Santo na stadionie Lecha NIKT nie będzie trenował bo to arena mistrzostw i nikt tam na " co dzień" nie będzie. Nie wiem jakie prawa przysługują zespołom do treningu na płycie gdzie odbędzie się mecz ale zgrupowania w Wlkp mają Portugalczycy w Opalenicy i kto jeszcze to nie pamiętam.
-
-
EURO 2012 [temat zbiorczy]
a Czesi nie trenują na Śląsku przypadkiem? chyba ze to na starym stadionie. Portugalia w Opalenicy-ciekawie jakbys miał jakies info kto jeszcze w WLKP to daj znac. dzieki z gory
Na Bułgarskiej nie mogą trenować bo lakier mógłby z trawy poodpadać
knur pisze:
[i]nie bardzo wiem, co o tym myśleć. z jednej strony kacapy mają ponoć wykupione z 10 tys biletów na mecz z PZPN, z drugiej strony w tym tygodniu MSZ informowało, że do tej pory wydano 1,4 tys wiz. to skąd te ruskie mają się zjawić? może myślą, że do nas nie musza mieć wiz? no chyba, że nagle w dwa tygodnie nasze konsulaty wystawią 8-9 tys. wiz? hehehe, już to widzę.[/i]
A pamiętacie jak to wyglądało latem zeszłego roku z drugiej strony? Zaznaczam, że wizy i paszporty były wówczas w porządku.
W nocy z 24 na 25 sierpnia 2011 rosyjska straż graniczna przetrzymała na granicy łotewsko-rosyjskiej w miejscowości Terehova 150-ciu kibiców Legii udających się autokarem, trzema busami i samochodami do Moskwy na decydujący o awansie mecz czwartej rundy kwalifikacyjnej Ligi Europy ze Spartakiem (jak wiadomo także organizator UEFA). Przetrzymano ich tak długo (kilkanaście godzin), jak było to konieczne żeby nie mogli zdążyć na ten decydujący o awansie mecz. Najpierw rosyjscy pogranicznicy zakomunikowałi im, że ich nie przepuszczą, mimo że posiadają wymagane dokumenty (wizy, paszporty itd.). Ta faza (bez dostępu do toalet) trwała do rana, tiry i mniejsze auta były wówczas odprawiane na bieżąco. Potem kazano im kilkakrotnie (zmieniali się celnicy, zaczynając procedurę od początku) wypełniać różne formularze, później nowym celnikom nie spodobały się orginalnie opakowane lekarstwa, już rankiem cała odprawa wyglądała tak, że każdy z kibiców Legii szedł po kolei na długotrwałą kontrolę osobistą. Efekt został osiągnięty, po zakończeniu odprawy zdążyć już na mecz nie mogli. Tylko niewielka część fanów Legii, która udała się do Moskwy wcześniej, zobaczyła ważne zwycięstwo Legii w jaskini lwa na Łużnikach.
Wymienię dwa bilety na trening Holandii w zamian za dwa bilety na trening Anglii, priv.
Ja jakoś szczególnie nie mam zamiaru śledzić tej całej szopki2012 tj. ogladać mecze, sprawdzać informacje etc. etc., jesli juz to moze zwiazane z szeroko pojetymi sprawami kibicowskimi :) co do tej rosyjskiej demonstracji,, to napiszę tak: Rosjanie po prostu najzwyklej korzystają ze sługustwa tego (nie)rządu i maja do tego pełne prawo, co do samych Rosjan, to nie zywie wobec nich nienawisci, poznałem kilku ruskich i zawsze odnosilismy sie do siebie przychylnie, bez zadnej agresji, podkreślając słowianskie korzenie, mało tego kiedy schodzilismy na tematy historycznie to oni tak : My byliśmy w Warszawie, Wy byliście w Moskwie, was wysyłali na Sybir i w Katyniu wasza elite pomordowali, nas ucierpiało 40 mln- łagry, Wielki Głód, Wielki Terror lat 1937-1938, terror wojny domowej etc. etc. wiec uwazam, ze sa Rosjanie i Rosjanie, tak jak Polacy i Polacy- ilu tu jest takich, nawet na tym forum, co to za wyrocznie maja pewnego szmatławca majacego swoje siedziba na ulicy Czerskiej? I co, ja mam kogoś takiego traktować za Polaka, co to mój kraj chce przyłączyć do brukselskiej nierządnicy? Co popiera, zeby bandy urzędasów rabowały w postaci podatków ponad połowe tego co uczciwie, ciezko pracujacy człowiek zdobył praca własnych rak? Co to popiera posrednio tych, którzy tam na Krakowskim Przedmiesciu układali krzyz z puszek od piwa?? Ja rozumiem, ze ktoś moze nie lubic KK ( ja tez mam mieszane uczucia), ale którym z tych przyszłoby do głowy np. spalić Koran?? Żadnego odważnego. Podobnie u Ruskich jest, sa tez tacy co komunizm ubóstwiaja, bo za komuny miał ich kraj wpływy pod kazda szerokością geograficzną, sa tacy co ubóstwiaja Wlodzimierza bo ich zarobki sa wieksze niz za czasów Jelcyna, który w ich ocenie rozwalił imperium, a sa tez i tacy co nienawidzą komunizmu bo potracili rodziny w łagrach albo na Łubiance pod murem. Jak dla mnie cała ta demonstracja jest na reke i naszemu Jasnie Panującemu i temu na Kremlu, tylko ze ten na Kremlu osiaga swój cel, a ten nasz mu to tylko umożliwia. Tak w sumie to jakos mi to przypomina stary, odwieczny spór pomiedzy polskimi historykami- kto był winny pogrzebania niegdys poteznego kraju w XVIIIw. - Polacy czy sąsiedzi? Jak dla mnie Polacy, i dlatego teraz moim zdaniem bez sensu skupiac sie na ruskich, którzy robia co im Putin kaze, a na naszym który mu pomaga w tym np. podpisujac umowe gazową
Inny przykład działań naszego Jaśnie Oświeconego to zamkniecia Starucha i 40 innych z TB, szybko zrobiono propagandówke z tego bo angole nakrecili reportaż z którego wynika ze Staruch i TB to neonazisci( sic!!!), adwokat Starucha nie został dopuszczony do spotkania ze swoim klientem, bo nawet nie wiedział gdzie on sie znajduje!! Odmówiono mu informacji na temat jego klienta...To jest państwo prawa?! Zamkniecie gościa, który miał odwage im nabruździć, a oni próbuja wmówić opinii ze publicznej ze Staruch to neonazista, handlujący ciezkim narkotykami! ( co jak co ale ja oczywiscie w to nie wierze, zeby Staruch był taki głupi, zeby handlować wiedzac, ze kazdy jego ruch jest sledzony przez posłusznych rzadowi, usłuznych wykonawców w niebieskich mundurach) Sprawa jest prosta- odmówiono mu zapisanego w Konstytucji prawa do obrony, chcac za wszelką cene udupić go. Sprawa szyta grubymi nicmi, ale najwazniejsze ze w ten prosty sposób sparalizowano Legie na czas tej szopki2012. To jest moim zdaniem wazne, zeby nie tyle koncentrowac sie na ruskich, tylko na tym co jasnie oswieceni moga wyrabiać.
Co do samej demonstracji, nasza centrala kibicowska nie wiem, moze mogłaby wyjasnic ruskiej,( np. list otwarty) ze ta demonstracja to niepotrzebna prowokacja, której celem jest skłócenie kibiców polskich i rosyjskich i rozlew krwi na ulicach, i ze rozsadek zwykłych kibiców nakazuje, zeby do tego nie dopuscic, moznaby tez argumentowac, ze komunizm i w Polsce i w Rosji dokonał olbrzymiego spustoszenia ( napisałem wyzej) i ze symbol ten jest przez Polaków znienawidzony i wielu Rosjan tez go nienawidzi, no a w koncu, ze my rozróby nie chcemy, ale jesli zostaniemy zmuszeni to bedziemy bronic naszego honoru. Wiem, ze to i tak by nic nie dało, bo wsród ruskich jak nowina niesie, beda prowokatorzy z ramienia Kremla, co na pewno beda chcieli rozróby, ale w swiat pójdzie, ze oto Rosjanie targajac polskie uczucia narodowe sami sprowokowali konflikt, mimo ze Polacy nie chcieli dopuscic do rozlewu krwi. A wynik? Kwestia otwarta :)
A co do Euro, to nie chciałbym tylko, zeby wygrali makaroniarze, angole i hiszpanie... najlepiej zeby wygrała Irlandia :)
uwaga, przyznam ze nie kumam tego calego zgielku-anty euro, zarzekania sie czego sie nie bedzie ogladalo, fukowania euro itd jakies wlepki fukeuro, strona antyeuro na fb , no lol k..a...
nie personalnie zwrocone pytanie, ale czy was juz tak zycie rozpuscilo i zmanierowalo ze polityka, pierdoly i kto wie co jeszcze powoduja ze nie potraficie cieszyc sie ME ktore sa w POLSCE, rzecz nie do pomyslenia kilkanascie lat temu, i ktore sa swietem przede wszystkim futbolu jakby nie bylo, jest to w koncu wasza pasja czy zagladacie tu na to forum ot tak
nie czepiam sie, po prostu nie dociera to do mnie (wpis krotki, skroty myslowe, ale mam nadzieje ze przekaz jasny ;))
Diabel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> uwaga, przyznam ze nie kumam tego calego
> zgielku-anty euro, zarzekania sie czego sie nie
> bedzie ogladalo, fukowania euro itd jakies wlepki
> fukeuro, strona antyeuro na fb , no lol k..a...
> nie personalnie zwrocone pytanie, ale czy was juz
> tak zycie rozpuscilo i zmanierowalo ze polityka,
> pierdoly i kto wie co jeszcze powoduja ze nie
> potraficie cieszyc sie ME ktore sa w POLSCE, rzecz
> nie do pomyslenia kilkanascie lat temu, i ktore sa
> swietem przede wszystkim futbolu jakby nie bylo,
> jest to w koncu wasza pasja czy zagladacie tu na
> to forum ot tak
> nie czepiam sie, po prostu nie dociera to do mnie
> (wpis krotki, skroty myslowe, ale mam nadzieje ze
> przekaz jasny ;))
Może po prostu chodzi ogolnie o tzw modern football? Poza tym wielu kibiców od akcji propagandowej w mediach i jasnie oświeconych przeciwko całemu środowisku nie chce by zginął cały ten klimat i ta otoczka wokół sportu, jaki mamy teraz i został wprowadzony angielski, albo nie daj Boze japonski ( Nippon, Nippon, baloniki etc. etc.- na siatkówce, jak małe robociki ;) ) styl kibicowania, a to gwarantuje sprowadzanie mas januszy na mecze? Moze niektórzy denerwuja sie, ze rzad próbuje otrąbic wielkie swoje zwyciestwo propagandowe w kwestii euro, a jaka sytuacja w kraju jest, kazdy majacy nieco oleju w głowie czlowiek widzi? A moze ktos nie chce kibicowac druzynie najemników, posciaganych na gwałt z róznych stron Europy? My tutaj na Cracovii narzekamy ze u nas graja najemnicy, którzy nie maja serca w Pasy, wiec moze w szerszej skali tez o to chodzi np. Roger pare lat wstecz, a teraz plejada "polskiego pochodzenia"? No i kwestia ostatnia, to ze stadiony sa juz chyba jedynym miejscem w Polsce gdzie w miare wolno mówic co sie mysli, na rózne tematy, a ataki na srodowisko kibicowskie i takie jego "rozmiekczanie" ma zapewnic ze i tutaj bedzie cisza?
Tak ja bym to widział, pozdro
[i]No i kwestia ostatnia, to ze stadiony sa juz chyba jedynym miejscem w Polsce gdzie w miare wolno mówic co sie mysli[/i]
Ty chyba nie wiesz o czym piszesz - kto i gdzie Ci zabrania mówić tudzież pisać to co myślisz?
Karvin Napisał(a):
> No i kwestia ostatnia, to ze stadiony sa juz chyba
> jedynym miejscem w Polsce gdzie w miare wolno
> mówic co sie mysli
>
> Ty chyba nie wiesz o czym piszesz - kto i gdzie Ci
> zabrania mówić tudzież pisać to co myślisz?
wyraziełm sie nieprecyzyjnie...chodziło mi o to, ze jest to GŁOS SŁYSZALNY i TRUDNIEJ GO SPACYFIKOWAĆ, nie potrzeba robic zadnych demonstracji, pozwolen itp. tylko ide na stadionie gdzie nie tylko ja ale i kilkuset innych kibiców, mozemy głosno powiedziec np. to co myslimy o naszym rządzie albo zrobić oprawę, która później znajdzie sie na foto np. Legia o Szechterze, albo Donald ma Tole, a Tola Donalda,...temat zastepczy kibice- w mediach tez sie to odbiło, pojedynczy głos niestety nie jest słyszalny. Donald grał na agrykoli, gdyby jeden kibic tam poszedł i zacząc wygadywać, to by go chłopcy w mundurkach zawineli na komisariat, albo kazdy zlał- to jakis wariat przyszedł z Tworek, a tak poszło tam kilkudziesieciu chłopa i sprawa głosno sie odbiła echem, ze kibice mu tam nagadali dobrze
Mimo ze gramy dzis z ogorkami to bramka Lewandowskiego palce lizac!!!
@ mazur_KSC
ja to wszystko rozumiem, i nie ze nie podzielam tych pogladow, tylko patrzac na korupcje i cala historie naszej pilki mozna by miec rownie dobrze wywalone na cala lige i rozgrywki, a chodzimy, nie? bo wierzymy/chcemy aby sport byl czysty i sie tym pasjonujemy
;)
ps. zapomnialem wylaczyc hokejowych fanow z posta, tych moge zrozumiec ze moga miec Euro w d.. ;)
Diabel Napisał(a):
> @ mazur_KSC
> ja to wszystko rozumiem, i nie ze nie podzielam
> tych pogladow, tylko patrzac na korupcje i cala
> historie naszej pilki mozna by miec rownie dobrze
> wywalone na cala lige i rozgrywki, a chodzimy,
> nie? bo wierzymy/chcemy aby sport byl czysty i sie
> tym pasjonujemy
> ;)
> ps. zapomnialem wylaczyc hokejowych fanow z posta,
> tych moge zrozumiec ze moga miec Euro w d.. ;)
Diabeł, moim zdaniem owszem chcemy, zeby sport był czysty i pasjonujący, ale trudno sie pogodzic z faktem, ze impreza ta to takie przypudrowanie np. PZPNu, gdzie zadnych zmian nie bedzie, no bo i dlaczego, skoro Euro sie nam udało. Chodzimy na lige i rozgrywki tez własnie po to zeby tego sie domagać i po to żołądkujemy sie, ze cos co jest tradycja wielu pokolen tj Cracovia stała sie czyims prywatnym folwarkiem,...zreszta ilu ludzi tyle motywacji,
KruszynaKSC Napisał(a):
> Mimo ze gramy dzis z ogorkami to bramka
> Lewandowskiego palce lizac!!!
jest Bogiem!!!
smutne to, ale dobrze, że do nas nie trafił za czasów Majewskiego, bo tylko by się chłopak zatrzymał w rozwoju.
Diabel- przypomnij sobie w związku z czym zaczęła się nagonka na "kiboli", w związku z czym zaczęto wprowadzać zakazy stadionowe i kary pieniężne za jakieś pierdoły, w związku z czym zaczął się większy rygor na meczu i przed samym meczem, itd.
Teraz w związku z tym wszystkim mam się podniecać i cieszyć z tego euro?
Euro zbiera kolejne żniwo.
PO DSS, Hydrobudowa i PBG składaja wniosek o upadłość.
http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,PBG-sklada-wniosek-o-upadlosc-Kursy-zanurkowaly,wid,14544626,wiadomosc.html?ticaid=1e921
Konsorcjum Hydrobudowa-PBG-Alpine jest głównym wykonawcą Stadionu Narodowego. Wśród inwestycji Grupy PBG znajduje się także Stadion PGE Arena w Gdańsku i Stadion Miejski w Poznaniu.
Obecne problemy grupy PBG są również pochodną realizacji przez spółki zależne - Hydrobudowę Polską i Aprivia - kontraktów drogowych, w tym budowy odcinków autostrad A1 i A4.
7,5 tys ludzi do zwolnienia.
i niech mi ktoś ku*wa wmowi, ze na euro zarabia ktos więcej niz uefa, ktora sama dla siebie dyktuje warunki i zasady.
Warszawa co raz bardziej żyje inauguracją, od soboty dużo więcej aut jeździ z flagami ( dzieci mnie cisną czemu nie mamy na naszym samochodzie, a ja ciągle jakoś nie do końca się cieszę z tej imprezy,choć jak patrzę z balkonu na Narodowy to ciśnienie idzie w górę). Jakaś grupa smutnych panów w czarnych dresach ( bez napisu ale po czerwonych nosach typuję na Rusków ) spaceruje po centrum.
http://www.youtube.com/watch?v=e0fNKUXIL6k&feature=youtu.be
Co prawda nuta nie zalicza się do mądrych utworów ;) , ale idealnie pasuje do zobrazowania głupoty wszystkich politykierów, działaczy, czy dziennikarzy, którzy wmawiają w ciemny lud jakim to mocarstwem staliśmy się, dzięki organizowaniu tej śmiesznej imprezy.
Edit: http://www.youtube.com/watch?v=hqXwpjrfJ7A Znalazłem w necie błaznów, którzy idealnie wpisywać się będą w obraz "kibica" lansowany przez politycznie poprawnych tropicieli rasizmu:D Jak sami stwierdzili, bali się "drechów", ale już się ponoć nie boją, więc z powodzeniem mogą stanąć na straży antyfaszyzmu i apolityczności stadionów, broniąc Balotelliego i nosicieli sierpa i młota przed odwieczną polską ksenofobią, która materializując się w postaci nazi-fasze-pseudokibiców obraża paradygmaty demokracji i próbuje zniweczyć osiągniecia Premiera Słońce Donalda Tuska ;)
Strona po francusku, ale przejrzyście widać kto, gdzie kiedy..
http://euro-2012.sport24.com/calendrier-complet
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)