W kontekście tego, co pisze A.W.B.:
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1854880,page=1
cały wątek można spokojnie wrzucić do śmieszności
-
-
"Walka" o utrzymanie sezon 2011/2012 - spekulacje, analizy itd.
zaraz będziemy mieli pierwszego spadkowicza, myślmy jak nie zostać tym drugim
http://www.sport.pl/sport-lodz/1,117109,10678927,Ekstraklasa__Ogromne_klopoty_lodzkiego_klubu__LKS.html
Oby ŁKS znalazł sponsora i mógł podjąć rywalizację w lidze bo następnego utrzymania ''psim swędem'' nie przetrwam.
A co nas przepraszam to obchodzi. Myśmy kilkadziesiąt lat klepali biedę najpierw drugą a potem trzecioligową a "prawdziwi Łodzianie" sponsorowani przez PRL-owski przemysł grali sobie stabilnie w ekstraklasie i śmiali się z Cracovskich biedaków.
Poradzą sobie i znajdą sponsora to dobrze nie poradzą sobie też dobrze. Co mnie obchodzi ŁKS mnie obchodzi Cracovia i jej 16-e miejsce w tabeli
ps: i tylko mi nie mów żeśmy w 2009 "sportowo spadli" bo po prostu spuszczono nas klasycznymi "numerami" polskiej szemranej ligi. Miej proszę troche więcej szacunku do ewidentnych faktów ,że przypomnę mecz Piast-Lechia, Odra -Cracovia, Lech-Cracovia (to tylko te najważniejsze numery)...i popatrz sobie na miejsca Lechii (najsłabszej drużyny tamtych rozgrywek) i Odry w końcowej tabeli...Kto jak kto ale myśmy absolutnie NIE POLECIELI SPORTOWO W TAMTYM SEZONIE. To nie był sportowy spadek.
Sportowo to jak narazie "na pysk lecimy" w tym roku (i jesienią poprzedniego)
i tu sie zgadzam z Toba Khalidzie w 100% !
"wieczna dola garbata" i "wszyscy przeciwko nam" to są akurat fakty, stoimy solą w oku wielu ludziom w tzw. "polskiej piłce", najbardziej GTS-owi, który ma mocne układy i jeszcze nie raz może próbować nam zaszkodzić.
poza tym w 2009 roku graliśmy lepszy futbol niż teraz. i faktycznie sędziowie ostro nas wtedy kręcili.
Ja widzę tak
2009 skręciły nas "k...y". kto nie widzi to ślepy był.
2010 sportowo utrzymał nas Orest i główka Jopa
2011 jesień poziom 2 ligi . wiosną ocalił nas brak kasy w Polonii i Pasieka w Arce
2012 to jesteśmy numer jeden do spadku
Trzeba walczyć.
kilen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja widzę tak
> 2009 skręciły nas "k...y". kto nie widzi to
> ślepy był.
> 2010 sportowo utrzymał nas Orest i główka Jopa
> 2011 jesień poziom 2 ligi . wiosną ocalił nas
> brak kasy w Polonii i Pasieka w Arce
>
> 2012 to jesteśmy numer jeden do spadku
>
> Trzeba walczyć.
Podpisuję się tutaj obiema rękami. Chciałem napisać "nic dodać nic ująć" ale wtedy post byłby sprzeczny wewnętrznie. Dodałem więc moje całkowite poparcie dla tej tezy.
nawet jak spuszczą ŁKS to tylko dobra wiadomość dla innych że na bank zostają w lidze a dla nas nic nie zmienia
Rok temu byliśmy w większej dup@# i daliśmy radę. Teraz też tak będzie bo są od nas słabsze zespoły! Ten lament mnie po prostu załamuje!
Fake Napisał(a):
> zaraz będziemy mieli pierwszego spadkowicza,
> myślmy jak nie zostać tym drugim
> http://www.sport.pl/sport-lodz/1,117109,10678927,E
> kstraklasa__Ogromne_klopoty_lodzkiego_klubu__LKS.h
> tml
Ja tam zawsze będę ŁKS darzył sympatią. Pamiętam dawne, dobre czasy zgody i nie przejmuję się wzajemnymi wyzwiskami gówniarzy, których na świecie jeszcze nie było, kiedy ŁKS siedział z nami podczas meczu Polska - Węgry na Suchych Stawach.
Edit: W pierwotnej wersji było "kibicował" miast "darzył sympatią". Oczywista, że kibicował będę li i jedynie Cracovii do spółki z Polonią :)
kilen Napisał(a):
> Ja widzę tak
> 2009 skręciły nas "k...y". kto nie widzi to
> ślepy był.
> 2010 sportowo utrzymał nas Orest i główka Jopa
> 2011 jesień poziom 2 ligi . wiosną ocalił nas
> brak kasy w Polonii [b]i Pasieka w Arce[/b]
>
> 2012 to jesteśmy numer jeden do spadku
>
> Trzeba walczyć.
Czyżby zatrudnienie w Cracovii było swego rodzaju podziękowaniem ?
Bo w jego fachowość chyba nikt w klubie nie wierzył ;)
pawlus17 Napisał(a):
> Rok temu byliśmy w większej dup@# i daliśmy
> radę. Teraz też tak będzie bo są od nas
> słabsze zespoły! Ten lament mnie po prostu
> załamuje!
Nie zgodzę się. Teraz nie ma tak słabych zespołów jak Polonia Bytom i Arka. Te dwie drużyny przegrywały mecz za meczem.
Ja tam bym chciał, by ŁKS się wycofał z rozgrywek. Głównie z tego powodu, o którym pisze Santo - frustracja dajdajów skupi się na kimś innym - bo na pewno nie skorzystamy na tym akurat my ;)
Poza tym w Łodzi tylko Widzew ;) (a jak, trzeba jakoś podnieść ciśnienie A.W.B. :D )
4 dni później
2 punkty do miejsca bezpiecznego ( chodź Lechia G. gra dzisiaj z mocnym Ruchem). Dogoniliśmy wreszcie peleton. Sytuacja w tabeli o wiele lepsza niż rok temu.
Fenix w nadchodzących dwóch meczach trzeba zdobyć 2 pkt, wtedy mamy jakie takie wyjście do tzrech spotkań u siebie na wiosnę. Sensowne wzmocnienia i powinniśmy dać radę.
uu, będzie ciężko Panie Fake.
walka ,jeśli to jest walka ,może być do ostatniego meczu tylko ja mam pytanie czy Cracovia to klub ,którego na nic innego nie stać jak walczyć o utrzymanie ?................
Mecz z Bełchatowem może okazać się kluczowy
Po głębszej analizie uważam że stoczymy bój o utrzymanie właśnie z [b]GKS-em,[/b] z [b]Podbeskidziem[/b] i [b]z ŁKS[/b]
Lechia i Lubin z przyczyn polityczno-gospodarczych zostaną w tej lidze.
Na wiosnę mamy dobry kalendarz- pierwsze 3 mecze u siebie. Trzeba wzmocnień i wiary że się uda, bo doświadczenie w tej materii mamy największe w lidze :)
Teraz pora jeszcze powalczyć w Kielcach o pełna pulę (bo Korona poza walecznością nic nie pokazała w starciu z Legią, a wygrała) Trzeba wyciągnąć wnioski - tylko czy pan Pasieka to zrobi...?
Zobaczymy...
W 100 % zgoda .Lechia i Lubin raczej się utrzymają ,ale jak nie narobią pkt wcześniej to może jeden z nich wylecieć ( nigdy nie grali w spadkowym stresie).
Tak czy siak my musimy się WZMOCNIĆ KONIECZNIE !!!Brak rozgrywającego to największa bolączka .Jeśli była by możliwość sprowadzenia Iwańskiego to brać !!!!Kilka bezcennych bramek strzeli i kilka asyst będzie miał na 100%
Do tego napastnik i lewy obrońca.
Oglądałem kilka meczy Korony i nie grają nic wielkiego ALE GRYZĄ TRAWĘ I KAŻDY PKT MUSISZ IM WYSZARPAĆ Z GARDEŁ.
Ich atuty są znane -środek pola profesor Vukovic potrafiący dograć kapitalne piłki i mający kapitalne uderzenie z dystansu,
lewa strona mały kurdupel Sobolewski świetny technicznie z dobrą centrą i strzałem i stałe fragmenty wejścia Stano.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)