Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 21.11.2011 o 13:51
      Ostatnia aktywność 02.03.2013 o 12:50
      251932 wyświetleń
    • gentlemen

4.6K
      355
    • 26.11.2012 o 18:31
      Post #877073 26.11.2012 18:31
    To co Kmita nasmarował to jedno (osobiście uważam, że przydałoby się mu kilka słów "pozdrowień" z trybun na jutrzejszym hokeju), ale jakim cudem ktokolwiek dopuścił taki gniot do publikacji? To nawet nie kwalifikuje się do kategorii publicystyki czwartego sortu. Poziom typowo blogowy.
    • koziołek

5.9K
      4.7K
    • 26.11.2012 o 18:32
      Post #877075 26.11.2012 18:32
    Nie znam aż takich szczegółów funkcjonowanie klubu więc merytorycznie ciężko to ocenić ale jeśli jest tak rzetelny w podawaniu faktów jak w ostatnim akapicie to gratuluje :)
    • amok_pl

1K
      0
    • 26.11.2012 o 18:33
      Post #877076 26.11.2012 18:33
    co za szmata pisze coś takiego ciężko staszek musiał mu prać beret podczas intymnych nocnych spotkań brawo kmita zostałeś oficjalną szparką smalca miłej zabawy
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 26.11.2012 o 18:56
      Post #877078 26.11.2012 18:56
    To ten harcerzyk, mknącylopez kryje się za tym dzisiejszym paszkwilem w DP ?! W sumie to wcale mnie to nie dziwi, bo poziom tego artukułu akurat pasuje do poziomu jaki prezentował ten gostek na forum. Szkoda tylko, że moja ulubiona, krakowska gazeta staje się dzięki takim miernotom, drugą GW :(
    • Matthias89

2.5K
      1.2K
    • 26.11.2012 o 19:11
      Post #877080 26.11.2012 19:11
    Szczerze mówiąc nie wiem co tam z tego arytukułu jest prawdą, czy nią nie jest, ale podczas czytania dziś rano naszła mnie od razu jedna myśli: "artykuł jest strasznie tendencyjny". Tu nie ma mowy o obiektywnym pisaniu, bo na kilometr czuć że chodziło tylko o to by przywalić wiceprezesowi. Aż śmieszne się w pewnym momencie stawało gdy czytałem o tym jak to wiceprezes Tabisz wszystko naprawiał, tak jakby nagle stał się niewiadomo jak świetnym działaczem, a przecież w klubie było już źle od lat. Artykuł po prostu kompletna porażka... Nie wiem już o co zaczyna w tym wszystkim biegać?
    • Domin

1.5K
      3
    • 26.11.2012 o 19:19
      Post #877082 26.11.2012 19:19
    Co jest dla mnie najbardziej denerwujące? Nie to że Kmita spłodził ten tekst, absolutnie nie.. my kibice Cracovii i tak wiemy co się dzieje w klubie, wiemy kto jest szkodnikiem czy jak kto woli smalcownikiem, itp... martwi mnie to, że ten tekst ukazał się gdzie się ukazał... taki statystyczny Kowalski bierze ten dość poczytny dziennik do ręki, czyta bzdury i niestety w wielu przypadkach wierzy w każde słowo... a jako dowód mój ojciec dzisiaj rano: "Ty, ale w tej Cracovii macie prezesa, daj spokój, przeczytaj sobie artykuł w DP" kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się często prawdą.. doskonale znana maksyma po drugiej stronie błoń zawędrowałą i do dziennika polskiego... sam tekst napisany w żenujący sposób, już zostawmy stek kłamstw, ale kto takie coś dopuszcza w ogóle do druku? moja najmłodsza siostra napisałaby od ręki 5 razy lepszy tekst... a ty Kmita pamiętaj, że będzie taki dzień w którym cała złość w tym artykule obróci się przeciwko tobie pajacu.. nie chciałbym być wtedy na twoim miejscu...
    • pluton

1.7K
      1.5K
    • 26.11.2012 o 19:47
      Post #877094 26.11.2012 19:47
    W porównaniu z tym gniotem, tekst Oprycha na temat Radomira z przed paru dni, to szczyt obiektywizmu.
    • DiegoKSC

5.1K
      6.6K
    • 26.11.2012 o 19:59
      Post #877100 26.11.2012 19:59
    Staskowi i reszcie jemu podobnych zjebów genetycznych (vide Kmita) , zamarzyło się zapewne ogrywanie roli szarej eminencji w Klubie. Na szczęście tacy jak oni, nie będą u nas nawet popielniczek wytrząsać, cytując klasyka.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 26.11.2012 o 20:37
      Post #877112 26.11.2012 20:37
    Tekst przeczytałem, wrazenia miałem z grubsza takie jak Matthias89 Nie jestem już od dawna na bieżąco z funkcjonowaniem MKS ale...Cóż powszechnie wiadomo ,że nie ma tak aby w działalności kogoś były same "minusy". Nawet my tutaj od lat ostro atakując J.Tabisza zauważamy jego osiągniecia. Jeżeli więc pojawia się taki paszkwil gdzie gość jest czarny "niczym mieszkaniec ostatniego kręgu piekła";) to mozliwości sa TYLKO DWIE: Osobista uraza albo po prostu brudny chwyt w walce o "cos tam". Nie wiem jaki tu był przypadek. ...no i inna sprawa ,że niestety nie każdy czytelnik myśli czytając cos takiego... Ja powiem tak: za mojej "kadencji";) to dopiero drugi paszkwil napisany na prezesa czy viceprezesa Cracovii. Poprzedni był w gazecie wyborczej w 2005 na Misiora. Paweł do tej pory jest dla mnie i większości Pasiaków bohaterem/odnowicielem ... Ponieważ jestem pewnie ze dwa razy starszy od redaktora Kmity pozwolę sobie napisać: UŚWIADOM SOBIE CHŁOPCZE DOKOPAŁEŚ I ZASZKODZIŁEŚ PRZEDEWSZYSTKIM [b]CRACOVII[/b]. Pasiak nie powinien tak robić. A co do wymarzonego, jak rozumiem przez M.Kmitę zwolnienia Szarańca to nie sądzę aby profesor pozwolił sobie kiedykolwiek aby redaktorzy mu pracowników zarzadu dobierali....
    • KruszynaKSC

19K
      20.6K
    • 26.11.2012 o 21:02
      Post #877120 26.11.2012 21:02
    [b][large][color=#FF0000]!!!!!!!!!!Odebrac akredytacje SMALCOWI I PAJACOWI KMICIE i dac im zakaz wstepu na obiekty klubowe!!!!!!!!![/color][/large][/b]
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 26.11.2012 o 21:04
      Post #877121 26.11.2012 21:04
    [large][b][size=x-large]DOKŁADNIE !!!!![/size][/b][/large]
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 26.11.2012 o 21:13
      Post #877124 26.11.2012 21:13
    Malcowi? Niby jak? To się tak łatwo mówi... Natomiast można i należy napisać do redakcji DP, że w sytuacji kiedy opublikowali artykuł naruszający dobra osobiste wiceprezesa, a pośrednio wizerunek klubu, prosimy, aby nie wysyłali do nas tego dziennikarza. Można dać do zrozumienia, że wtedy klub odstąpi od pozwania p. Kmity. A można też po prostu nie odstąpić.
    • Rufus T. Firefly

1.5K
      2
    • 26.11.2012 o 21:25
      Post #877127 26.11.2012 21:25
    .
    • dangorka

2.5K
      1.8K
    • 26.11.2012 o 21:27
      Post #877128 26.11.2012 21:27
    Ale jak możecie traktować poważnie słowa takiego nadętego bufona który w każdym temacie potrafił prowokować i za wszelką cenę pokazać światu że ma rację. Najbardziej mnie śmieszy hipokryzja, polecam sobie przeglądnąć forum np od tego momentu: http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?13,1354113,1511083#msg-1511083 aż zal ściska człowieka jak sobie uświadamia że siedzi na stadionie obok takiego szkodnika który jakieś swoje prywatne wojenki i własne ego przedkłada nad interesem ukochanego klubu. mknacylopez Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Hm, relacja szybciej była gdzie indziej :) > wywiady są robione masowo, więc jeśli coś jest > na TP, to można w ciemno zakladac, że to samo > bedzie w GW, GK i DP :) Tacy są już Ci krakowscy > dziennikarze. Idą na łatwiznę. Wolę takich dziennikarzy idących na łatwiznę niż nierzetelnych pismaków którzy nie potrafili nic osiągnąć w życiu i poziomem dorównują pseudo dziennikarzom z Faktu czy Super Expressu.
    • Ro Man

5.6K
      107
    • 26.11.2012 o 21:43
      Post #877135 26.11.2012 21:43
    hmm, mimo bardzo dużych obiekcji wobec "twórczości" ww redaktorów jestem absolutnie przeciwny odbieraniu im akredytacji dziennikarskich, byłby to - tak tak - pierwszy krok do cenzury mediów nieprzychylnie piszących o sytuacji w klubie, dziś Kmita & Smalec, jutro kolejni dziennikarze co innego nie zgadzać się ze sposobem czy style napastliwego pisania, co innego przyzwalać na banicję legalnie działających mediów i legalnie przyznanych akredytacji, skoro red Kmita i red Malec piszą nieprzychylnie o v-ce prezesie Szarańcu istnieje wiele metod aby nie był to jedyny płynący z Kałuży przekaz, prawda? v-ce prezes może się bronic pisząc polemikę, klub może wydać oficjalne stanowisko, media inne niż TP czy DP mogą zawsze poprosić go o wywiad ukazujący drugą stronę, etc. nie może być jednak tak, że w imię bronienia konkretnego człowieka/linii/opcji nie zezwala się na właściwe demokracji prawo do wyrażania swych subiektywnych poglądów i opinii aż dziw, że piszą to ci sami ludzie, którzy często pieją o szykanach wobec kiboli czy zamykaniu ust "niezależnej" prasie, jakiś czas temu w Krakowie miała miejsce niezauważalna dla czytelników i odbiorców innych mediów akcja solidarności dziennikarskiej krakowskiego środowiska press/media, dziennikarzom krakowskiego wydania Faktu służby podległe radnym miasta zabroniły wchodzić na tzw. galerię prasową i relacjonować stamtąd obrady Rady Miasta, motywowano to tym, że Fakt bardzo niekorzystnie pisał o różnych działaniach rajców wielokrotnie naginając rzeczywistość i eksponując zupełnie nieistotne fakty w celu ośmieszenia adwersarzy, z dnia na dzień wybuchła wojenka, Faktowi po prostu odebrano akredytacje i nie wpuszczono na salę, jaki był efekt? dziennikarze innych mediów - na codzień często z Faktem skłóceni, rywalizujący a nawet nie podający im ręki, murem stanęli za kolegami z tabloida, solidarnie dziennikarze Gazety Krakowskiej , Dziennika Polskiego, Gazety Wyborczej, Radia Kraków, RMF FM, Radia ZET, TVP Kraków, Superstacji i innych mediów zbojkotowali obrady Rady Miasta i zapowiedzieli, że dopóki temu wrednemu Faktowi nie przywróci się akredytacji na pełnych prawach - ich noga na sali obrad nie postanie, po tym proteście Faktowi akredytację zwrócono, mimo że jestem pierwszym do krytykowania absurdalnych i totalnie stronniczych materiałów TP czy DP o v-ce prezesie Szarańcu - będę również pierwszym który będzie bronił prawa do zasiadania w loży prasowej red. Kmicie i red. Malcowi jakiekolwiek działania przeciwko tym - skądinąd bardzo upierdliwym w swej niechęci do konkretnych osób - dziennikarzom będą po prostu cenzurowaniem swobody wypowiedzi na Cracovii mogę sobie wyobrazić sytuację, kiedy Cracovią zaczynają rządzić ludzie pokroju Walterów ITI na CWKS, i wówczas Ci którzy są wściekli na red. Malca u red. Kmitę żądając natychmiastowego odebrania im akredytacji - byliby pierwsi do płaczów jak to nowe władze szykanują media, które śmią coś nieprzychylnego o nich napisać, do tego wolałbym nigdy nie przykładać ręki pzdrw
    • empe

1.1K
      13
    • 26.11.2012 o 21:55
      Post #877138 26.11.2012 21:55
    a może w odwecie napiszmy parę "miłych" maili na temat szmaciarza Kmity i jego artykułu do jego gazety? redakcja@dziennik.krakow.pl
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 26.11.2012 o 21:56
      Post #877139 26.11.2012 21:56
    RoMan: ale jak wyobrażasz sobie wywiad przedstawiający "drugą stronę" w sytuacji, kiedy "pierwsza strona" to stek insynuacji, niesprawdzalnych plotek ("jak mówią pracownicy klubu") i złośliwie preparowanych półprawd (privy... tak, były. Zawierające poufne ustalenia między Filipiakiem a Szarańcem? a skąd Kmita to wie? był przy tych poufnych ustaleniach, a następnie sprawdzał privy?). Dla mnie w ewidentny sposób zostały tu naruszone podstawowe zasady warsztatu i etyki dziennikarskiej (pół prawdy= całe kłamstwo). To się kwalifikuje na: 1. postępowanie dyscyplinarne w redakcji 2. proces z powództwa cywilnego o naruszenie dóbr osobistych lub wizerunku klubu. Być może zagrożenie gazecie tym drugim spowoduje to pierwsze. Odebranie akredytacji? Obawiam się, że masz rację. To zawsze wraca jak bumerang, ale ze zdwojoną siłą.
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 26.11.2012 o 22:37
      Post #877150 26.11.2012 22:37
    Pewnie macie rację...................ale mnie krew zalewa jak zasraniec jeden mieniący się kibicem Cracovii, wylewa stek pomyj we własny klub. A jeszcze wybielanie Tabisza to już jakaś kpina. Aż dziw że ktoś to puścił do druku. teraz Dziennik ma służyć do prywatnych wycieczek ? A może by się trole lepiej skupiły na pomocy dla jednego z nas i nagłośniły sprawę zbiórki pieniędzy na operację ? Wrzody trzeba usunąć za wszelką cenę. NIKT sobie Cracovią mordy wycierać nie będzie !!!
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 26.11.2012 o 23:34
      Post #877159 26.11.2012 23:34
    "uważa sie za kibica Cracovii" - to znaczy że jest kibicem Cracovii Radek jest kibicem Cracovii Maciek jest kibicem Cracovii Staszek jest kibicem Cracovii I jak sobie z tym poradzicie? Po bolszewicku czy ekumenicznie
    • knur

8.9K
      182
    • 26.11.2012 o 23:42
      Post #877161 26.11.2012 23:42
    ale jest też szkodnikiem roku. nagroda za 2012 r. dla Maćka Kmity, zaś red. S.Malec wyróżnienie specjalne za całokształt wieloletniej działalności. w zasadzie to nie wiem, czy nagroda "szkodnik roku" nie powinna juz być imienia Staszka Malca. ale to tak na marginesie.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie