potter
Wtedy Misior był prezesem, sam wybierał kogo zatrudnić. RSz tego nie ma, Misior miał też poparcie kibiców, nikt go nie podsrywał tak jak RSza. W temacie staszków i reszty to ORO45 napisał:)
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mnie przekonują fakty .A te są jednoznaczne w
> klubie od przyjścia Radka zaczęło się dziać
> lepiej pod każdym względem .
> Główny jego atut to pilnowanie interesów
> Cracovii i patrzenie Jakubowi i jego świcie na
> ręce.
> Ten mając tzw ,,anioła stróża ''zaczął
> lepiej pracować i zdecydowanie mniej denerwować
> kibiców .
> Cracovia przestała być samodzielnym folwarkiem
> Jakuba...................................................................
..................................................................................
.....................................................................................
Kolego Potter ! Jak lubie Twoje wpisy i nawet z większościa się zgadzam to tym razem przegiąłeś, Jakub T. zaczął mniej denerwować kibiców????,Cracovia przestała być jego samodzielnym folwarkiem ????
Mnie i wielu denerwuje bez przerwy odkąd przyszedł do Cracovii.Jakubek jest stworzony do roli ekonoma na folwarku a nie kierowania takim klubem jak Cracovia.Dopóki nie odejdzie tacy ludzie jak R.Szaraniec choćby nie wiem co robili, beda mieli rzucane kłody pod nogi,do tego dochodza pewnie jeszcze inne hieny, które chcą wykorzystać sytuacje.Mysle ,że doczekamy się kiedyś prawdy jeżeli wypowie się w temacie sam R.Szaraniec.
Ps.....Jeżeli chodzi o sprawy sportowe Radek sie nie sprawdził niestety.......???
Ale za to sprawdziły sie pomysły Prezesa i ich głowny wykonawca Jakub T. z kolesiami, dzięki którym spadliśmy z ligi !!!!!
hahaha...typowe nasze piekiełko a naczelny wódz Janusz Filipiak z uśmiechem zaciera ręce. Nie ma to jak rozbite, podzielone Pasiaste środowisko. Wtedy można klub nawet do III ligii spuścić...ech... :(
Gdyby każdy z nas, zaczął wymagac konkretnych działań bez wskazywania na wykonawców (kij mnie obchodzi kto, w Cracovii ma być dobrze), myślę ze może by wróciła szansa na wywalczenie czegokolwiek od "Prezesa". Tak mamy sytuację mnożenia nazwisk i przerzucania się inwektywami grup kibiców (?) broniących czy atakujących przeciwników. Naprawdę, pogratulować odpowiedzialnosci za Cracovię - rozumiem, że wszystko to z miłosci do tego klubu. Przykre to wszystko.....
no to ja sie pytam, kto je rozbil?
A po co rozpoczynali wojnę? Po co artykuły Kmity? Przecież to im zależało...W sensie tym co kopią....
ian, jakie "przerzucania się inwektywami grup kibiców " w mojej oceni po jednej stronie są kibice (z Radomirem), a po drugiej banda hien (może tym razem nie dostanę bana), która próbuje ugrać na Cracovii swoje geszefty.
No chyba, że czegoś nie dostrzegłem.
Też tak to widzę.
Meritum sprawy ;
Radek jest bardzo potrzebny do pracy w klubie .Pilnuje interesów Cracovii i nie pozwala na prywatny folwark Jakubowi i kolesiom .Już samo to to ogromny plus jak nasz człowiek pilnuje dokumentów i nie dochodzi do przekrętów typu drumlak gate lub brania hurtowego zawodników od jednego ,,zaprzyjaźnionego ''menago.
Nie ma przyzwolenia na trwonienie kasy w transfery widmo takie jak były u Rząsy .Nie zna się niestety na sprawach sportowych i ta działka powinna być dla kogo innego .Chociażby dlatego by nie zrobili z niego typowego kozła ofiarnego gdyby okazało się że nie awansujemy .Pasował by im idealnie .
Jego decyzje poza sportowe są nie popularne w pewnych środowiskach i stąd ciągła nagonka .Osobniki mieniący się kibicami Cracovii tracą strefę wpływów i kasę .Wolą już nawet powrót dziadostwa i zamodzielnych rządów Jakuba byle zostać przy korycie.
Rozumiem że stawiana jest teza
że na prezesa Janusza Filipiaka można jednak wpłynąć
ba nawet nim manipulować!
"Mędrcy Syjonu" coś sobie po prostu postanowili, są o krok od zatrzymania "postepującego procesu sanacji"
w zwiazku z tym logika wydarzeń jest nieubłagana
bo to nie prezes ma swoje zdanie tylko jest sterowalny (manipulowalny)
Nic się co prawda jeszcze nie wydarzyło ale przeciez wiadomo że się wydarzy
i wiadomo kto jest za to odpowidzialny
Wygląda zresztą na to że sam staram się też załapać na nowe rozdanie (przeciez pisze na TP)
Dlatego pytałem gdzie jest to koryto bo nie chce przegapić okazji
Kluczowe jest jednak co innego
Uważam że:
Jesli ktoś robi dobrą robotę dla Cracovii to nie ma prawa podawać się do dymisji
Jesli ktoś kogoś zwolni to MUSI się z tego wytłumaczyć czyli podać jasne uzasadnienie decyzji
tyle na temat
A jakie było uzasadnienie w przypadku Misiora? Bo pamiętam coś w stylu "kibice już zrobili swoje, teraz pora na profesjonalistów".
No i czy to znaczy, że Stawowy podając się do dymisji uznał, że robi złą robotę?
Potter ze tak zapytam , jakich transferow oczekiwales do 1 ligowego klubu , ktorego jest nieco nadszarpana opinie po nie ktorych zawodnikach czyt. matusiak , jakich transferow oczekiwales ? gdzie nikt wielkimi pieniedzmi za zawodnikow nie szastał !
nie wiem , czy wedlug Ciebie jak nie pozyskalismy Milika, czy moze Luboji to transfery Radka są nie udane? dla mnie to przesada!
jak dla mnie praca Radka przynosi efekty wszedzie
jest atmsfera
sa pelne trybuny , strona wyglada profesionalnie, jest jakis kregoslup tego wszystkiego , jest cos co w esktraklasie nie bylo!
teraz wyglada to dobrze! a transferow oczekiwal bym po awansie
a raczej oczekiwalbym dobrej gry bo same tranfery to nie wszystko
ddarek Napisał(a):
> A jakie było uzasadnienie w przypadku Misiora? Bo
> pamiętam coś w stylu "kibice już zrobili swoje,
> teraz pora na profesjonalistów".
>
> No i czy to znaczy, że Stawowy podając się do
> dymisji uznał, że robi złą robotę?
I tym samym pan Raf jedynka został merytorycznie wypunktowany ;)
raf_jedynka - dostajesz kase za pisanie artykulow dla TP czy wlasciciel portalu Ci nie placi?
Dementor Napisał:
> raf_jedynka - dostajesz kase za pisanie artykulow dla TP czy wlasciciel portalu Ci nie placi?
oczywiście
edit: powinno być
Takie pytanie od razu przywołuje skojarzenie ze skeczem Konia Polskiego
pytanie
- Roman czy ty mnie kochasz czy mnie nie kochasz
odpowiedz
- Oczywiście
Innymi słowy - Jakie pytanie taka odpowiedz
Jeśli chodzi o prezesa Filipiaka, to oczywiście - jest trudno sterowny, czasem lubi pokazać, że może coś zrobić wbrew opinii większości, ale tym się różni od watażków w rodzaju Wojciechowskiego, że nie jest furiatem ani idiotą. Większość decyzji podejmuje na chłodno i po gruntownej analizie sytuacji.
To nie oznacza, że nie podlega żadnym wpływom. Myślę, że obserwuje sytuację na forum i nasza konsternacja w sprawie rzekomego odwołania R. Szarańca da mu do myślenia. Bo jakie argumenty może przedstawić za ewentualnym odwołaniem? Jakie konkretnie miał wiceprezes postawione zadania, których nie wykonał? Czy ogólna bardzo dobra sytuacja klubu, bardzo dobry wizerunek medialny i równie dobra atmosfera na trybunach i generalnie w kręgach kibiców/klientów klubu uzasadniają dokonywanie jakiejś czystki?
Dzisiaj na psiursko-legijnym portalu znalazłem takie oto słowa, idealnie charakteryzujące osobnika, którego redakcja "TP", nasi "niepokorni" nagle pokochali:
[quote]Pisałem o tym wielokrotnie, ze problemem polskiej piłki klubowej są osoby nią zarządzające. Pozbawieni wyobraźni, samodzielności, drżący o posadę i pensję urzędnicy miejscy i korporacyjni.
Typowe przestraszone przydupasy sprawdzające co miesiąc odcinek wypłaty. Nie patrzące na dobro klubu tylko pilnujące własnego tyłka. A przecież tak łatwo znaleźć kogoś konkretnego. Wystarczy żeby był niezależny finansowo. Identyfikował się z klubem. Nic trudnego. Czemu się tak nie dzieje? Bo mierny, bierny, ale wierny jest bezpieczniejszy. (...) Więc lepiej trzymać wdzięcznego głąba niż brać kogoś rzeczywistego.[/quote]
http://www.weszlo.com/news/13955-Cala_kibicowska_Polska_zazdrosci_Legii_prezesa
Jeżeli ktoś nie rozumie, że w zarządzie klubu piłkarskiego powinien zasiadać ktoś identyfikujący się z klubem i samodzielny w decyzjach to jest albo idiotą, albo udaje, że tego nie rozumie, a wtedy jest hipokrytą. Radomir Szaraniec - 100% poparcia.
Czy rzeczywiście prezes chce popsuć dobrą atmosferę i na początek rundy dokonać czystki w zarządzie, wyrzucając osobę, która ma największy wpływ na dobre relacje z klubem nas, kibiców? to niezrozumiałe i szokujące: skoro jest dobrze, to czego mamy się spodziewać po tej zmianie? Mało było dotąd bojkotów - Legia czy gts? Mamy wracać do wszechwładzy jakże "popularnego" JT?
Nie śledzę TP, nie byłem tam z miesiąc. Z ciekawości zapytam kto jest "osobnikiem, którego redakcja "TP", nasi "niepokorni" nagle pokochali"
Do opisu z cytatu pasuje mi jeden "osobnik" i aż mi się nie chce wierzyć, że stasek jest w stanie nawet temu, kogo mam na myśli, wchodzić w kiszkę stolcową. (nieśmiało podam inicjały tego o którym myślę:jt?
leszeczek
Bingo
Przez mozillę nie mogę wejść na TP,bo mi blokuje,a przez coś innego nie chce mi się wchodzić :D Ciekaw jestem czy z tego kółeczka różańcowego również Noszowy zakocha się w JT?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)