W piątek, 20 czerwca niedaleko lotniska w La Baule-Escoublac we Francji doszło do katastrofy niewielkiego samolotu. Maszyna runęła na pole pszenicy i stanęła w płomieniach. W wypadku zginęły dwie osoby - instruktor lotnictwa oraz współzałożyciel Ubisoftu Claude Guillemot - podaje "Le Figaro".
-
-
NECRONOMICON
8 dni później
Za oficjalną stroną klubu:
W wieku 78 lat zmarł Czesław Palik, były piłkarz Cracovii i ceniony trener.
Barwy Cracovii reprezentował w latach 1957–1966 oraz 1968–1973. W 1966 roku wywalczył z zespołem juniorów Cracovii tytuł wicemistrza Polski. Po zakończeniu kariery piłkarskiej poświęcił się pracy trenerskiej, pozostając przez wiele lat związanym z piłką nożną.
Żegnamy Go z wielkim smutkiem.
Pamiętam Go jako zawodnika Pasów, grał na pozycji prawego obrońcy .
R.I.P.
Ten niedoklep od xerovii 1905 odpukał w matę. Na pohybel kłamcom.
7 dni później
Karol Stopa, dziennikarz, komentator sportowy, miał 78 lat.
Bonnie Tyler R.I.P.
- Edytowany
[quote]#post1733056 Bonnie Tyler R.I.P.[/quote]
Nigdy nie zapomnę jej "It's a Heartache". Obowiązkowy kawałek spotkań pod koniec lat 70-tych...
7.07 zmarł Tadeusz Baranowski. Twórca Smoka Diplodoka, profesorka Nerwosolka, Bąbelka i Kudłaczka, Nie zapominając o Orient-menie.
Ależ Wodzu, co Wódz? To ja przepraszam...
[quote]#post1733054 Karol Stopa, dziennikarz, komentator sportowy, miał 78 lat.[/quote]
Że co ?
Aż musiałem sprawdzić...
Legenda tenisowego mikrofonu,kopalnia wiedzy o tenisie.
Komentował ostatni Rolan Garros jeszcze...
Ikona tenisowej komentatorki, Zawsze wyważony, przygotowany, znający tenis na wskroś. Ciepły głos, w zasadzie każdy oglądany mecz tenisowy w TV mi się z nim kojarzył. RIP
W wieku 78 lat zmarł znakomity aktor - Sam Neill .
Pan Dinozaurator.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1783965887-371.jpg[/img]
R.I.P
[quote]#post1733672 Pan Dinozaurator.[/quote]
Park jurajski parkiem jurajskim, ale masa innych, dla mnie znacznie ważniejszych ról.
Przede wszystkim "Z dalekiego kraju" Zanussiego - o Karolu Wojtyle, zatrzymany w Polsce przez cenzurę, Kane i Abel wg Archera, Polowanie na czerwony październik...
78 lat.. Myślałem że był starszy.
Żal.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)