Tak sobie oglądam na spoko jeszcze raz mecz z Sanokiem i to co zrobił wczoraj Sucharski odjechał i zostawił samego Raszkę z Vozdeckim który dobił swój strzał (chyba decydującej o losach meczu? ) to normalnie dramat ,a już myślalem ze mogłby zastąpić Kostucha ?Nie rozumie jak dostał punkty w MVP ??!!
-
-
Cracovia vs Ciarko PBS Bank Sanok | Piątek, 02.12.2011, godz. 20:15
Od kogo dostał punkty od tego dostał.:P No ale cóż to był błąd, każdemu może się zdarzyć.
CHT Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Od kogo dostał punkty od tego dostał.:P No ale
> cóż to był błąd, każdemu może się
> zdarzyć.
Błędów ponoć tylko nie robią Ci ktorzy nic nie robią ,ale powiem ze strasznie mnie utrata tego gola i zachowanie Sucharskiego zdenerwowało(dalej mnie trzyma :)) mógł zrobić kilka innych zagrań ,n.p. zablokować Vozdeckiego czy nawet faulować ostatecznie poruszyć (wjechać ) w bramkę a on po dogonieniu , odjechał i przyglądał sie jak zawodnik z Sanoka lobuję Raszkę(tak na marginesie po tej akcji też sie trochę zdenerwował:P) !!!a z wypowiedzi R.Stebleckiego mozemy jeszcze wnioskować ze przez to zagranie zmylił naszego golkipera !!
Cóż, przyznam szczerze, że niechętnie, bo niechętnie, ale wywołany do tablicy czuję się jednak w obowiązku odpowiedzieć. Nominowałem Nicka do MVP w pełni świadomości jego postawy w tej akcji, i właśnie przez tą akcję nie nominowałem go na pierwszej pozycji. Przyczyna jest prosta, grał jako jeden z niewielu naszych pozytywnie i z pomysłem z przodu, miał jakąś wizję gry i potrafił czasem dobrze przyjezdnymi zamieszać. Gdybym miał wczoraj kierować się liczbą i wagą popełnionych błędów to nr 1 dałbym Kuligowi. Z zasady nigdy nie daję nominacji do MVP za jedną akcję czy jedną bramkę w meczu, bo MVP nie to oznacza, moja ocena może oczywiście być błędna, czy nietrafna i z całą pewnością jest zawsze odrobinę nieobiektywna - jestem wszak tylko widzem i amatorem, mam swoje preferencje, sympatie i tzw. "widzimisię", podobała mi się gra Noworyty i dlatego często go nominowałem, od samego początku, nawet kiedy to było "dwóch takich samych młodych", uważałem, że Wajda to wielki talent i Landowski nie ma nawet 20% jego możliwości i dalej jestem gorącym zwolennikiem Patryka, a obecnie liczę na dobry rozwój Sznotali. Jak był u nas Kowalówka, to też go często nominowałem i uważałem za jednego z najlepszych środkowych ligi. Byłem gorącym zwolennikiem np. Zachariasza i strasznie mi było żal, że przy kolejnych możliwościach ściągnięcia go, klub tego nie robił, podobnie chciałem i nadal bym chciał zobaczyć w naszych barwach np. Bagińskiego, Różańskiego, czy Maja. Wiele razy podnosiłem też np. temat Dutki i teraz jakoś widzę, że są inni, którzy też żałują, że go odpuściliśmy, a gość do sierpnia czekał z podpisaniem w NT i sam potem przyznał, że kontrofert nie miał. Wolno mi? Wolno :) Aha i skończmy z ideą "zastąpienia Kostucha", Davida z nami teraz nie ma i każdy kto jest pracuje na siebie i zespół jako on sam, a nie dubler, Nick jest chyba najwyżej z naszych nowych nabytków w kanadyjce, jest bardzo dobrym technikiem, ma fantastyczne, efektowne i świadczące o dobrej pomysłowości i przeglądzie pola asysty, jak szukamy ludzi, którzy zawodzą, to akurat #66 jest kiepskim adresatem takich opinii. Z tym, że to oczywiście też moja prywatna amatorska opinia widza... Jeśli już szukać za ten sezon "lipy zza oceanu" to ja bym tak prawie 40 numerów w dół szukał, ale i tak w tamtego gościa też wierzę, że jak przyjdzie pokazać grę to w końcu pokaże. Aha, no i jak już przy nim jesteśmy - choć w meczu z Sanokiem szopki z tyłu strasznej jakoś nie odwalił to w MVP go nie widzę u nikogo...
Z całym szacunkiem dla znawców / ekspertów po mojemu po prostu jesteśmy słabi.Turniej zagraniczny fajny był ale absolutnie niczego nie dał ani polskiemu hokejowi ani Cracovii.Teraz spadliśmy "z pieca " na łeb.Wyśmiewany klub o którym większość tu pogardliwie się odnosi dyma nas jak chce.Wiemy że Rudi to cudotwórca ale szczęściu trzeba pomóc prezesie Filipiak bo cudy też mają swoje granice ....
*REVENATOR* Napisał(a):
> Tak sobie oglądam na spoko jeszcze raz mecz z
> Sanokiem i to co zrobił wczoraj Sucharski
> odjechał i zostawił samego Raszkę z Vozdeckim
> który dobił swój strzał (chyba decydującej o
> losach meczu? ) to normalnie dramat ,a już
> myślalem ze mogłby zastąpić Kostucha ?Nie
> rozumie jak dostał punkty w MVP ??!!
To był Sucharski.... Oj ! A ja byłem przekonany, że Dvorak - w takim razie muszę się wziąć za edycję kilku moich wpisów (choć punktów ani jednemu, ani drugiemu nie dałem). Sorry.
pasiasty68 Napisał(a):
> Z całym szacunkiem dla znawców / ekspertów po
> mojemu po prostu jesteśmy słabi.Turniej
> zagraniczny fajny był ale absolutnie niczego nie
> dał ani polskiemu hokejowi ani Cracovii.Teraz
> spadliśmy "z pieca " na łeb.Wyśmiewany klub o
> którym większość tu pogardliwie się odnosi
> dyma nas jak chce.Wiemy że Rudi to cudotwórca
> ale szczęściu trzeba pomóc prezesie Filipiak bo
> cudy też mają swoje granice ....
Po pierwsze nie jesteśmy słabi. Dwa dni wcześniej wygraliśmy z Tychami, przed turniejem na Ukrainie wygraliśmy z Unią i z JKH. W tym gronie nie ma słabych.
Po drugie, były o Sanoku lekceważące wypowiedzi, owszem - ale dotyczyły szefów tamtego klubu czy samego miasta (i te ostatnie nie były na poziomie), ale nie wypowiadamy się tu lekceważąco o samym zespole - zresztą byłoby to żałosne, skoro regularnie w tym sezonie dostajemy od nich baty.
Po trzecie, z pieca na łeb spadliśmy po wstydliwej dwucyfrówce w Sanoku, która miała ten dobry skutek, że ruszyło się coś w sprawie transferów. I wolno liczyć, że ta przegrana u siebie też przyniesie jakiś pozytywny skutek w sensie organizacyjnym: profesor po prostu lubi, jak jesteśmy mistrzem:)
Ja jednak pozostanę przy swoim.Sanok niestety nas łoi regularnie czy to przed turniejem czy po.Wygrana z Tychami owszem cenna ale oni zdaje się są osłabieni.A mecze z Unią czy JKH są jak grypa,po prostu trzeba przez to przejść jeśli się o czymś marzy.Wygrać i się nie podniecać. Trzeba mieć nadzieje że profesor zrozumie że tytuł sam nie przyjdzie kiedy drużyna jest - w mojej ocenie - za słaba.
Słabi nie jesteśmy, wygraliśmy z Jastrzębiem i Unią to fakt (udało nawet wywieźć nam się 3pkt. z Jastrzębia i Oświęcimia, zwłaszcza u tych pierwszych jest to trudne). Co do Tychów są znacznie osłabieni, początkowe spotkania z nimi przegrywaliśmy. Natomiast pierwsze spotkania z Sanokiem nie miały takiej przewagi bramkowej jak pamiętna porażka 11:4 przed sanocką publicznością, czy chociażby ostatni mecz. Sanok znalazł na nas sposób i tyle, nabrał wiatru w żagle. Ja nie lekceważyłby jednak Tychów w walce o najwyższe cele (dopiero wygrali z nami spotkanie pucharowe). Wrócą do formy jaką prezentowali na początku i będą trudnym rywalem.
O błogosławiona opcjo "ignoruj wpisy", choć diabeł kusi i czasami się łamię i czytam takich co mają po 500 postów z tego w 90% dzielą się z bliźnimi swoją depresją. :P
Uważam również że nie jesteśmy słabi.Cracovia na pewno gra lepiej teraz niż grała jeszcze z miesiąc temu. Turniej w Doniecku i możliwość konfrontacji z drużynami które grają w Wyższej Lidze rosyjskiej wniósł wiele pozytywów, które przełożyły się na jakość gry... Obecnie w lidze w porównaniu z ubiegłym sezonem- poziom czołowych drużyn się podniósł. Lepszą drużynę mają Tychy.Unia i przede wszystkim Sanok - który dysponuje czterema bardzo mocnymi wyrównanymi piątkami.Jestem pod wrażeniem poziomu ostatniego spotkania z Ciarko. Takiego hokeja w wykonaniu polskich drużyn nie widziałem już dawno...... Jak dla mnie poziom wyższy, niż któregokolwiek meczu Cracovii w finałach play-off z ostatnich lat. Hokej który zaprezentowały drużyny Cracovii i Sanoka można porównać z meczem z Sary Arka!
Wychodząc z hali po meczu z Sanokiem byłem bardziej zadowolony niż po zwycięstwie 18-1 z Toruniem! Dlaczego? Bo to był hokej który oglądało się z zapartym tchem, pełen ostrych starć , dynamiki. akcje na pełnej szybkości.....itd Dlatego uważam że obecnie nie mamy słabej drużyny, lecz podniosły się wymagania ...
Sanok, przede wszystkim ma bramkarza o dwie klasy lepszego niż kiedykolwiek wcześniej, a że grają szybko, no bo teraz są w formie...
Odkąd drużynę przejął Marek Ziętara grają wysokim forcheckingiem i agresywnie, a że mają odpowiednio wyszkolonych zawodników ich gra wygląda teraz bardzo dobrze!
Twoje 3000+ postów Sterby nie czyni z ciebie ani lepszego ani mądrzejszego od takich co maja po 500.Nie masz też monopolu na rację.Tu się wymienia poglądy ja akurat mam takie a nie inne na możliwości drużyny w obecnym składzie aby móc znowu cieszyć się z tytułu Mistrza Polski.Zwłaszcza że jak słusznie zauważono podniosły się wymagania.
Można mieć 10000 postów i wypisywać głupoty...to tak na marginesie...
To fakt bo chyba z tym Słowakieiczem dałeś do wiwatu- Ziętara się zasmucił.
hehheee:)))
Pomyliłem się...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)