Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 21.11.2011 o 13:51
      Ostatnia aktywność 02.03.2013 o 12:50
      251809 wyświetleń
    • bart1906

1.1K
      0
    • 28.11.2012 o 22:53
      Post #877648 28.11.2012 22:53
    "Jak by Kmita był z gts i napisał taki paszkwil na osobę wybraną przez kibiców pracującą w klubie nie miał by życia. Na stadion by pewnie nie przyszedł ,a jak by się pojawił to pluto by mu pod nogi .Raczej sam by się wyniósł." Jak Ci tak pasują tamte standardy to przecież nikt Cię tu na siłę nie trzyma. Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i napisz nam dokładniej kogo z kim porównujesz, albo czego Ci jeszcze po tej stronie Błoń brakuje, co znajdujesz tam.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 28.11.2012 o 23:54
      Post #877658 28.11.2012 23:54
    odkąd został w klubie zatrudniony Radomir Szaraniec, wszystko powoli idzie w dobrym kierunku. Że pewnie popełnił jakieś błędy ? Pewnie tak, ale to jest normalne w pierwszych 12 miesiącach pracy w nowym środowisku, gdy dodatkowo było wiele przyczyn kryzysu i trzeba było wiele rzeczy prostować. Kmita dał ciała ( świadomie czy nie, nie wiem, nie znam gościa) bo w artykule skoncentrował się na negatywnych nawet najdrobniejszych szczegółach, często podpierając się swoją opinią, a o sukcesach to tak "polizał". Szaraniec ma robić swoje, a my mamy starać się go bezstronnie oceniać, a raczej jego pracę.
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 29.11.2012 o 13:39
      Post #877704 29.11.2012 13:39
    potter Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Jedno jest pewne Radek ma olbrzymii kredyt zaufania. Kredyt który zobowiązuje do jeszcze lepszej pracy . Troche to dwuznaczne... Kredyt kojarzy się raczej z dopuszczeniem mysli ze cos moze być słabe ale wybaczamy bo ma kredyt. W tym sensie lepiej żeby Radek nie miał zadnego kredytu. Jak widac u Macka miał kredyt bo przez rok nie było tego typu uwag > Skala oszczerstw Kmity jest jednak tak wielka że sam zainteresowany powinien na nie odpowiedzieć > (oczywiście bez podawania informacji poufnych). Jesli sa oszczerstwa to napewno zaslugują na odpowiedz > .Ten paszkwil na Radka to jest wypadkowa jego rozzuchwalenia i bierności środowiska kibicowskiego. > Jak by Kmita był z gts i napisał taki paszkwil na osobę wybraną przez kibiców pracującą w klubie nie miał by życia. Na > stadion by pewnie nie przyszedł ,a jak by się pojawił to pluto by mu pod nogi .Raczej sam by się wyniósł . Powoływanie sie na zwyczaje po tamtej stronie błoń to ślepa uliczka. Cracovia jest lepsza niz gts wiec propagowanie tamtejszych standardow to wlasnie schodzenie na psy. Co do zachowania psiarni wobec dziennikarzy to jest przeciez casus Piotrka Jawora. Jakby wiec nie oceniać roku pracy (sprawa tej oceny nie jest zamknieta) to Radomir napewno ma dodatkową motywację "do jeszcze lepszej pracy" - jak ujął to Potter Więc albo się weźmie do roboty albo jeszcze lepiej się weźmie do roboty Dla Cracovii tylko lepiej ;)
    • Chwostek

2K
      219
    • 29.11.2012 o 14:06
      Post #877709 29.11.2012 14:06
    Radek jesteśmy z Tobą, wytrzymaj i rób swoje!
    • Rufus T. Firefly

1.5K
      2
    • 29.11.2012 o 14:54
      Post #877714 29.11.2012 14:54
    raf_jedynka Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Jak widac u Macka miał kredyt bo przez rok nie > było tego typu uwag wez nie zartuj, a skad wynikla awantura na forum w sierpniu bodajze? nie pamietasz? > Skala oszczerstw Kmity jest jednak tak wielka > że sam zainteresowany powinien na nie > odpowiedzieć > > (oczywiście bez podawania informacji > poufnych). > > Jesli sa oszczerstwa to napewno zaslugują na > odpowiedz > > > .Ten paszkwil na Radka to jest wypadkowa jego > rozzuchwalenia i bierności środowiska > kibicowskiego. > > Jak by Kmita był z gts i napisał taki paszkwil > na osobę wybraną przez kibiców pracującą w > klubie nie miał by życia. Na > > stadion by pewnie nie przyszedł ,a jak by się > pojawił to pluto by mu pod nogi .Raczej sam by > się wyniósł . > Powoływanie sie na zwyczaje po tamtej stronie > błoń to ślepa uliczka. > Cracovia jest lepsza niz gts wiec propagowanie > tamtejszych standardow to wlasnie schodzenie na > psy. > Co do zachowania psiarni wobec dziennikarzy to > jest przeciez casus Piotrka Jawora. Kmita takim tekstem po prostu sie wykluczyl z grona kibicow Cracovii, "dziennikarzem" se moze byc i pisac co tam chce. > Jakby wiec nie oceniać roku pracy (sprawa tej > oceny nie jest zamknieta) > to Radomir napewno ma dodatkową motywację "do > jeszcze lepszej pracy" - jak ujął to Potter > > Więc albo się weźmie do roboty albo jeszcze > lepiej się weźmie do roboty > Dla Cracovii tylko lepiej ;) przy okazji, co w swym zyciu dla Pasow bezinteresownie zrobili Smalec i Kmita? tak z ciekawosci pytam, moze mnie cos ominelo, a nie chcialbym w nieswiadomosci tkwic.
    • Rafi

1.9K
      4K
    • 29.11.2012 o 15:35
      Post #877720 29.11.2012 15:35
    A że się tak wtrącę Rufus :) Myślę, że ani Ty, ani nikt inny nie decyduje, czy i jak ktoś kibicuje Cracovii. Jest to osobista sprawa, a jak sami dobrze wiecie, to kibicowanie "Pasom" ma wiele twarzy. Można kibicować i nie lubić Tabisza i Filipiaka? Można. Można życzyć Cracovii wszystkiego najlepszego, ale mieć alergię na wąsy Stawowego? Jasne, że tak. Można dostawać drgawek, widząc, jak przy piłce jest Dudzic? Sam ich czasem dostaję! W końcu można krytycznie oceniać pracę Radomira. I to, że ktoś krytykuje osobę popieraną przez oficjalne Stowarzyszenie, wcale nie oznacza "z automatu", że nie skacze i jest za Wisłą. To jest po prostu jego punkt widzenia. Samego tekstu nie zamierzam komentować. Nie siedzę aż tak dobrze w temacie, więc nie mogę stwierdzić, czy faktycznie jest to stek bzdur, choć faktycznie - napisane jest to bardzo subiektywnie. Do czego jednak zmierzam - przeraziła mnie w tym wątku jedna rzecz i tego się nie spodziewałem, mianowicie wyzwiska i groźby pod adresem autora artykułu. Naprawdę Panowie zastanówcie się czasem, co piszecie, bo w Internecie nikt nie jest anonimowy, poza tym sugerowanie "przekopki", "kontrolnego liścia", czy innego rodzaju "reprymendy" jest po prostu słabe, nie mówiąc już o tym, że może zostać potraktowane jako groźba. Wiadomo, że tekst zbulwersował wiele osób, ale to chyba nie powód, żeby grozić komuś pobiciem? Tyle tytułem komentarza. Dodam jedynie, że po 10 latach aktywności na tym forum, ostatnio coraz rzadziej mam ochotę tu zaglądać. Niby atmosfera w klubie dobra, trybuny prawie pełne, ale plujemy na siebie nawzajem jadem z taką zawziętością, że aż trudno uwierzyć że łączy nas wszystkich Cracovia.
    • Rufus T. Firefly

1.5K
      2
    • 29.11.2012 o 15:58
      Post #877723 29.11.2012 15:58
    kazdy moze sobie oceniac, lubic czy nie kogo chce i jak chce, nic mi do tego. ale jak ktos robi wojne podjazdowa i snuje intrygi przeciwko komus, z kim sie nie zgadza, na to zgody nie ma. Szaraniec i tak JESZCZE nie zostal nazwany zlodziejem. ale wszystko przed nim, znam dobrze te metody :)
    • A.W.B.

3.8K
      51
    • 29.11.2012 o 16:42
      Post #877729 29.11.2012 16:42
    bart1906 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > "Jak by Kmita był z gts i napisał taki paszkwil > na osobę wybraną przez kibiców pracującą w > klubie nie miał by życia. Na stadion by pewnie > nie przyszedł ,a jak by się pojawił to pluto by > mu pod nogi .Raczej sam by się wyniósł." > > Jak Ci tak pasują tamte standardy to przecież > nikt Cię tu na siłę nie trzyma. Przeczytaj > jeszcze raz co napisałeś i napisz nam > dokładniej kogo z kim porównujesz, albo czego Ci > jeszcze po tej stronie Błoń brakuje, co > znajdujesz tam. Według mnie Potter się jasno wyraził , że Kmita i tak ma szczęście , że uważa się za kibica Cracovii a nie jest z GTS-u bo wtedy byłoby to co powyżej a nie pisał o tym co by to było gdyby się to wydarzyło na GTS. Tak czy siak czy Kmita to Cracovia czy GTS jest u nas skończony.
    • KOTU

1.4K
      243
    • 29.11.2012 o 16:50
      Post #877733 29.11.2012 16:50
    Zakazać SW rozmów z TP. Szczególnie teraz. Co to jest że staś sobie spotkanie organizuje...
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 29.11.2012 o 16:59
      Post #877737 29.11.2012 16:59
    Święte słowa .Jest plucie jadem bez szanowania się nawzajem .Nawet szkoda mi się odnosić do durnego wpisu pewnego ,,kibica ''sugerującego mi żebym poszedł na reymonta . Widać że jedni są banowani za ,,hieny ''a inni mogą na reymonta wysyłać KIBICA CRACOVII Z 30 LETNIM STAŻEM i jest ok . Co do Kmity -cale lata siedział cicho jak w klubie działo się źle .Nie przeszkadzało mu ani drumlak gate ,ani rządy Jakuba ,pseudotransfery od jednego menagera Kołakowskiego czy te od Rząsy Siedział cicho jak klub zatrudniał na trenerów patologicznych nieudaczników ,którzy dla posady przymykali oko na jakość sprowadzanych zawodników (często za grubą kasę ).Siedział cicho na 2 spadki z ekstraklasy . Teraz jak w klubie dzieje się dobrze pod każdym względem i dla własnej prywaty zarobienia kilku judaszowskich srebników tropi ,,afery ''.Posunął się już nawet do tego że Radomira uczynił złem wcielonym szkodzącym Cracovii ,a tym dobrym Jakuba .Zastanawiam się co mu przyświecało ?Czy chciał zwolnienia Radka i samodzielnego ,,prezesowania ''Jakuba czy może miał przygotowanego kogoś z Teraz Pasy ,albo redakcji D.P ,,lepszego ''kandydata ?
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 29.11.2012 o 18:26
      Post #877749 29.11.2012 18:26
    Ci łajdacy poniosą odpowiedzialność za wszystkie niegodziwe czyny. Teraz potrzebny jest nam wszystkim spokój i dużo cierpliwości. Bóg wybacza Cracovia nigdy!
    • bart1906

1.1K
      0
    • 29.11.2012 o 18:46
      Post #877751 29.11.2012 18:46
    dokładnie
    • knur

8.9K
      182
    • 29.11.2012 o 18:52
      Post #877752 29.11.2012 18:52
    Rafi Napisał(a): ------------------------------------------------------- Do czego jednak zmierzam - > przeraziła mnie w tym wątku jedna rzecz i tego > się nie spodziewałem, mianowicie wyzwiska i > groźby pod adresem autora artykułu. > ale co się dziwisz? facet napisał nierzetelny, nieobiektywny i niewiarygodny (zero źródeł, nic!) artykuł o Cracovii, stawiający ją w bardzo złym świetle. za samo to należą się joby, którymi "obdarzono" tu juz niejednego dziennikarza. ponadto, Kmita tym tekstem chciał zatrzymać proces sanacji MKS (bo taki byłby skutek wysadzenia Szarańca z siodła). co gorsza - chłop się podaje za kibica Cracovii, i przez lata byl tu z nami na forum. nie dziwię się forumowiczom, że się wściekli. Kmita okazał się nie tylko dziennikarską mendą, ale i szkodnikiem.
    • bart1906

1.1K
      0
    • 29.11.2012 o 19:19
      Post #877756 29.11.2012 19:19
    artykuł nie był o Cracovii tylko o Szarańcu na całe szczęście Szaraniec to nie Cracovia tak samo jak ja Kmita, Ty czy Tabisz czy to całe forum jak śpiewasz na trubunach "Tabisz co ty k#" to też obrażasz Cracovię bo to jest jakiś vice? Poza tym co Ty myślisz, że siedzi sobie Maciek w redakcji i tak sobie duma "mam taką moc jak smarnę jeden artykuł to zatrzymam sanację w Cracovii, hehehehe i wszyscy się w klubie i na trybunach dowiedzą jak wygląda praca Szarańca w Cracovii bo wiem to tylko ja i tak mi się podoba! hahahaha" w klubie na szczęście jeszcze kilka osób pracuje, które potrafią wnioski wyciągać z własnych obserwacji i przede wszystkim z bezpośredniej współpracy a nie wypocin po różnych forach facebookach czy nawet gazetach i dla nich Szaraniec jest bez tego artykułu tak samo świetnym vice jak i z nim myślę, że Radomir do dzisiaj siedzi cicho bo nie ma co polemizować z tym i tylko ewentualnie szykuje pozew, a cały jad na tym forum i na hokeju tylko niepotrzebnie sprawia wrażenie, że on może to jednak być smutna prawda i trzeba rozpaczliwie to jakoś zakrzyczeć
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 29.11.2012 o 19:33
      Post #877760 29.11.2012 19:33
    oj tam ojtam Rafie a zwłaszcza Barcie nagle Szaraniec okazuje się winnym tego ,że Kmita postanowił ośmieszyć Klub (bo jakie by nie były intencje, do tego sprowadza się wywalenie "takiego czegoś" do prasy ) Naprawdę udawanie czy tu czy na TP. ,że to był [u]artykuł oceniający[/u] Szarańca nic nie da bo to był [b]paszkwi[/b]l (a nie żadna ocena) na człowieka ,który od lat był kibicem Cracovii , działał dla Pasów i zrobił wiele dobrego. Nie zmienie zdania ,że wyczyn Kmity to niegodne Pasiaka [b]dno[/b]. Takich rzeczy nie robi się między swoimi i swojemu Klubowi.
    • knur

8.9K
      182
    • 29.11.2012 o 19:42
      Post #877765 29.11.2012 19:42
    bart1906 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > > Poza tym co Ty myślisz, że siedzi sobie Maciek w > redakcji i tak sobie duma "mam taką moc jak > smarnę jeden artykuł to zatrzymam sanację w > Cracovii, hehehehe i wszyscy się w klubie i na > trybunach dowiedzą jak wygląda praca Szarańca w > Cracovii bo wiem to tylko ja i tak mi się podoba! > hahahaha" przecież Kmita jest tylko pionkiem. i jest głupi, że przyjął rolę pionka, bo w każdej rozgrywce pionki bite są jako pierwsze. natomiast by dobrać się do figur trzeba cierpliwości.
    • izbik

7.7K
      86
    • 29.11.2012 o 22:50
      Post #877791 29.11.2012 22:50
    Oj z tym twierdzeniem ,ze Kmita jest glupi to Knurze bym sie nie wyrywal!
    • Ferencvaros

2K
      103
    • 29.11.2012 o 23:10
      Post #877795 29.11.2012 23:10
    Jest głupi bo skończy jak człowiek głupi...
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 30.11.2012 o 00:04
      Post #877806 30.11.2012 00:04
    bart1906 [i]myślę, że Radomir do dzisiaj siedzi cicho bo nie ma co polemizować z tym i tylko ewentualnie szykuje pozew, a cały jad na tym forum i na hokeju tylko niepotrzebnie sprawia wrażenie, że on może to jednak być smutna prawda i trzeba rozpaczliwie to jakoś zakrzyczeć[/i] Jad to był w artykule, na forum i na hokeju to była odtrutka na niego. Trudno by nie reagować na stek kłamstw.
    • SaNtO

31K
      16.2K
    • 30.11.2012 o 01:57
      Post #877818 30.11.2012 01:57
    bart1906 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > artykuł nie był o Cracovii tylko o Szarańcu > > na całe szczęście Szaraniec to nie Cracovia tak > samo jak ja Kmita, Ty czy Tabisz czy to całe > forum > > jak śpiewasz na trubunach "Tabisz co ty k#" to > też obrażasz Cracovię bo to jest jakiś vice? > > Poza tym co Ty myślisz, że siedzi sobie Maciek w > redakcji i tak sobie duma "mam taką moc jak > smarnę jeden artykuł to zatrzymam sanację w > Cracovii, hehehehe i wszyscy się w klubie i na > trybunach dowiedzą jak wygląda praca Szarańca w > Cracovii bo wiem to tylko ja i tak mi się podoba! > hahahaha" > > w klubie na szczęście jeszcze kilka osób > pracuje, które potrafią wnioski wyciągać z > własnych obserwacji i przede wszystkim z > bezpośredniej współpracy a nie wypocin po > różnych forach facebookach czy nawet gazetach i > dla nich Szaraniec jest bez tego artykułu tak > samo świetnym vice jak i z nim > > myślę, że Radomir do dzisiaj siedzi cicho bo > nie ma co polemizować z tym i tylko ewentualnie > szykuje pozew, a cały jad na tym forum i na > hokeju tylko niepotrzebnie sprawia wrażenie, że > on może to jednak być smutna prawda i trzeba > rozpaczliwie to jakoś zakrzyczeć juz myslalem ze nie znajdzie sie zaden glos rozsądku w tym temacie. podpisuje sie. z innego tematu: Knur nie jest na Wielickiej nie może wiedzieć jak było. Aston nie jest tak często jak Kmita na Wielickiej więc też nie jest w stanie rozgrzeszyć Radomira. Kmita był więc prawdopodobieństwo występuje. Czekamy na pozew, wtedy wszystko może się wyjaśnić. przykład z wyzywaniem Tabisza świetny i zamyka dyskusje, bo artykuł Kmity był kierowany do Szarańca i nie dotyczył Cracovii. co więcej sądzę, że jeśli Kmita nie pisał tego z powodów osobistych to poprostu zrobił to dlatego by zadbać o Cracovie gdyż w jego opinii Radomir zawala sprawe (jeśli to prawda-nie oceniam) i nie nadaje się do sprawowania takiej funkcji w Klubie. Gdyby to dotyczyła Tabisza to byście mu bili brawo i nikt by nie poszedł do niego zapytać się "hej czy tak było" bo nie jest Waszym kumplem. ja Was rozumiem ale stonujcie Od oceniania jego pracy są jednak pewne organy i napewno nie oceniają tejże przez pryzmat tego co naskrobał jakiś pismak.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)

Goście (5)
    • Główna
    • Działy i kategorie