ciekawe co się dzieje z Bartczakiem cień piłkarza który grał na wiosne
-
-
Cracovia-MFK Rużomberok
jezu,jaka żenada...Masaryk strzeli i skończy się 1-0...
Dziwne jest to ze nie robimy zmian, ktore by cos wniosly do gry ??
Czemu nie wystapi Puzigaca skoro wiadomo ze Suart z LKS-em nie zagra ?? Czemu nie sprawdzimy ustawienia 4-4-2 z Bizonem i Niedzielanem razem ???
Boljevic ma kontuzje ?
teraz wszedł...
Tamir narazie na wielki +
Dla mnie najbardziej na plus Jan Hosek. W zasadzie bez błędu.
Hosek dobrze, i dobrze zagrał Rok.
Rzeczywisicie nowe nabytki na plus ( zwlaszcza Czech ale Tamir tez dal rade). Kiedy wroca silne skrzydla zarowno on jak i napastnik powinien miec latwiej. Rowniez dobrze zagral Puzigaca ... zagral 30 min a wlaczyl sie w akcje ofensywne czesciej niz Nykiel grajacy 60 min. Nie rozumiem czemu nie stawiamy na niego.
Najslabsi Rok i Dudzic ... ktorzy moga wchodzic jedynie na koncowki spotkan, gdzie jest duzo miejsce i wiecej sie biega niz mysli i walczy.
to będą relane wzmocnienia...obaj mają predyspozycje do swojej roboty (Cahalon - przyspieszenie, kiwkę na małej przestrzeni, przegląd pola i wyczucie piłki, odległości przy podaniach, poz tym szuka gry, a przecież grał z zupełną przypadkową dla niego jak na pierwszy raz grupą piłkarzy, Hosek - spokój, dokładność, precyzję - słowem wygląda na to, że jest PEWNY, a to kluczowe dla gry stopera). ponadto bardzo wyraźnie krystalizuje się grupa graczy, których bez WYRAŹNEJ POTRZEBY CHWILI nie powinni opuszczać ME+ławki)...
Dla mnie pozytywne jest to, że było na zero z tyłu, bo w kolejnych meczach będą Saidi, Visniakovs, później też Suworow, a dodając stopniowe zgrywanie się Cahalona z drużyną nasza siła ataku bardzo wzrośnie.
Ciężko po jednym meczu ocenić transfery, ale zapowiadają się wzmocnienia na ważnych pozycjach. Tamir pokazał klase w paru zagraniach a Hosek jak na obrońce przystało pewny i grał jak bardzo doświadczony zawodnik z Arkiem mogą stworzyć świetny duet.
Bojan też w 30 min pokazał się całkiem nieźle, słabo defensywni pomocnicy..
Słabo to wyglądało oprócz gry nowego Pepika na obronie ale czytając później wywiad z Szatałowem w którym stwierdził że mocno trenowali w tym tygodniu mam nadzieje że na Łks dojdą do siebie i ten mecz wreszcie wygramy co wcale nie będzie łatwe m.in. ze wzgledu na dodatkowe podteksty.
Bez paniki. Zero z tyłu to podstawa, jak dojdzie Saidi i Viśnia to będzie się łatwiej grąło także Tamirowi który mógł powalczyć sam lub z Bizonem/Niedzielanem
Kurde pierwszy mecz tamira, dopiero zaczął trenować z drużyną a co niektórzy już wymagają nie wiadomo czego. Cierpliwości
Suard bardzo potrzebny!!!
Stjuard!
juz przestancie sie tak nabijac z LiD.Z-a. Myli mu sie ,moze to juz wiek?:)
A ja cały czas nie mogę zrozumieć sytuacji z Puzigacą. Widać , że lewa obrona to jego pozycja. O kilka klas lepiej się prezentuje od choćby Kosanovica a nie gra...
Ale fakt, że wystąpił w tym meczu może oznaczać, że jego sytuacja w drużynie się zmieniła. Nie został sprzedany ani wypożyczony, gra w sparingu zamiast w ME - no więc może Szatałow uznał, że skoro jest naturalny zmiennik dla Suarta, to można się z nim przeprosić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)