Maciej Urbanowicz...
Czy Cracovię byłoby stać na grę w EBEL?
- Na pewno! Były kiedyś przymiarki, by w EBEL grała reprezentacja Polski. Nic z tego nie wyszło. Byłoby fajnie, gdyby Cracovia mogła zagrać w tej lidze, ale to już zależy od finansów klubu. Wiem, że przejazdy są drogie, ale z tego co mi mówił Patryk Wronka, grający w Orli Znojmo, oni jadą na kilka spotkań wyjazdowych, żeby koszty były mniejsze.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport/a/maciej-urbanowicz-po-wystepie-hokeistow-w-minsku-daleko-nam-do-elity,10597625/
-
-
Postulaty do Profesora Filipiaka
Jeśli zawodnicy tak otwarcie komunikują na temat chęci gry w EBEL, to może dotrze to do decydentów w sposób bardziej wyrazisty niż wzdychania kibiców. Jeśli w świadomości wielu ludzi będzie się coraz bardziej przebijać pojęcie EBEL, to kto wie? A przy tym zainteresowaniu hokejem ze strony polityków i próba poszukiwania sponsorów w postaci państwowych spółek, to może ORLEN (interesy w Europie Środkowej i rywalizacja z Węgrami i Austriakami na tym rynku) mógłby finansować nasze działania w EBEL?
Mistrz Polski 2016/2017 -> CHL -> EBEL no to by było piękne...i problem zawodników typu Iberer by znikł, jednak EBEL jakąś już renomę sobie wywalczył.
Czas pokaże, czy te wszystkie wypowiedzi i tytuły z wywiadami na oficjalnej coś dadzą.
Ciekaw jestem tylko, kto namówił naszych zawodników do publicznego wygłaszania ich chęci gry w EBEL ? ;)
Bo wcześniej może i chęci też były ale też i woda w ustach na publiczne wypowiedzi na ten temat !
kaleb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeśli zawodnicy tak otwarcie komunikują na temat
> chęci gry w EBEL, to może dotrze to do
> decydentów w sposób bardziej wyrazisty
No jak dotrze w "sposób bardziej wyrazisty" to się nam może kadra uszczuplić ;)
Zejdźcie na Ziemię.
My jeszcze nigdzie za bardzo nie weszliśmy, a Ty już nam każesz schodzić?
Nadmiernie rozbudzone nadzieje rodzą frustracje. Agent wie co pisze.
To nie są nawet nadzieje, ale tylko marzenia. Ja jestem zadowolony, bo od pierwszej wizyty na Siedleckiego w drugiej połowie lat 70. i cieszeniu się z każdego remisu z potentatami obecnej ligi, teraz doświadczam czegoś, o czym kiedyś marzyłem, a nic tego nie zapowiadało. Dlatego teraz marzę sobie o co najmniej lidze słowackiej i liczę, że jeszcze przed emeryturą zaliczę jakiś wyjazd za południową granicę z Pasami.
Pomarzyć miło, ale niestety to fikcja.
kaleb Napisał(a):
i liczę, że jeszcze przed emeryturą
> zaliczę jakiś wyjazd za południową granicę z
> Pasami.
Jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku ;)
Warunki są dwa:
*Cracovia zdobywa mistrzostwo Polski
*W losowaniu grup CHL losujemy mistrza Słowacji
Blizzy Napisał(a):
> kaleb Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> i liczę, że jeszcze przed emeryturą
> > zaliczę jakiś wyjazd za południową granicę
> z
> > Pasami.
>
> Jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku ;)
> Warunki są dwa:
> *Cracovia zdobywa mistrzostwo Polski
> *W losowaniu grup CHL losujemy mistrza Słowacji
To też będzie fajne, ale ja liczę na coś o wiele więcej. Cracovia mistrzem Słowacji! :D
210 dni później
Powtórzę i tutaj mój wniosek, jaki zamieściłem w tożsamym wątku na Forum Piłkarskim, może tutaj Pan przeczyta:
[b]Panie Prezesie:[/b]
[b]1. Dlaczego do dnia dzisiejszego nie wszyscy członkowie sztabu sekcji hokejowej otrzymali złote medale za dobycie w ostatnią niedzielę kolejnego Mistrzostwa Polski ?[/b]
[b]2. Gdzie się podziały te medale, które P. Bałdys schował do kieszeni ?[/b]
Link do mojego wniosku na Forum Piłkarskim tutaj:
[size=small]http://cracovia.krakow.pl/temat-wnioski-do-prezesa-filipiaka-czesc-ii?page=96[/size]
[quote='jurassic' pid='1232816' dateline='1491566398']
Powtórzę i tutaj mój wniosek, jaki zamieściłem w tożsamym wątku na Forum Piłkarskim, może tutaj Pan przeczyta:
[b]Panie Prezesie:[/b]
[b]1. Dlaczego do dnia dzisiejszego nie wszyscy członkowie sztabu sekcji hokejowej otrzymali złote medale za dobycie w ostatnią niedzielę kolejnego Mistrzostwa Polski ?[/b]
[b]2. Gdzie się podziały te medale, które P. Bałdys schował do kieszeni ?[/b]
Link do mojego wniosku na Forum Piłkarskim tutaj:
[size=small]http://cracovia.krakow.pl/temat-wnioski-do-prezesa-filipiaka-czesc-ii?page=96[/size]
[/quote]
Wie ktoś może ile sztuk medali daje drużynie PZHL. Pytam bo kiedyś -chyba przy okazji WOŚP - MKS licytował złoty i brązowy medale MP(ponoć te nadmiarowe)
98 dni później
- Edytowany
Panie Prezesie jest interes do zrobienia! :)
MHC Martin, który nie dostał licencji na grę w słowackiej ekstraklasie potrzebuje 100.000 euro by nadal egzystować. Hokeiści tego klubu w minionym sezonie zajęli 4 miejsce w lidze eliminując w play off faworyzowane Koszyce. Wielu naprawdę dobrych zawodników można by zakontraktować, a ponadto w grupach młodzieżowych i juniorskich ćwiczy wielu młodych adeptów hokeja. Warto więc skorzystać z nadarzającej się okazji, zasponsorować MHC Martin i znacząco wzmocnić Cracovię przed meczami Ligi Mistrzów, i sezonem ligowym. Słowacka młodzież mogłaby w przyszłości stanowić o sile naszej drużyny. Satelicki klub na Słowacji stworzyłby nam nowe możliwości.
Do dzieła!
https://hokej.sk/clanok/150020-hraci-mhc-martin-sa-vzdali-40-vyplat-v-zaujme-zachrany-hokeja-v-meste
250 dni później
Nowy bramkarz i nowy trener w nowym sezonie konieczni ,inaczej powtórka!!
Nawet jeśli by nie było majstra ,to choć niech będzie podjęcie walki ,a nie tylko marazm !!
79 dni później
Profesorze!
Z kwoty ponad 4 miliony euro za transfer Piątka proszę choć 300 000 euro przeznaczyć dodatkowo na wzmocnienie sekcji hokejowej :)
W pierwszej kolejności niech wysupła zza pazuchy na dobrego łyskacza i wali z nim na Żabiniec aby przeprosić #31 i ładnie poprosić o dalszą grę na chwałę Pasów.
129 dni później
- Edytowany
Szanowny Panie Profesorze,
Po blamażu drużyny w ostatnim meczu z Węglokoks Kraj Polonia Bytom proszę aby Pan stanowczo zareagował, oczekuję że wyegzekwuje Pan od zawodników przeprosiny za postawę i wynik w tym meczu.
Oczekuję od Rady Drużyny publicznych przeprosin wobec kibiców i Zarządu Klubu na konferencji prasowej i w ramach tych przeprosin oczekuje że na najbliższy mecz na Siedleckiego cała drużyna ufunduje kibicom bilety wstępu w ramach rekompensaty za ten blamaż.
Dość pobłażania dla nieodpowiedzialnej i nieprofesjonalnej postawy zawodników, Pan płaci więc mam nadzieję że będzie Pan też od zawodników coś wymagał.
Zwracam uwagę że to nie jest pierwszy mecz w tym sezonie kiedy nasza drużyna przegrywa z dużo niżej notowanym przeciwnikiem.
O, jak zwykle pominięcie trenera...Nudne się to już robi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)