Dla mnie pierwsze skojarzenie to Auberge
RIP
-
-
NECRONOMICON
https://m.youtube.com/watch?v=OcW-BSEB3ng&pp=0gcJCR4Bo7VqN5tD
[quote]#post1704390 Dla mnie pierwsze skojarzenie to Auberge
RIP[/quote]
Dla mnie też by było, gdyby nie święta w tym tygodniu.
Ogólnie, to taki rockman w wersji pop, ale wyglądał mi zawsze na artystycznie szczerego, co najbardziej szanuję u muzyków.
Pewnie już sobie tam sączy drinka z kolegami, co wcześniej przeszli na drugą stronę
Josephine. RIP. Bardzo smutna wiadomość przed świętami..
On the beach, ta charakterystyczna chrypka, szkoda…
- Edytowany
Trzy dni temu ale nikt nie wspomniał, zmarł Michał Urbaniak.
Gigant polskiego jazzu. RIP.
4 dni później
Brigitte Bardot nie żyje. Ikona kina miała 91 lat .
Najpiękniejsza. Stara wariatka. RIP.
5 dni później
"Owca" Paczkowski.
7 dni później
Zmarł Bob Weir, gitarzysta, ostatni żyjący współzałożyciel grupy Grateful Dead.
Zmarł Erich von Däniken, autor teorii o "starożytnych astronautach", miał 90 lat.
Dodajmy, ciekawych i fajnych teorii .
16 dni później
W wieku 70. lat zmarł Kozo Shioya, aktor głosowy wcielający się w Okrutnego Buu we wszystkich seriach anime DB Niech spoczywa w pokoju [*]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/fat-bu-jpg-94423943.jpg[/img]
5 dni później
Zmarł Marian Kasprzyk – mistrz olimpijski i jedna z ikon polskiego boksu
Polski Związek Bokserski z żalem informuje o śmierci Mariana Kasprzyka – mistrza olimpijskiego, trzykrotnego uczestnika igrzysk olimpijskich i jednej z najważniejszych postaci w historii polskiego boksu. Odszedł w poniedziałek, 2 lutego.
Jeśli dobrze pamietam to zwycięską walkę na Olimpiadzie toczył ze złamanym palcem .
R.I.P.
RIP wielki sportowiec
[quote]#post1708977 Jeśli dobrze pamietam to zwycięską walkę na Olimpiadzie toczył ze złamanym palcem .
R.I.P.[/quote]
On złamał ten palec w trakcie finałowej walki - o ile pamiętam, w pierwszej rundzie... Miał miejsce mniej więcej następujący dialog z trenerem, "papą" Stammem, w przerwie
- złamałem palec, panie trenerze
-może tylko wybiłeś?
- nie. złamałem.
Chwila ciszy.
- Do końca 6 minut. Wytrzymasz?
- wytrzymam.
I jawne to się zrobiło zaraz potem, gdy zaraz po zdobyciu medalu wywiad z nim przeprowadzał legendarny Bohdan Tomaszewski [[i]który notabene w jednej książce napisał o przedwojennej polskiej 1 lidze "najładniej grała Cracovia, a zaraz potem moja Legia"(*[/i]) ] i Kasprzyk się krzywił, Tomaszewski zapytał, wprost do mikrofonu :"ręka pana boli?" a ten, że złamał palec...
[']
(*) nie mylić Legii przedwojennej z obecną.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)