Jeszcze jedna uwaga: napisałem kandydat do spadku NA DZIEŃ DZISIEJSZY! Patrząc na poziom naszej ligi za tydzień może się okazać, że my zagramy świetny mecz (OBY!), a taki np. Lubin zagra "kichę". Szkoda tylko, że od kilku sezonów pozostaje nam liczenie na cud (liczenie punktów) i bezsensowna nadzieja na lepszy los>
-
-
"Walka" o utrzymanie sezon 2011/2012 - spekulacje, analizy itd.
Jak na razie to ŁKS i Cracovia najsłabsi. Zobaczymy jutro co pokaże Korona i Jaga.
W dodatku ostatni mecz gramy na terenie Lodzkiego PZPN, a LKS jedzie do Jagiellonii. Jak nie bedziemy mieli nad LKS trzy pkt przewagi to raczej cienko to widze. Hajto bowiem krzywdy lodzianom raczej nie zrobi...
stasiuk Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak na razie to ŁKS i Cracovia najsłabsi.
> Zobaczymy jutro co pokaże Korona i Jaga.
dokladnie , ogladalem Zaglebie - Legia , i chyba nas zjedza bez problemu :/
Dot,widziałeś jedną kolejke a już wiesz,że nas zjedzą?
Gra się tak, jak przeciwnik pozwoli. Betony grały pytę, więc my też zjechaliśmy do ich poziomu.
Bełchatów, Górnik, Zagłebie - oni grali z zespołami, które grały w piłkę, więc było im łatwiej operowac piłką.
Zobaczymy co bedzie za tydzien.
Dot Napisał(a):
> stasiuk Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jak na razie to ŁKS i Cracovia najsłabsi.
> > Zobaczymy jutro co pokaże Korona i Jaga.
>
>
> dokladnie , ogladalem Zaglebie - Legia , i chyba
> nas zjedza bez problemu :/
Ale to było 5-12-2011 i Zagłębie przegrało 0-4. Skąd wniosek, że nas zjedzą?
dzis napierdalanka po remisie, nastepny mecz wygraja i beda przez wszystkich wznoszeni pod niebiosa
Nie jest źle 4 mecz bez porażki, zdobycz punktowa też 2 mecze na wyjeździe 2 u siebie 6punktów tak trzymać do końca rozgrywek
Nie ma co się czarować, do utrzymania pewenie wystarczy 28-30 punktów, więc już można sobie odpuścić Jagiellonię i Koronę (na pewno zdobędą limit gwarantujący utrzymanie).
W grze zostało 5 ekip (Bełchatów, betony, my, Łks i Zagłębie).
Patrząc wstecz mamy 2 punkty więcej niz na tym samym etapie zeszłorocznych rozgrywek....ale tam graliśmy super piłkę w meczach u siebie, jak przegramy z Jagiellonią to będziemy mieć o 1 punkt mniej niż rok temu po 19 kolejkach.......
Nie pamiętam jak wyglądał dół tabeli po 19 kolejkach ale jedno jest pewne, robi się gorąco:(
ps mam nadzieję ze punkty się zgadzają z głowy to pisalem....
kkk_84 Napisał(a):
> dzis napierdalanka po remisie, nastepny mecz
> wygraja i beda przez wszystkich wznoszeni pod
> niebiosa
niech i tak bedzie ;)
ja nie widzialem u naszych woli zwyciestwa w meczu z betonami, i to mnie powaznie martwi i frustruje
Zaglebie siadlo na rzece i ich cisnelo, gryzli trawe, chcialbym taka Cracovie ogladac, nie bojazliwa i minimalistyczna zgraje
tak Diabeł, specjalnie odpuszczają mecze, pewnie spadniemy. Nie ma woli do zwycięstwa....ech....
axe Napisał(a):
> W dodatku ostatni mecz gramy na terenie Lodzkiego
> PZPN, a LKS jedzie do Jagiellonii. Jak nie
> bedziemy mieli nad LKS trzy pkt przewagi to raczej
> cienko to widze. Hajto bowiem krzywdy lodzianom
> raczej nie zrobi...
Jeżeli dotrwa do końca rundy
Oglądając dzisiejszy mecz Korony z Jagiellonią, myślę że Jaga może byc czarnym koniem tej rundy i włączyć się do walki o 1 ligę.
Największym ich atutem będzie w tej walce trener H.
4 dni później
Z kolei po dzisiejszym meczu wydaje mi się, że babajaga zostanie w e-klasie na przyszły sezon.
Mamy obecnie 16 punktów - tyle samo punktów co przed rokiem po 19 kolejkach. Przewaga taka, że wtedy na bezpiecznym miejscu drużyna miała 19 (obecnie 16) a na 12-stym 24, obecnie 23.
Jak nie zaczniemy wygrywać, to wkrótce trafimy na należne tak grającej drużynie miejsce spadkowe, które w zasadzie opuściliśmy tylko pozornie.
to po 2 meczach można śmiało powiedzieć, że jesteśmy głównymi faworytami do spadku wraz z LKS :) i nie wydaje mi się aby to uległo zmianie patrząc na naszą linię pomocy oraz ataku.
Patrząc na grę, na styl, to ciężko wierzyć że w tym roku uda się utrzymać. Zagłębie wyglądało tydzień temu ciekawie, Górnik, Bełchatów, Widzew, Jagiellonia, odskakują. Zostaje Lechia i ŁKS, ale przecież ze słabą Lechią nie byliśmy w stanie wygrać, a w Łodzi za 2 tyg. pewnie będzie w plecy... Na dzień dzisiejszy jesteśmy numerem 1-2 do spadku.
Rok temu w lidze były bardzo słaba Arka i Bytom, teraz już nie ma takich ogórków. (no może poza łksem), ale my wtedy coś graliśmy (zwłaszcza u siebie) w ataku. I taką Jagę rozjechaliśmy 3-0... teraz nie gramy nic!!!
Mamy teraz dwa mecze o utrzymanie, jak wygramy zostajemy-porażka lecimy.......
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)