Czy jak ktoś pisze hhahahahahahahahah to znaczy, że sprawa jest definitywnie załatwiona, tzn. że przeciwna strona nie istnieje? Śmieszne
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
Czy Suart jest "klasycznym bocznym obronca" mozna by dyskutowac - zalezy jak sie zdefiniuje ten termin. Dla mnie Suart jest bardziej "naturalnym pomocnikiem" przestawionym na obrone.
W naszej sytuacji braku dobrego technicznie i widzacego gre ofensywnego pomocnika, mozna by Suarta probowac w srodku pola, szczegolnie w meczach u siebie, gdy trzeba kreowac wiecej gry.
Przy tym on sie nie boi strzelac z dystansu, co bylo widac na ostatnim meczu (slupek i bramka). Wykonuje tez ostatnio (pod nieobecnosc Suworowa) wolne i rogi i "blizej" byloby mu do tego ze srodka pola niz z obrony.
Szeligi na boku obrony bym nie skreslal, zalezy od przeciwnika czy by sobie poradzil. Gral nie raz po prawej i po lewej stronie i nie bylo zle. Grajac u siebie chyba lepszy bylby efekt ze Suartem jako ofensywnym rozgrywajacym i Szeliga lewym obronca niz z Szeliga defensywnym pomocnikiem i Suartem na bocznej obronie.
Trzeba po prostu sprobowac na treningach w gierkach i w jakichs sparingach.
calder Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> piotrek67 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Pierwsze koty za płoty -cały czas chodzi mi
> po
> > glowie że można by lepiej wykorzystac Suarta
> > szczególnie podczas braku kluczowego zawodnika
> > jakim jest Suvorov ,na obronie zawsze kogoś
> się
> > "upchnie" choćby Szeligę bo do przodu i tak
> nie
> > potrafi grać czy Puzigace.Brawo za odważne
> > decyzje i życzę powodzenia.
> Tylko, że Suart jest jedynym klasycznym bocznym
> obrońcą jakiego mamy... Szeliga na boku
> obrony???
> hhahahahahahahahah Puzigaca już bardziej ale on
> nie jest taki szybki
Czytanie ze zrozumieniem jest dużym problemem dla niektórych osób bo napisałem wyraźnie że na obronie czyli mógłby zagrać np. na stoperze tak jak grywał juz nieraz a na boku obrony np.Żytko i Nykiel ,chodzi mi głównie o to aby wykorzystac odpowiednie predyspozycje Suarta do gry ofensywnej z czym mamy ogromny problem z pożytkiem dla naszej drużyny.
Trener ma juz duze PLUSY u mnie poniewaz:
- nastepny dzien po meczu trening
- byl na meczu ME
-pozwolil Bojlevicowi trenowac po zajeciach rzuty wolne....
Tak malo a cieszy... ;)
Bartłomiej Dudzic rozpoczął treningi z Cracovią. Zawodnik zimą został przesunięty do drużyny Młodej Ekstraklasy.
- Dostał drugą szansę od życia - podkreśla szkoleniowiec Tomasz Kafarski
Czułem że prędzej czy później tak się stanie, w jednym z wywiadów po przesunięciu do ME rzekł iż nie powiedział
jeszcze ostatniego słowa w zespole Pasów:) Ciekawa sprawa
[quote=Zibiland]
-pozwolil Bojlevicowi trenowac po zajeciach rzuty wolne....
[/quote]
A to inni nie pozwalali?
Może Dudzic po tylu latach się odblokuje hehe :D Nadzieja matką głupich :P
3lvis Napisał(a):
> > -pozwolil Bojlevicowi trenowac po zajeciach
> rzuty wolne....
>
>
> A to inni nie pozwalali?
Tabisz zabieral pilki, zeby sie nie poniszczyly ;)
Zanim temat Suarta stał się głośnym, myślałem o tym piłkarzu jako rozgrywającym, wiedząc, że jest niezbędny w obronie.
Suma sumarum ściągliśmy go jako pomocnika ;)
Tylko on podkreśla że prawie zawsze był obrońcą tak ja Suworow nie jest śr.pomocnikiem
I niech gra na obronie. Tam mu idzie dobrze więc nie ma co kombinować. Zaraz wróci Alex to problem skrzydeł się rozwiąże.
Alex zaraz... Za 2 tygodnie? i w jakiej formie? no chyba w takiej, jak każdy rekonwalescent, czyli bez formy.
Z Górnikiem zapewne już zagra. W jakiej formie? A czy to ma znaczenie? Alex z jedną nogą będzie lepszy od Szałachowskiego i Visniakovska razem wziętych.
3lvis Napisał(a):
> Z Górnikiem zapewne już zagra. W jakiej formie?
> A czy to ma znaczenie? Alex z jedną nogą będzie
> lepszy od Szałachowskiego i Visniakovska razem
> wziętych.
90% juniorów jest lepsza od Szałachowskiego, chłopak jest za wolny i mało dynamiczny co go skreśla jako bocznego pomocnika.
soccer Napisał(a):
> Suma sumarum ściągliśmy go jako pomocnika ;)
Suart przychodził do nas jako obrońca ale po zaprezentowaniu swoich umiejętności ofensywnych dyzma próbował go w pomocy .W końcu Szatałow cofnął go do obrony.
piotrek67 Napisał(a):
> calder Napisał(a):
> -----
> > piotrek67 Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Pierwsze koty za płoty -cały czas chodzi mi
> > po
> > > glowie że można by lepiej wykorzystac
> Suarta
> > > szczególnie podczas braku kluczowego
> zawodnika
> > > jakim jest Suvorov ,na obronie zawsze kogoś
> > się
> > > "upchnie" choćby Szeligę bo do przodu i tak
> > nie
> > > potrafi grać czy Puzigace.Brawo za odważne
> > > decyzje i życzę powodzenia.
> > Tylko, że Suart jest jedynym klasycznym
> bocznym
> > obrońcą jakiego mamy... Szeliga na boku
> > obrony???
> > hhahahahahahahahah Puzigaca już bardziej ale
> on
> > nie jest taki szybki
>
> Czytanie ze zrozumieniem jest dużym problemem dla
> niektórych osób bo napisałem wyraźnie że na
> obronie czyli mógłby zagrać np. na stoperze tak
> jak grywał juz nieraz a na boku obrony np.Żytko
> i Nykiel ,chodzi mi głównie o to aby wykorzystac
> odpowiednie predyspozycje Suarta do gry ofensywnej
> z czym mamy ogromny problem z pożytkiem dla
> naszej drużyny.
Boczny obrońca powinien mieć predyspozycje do gry ofensywnej. Patrz np. Cafu
Suart mógłby być lepiej wykorzystany, podobnie jak Żytko z drugiej strony. Nieporozumieniem jest ustawianie Mateusza na środku. Obaj boczni obrońcy powinni się podłączać by robić przewagę - bez tego nie da rady wygrać meczu. Spójrzcie choćby na Dortmund i akcje Piszczka.
albo chocby tak jak to robila Cracovia Twojego idola Pasieki, co to mielismy go prosic, by zostal.
[i]"Myślę jednak, że idziemy w dobrym kierunku i wierzę, że się utrzymamy. Trener Kafarski ma inne podejście do treningu, niż trener Pasieka. Teraz na każdych zajęciach jest dużo gry piłką, dużo gierek, cały czas ćwiczymy utrzymywanie się przy piłce. To musi się wkrótce przełożyć na naszą grę i na wyniki."[/i]
[url=http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/alexandru_suvorov_mysle_tylko_o_powrocie_do_zespolu][Cracovia.pl: alexandru_suvorov_mysle_tylko_o_powrocie_do_zespolu][/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)