Filipiakiem
> > i
> > > Tabiszem na czele!!!!!!!!! Zakontraktować
> > > Stawowego i stawiać na młodzież która
> > bedzie
> > > gryzła trawe za swoj klub i na POLAKÓW nie
> > > jakiś murzynów czy Bałkanów bo oni nie
> > wiedzą
> > > co to jest Cracovia dla nich liczy sie tylko
> > > wypłata!!!!!
> >
> > Mamy rozumieć, że po wypierdoleniu Filipiaka
> z
> > własnego kieszonkowego będziesz sponsorował
> > klub, opłacisz kontrakt wuefisty Stawowego i
> > wyłożysz kasę na młodzież.
>
> Myśle a może i jestem pewien że znalazł by
> się chętny na finansowanie Naszego klubu nawet i
> w większym stopniu niż filipek.
To dlaczego np Ruch grając tak dobrze nie ma bogatego sponsora tylko sprzedaje co roku zawodników i zaciąga pożyczki w bankach aby łatać dziurę w budżecie?
pasiasty112 Napisał(a):
>
> Dobrze że Ty jesteś "znawca" we wszystkim i
> jeżeli jedynym twoim argumentem jest nazwanie
> mnie dzieciakiem nawet mnie nie znając to po raz
> kolejny mówie że nie bede wdawał się z tobą w
> dyskusje bo zbyt słaby poziom reprezentujesz na
> normalną kulturalną rozmowe
Piszesz jak dzieciak więc określenie pasuje jak ulał. Awanse - kto wtedy to śledził to wiedział jak to wygląda ale nie będę Ci burzył mitu '' pięknej epoki Stawowego '', wspominaj ją mile. Fałszywie ale mile. Może to lepsze niż mniej miła rzeczywistość.
Patrząc na dzisiejszą grę widzę wielki postęp ... Zero wyjazdów na afere ... widac , że chcieli GRAC ... Nawet nie przejmowałem się zbytnio bramkami ten mecz był pewny ...
A.W.B. Napisał(a):
> [pre]
A Ty masz jakieś nadprzyrodzone zdolności, że wiesz kogo dotyczył poprzedni post ? Muszę Cię zasmucić bo nie dotyczył Ciebie.
A Ty co ? Ustalasz wytyczne ''bycia kibicem Cracovii '' ? Pierwsza wytyczna - zawsze wierzyć w zwycięstwo, druga znając Ciebie to pewnie nie śpiewać WTSK, a trzecia ?
[/pre]
Mieliśmy przed meczem wymianę zdań na ten temat, więc myślałem, że pijesz do mnie. Cóż wyszedłem na egocentryka.
Co do "wytycznych", to w zasadzie wystarczą te dwie:). No i jeszcze jak najgłośniej dopingować i nie napierdalać na piłkarzy w czasie meczu. Widzę, że prowadzisz studia nad moją osobowością:)
Dementor wrzuć na luz , nie rób się Małecki bis już paru tak próbowało - kibicem jest każdy kto przychodzi na mecz,tylko nie wszyscy są ortodoksyjni.
A.W.B owszem firmy liczą każdy grosz ale są instytucje czy też ludzie, którzy mają potężne majątki i nie boją się inwestować w sport (patrz Oknoplast - Inter). Oczywiście istnieje jakieś tam zagrożenie ale dam sobie ręke uciąć, żę znaleźlibyśmy sponsora. Pozatym nie potrzeba jednego wielkiego bo takiego mamy na chwile obecną,potrzeba jednego głównego, który ma głowe na karku i nie odstrasza innych mniejszych sponsorów. U nas sytuacja wygląda troche jak w na rynku telekomunikacji - jeden monopolista TPSA a reszte traktuje sie jako zło konieczne i to jest nasz problem na chwile obecną.
Co do stawowego i jego awansów nie ma co pisać - na jego miejscu w tamtym czasie myśle że każdy trener by zrobił te awanse, ja go nie chce spowrotem, jakim jest trenerem pokazał po odejściu od nas.
Nie prowadzę, zapamiętałem tylko Twój forumowy lamencik z pewnego okresu aby nie śpiewać WTSK.
Edit: Też jestem egocentrykiem hehe.
Diabel Napisał(a):
> huc1906 Napisał(a):
> -----
>
> co ty chopie masz do Kafarskiego?:)
Ja do Kafarskiego nie mam nic. Może jest sympatyczny. Może. Aczkolwiek przydałoby się mieć trenera, któremu kibice przeciwnej drużyny nie szyją wielkich flag z przekreśloną podobizną. Trenera z zachodu, z wizją i myśleniem. Swoją drogą to z tym materiałem ludzkim to nawet Jose Mourinho by nic nie ugrał. Ale to temat na inną bajkę.
Powtarzam jedyny sposób to bojkot meczy. Bo rządzący tym klubem dymają kibiców ile wlezie, ale tak czy siak są zadowoleni bo ludzie na mecz idą, kasę przynoszą, wszystko się zgadza. Jeżeli raz drugi, trzeci, piaty się im rachunek finansowy nie zgodzi, bardzo szybko pójdą po rozum do głowy. Bardzo szybko, zapewniam was. A tak to będziemy trwać w tej agonii, agonii w Ekstraklasie, agonii w I lidze i tak w kółki. Przeciętniactwo. To jest wyjście.
Rozumiem, że kibice Arki, którzy podjęli taką decyzję to też "płaczki"?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)