Trudno wróżyć z fusów, ale ja bym Lechii 3 punktów za mecz z Koroną, czy Podbeskidziem nie zapisywał. Remis ze Śląskiem, też na dwoje babka wróżyła. Generalnie Lechia gra piach porównywalny tylko do naszego dotychczasowego, więc jeśli Kafarskiemu uda się zrobić przełom, a Lechii nie zaczną ratować sędziowie to wszystko się może zdarzyć. Niestety jak uczy historia (także ta najnowsza) w naszej lidze bardzo dużo zależy od sędziów.
-
-
"Walka" o utrzymanie sezon 2011/2012 - spekulacje, analizy itd.
Jeszcze Jagiellonia została 23 punkty
- W Polonia - 0
- D Lech - 0
- D Widzew - 3
- W Zagłębie - 0
- D GTS - 0
- W Bełchatów - 0
- D Górnik - 3
- W Legia - 0
- W Śląsk - 0
- D ŁKS - 3
Koniec - 32 punkty
Jagiellonia? Bełchatów? Bądźmy poważni. Na 99,9% spadną dwie drużyny z czwórki: ŁKS, Cracovia, Zagłębie, Lechia. Przy czym uważam, że największe szanse na utrzymanie ma Lechia gdyż ma 3 punkty przewagi, a żadna drużyna z tyłu tabeli szczególnie porywającą grą się nie wyróżnia. Do tego też dość dobry terminarz. ŁKS jeśli się nie przebudzi to jest kandydatem numer 1, ale wcale bym ich jeszcze nie przekreślał. Zremisują w Zabrzu, wygrają u siebie z Lubinem, czy z Widzewem i już kilka punktów więcej. Mamy 4 mecze u siebie. Minimum 3 trzeba wygrać i przywieźć coś z wyjazdów, to się utrzymamy. 28-29 punktów w tym sezonie powinno zapewnić utrzymanie.
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Lechia - 20 punktów oraz mecze
> - D Korona - 3
> - D Podbeskidzie - 3
> - W Bełchatów - 1
> - D Zagłębie - 1
> Lechia się utrzyma na spokoju.
Wg mnie co ugrają nie więcej jak 5 pkt w tych 4 meczach. Na ile prawdziwe są teorie spiskowe będzie można bardziej realnie ocenić już po meczu z Koroną.
Ciekawe co by było, gdybyśmy jakimś cudem wywieźli punkt(y) z Wrocławia?? Czy tak samo byś mówił o teorii spiskowej? Jednocześnie poziomem wypowiedzi dorównując dzieciom neostrady z interii, czy onetu. W każdej lidze na świecie nawet słaba drużyna może wygrać z czołówka.. Nie wspominając o naszej, gdzie nieraz ambicją i zaangażowaniem wygrywa się mecze.. Musi się tylko chcieć.. Tak jak np w derbach..
Ot filozofia.. Ale lepiej pisać o teorii spiskowej.. Czwarty sezon gramy padaczkę.. Nie chce mi sie nawet sluchac, jacy to jesteśmy biedni, wszyscy przeciwko nam.. (Nie mowie tu o sędziach, którzy nas okradli już nie raz)
Ja bym nas nie przekreślał w starciu z Orestem, bo Śląsk ma kac-gigant, a nasi (może) są nabuzowani przez Kafarskiego. Wasze wyliczenia można o kant dupy rozbić, bo w tej lidze się co sezon dzieją takie jaja, że "niespodzianki", szczególnie w ostatnich kolejkach, będą na porządku dziennym. Dlaczego np. taki Lubin ma nie wygrać z Polonią w Warszawie w 29. kolejce?
Ja osobiście uważam że ŁKS spadnie na pewno, a naszą jedyną szansą na utrzymanie jest Kafarski, który musi być naszym drugim Szatałowem i, po prostu "wygrywać co drugi mecz". U siebie mamy tą słabszą część ligi, wyjazdy są bardzo ciężkie, ale musimy przede wszystkim ZACZĄĆ GRAĆ, bo to gówno siedzi w głowach naszych piłkarzy, którzy mentalnie nie są w stanie wygrać pojedynczego meczu.
Prawda jest taka choć bolesna ze nie zdobędziemy więcej jak 7 -8 pkt i nie ma co się oszukiwać przyjdzie czas na porządki w klubie polowa graczy odejdzie nie będzie kasy od C-plusa i wpadnie w blednę koło z którego będzie ciężko wyjść , ale piłkarze muszą mieć świadomości ze lecą razem z klubem a nie ze sobie będą myśleć ze klub ich pości rozwiazywanie kontraktow itd... wje bi a nas w gowno beda musieli z niego wyjsci choc ciezko bedzie utrzymac tych graczy:
Saidi,Suart,Suvorow,Wisnia,Hosek,
sratatata :D Patrz chłopie jak gra Jaga albo lechia ... ;) sądze ze łks też powoli będzie siadał ...
ian thorpe Napisał(a):
> nie ma już marginesu na błąd.
> - D Ruch - mus 3 ....chociaż ciężko
Oj, Ianie, obawiam się, że punktów trzeba będzie poszukać na którymś z wcześniejszych meczów wyjazdowych (niezwykle trudnych), bo 3 punkty z Ruchem pewnie będą poza zasięgiem (max 1). Wydaje mi się, że łatwiej na ugranie czegoś będzie w Poznaniu, niż w przedostatniej kolejce.
gentlemen Napisał(a):
> ian thorpe Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > nie ma już marginesu na błąd.
> > - D Ruch - mus 3 ....chociaż ciężko
>
>
> Oj, Ianie, obawiam się, że punktów trzeba
> będzie poszukać na którymś z wcześniejszych
> meczów wyjazdowych (niezwykle trudnych), bo 3
> punkty z Ruchem pewnie będą poza zasięgiem (max
> 1). Wydaje mi się, że łatwiej na ugranie
> czegoś będzie w Poznaniu, niż w przedostatniej
> kolejce.
Dokładnie. O punktach z ruchem możemy sobie pomarzyć, bo i tak przegramy. Zresztą zobaczycie.
ruch to zdecydowanie najtrudniejszy przeciwnik z jakim przyjdzie nam się zmierzyć tej wiosny. No ale wszystko jest możliwe.
Co do lechii to wydaje mi się, że piłkarsko jak najbardziej nadają się do spadku bo grają kupę porównywalną tylko do naszej pasiekowej. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że mają nowy, ogromny stadion do utrzymania, który dodatkowo podnosi wartość samej ekstraklasy oraz dobrze ustawionego w pzpn'ie trenera... Wydaje mi się, że "cuda" w przypadku meczów tej drużyny będą się zdarzały.
Jagiellonia, mimo swojej nędznej gry, raczej ma za dużą przewagę punktową by w tej chwili mówić o niej w kontekście walki o utrzymanie. Ale 2-4 kolejki mogą tę sytuację zmienić
6 punktów w kontekście 9 meczów (27pkt. do zdobycia) to nie jest ogromna przewaga.
Przy regularności z jaką od lat punktujemy jest OGROMNA przewaga.
"Tabela wiosny szokuje. Na dnie: Jaga, Lech, Śląsk..." http://www.sport.pl/sport-wroclaw/1,123437,11334016,Tabela_wiosny_szokuje__Na_dnie__Jaga__Lech__Slask___.html
Z załączonej tabeli wynika że szanse na utrzymanie są ale trzeba wygrywać bo najwięcej punktów gubią albo drużyny mało zagrożone, albo My i ŁKS.
Ze Śląskiem kolejny mecz o 6 pkt by zacząć myśleć o utrzymaniu bardziej realnie, niż matematycznie
kontrowersja ze śląskiem będzie bardzo ciężka bo oni też grają o 6pkt.. i o przełamanie się .. Serce mówi Cracovia wygra , rozum niestety że nie...
chyba konfrontacja
soccer Napisał(a):
> kontrowersja ze śląskiem będzie bardzo ciężka
> bo oni też grają o 6pkt.. i o przełamanie się
> .. Serce mówi Cracovia wygra , rozum niestety że
> nie...
Może konfrontacja? Czy może kolega ma już cynk, że będą kontrowersje w związku z pracą sędziego? ;)
soccer Napisał(a):
> kontrowersja ze śląskiem będzie bardzo ciężka
> bo oni też grają o 6pkt.. i o przełamanie się
> .. Serce mówi Cracovia wygra , rozum niestety że
> nie...
Por.
[url]http://www.slownik-online.pl/kopalinski/7444F790B53C48FFC12565E9004F8F2B.php[/url]
i
[url]http://www.slownik-online.pl/kopalinski/DB2803FF75078CE8C12565E90043B36D.php[/url]
Eee każdemu zdarza się przejęzyczenie ;) [url=http://www.youtube.com/watch?v=bRjaN2VD4Ak][www.youtube.com][/url]
J&B Napisał(a):
> Ciekawe co by było, gdybyśmy jakimś cudem
> wywieźli punkt(y) z Wrocławia?? Czy tak samo
> byś mówił o teorii spiskowej? Jednocześnie
> poziomem wypowiedzi dorównując dzieciom
> neostrady z interii, czy onetu. W każdej lidze na
> świecie nawet słaba drużyna może wygrać z
> czołówka.. Nie wspominając o naszej, gdzie
> nieraz ambicją i zaangażowaniem wygrywa się
> mecze.. Musi się tylko chcieć.. Tak jak np w
> derbach..
> Ot filozofia.. Ale lepiej pisać o teorii
> spiskowej.. Czwarty sezon gramy padaczkę.. Nie
> chce mi sie nawet sluchac, jacy to jesteśmy
> biedni, wszyscy przeciwko nam.. (Nie mowie tu o
> sędziach, którzy nas okradli już nie raz)
:D Kompletnie nie trafiłes ze swoją analizą, nie miałem na myśli wyniku, proponuję czasem trochę szerzej spojrzeć na temat i zanim znowu spróbujesz kogoś ośmieszyć upewnij się, że dobrze zrozumiałeś co napisał.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)