Ciarko-łamiesz regulamin.
-
-
Cracovia vs Ciarko Sanok- FINAŁ PLAY-OFF [temat zbiorczy] | Stan rywalizacji: 1:4 - Cracovia viceMistrzem Polski!
Ciarko PBS Sanok Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> pamietam i jestem zorientowany ale ten z plastiku
> nie jest...
skoro jesteś zorientowany to nie rozumiem Twojego zachowania ...
napisałeś:
"puchar z plastiku heh... ? "
zupełnie to się nie trzyma kupy z tym od czego zacząłem ...
wogle po co ktos porusza taki temat...
> jak ten Leesior... wypowiedz tego goscia była
> naprawde zbędna
"ten gość" jest na tym forum "u siebie" ...
Ty jesteś tutaj gościem ...
uszanuj gospodarza a sam będziesz uszanowany ...
pamiętaj, że w każdym z nas ( i w Tobie również ) siedzi jakiś taki kawałek lokalnego szowinisty co to swoje widzi zawsze lepsze od cudzego ...
ot normalna kibicowska rzecz ...
proponuję skończyć "wycieczki" personalne ...
i postarajmy się zachować w tym wątku namiastkę "wersalu" ...
Bilety u nas to 25 zł normalny, a ile będzie kosztował matka+dziecko(7 lat) ??
edit: Dzięki
25 + 1 ?
> nie jest... wogle po co ktos porusza taki temat...
> naprawde zbędna
>
>
> http://img.interia.pl/sport/nimg/g/b/Ciarko_PBS_Ba
> nk_Sanok_5584986.jpg
Ty sie Leesiora nie trzepiaj, ok? Mlody jestes.
> naprawde zbędna
>
>
> http://img.interia.pl/sport/nimg/g/b/Ciarko_PBS_Ba
> nk_Sanok_5584986.jpg
Przede wszystkim nie "ten", bo on jest tutaj gospodarzem i kibicem z długim stażem. Ty natomiast jesteś gościem, więc zachowuj się bo to jest Forum Dyskusyjne Kibiców Cracovii. Być może w CAHOK-u panują takie obyczaje, nie tutaj.
Dzień dobry.
W dniu naszego święta zarówno Państwu, jak i sobie życzę: kolejnego Mistrzostwa Polski w hokeja, pozostania w piłkarskiej ekstraklasie, zawsze kompletu na trybunach, kolejnego udanego wyjazdu na Puchar Kontynentalny, a ze spraw bardziej przyziemnych to ogrzewanej hali z normalnymi warunkami sanitarnymi na Siedleckiego.
Chyba w miarę realne, więc zaczynamy od punktu pierwszego:)
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/podkarpackie/news/podkarpacie-bakterie-coli-w-sanoku-i-zagorzu,1765144,3328
I co z tego?
Już Robert pouczył kibica z Sanoka, więc po co Volker, Pasiasty dokładacie swoje trzy grosze?! Była dyskusja obustronna na poziomie to musi się oczywiście zmienić w śmietnik. Jake Blues super, na prawdę jestem po wrażeniem!(tu)
> naprawde zbędna
Miałem coś jeszcze napisać ale Robert, Volker i Pasiasty (dzięki) już za mnie odpowiedzieli, wiec dam spokój "moderatorowi" z Sanoka.
Jeśli troszkę przesadziłem to przepraszam - nie te nerwy co dawniej :)
Nie wiem jak sie skonczy rywalizacja w finale miedzy nami a Cracovia ale jestem raczej pewny ze to beda bardzo ciekawe spotkania.Dla nas awans do finalu to juz wielki historyczny sukces i wierze ze chlopaki zagraja bez jakiegos wielkiego cisnienia niech wygra lepszy.
Jakimi budżetami na ten sezon dysponowały obie drużyny?
[quote=Rock]
Jakimi budżetami na ten sezon dysponowały obie drużyny?
[/quote]
Sanok 5mln - Cracovia 4,5 mln...Idąc za Sportowym Podhalem które obliczyło budżety klubów myślę dość precyzyjnie. Choć pomyłka może być.
czy Sportowe Podhale uzasadniło albo podało źródło 4,5 mln naszego budżetu?
Wiadomo że nie uzasanidniło ani nie podało źródła ponieważ żaden klub z PLH nie chce się przyznać jaki ma budżet. Moim zdanie budżet Cracovii jest trochę niższy natomiast Sanoka może być większy ale to tylko moje gdybnia.
Ale warto przeczytać artykuł jest bardzo ciekawy:
SANOK: Sanok najbogatszy.
Z naszych wyliczeń, bo żaden klub nie chce pochwalić się budżetem, wynika, że największy budżet ma Sanok. Liczyliśmy wartość transferów według taryfikatora PZHL, średni kontrakt, zaopatrzenie w sprzęt (kije), wyżywienie i dojazdy, średnia widownię z poprzedniego sezonu oraz skąpe premie. Z tych wyliczeń wyszło, że klub z Podkarpacia ma ca 5 mln. budżet. Nie tylko kwota, ale także sportowa wartość zawodników każe upatrywać w tym zespole jednego z kandydatów do mistrzostwa. Skład robi wrażenie. W defensywie Czesi Ivo Kotaska, Pavel Mojžiš, Paweł Dronia i Paweł Skrzypkowski (jeśli za niego przelana zostanie kasa do Gdańska). W bramce Przemysław Odrobny, w ataku Josef Vitek i Marcin Kolusz. To tegoroczne nabytki, a przecież przed rokiem był pierwszy zaciąg.
- Nie były to przypadkowe wybory. Szukaliśmy zawodników na pozycje, które kulały w poprzednim sezonie. Chcemy obronić Puchar Polski i stanąć na podium mistrzostw kraju ? deklaruje trener Milan Jančuška, który smak mistrzowskiego szampana poznał przed dwoma laty trenując Podhale. To zawodnicy mistrzowskiego teamu z Nowego Targu wybrali Sanok. To nie pierwszy przypadek w historii, kiedy górale pomagają w rozwoju hokeja na Podkarpaciu. Pod koniec lat 70- tych nowotarżanie po raz pierwszy wprowadzili sanoczan do ekstraklasy. Zaś w grudniu ubr. wywalczyli historyczny triumf, zdobyli Puchar Polski. Czy teraz sięgną po mistrzostwo?
Naszym zdaniem: Z tymi hokeistami i budżetem finał to minimum. Każdy inny rezultat to wielki zawód.
Plusy
-Stabilni sponsorzy, wzmocnienia Koluszem i Vitkiem i powrót do zdrowia Malasińskiego.
-Głód hokeja, która ściąga na trybuny 2 tysiące kibiców nawet podczas sparingów.
Miniusy
-Brak drugiego pełnowartościowego bramkarza. Jeden fizycznie wytrzyma trudy ligi, ale nie daj Boże jakaś kontuzja, choroba.
-Zaplecze. Jeśli zabraknie kasy, to może dojść do sytuacji, że zespół się rozleci. Nie będzie, kim grać.
Ważny dla zespołu ? Przemysław Odrobny
Bramka była w minionym sezonie najsłabszym ogniwem sanoczan. A bramkarz to według fachowców 3/4 zespołu. Nic wiec dziwnego, że zarzucano sidła na Odrobnego. Łatwo było go przekonać do przejścia, bo Stoczniowiec się posypał, ale potem... wyrosły schody. Prezes Stoczniowca zażyczył sobie 135 tys. PLN za zawodnika. W ostatniej chwili sanoczanie załatwili formalności. Zostali przyparci do muru. Odrobny wygrał wiele spotkań gdańszczanom, ale jak na razie wysoką dyspozycję potwierdzał tylko w sezonie zasadniczym. W play off już tak dobrze nie było. Chwali się rewelacyjnymi metodami przygotowania do sezonu.
KRAKÓW: Grudniowa inwazja mocy?
Prezes Janusz Filipiak od 2-3 lat nie podnosi budżetu klubu (4,5 mln.). Gracze, którzy chcą podwyżkę muszą zmienić barwy klubowe. Przykład Grzegorza Pasiuta. Zresztą szef ?Pasów? już przed rokiem dał do zrozumienia, że polscy hokeiści mają wygórowane żądania w stosunku do umiejętności. Dlatego stawia na zaoceaniczny zaciąg, z polskim paszportem. Poprzedni sezon udowodnił, iż kierunek jest słuszny. David Kostuch i Rafał Martynowski są tego przykładem, walnie przyczyniając sie do mistrzowskiej korony zespołu Janusza Filipiaka. Poszedł dalej i zatrudnił reprezentanta Francji z polskimi korzeniami Nicolasa Bescha i Norwega Davida Brodawskiego do obrony oraz napastnika Nicka Sucharskiego z Kanady. Są jeszcze Petr Seidler, Petr Dvořak i Patrik Prokop z Czech. Nie należy zapominać o Leszku Laszkiewiczu, największej gwieździe zespołu w pasy oraz Damianie Słaboniu i Michale Piotrowskim. W sparingach Cracovia nie prezentowała się dobrze. Trener Rudolf Rohaček to wybitny fachowiec i zapewne inwazje mocy szykuje - już tradycyjnie ? na najważniejszą fazę czempionatu.
- Nie mamy jeszcze skompletowanego składu ? twierdzi szkoleniowiec. ? Chcemy zakontraktować jeszcze trzech obcokrajowców. Zespól po letnich ubytkach wygląda inaczej, ale nie powinien być słabszy. Piec zespołów będzie walczyło o cztery miejsca dające możliwość walki o medale. Na papierze najgroźniejszy jest Sanok i Tychy. Każdy mecz między zespołami mocnej piątki będzie miał ogromne znaczenie.
Naszym zdaniem: Jak co roku walczą o najwyższe cele. Drużyny się wzmacniają, Cracovia mniej, ale dalej jest faworytem rozgrywek
.
Plusy
-Polscy Kanadyjczycy, który już w ubiegłym sezonie pokazali się z dobrej strony. Dobry kierunek, przy w miarę dobrym skautingu.
-Zaangażowanie profesora Filipka przynosi lepsze efekty, niż w piłce.
Minusy
-Brak wychowanków. Jak profesor obrazi się, to drużyna stanie przed widmem upadku.
-Odejście Pasiuta i Łopuskiego.
Ważny dla zespołu - Leszek Laszkiewicz.
Od kilku lat niekwestionowany lider zespołu. Lata lecą, a ?Laszka? ciągle gra na takim samym poziomie, przynajmniej w lidze. Umie strzelić i nagrać koledze. W poprzednim sezonie, kolejny raz wygrał klasyfikację kanadyjską. Zdobycie blisko 80 punktów nie jest dziełem przypadku. Z kadry znamy jednak jego inne oblicze.
--------------------------------------------------------------------------------
4,5 to chyba wirtualny budżet.
Już się nie mogę doczekać 6.03 aby pójść na meczyk :) ale jeszcze bardziej nie mogę się doczekać decyzji obu zarządów związanych z wpuszczaniem kibiców gości, fajnie by było pojechać do Krakowa na weekend na dwa mecze, przed TV to nie to samo :( oby była zgoda na wpuszczenie nas na lodowisko przy Siedleckiego oraz kibiców Cracovii na nasze lodowisko i doping na całego!!!
NIECH WYGRA LEPSZY!!! :)
matSNK Napisał(a):
> Już się nie mogę doczekać 6.03 aby pójść na
> meczyk :) ale jeszcze bardziej nie mogę się
> doczekać decyzji obu zarządów związanych z
> wpuszczaniem kibiców gości, fajnie by było
> pojechać do Krakowa na weekend na dwa mecze,
> przed TV to nie to samo :( [b]oby była zgoda na
> wpuszczenie nas na lodowisko przy Siedleckiego
> oraz kibiców Cracovii na nasze lodowisko i doping
> na całego!!![/b]
>
> NIECH WYGRA LEPSZY!!! :)
Z tego co wiem to taka zgoda jest.
4,5 ha, ha, ha 4,5 mln, chyba koron czeskich ha, ha,ha.
Aaaa, już wiem, Podhale pisało o piłce ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)