do Kusia była fatalna. gdzies sie spotkałem z opinią, że Kuś strzelił za lekko. no ale jak miał strzelić. mocno się da tylko wtedy gdy się skontruje mocna bitą piłkę. jak leci balon to choćbyś odgiął plecy w kąt 90 stopni to główka nie ma prawa być mocna. to był zwykły balon ala kibic sąsiadki P.Nowak
-
-
Adam Marciniak - Witamy w Cracovii!!!
no znosna bo zakonczona strzalem a nie gdzies kolo straganiku za E :P
tak na to patrząc to wręcz znakomita :)
Opiniami komentatorów zbytnio się nie przejmuję, szczególnie że często owi komentatorzy mają tyle pojęcia o piłce co ja o koniach. Owszem, trzeba przyznać że Marciniak kilka razy miał swobodę z przodu, dużo miejsca i czasu. Problem polega na tym że swoją pozycję z przodu wykorzystuje do:
- niecelnego dośrodkowania(dziś jedno wręcz wylądowało na sektorze rodzinnym, brawo!)
- spowolnienia akcji i odegrania do tyłu
- cofnięcia się z piłką i odegrania do tyłu/boku
Bardzo rzadko zdaża się żeby zagrał krótko do przodu. Gdy natomiast nie ma miejsca to jest bardziej kopanina i chaos(dziś zaowocowało to m.in. podaniem celnym do Saidiego oraz kontrą Pogoni) ewentualnie odgrywa do tyłu.
Do tego oczywiście można doliczyć fakt że jest spóźniony i przeciwnik ma sporo miejsca na swojej prawej flance. Jednak jeśli już jest ustawiony z tyłu, nie daje się zbytnio objerzdżać:)
Dzięki Adaś za koszulkę :) co prawda pucharowa ale to już rarytas :P
6 dni później
BrAWo Adam!! W obronie jak zwykle waleczny, a w ofensywie wreszcie dobre dośrodkowanie :)
Wreszcie zaskoczyłeś ! Oby tak dalej !
Już w meczu ze Śląskiem wyglądał dobrze. Z Pogonią również nieźle a dziś nie dość, że nie do przejścia z tyłu to i asysta w końcu wpadła na jego konto. I to jaka wspaniała. Oby tak dalej.
nie wierzylem ze dogral :)
Ja też oby w każdym meczu conajmniej jedna taka piłka :)
Byłą jeszcze co najmniej jedna - zaraz na początku, kiedy Saidi spraprał po swojemu.
Tak trzymać Adam.
piękna asysta, brawo Adam!!!
komentatorzy na C+ zastanawiali się, czemu mu koledzy nie zagrywają, skoro jest wolny i ma dużo przestrzeni na lewej. pod nosem mruknąłem "bo wiedzą, że nie dośrodkuje". ale w końcu mu się udało.
w euforii nie jestem, bo pamietam, że Dudzicowi też z Zawiszą dograł luks piłkę. jedno dobre dośrodkowanie na rok to troche mało. ale za kilka ostatnich występów, szczególnie z Jagą, zbiera coraz przyzwoitsze noty. zasłużenie.
Oby uwierzył w siebie, oby ta wiara przekładała się na lepsze niż dotychczas dośrodkowania. Oby w końcu, poprawił strzał. Jest widoczna poprawa, jest sporo jeszcze do poprawiania. Wierzę, że bedzie jeszcze z niego pociecha.
Adamowi dobrze zrobiło uświadomienie że nie jest jedyną opcją na lewą stronę, dobry ruch trenera z postraszeniem go Jaroszyńskim. Mam nadzieję że powrót Nykiela tak samo podziała na Kusia. Jeszcze jakaś realna konkurencja przydałaby się na środku....
Adam jest progres, oby tak dalej!
Dośrodkowanie palce lizać, przypomniała mi się wrzutka w meczu z Zawiszą po tej pięknej akcji. Tutaj akcja też niczego sobie, a w defensywie naprawdę poprawny mecz, dużo włączał się do ataku. Tak trzymać.
Każde dotychczasowe dośrodkowanie Adasia wołało o pomstę do nieba :) Oby tak dalej!!!!! Coś pięknego :D
Raz do roku to i zwięrzeta "gadają" w Wigilie !!! :):):)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)