voltban Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Piotr Nowak ale to raczej SF :P
To nie Nowak, wygląda mi na Batistutę.
-
-
Kto za Pasieke ?
Mój ulubiony snajper swego czasu. Fantastyczny pomysł ;)
My tu panowie dajemy różne propozycje ,a nikt nie zadał pytania zasadniczego ;
Czy generał dopuszcza możliwość zmiany trenera czy dalej chce brnąć z Pasieką w ślepy zaułek w imię swoich racji i własnego widzi misie ?.
Jeśli robić zmianę to już bo jak będzie 6 pkt po jesieni nie pomoże nawet Mourinho.
Ja! Albo ktoś inny kto ma duże doświadczenie z FM. Licencji nie mam ale trochę się znam. Myślę, że każdy kto miał do czynienia z tą grą (od wersji 2009) był by super dyrektorem sportowym i trenerem.
Proponuję Santo.
Ma spore doświadczenie :
- prowadził kilkadziesiąt sezonów Chelsea w grze Football Manager
- setki postów na forum z analizą gry i zawodników
Jedyna jego wada to czasami myli się w transferach ( Majoros, Witkowski ).
Pozwólcie zrealizować się młodym trenerom !!
Peterps Napisał(a):
> potter daj spokój z Engelem, my potrzebujemy
> kogoś z przysłowiowymi "jajami" by
> [b]uporządkować pion sportowy[/b], a czy Engel jest
> kimś takim? wątpie.
Gdyby taki pion istniał to możnaby próbować go reanimować, a tak to należy go poprostu zbudować.
Ktoś wołał Płatka ...no to wolny już jest.... :D
kolops Napisał(a):
> voltban Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Piotr Nowak ale to raczej SF :P
>
>
> To nie Nowak, wygląda mi na Batistutę.
BRAWO, prawidłowa odpowiedź :-) Gabriel Omar Batistuta
NAZIR Napisał(a):
> a ja proponuję tego Pana:
> http://euro.mediotiempo.com/media/2011/06/28/gabri
> el-omar-batistuta.jpg
>
> :-)
Ja tam bym wolał tego szejka powyżej w turbanie,
z workami pieniędzy jako właściciela. :D
no tak..... byłby szejk to byłby i BatiGol, nie myślałem że nie dożyję takich stadionów w Polsce jakie teraz są to i może dożyję jakiegoś ambitnego właściciela z Emiratów Arabskich :-)
Michał Probierz porozumiał się z Árisem
Trener ŁKS-u Michał Probierz dogadał się z AS Áris w sprawie swojego kontraktu z dwunastą drużyną greckiej ekstraklasy.
Do sfinalizowania umowy ma dojść jutro. Nowy klub 39-letniego szkoleniowca po sześciu meczach ma cztery punkty i żadnej wygranej na koncie. W przeszłości drużyna, którą trenował Probierz, grała już z Grekami. W zeszłym sezonie jego Jagiellonia Białystok odpadła po zaciętej walce w III rundzie eliminacyjnej Ligi Europy właśnie z Árisem. W Białymstoku "Jaga" przegrała 1-2, a w rewanżu zremisowała 2-2, choć do 75. minuty prowadziła 2-1.
ŁKS swój najbliższy mecz rozegra w sobotę o godz. 15:45 z Ruchem Chorzów. Na razie nie wiadomo, kto zastąpi Probierza na stanowisku trenera.
http://www.90minut.pl/news/173/news1730494-Michal-Probierz-porozumial-sie-z-Arisem.html
Jak sie chce to i takie rzeczy mozna.....jw!!!!
Minimalizm i ulegli,bez jaj poddani to dewiza J.T. :D
Szkola niemiecka ....ktory z trenerow niemieckich odnosi sukcesy w Europie po za ichniejsza liga?
Ma byc trener z jajami tak samo jak i szef od spraw p.n.!
Po derbach i tak bedziemy dalej dyskutowac...
Z polskich trenerów nie pojawiło się jeszcze nazwisko - Grzegorz Niciński.Ostatnie wyniki Gryfa pokazały ,że potrafi wydobyć z zawodników ponad 100%.
Idealnym asystent to Kazimierz Węgrzyn,duet Dudek-Mielcarski zorganizowaliby scouting.Tabisz odsunięty od wszystkich spraw sportowych (minimum).
Ps.
Zdecydowanie wolałbym trenera-kata z zagranicy ,tylko kto takiego znajdzie?
Jest kłopot z właściwą oceną zawodników (Straus,Cahalon sprowadzani jako rozgrywający), a co dopiero trenera .
Nie liczę już na cuda,jeżeli Tabisz będzie dalej pracował w klubie żaden trener "z jajami" nie przyjdzie.
A ja uważam że jednak najlepszą opcją dla nas jest Stawowy...
Kilka powodów, argumentów, spostrzeżeń - dlaczego:
- trener, który nie odchodził z powodu słabych wyników, wręcz przeciwnie,
- trener, który może miał swoich "pupili" ale grał stabilnym i przewidywalnym składem,
- trener, który pasował mentalnie i stylem gry i poglądami do środowiska Cracovii (większościowego),
- trener, który miał dobry pomysł na ofensywną grę, na odbiór piłki po stracie, na wyprowadzane akcje,
- trener, który opierał grę na skrzydłowych, których mamy teraz na przyzwoitym poziomie,
Ktoś powie: "nic nie zrobił w Arce, nic nie zrobił w Łęcznej ani w GKS" - odpowiem: a kto tam zrobił jakikolwiek lepszy od niego wynik?
Ktoś powie: "nie jest cudotwórcą, nic z tymi piłkarzami nie zrobi" - odpowiem: jest jedynym w ostatnich 30 latach, który osiągnął wyniki z drużyną"
Ktoś powie: "czym się różni od Urbana, Majewskiego, Szatałowa, Pasieki, Lenczyka" - odpowiem: różni się tym, że jako jedyny miał wyniki w Cracovii.
Jeśli piąty rok z rzędu wymieniamy trenerów i piłkarzy za grube pieniądze, i nic z tego nie ma;
Jeśli trzeci rok z rzędu gramy kompletnie bez wyników;
Jeśli nawet Orest Lenczyk nic nie zdziałał w Cracovii, a w innych zespołach cuda...
To ja mówie: nie mamy nic do stracenia, a jedynym trenerem który kojaży się z radością oglądania meczów mojej drużyny jest Wojciech Stawowy - zaufanie które procentowało - do samego końca... do odejścia w ramach protestu przeciwko polityce Tabisza - tej którą krytykują zgodnie wszyscy pasiacy...
Stawowy ze wszystkimi swoimi wadami i zaletami, w tej chwili jest jedyną nadzieją na normalność w tej drużynie!!!
Szymciu!Stawowy majac podpisany dlugoletni kontrakt odszedl po miesiacu jego obowiazywania, zostawiajac Pasy na pastwe losu !
Btw.Probierz juz w Grecji....Wieszczycki go zastapil....
Trzeba było zaklepać Probierza ale już za późno. Teraz to już Pasieka będzie na pewno do końca roku i on będzie prowadził nasze przygotowania do rundy wiosnennej. Pewnie zajedzie fizycznie graczy, będą siedzieć na siłowni jakby mieli wystepować w kulturystyce albo podnoszeniu cięzarów a biegowo i techniczne będzie zero...
Zibi... zgoda, ale przypomnij sobie okoliczności jego odejścia... po nałożeniu przez Tabisza na piłkarzy kar finansowych używając wyssanych z palca argumentów, Stawowy powiedział dość kretyńskiej polityce Tabisza... złożył dymisję aby pokazać jak poważnie się solidaryzuje z piłkarzami, aby wstrząsnąć pustą i skąpą głową Tabisza... miał prawo myśleć że to coś da, skoro Filipiak dał mu 10-cio letnim kontraktem znać że ma do niego ogromne zaufanie... to że przelicytował to już inna sprawa...
Stawowy bez Jonczyka nic nie znaczy, w druga strone zreszta to samo
pozatym wypial sie na nas niech spada
Z Pasieką nie mamy żadnych szans na utrzymanie.
Cracovia nie ma stylu nie istnieje coś takiego jak taktyka w obronie i ataku.
U Stawowego każdy zawodnik miał swoje miejsce na boisku i drużyna potrafiła wykreować 5-6 sytuacji bramkowych w meczu.
Na tą grę aż było miło patrzeć ,jak widzę antyfootball za Pasieki rzygać mi się chce.
Stawowy ma minusy jak każdy trener ,ale na tle miernoty tej co teraz jest to trenerski geniusz.
Pasieka nie miał nigdzie dobrego okresu jako trener.Sukces trenerski ?Styl gry drużyny ?Mniej niż 0.
Z analizą kolegi szymcia KSC zgadzam się w 100%.
Ze wszystkich trenerów którzy nas trenowali sprawdzili się Stawowy ,Orest .
Nie zostawili drużyny na dnie .Nie dano im dokończyć pracy .
W obydwu przypadkach wykończył ich Jakub .Kopał dołki ,kopał aż wykopał.
A Szatałow się nie sprawdził?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)