Na pierwszym meczu w domu kiedy tylko zobaczymy Dawida - [b]GROMKIE "DAWID KOSTUCH" WRĘCZ OBOWIĄZKOWE!!![/b]
PS. Ciekawe z kim w piątce? :) Może nasz "Martynka" odżyje :)
-
-
David Kostuch - Zostań z nami !!!!!
X(
Jak to z kim -prosta sprawa Martynowski-Dvorak - Kostuch i wymiatamy!
Cos mi sie zdaje, ze warto zaintonowac:
Lubu, dubu,
lubu, dubu.
Niech zyje nam,
Dyrektor naszego klubu!
Nieeeeeeech zyyyyje naaaaam!
To spiewalem ja, Twixxxiorek - spiewak pierwszej klasy:)
Martynowski, Dvořak, Kostuch. Poza tym Laszkiewicz, Sarnik, Słaboń - też niezłe trio;)
No i w 3 lini: Chmielewski - Sucharski - Piotrowski
stara ekipa!!! :)
Zdecydowanie najlepsza wiadomośc dnia dzisiejszego!
Obyśmy jak najszybciej mogli zweryfikowac domysły co do dyspozycji Davida. Nie wierzę, że przyjechał w ciemno, zapakowany do samolotu "prosto z budowy", więc bądźmy dobrej myśli i zgotujmy przywitanie godne jego klasy :)
Dla takich zawodników przychodzi się oglądać mecze.Czas na David Kostuch Show :)
[img]http://img641.imageshack.us/img641/963/obraz0281.jpg[/img]
Co wy tak z tą budową w kółko, olać to wszystko teraz, Dawid przyjechał grać, bo jest hokeistą, talent jest to z pewnośćią nieprzeciętny, trener go chciał i na pewno wie co robi, ponadto brawa dla Zarządu, że potrafimimy jako Klub takie sprawy rozwiązywać z obopólną miejmy nadzieję korzyścią. Cóż, oczekiwania są chyba jasne, Dawid pewnie z Rafałem i może to podniesie dodatkowo wartość gry Martynowskiego, a zaczął już ostatnio lepiej grać, więc chłopaki do boju, najpierw zrobić swoje co trzeba na lodzie, potem podpisać nowe kontrakty i od października kadra wita :)
No to teraz działacze Cracovii nie powinni wypuscić Dawida z ręki. Dac mu dobry kontrakt i niech chłopak robi to co umie najlepiej! I oby jak najszybciej został powołany do reprezentacji......Mam nadzieję że "betony' w PZHL zdaja sobię sprawę jakiego zawodnika moga pozyskać?
Hola, hola.Nie wiem jakie plany ma David ale z tego co sie orientuję to w lipcu zmienia stan cywilny i nie jestem przekonany czy małżonka chciałaby zamieszkać nad Wisłą.Ale narazie koniec lutego i marzec jest nasz!!! z Davidem.
To nie zmienia faktu,że Dawidowi minie w Pazdzierniku dwa lata(sezony) gry w PLH-więc zgodnie z prawem mógłby grac w reprezentacji Polski!
A to wszystko przez Was, że może nie chcieć mieszkać w Krk. Trzeba było promować Kraków w pewnym temacie, a tak zaglądnęła, zobaczyła co sami mieszkańcy widzą i ma dość ;)
Wystarczy mu zagrać jakiś mecz w PLH po 10 września 2012 i jest odblokowany dla reprezentacji, to samo Martynowski. Mogłoby być nawet w sierpniu, ale przepisy IIHF nie są tu jednoznaczne, bo mówią o dwóch latach w natywnej lidze dla klubu z danego kraju (nie krajowej, dla nas teraz to mało istotna różnica, choć mam nadzieję, że już niedługo nabierze znaczenia, ale dla takich Chorwatów już tak, a był czas, że i dla Węgrów na przykład też), więc PP mógłby być nieuznany. Inna sprawa, że po MŚ przez rok będą tylko mecze towarzyskie, więc jeśliby złożyli deklarację, że spełnią warunki, to w sierpniu (o ile ten cudowny termin zgrupowania będzie powtórzony) możnaby ich już sprawdzić, nawet ryzykując walkowery w meczach towarzyskich, bo wątpliwe, żeby ktoś z rywali się o to pultał i składał protesty...
Oby było tak jak piszecie.
BartAcid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A to wszystko przez Was, że może nie chcieć
> mieszkać w Krk. Trzeba było promować Kraków w
> pewnym temacie, a tak zaglądnęła, zobaczyła co
> sami mieszkańcy widzą i ma dość ;)
Co prawda to prawda.
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na hokej.net lekka panika :D
Panika na hokej.net - bezcenne :)
Wiem, że wyjdę w tym momencie zbyt daleko w przyszłość. Ale ciekaw jestem jak to będzie z Davidem po zakończeniu PO. Teraz był zobligowany kontraktem, który wygaśnie chyba po zakończeniu obecnego sezonu. Później powrót do Kanady, czy może spróbują go jednak jakoś zatrzymać.:) No ale na razie cieszmy się, że jest z nami w kulimancyjnym punkcie całego sezonu.
Sam David powiedział, że prawdopodobnie dogra ten sezon i kończy karierę.
Jego słowa o tym, że po tym sezonie prawdopodobnie zakończy karierę miłe nie są ale liczy się to, że jest z Nami tu i teraz!
Mnie sie wydaje ze jesli teraz wrócił to go ciągnie do grania i jakby mu dać odpowiednia kasę to dałby się przekonać;) i grać dalej.
Myślę, że kwestie finansowe będą tu mieć podstawowe znaczenie. Jak Kostuch stwierdzi, że mu się u nas grac opłaca, to zostanie i nie zakończy kariery.
Dajcie mu Panowie odpowiednią kasę to zostanie, a tak na poważnie to sam zawodnik stwierdził w wywiadzie, że po sezonie kończy karierę.
Po wywiadzie Davida dzisiaj mamy chyba wszyscy pełna jasność jaki ma plan na życie.
Pisal jescze pare dni wczesniej na facebooku ze, jedzie do Polski ale nie dawalem wiary :) Ciesze sie ze, jest z nami. Ciewaw jestem w jakiej jest formie i kiedy zagra :)
Jeżeli dobrze zrozumiałem to David przyjechał na urlop. Niezbyt sportowe podejście
Niesportowe podejście to było już jakiś czas temu, ale fajnie, że na PO będzie z nami.;)
[b][url=http://www.pasy.tv]Zapraszamy na spotkanie z Davidem Kostuchem[/url][/b]
Bardzo dobry wywiad. Nie wiem czy David ściemnia czy też nie, ale bardzo miło mi się zrobiło jak powiedział, że wrócił żeby zdobyć z nami mistrzostwo. Gdyby David mógł pomóc pozyskiwać hokeistów zza oceanu do naszej drużyny, to klub powinien o tym pomyśleć, by nawiązać z nim takie rozmowy. Teraz dopiero dotarło do mnie (jak osobiście to powiedział), że chciał być w domu razem ze swoimi bliskimi i w sumie mu się nie dziwię. Szacunek dla trenera Roháčka, który zawsze powtarza, że nie należy ignorować żadnego przeciwnika. Respektowanie przeciwnika to jego charakterystyczna cecha. Nie śledziłem ostatnio na bieżąco wywiadów (dzięki dla Torreadora za uświadomienie) i przegapiłem tą pewność Franzena - mam nadzieje, że to będzie nasz atut.;)
Nie wiem do kogo się zgłosić, jakie kroki poczynić, ale chciałbym żebyśmy zorganizowali jakieś pożegnanie dla Davida. Takie spotkanie, na którym można by sobie cyknąć z nim fotkę, wziąć autograf itp. Co o tym sądzicie?
Dzięki Bogu, że mamy takiego elokwentnego Trenera, bo poziom merytorycznego przygotowania u dziennikarzy jest naprawdę żenujący. Dziadkowi Stanowskiemu to się bardzo nie dziwię, bo sędziwy wiek ma swoje prawa, ale młodzi to prawdziwy wstyd.
Nie wiem do kogo się zgłosić, jakie kroki poczynić, ale chciałbym żebyśmy zorganizowali jakieś pożegnanie dla Davida. Takie spotkanie, na którym można by sobie cyknąć z nim fotkę, wziąć autograf itp. Co o tym sądzicie?
Jestem jak najbardziej za.Myślę że klub mógły np wydać zdjęcie Davida z jego autografem. Ja chętnie takie zdjęcie nabędę. Tak na marginesie to kalendarz na 2009 r ze zdjęciem druzyny i autogafami wisi na honorowym miejscu w moim pokoju po dziś dzień, Szkoda, że nie powtórzono takiego wydawnictwa np. w tym roku.
Ogólnie kwestię gadżetów hokejowych ... pominę.;) Ale to nie jest sprawa na ten wątek.
Sam nic nie zdziałam, z resztą moje zdanie nie wiele będzie znaczyło. Możemy sobie marzyć i wypisywać na forum, ale to nic nie da. Więc kogo poruszyć by zadziałał? Kto ma taką moc? Myślcie Pasiaki, bo sezon się skończy, David poleci do siebie, a my będziemy sobie pluli w brodę, że nie zorganizowaliśmy czegoś takiego. Wiem, że dopiero do nas wrócił, ale obawiam się, że później może być za późno.
Jak będzie dziesiąte mistrzostwo (złota gwiazdka?) to automatycznie musi być jubileuszowe wydawnictwo ze zdjęciami wszystkich zawodników, a także zdjęcia poszczególnych graczy do kupienia. Czy specjalna feta dla Dawida miałaby wtedy sens? Gdyby udało się - wbrew oczekiwaniu większości - zdobyć tego majstra, to przy okazji fety oczywiście można ładnie pożegnać Dawida. Zwłaszcza, jeżeli się wydatnie przyczyni:)
Za ładny plakat naszej druzyny hokejowej i poszczególnych zawodników duzo bym dał! Ale nasz klub jest 100 lat za murzynami w wielu sprawach! W sklepie z pamiatkami nie ma zadnych gadźetów hokejowych. A na hokeju więcej mozna kupić pamiątek piłkarskich! Trochę to dziwne!
Sanok wydał ostatnio karty ze swoimi zawodnikami (coś a'la NHL). Sam bym takie kupił z sentymentu, bo zbierałem za małolata z hokeistami NHL i koszykarzami NBA. Unia ma również wysokiej klasy pamiątki hokejowe. Myślę, że nasz problem tkwi w "mitycznych trzystu".
Wielka szkoda dla całego Polskiego hokeja jak by Dawid miał zakończyć karierę w tym wieku.
To jest świetny hokeista jak by reprezentacja miała jeszcze kilku takich jak Dawid gralibyśmy w GRUPIE A.
Profesorze Filipiak hokejowa Cracovia i nasza reprezentacja Dawida potrzebuje.
Trzeba próbować go zatrzymać przedstawiając Dawidowi b.dobry kontrakt (na poziomie najlepszych w drużynie)
Warto przyjrzeć się pierwszemu golowi. Jego zwód z odbiciem od łyżwy to majstersztyk! Akcja w 2 sekundzie filmu:
[url=http://youtu.be/k7qIDz6VOgs]KOSTUCH SHOW[/url]
Jestem przekonany,że gdyby Dawid tylko chciał grać dalej w hokeja, to po jego debiucie w reprezentacji (we wrześniu juz mógłby grać) otrzymałby ofertę z jakiejś lepszej ligi. Choćby z niemieckiej Bundesligi, a nawet KHL! I z powodzeniem tam by sobie dał rade! Szkoda że taki talent kończy karierę!
Mam nadzieje że jednak Profesor przekona Dawida do tego że nie warto kończyć w tym wieku kariery.
Myślę że wysoki kontrakt i Dawid miał by trudny orzech do zgryzienia.Nie wierzę że nie kocha hokeja.
Na lodowisku też musi poczuć że kibice go potrzebują .Warto mu zaśpiewać zostań Dawid .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)