Villa_KS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie.[b]W pierwszych trzech meczach musimy zdobyć co
> najmniej 9 punktów[/b], a w 4rtym na ełkaesie
> kolejne 3 i mam nadzieję że to cel minimum,
> którego wszyscy w klubie są świadomi. Każde
> zgubienie punktów w tych 4 meczach będzie
> wielką porażką.
Dokładnie. A przy odrobinie szczęścia wyciśniemy w tych 3 meczach i 12 pkt!
-
-
"Walka" o utrzymanie sezon 2011/2012 - spekulacje, analizy itd.
"Co najmniej" zostało użyte celowo. Żeby zwrócić uwagę na to że minimum, w naszej sytuacji, to również maksimum tego co można zdobyć.
I znów parę miesięcy bezsensownych rozmów ile i w jakich meczach trzeba wycisnąć, a to wszystko bzdury. Trzeba tak grać by na koniec zająć co najmniej 14 miejsce i tyle. A co do waszych rozważań, nie może być sytuacji, że jeden z tych meczy u siebie przegramy, a wygramy z rzeką i Lechem na wyjeździe ? To pokazuje bezsens tych rozmów.
Iskra ma rację, dywagacje gdzie i jak wydają się bezowocne. Ważne utrzymanie. Zaś popuszczając wodze fantazji to życzyłbym sobie zwycięstw wyjazdowych nad rzeką i Bełchatowem, a u Nas nad *urwą szajs i brudnymi paznokciami.
Iskra ja tyle lat chodzę na mecze i dopiero Ty mi uświadomiłeś co jest warunkiem pozostania w ekstraklasie.
oneb Napisał(a):
> Iskra ja tyle lat chodzę na mecze i dopiero Ty mi
> uświadomiłeś co jest warunkiem pozostania w
> ekstraklasie.
Spróbuj przeczytać mój post jeszcze raz, ze zrozumieniem, jeśli ponownie pomyślisz to co napisałeś, to jeszcze raz przeczytaj i myśl i i myśl i tak do skutku, w końcu odkryjesz co chciałem przekazać. Powodzenia !
Jeżeli Zagłębie nie wygra jutro na Lechu, a pewnie nie wygra, to już w pierwszym meczu na wiosnę, jeżeli go wygramy, wyjdziemy ze strefy spadkowej.
Villa_KS Napisał(a):
> Nie.W pierwszych trzech meczach musimy zdobyć co
> najmniej 9 punktów, a w 4rtym na ełkaesie
> kolejne 3 i mam nadzieję że to cel minimum,
> którego wszyscy w klubie są świadomi. Każde
> zgubienie punktów w tych 4 meczach będzie
> wielką porażką.
Aż boję się myśleć co się stanie jeśli ten (w zasadzie nawet nie niewykonalny) scenariusz się sprawdzi.
Drużyna dostała by takiego kopa, że...
Rozmarzyłem się:)
Nawet zimny prysznic od Oresta by nas nie ostudził
Na pierwszy mecz wiosny z Lechią G. musi być taka mobilizacja drużyny i kibiców /komplet na stadionie/ jak na wygranych derbach,wtedy zwycięstwo da nam naprawdę kopa na udaną rundę.
W walce o utrzymanie mamy jeden duży bonus. 4 bardzo ważne mecze w tym 3 u siebie, oraz 3 z bezpośrednimi rywalami w tej walce gramy w przeciągu 3 tygodni (o ile nie będzie kłopotów z pogodą, ale przygotowanie naszego boiska nie powinno być problemem). Handikap polega na tym, że trudno jest utrzymać wysoką formę zespołu przez całą rundę. U nas "wystarczy" trafić z formą na pierwsze 4 mecze. Potem jak dobrze pójdzie będzie już " z górki"
i o tym tez Leszeczku pomyslalem. WAZNE by trafic z forma na te pierwsze mecze - w tedy zdobywajac okolo 8 punktow w 4 meczach bedziemy prawie pewni utrzymania, a przynajmniej pozbedziemy sie noza na gardle .Jestem dobrej mysli ,teraz wszystko w rekach pana Darka i Generala , bo 2-3 dobre transfery by sie przydaly.
Pewien kibic, wracając z Warszawy powiedział mi kilka mądrych słów. Pozwolę sobie go zacytować.
"Po tylu latach zajmowania ostatniego miejsca w tabeli i rozpaczliwej walki o utrzymanie, nam po prostu nie wypada mówić ile trzeba punktów zdobyć w 3 następnych meczach. Co ma być to będzie"
I w 100% się z tym zgadzam. Dajmy w spokoju popracować trenerowi i piłkarzom, czekajmy na jakieś wzmocnienia a wyniki przyjdą. Będzie dobrze.
kurw***... tego się nie spodziewałem, z ulatem betony miały zapewniony zły start i rozwałkę do końca rundy. A tak to wracaja do gry.
4 dni później
Cracovia znów dostarcza emocji - balansowanie nad przepaścią
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/484785,cracovia-znow-dostarcza-emocji-balansowanie-nad-przepascia,id,t.html
Analiza rundy. Rozsądna.
53 dni później
na wejście w sezon :D
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H3W3Q--pqSc
8 dni później
Jakimś cudem i zawiłościami konstruowania tabeli znaleźliśmy się pozornie ponad strefą spadkową. Ale trenar "średnia 1 punkt na mecz" Pasieka spuści nas w tym roku do I ligi. Chyba, że wydaży się cud.
Patrząc dziś jak gra Zagłębie dochodzę do jednego wniosku: dwie najsłabsze drużyny ligi to ŁKS i Cracovia niestety.
MSC Napisał(a):
> Patrząc dziś jak gra Zagłębie dochodzę do
> jednego wniosku: dwie najsłabsze drużyny ligi to
> ŁKS i Cracovia niestety.
Dokładnie.Tego się obawiałem,że Zagłębie będzie dobrze przygotowane do sezonu przez Czecha...
Lechia też gra megapytę, co widzieliśmy wczoraj.
Ich problemem jest też fatalny terminarz na wiosnę.
Panie i Panowie! Po oglądnięciu Bełchatowa, ŁKS-u, Lubina, Lechii i Cracovii muszę się zgodzić z MSC: na dzień dzisiejszy jesteśmy oprócz Łodzi pewnym kandydatem do spdku! 1 pkt z Lechia to istny cud biorąc pod uwagę poziom naszej gry!!! Patrząc na Lubin to aż się boję co się będzie działo za 2 tygodnie. Nie chciałbym być złośliwy ale serdecznie chciałbym podziękować: Profesorowi za tradycyjne świetne transfery oraz nowatorską zasadę budowania drużyny bez kreatywnych zawodników (ofensywnych pomocników), trenerowi za fantastyczna taktykę polegającą na wybijanie piłki na "aferę" a może ktoś do niej dojdzie i się uda, piłkarzom za zaangażowanie i serce do walki: jeżeli tak ma walczyć drużyna zagrożona spadkiem TO STRACH SIĘ BAĆ. Niech chłopaki pooglądają mecz Lubina do poduszki to się dowiedzą co to znaczy "gryźć trawę"!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)