Nie pijał herbaty, a że do tego był otoczony swoimi komandirami to ciężko żeby odwiedził go "seryjny samobójca".
-
-
NECRONOMICON
Z ostatniej chwili:
Prigożyn ciągle nie żyje.
4 dni później
Zmarła Arleen Sorkin...użyczała głosu Harley Quinn w najlepszej kreskówce mojego dzieciństwa Batman: The Animated Series😭 i dołączyła do Kevina Conroya w Niebie (*)
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-08/371145657-845961780231827-7611644891360122628-n-jpg-10551334.jpg[/img]
30 dni później
Zmarł Michael Gambon - aktor, ktory wcielil sie w postac Dumbledore'a w Harrym Potterze
Taki fajny temat a ostatnio nieco podupadł ;)
4 dni później
Zmarł Janusz Grudziński, wieloletni klawiszowiec Kultu.
https://www.youtube.com/watch?v=x1ntD-nfm7U
R.I.P.
Nie da sie tego polubić. Kawał młodości przy tych klawiszach w słuchawkach spędziłem.
14 dni później
W wieku 76 lat zmarł były piłkarz Cracovii , Tadeusz Piotrowski .
R.I.P.
[quote]#post1591447 W wieku 76 lat zmarł były piłkarz Cracovii , Tadeusz Piotrowski .
R.I.P.[/quote]
[']
Po sławnym meczu "Cracovia-Odra 1:0", o którym pisano, że wydarzenie chyba jedyne w historii - drużynę, która leci z ligi, kibice znoszą na rękach do szatni - wbiegłem na boisko razem z innymi, i pamiętam, szedłem w stronę linii autowej właśnie koło niego...
Też byłem na tym meczu, pamiętam, że strasznie lało . Zwycięską bramkę strzelił Jan Satława .
też byłem z ojcem, a jedyne co pamiętam, to właśnie ulewę
[quote]#post1591484 też byłem z ojcem, a jedyne co pamiętam, to właśnie ulewę[/quote]
No to ja pamiętam znacznie więcej, ale może po prostu trochę starszy byłem... Lało, zgadza się, jak Satława strzelił, to z parasolem podskakiwałem z radości... W ogóle Cracovia grała wtedy rewelacyjnie, a była na szarym końcu tabeli, już zdegradowana, a Odra była liderem... Człowiek patrzył i oczom nie wierzył, po poprzednich meczach tej drużyny... Pamiętam taki strzał Satławy nożycami, ich bramkarz jakimś cudem obronił. Bramka padła pod koniec, była taka jakby "stracona piłka" po lewej stronie boiska (od Błoń), ale Sitek "poszedł jak burza", doszedł, zrobił rajd tą lewą stroną, strzelił, bramkarz odbił, ale Satława był gdzie trzeba, poszedł za akcją i dobił. Ech, ponad 50 lat, a tak dobrze pamiętam... Jakbym miał jeszcze wymieniać mecze, które tak "super" wspominam, to ten z Górnikiem 1:1 (rewelacyjne obrony Palucha) oraz 4:1 na Reymonta o Herbową tarczę, z przeciwnikiem naszpikowanym reprezentantami Polski a my w 4 lidze. I nie sądzę, by w przyszłości jeszcze jakiś sukces zrobił na mnie porównywalne wrażenie - nie dlatego, żebym w sukces nie wierzył, ale człowiek już starszy i spokojniej przeżywa.
No cóż, no to cześć po krótkiej wizycie - ale przy takiej smutnej okazji należało zareagować...
9 października zmarł Keith Giffen - jeden z rysowników DC Comics. Współtwórca m.in postaci Lobo
8 października w wieku 83 lat zmarł Burt Young, aktor znany m.in. z roli Pauliego w serii Rocky, która przyniosła mu nominację do Oscara (za występ w pierwszej części). Wieść potwierdziła jego córka. Younga w mediach społecznościowych pożegnał Sylvester Stallone.
Young urodził się 30 kwietnia 1940 roku, a karierę aktorską rozpoczął w latach 70. w filmie Carnival of Blood. Jeszcze przed Rockym pojawił się w Chinatown Polańskiego. W Pauliego wcielił się dwa lata później, otrzymując nominację za rolę drugoplanową. Rolę powtórzył w kolejnych pięciu częściach głównego cyklu. W jego filmografii znajdziemy też takie tytuły, jak Konwój, Dawno temu w Ameryce, Ostatni dom, M*A*S*H, Strażnik Teksasu, Prawo i porządek. Na ekranie pojawiał się w zasadzie do końca życia; na premierę czeka jeszcze kilka filmowych produkcji z jego udziałem. Young poza aktorstwem trudnił się także malarstwem oraz pisaniem – jego dzieła pokazywano w galeriach na całym świecie.
Jeszcze epizod w Sopranos jako stary Baccalieri
Jeden z lepszych epizodów w serialu postaci nie drugo ale trzecioplanowej (jeśli można to tak nazwać)
W wieku 86 lat zmarłSir Bobby Charlton - legenda Manchesteru United (*)
R.I P.
W wieku 51 lat zmarł Radosław Herman. Prowadził program "Poszukiwacze historii" (*)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)