[quote]to kibice twej druzyny musza bardzo nam zazdroscic winking smiley skoro nawet na meczu z Apoelem po nas jedziecie hahahhaha ale nie to nie kompleks ;D
[/quote]
Ja na meczu po nikim nie jechałem, a jeśli jakieś kmioty z młyna to robiły, to wypada ich tylko porządnie opieprzyć, bo takie zachowanie nie przystoi kibicowi mistrza Polski.
[quote]"ze rzeka to niby ubecja, gwardia, milicja..." nie niby. historii nie da się zmienić - gwiazda czerwoną jest [/quote]
Nie jest. BYŁA, pierdyliard lat temu. Z tamtych czasów nie zostało praktycznie nic (nawet nazwa klubu jest inna), stadion inny, ludzie inni, idee inne, kapitał inny.
-
-
Dziś wszyscy jesteśmy Cypryjczykami :-)
jesli Ty byles w liceum to nie jestes juz jego absolwentem?
Jest bo klub to także historia. Oby to zomowskie ścierwo odpadło.
[quote]jesli Ty byles w liceum to nie jestes juz jego absolwentem?[/quote]
Inaczej. Jeśli liceum, do którego chodzę (lub które niedawno skończyłem), należało kilkadziesiąt lat temu do milicji, nie znaczy to, że jestem milicyjną k***ą.
[quote]Jest bo klub to także historia.[/quote]
To twoja opinia.
Nie moja opinia tylko fakt. Historia klubu też składa się na kibicowanie i ja bym nie mógł kibicować klubowi z historią taką jak ten Twój gtsik bo moje zasady na to nie pozwalają.
Nie musiałeś chodzić do milicyjnego liceum, wystarczy że kibicujesz burkom.
Szczekajcie więcej może się Apoel ze śmiechu poprzewraca i wtedy będziecie mieć iluzoryczna szanse na awans.
anonim Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jesli Ty byles w liceum to nie jestes juz jego
> absolwentem?
> Inaczej. Jeśli liceum, do którego chodzę (lub
> które niedawno skończyłem), należało
> kilkadziesiąt lat temu do milicji, nie znaczy to,
> że jestem milicyjną k***ą.
> Jest bo klub to także historia.
> To twoja opinia.
czyli wszystko co twoj zomowski klub ugral za tamtych lat sie nie liczy ? czy wraz z historia bierzesz to co dobre a reszty sie wypierasz ?
[quote=Miszczu2007]
Nie moja opinia tylko fakt. Historia klubu też składa się na kibicowanie i ja bym nie mógł kibicować klubowi z historią taką jak ten Twój gtsik bo moje zasady na to nie pozwalają
[/quote]
Drogi kolego, fakt to jest coś co można obiektywnie udowodnić. Fakty to na przykład "2+2=4" albo "woda wrze w temp. 100 st. Celsjusza". Stwierdzenie "Historia klubu też składa się na kibicowanie" jest opinią. Ja na przykład uważam się za kibica, a brzydko mówiąc kładę lachę na to, co działo się ileśdziesiąt lat temu. Zasady moralne nie mają tu nic do rzeczy, bo bardzo przywiązuję do nich wagę - po prostu tradycja czy historia nie są dla mnie ich częścią.
[quote=BartAcid]
Nie musiałeś chodzić do milicyjnego liceum, wystarczy że kibicujesz burkom.
Szczekajcie więcej może się Apoel ze śmiechu poprzewraca i wtedy będziecie mieć iluzoryczna szanse na awans.
[/quote]
Jeśli nie potrafisz pisać do mnie w sposób merytoryczny, to proszę, nie pisz do mnie w ogóle.
[quote=wiLLu]
czyli wszystko co twoj zomowski klub ugral za tamtych lat sie nie liczy ? czy wraz z historia bierzesz to co dobre a reszty sie wypierasz ?
[/quote]
Podchodzę do historii w sposób pozbawiony emocji. Fajnie, że doszliśmy do ćwierćfinału Pucharu Europy, źle, że byliśmy klubem milicyjnym. Jednak realia się zmieniły, świat się zmienił, Wisła też się zmieniła. Myślę, że kibice Cracovii powinni sobie to uświadomić.
I że jak sobie niby to uświadomimy to zaczniemy być kibicami krakowskiej piłki? Nie bądź śmieszny. Ty chcesz nas przekonać że powinniśmy trzymać kciuki za lokalnego rywala. Już widzę jak się rozpędzasz do trzymania kuków za Cracovię.
Nie kibicuje wiśle to nie kibicuje nie ważne gdzie gra i zawsze trzymam stronę rywala. Chyba, że gracie z betonami czy lebiodami z wrocka to wtedy jeden chvj, biorę parasol i idę na ryby.
Co tu się dzieje ? Anonim to nowy kolega Tytusa, Romka i Atomka ?
[quote=BartAcid]
I że jak sobie niby to uświadomimy to zaczniemy być kibicami krakowskiej piłki?
[/quote]
Nie, po prostu zmienicie swój stosunek do Wisły na neutralny.
[quote=BartAcid]
Już widzę jak się rozpędzasz do trzymania kuków za Cracovię.
[/quote]
Zacznę trzymać kciuki za Cracovię w momencie, gdy będę mógł pojawić się na Kałuży na derbach (na sektorze innym niż sektor gości) w szaliku Wisły bez strachu o własne życie. Uważam po prostu, że kibice Wisły i Cracovii powinni żyć w pokoju. Nie w zgodzie, nie w przyjaźni, ale w pokoju. Marzy mi się sytuacja panująca np. w Anglii - ludzie chodzą po mieście w koszulce ulubionego klubu i nie przechodzi im nawet przez myśl, że kibic lokalnego rywala może im spuścić manto.
anonim zacznij może najpierw nawoływać u siebie do zmiany stosunku na neutralny, a potem nas będziesz pouczał.
a po za tym nie wiesz ze my nie kibicujemy Cracovii tylko AntyWiśle? Więc po co się produkujesz tutaj?
kibicować Cracovii = nienawidzić GTS, więc o jakiej neutralności nam tu prawisz?
Nawet mogę ci powiedzieć kiedy to nastąpi. Jak się w pewnym kraju azjatyckim północ z południem dogada to My wtedy rozważymy czy się nad tym zastanowić.
Wnioskuję również, że wy już zmieniliście swój stosunek do nas na neutralny i można sobie na spokojnie przyjść na wasz rodzinny w pasiaku. Chyba się wybiorę, kiedy jakiś meczyk gracie?
Wisła - klub bez historii, hehe. choć z drugiej strony nie sposób nie przyznać, że są wierni tradycji: http://www.gwardia.org.pl/index.php?d=11
anonimie - chcesz neutralnego podejścia Pasiaków do ubeków? a Celtowie mają neutralne podejście do Rangersów? Atletico do Realu? West Hamu do Millwall? wygląda mi na to, że za GTS jesteś tylko z powodu sukcesów, bo gdyby było inaczej, to rozumiałbyś, że neutralnego podejścia być nie może.
Dementor Napisał(a):
> kibicować Cracovii = nienawidzić GTS
To chyba było ironicznie? Bo jeśli nie, to prostuję, że dla mnie kibicować Cracovii = kibicować Cracovii.
to nie byla ironia. nawet psy twierdzą, że naszą siła jest wszczepiana nienawiść do gtsu od najmłodszych lat. kibicujesz Cracovii - nienawidzisz gtsu nie ma innego wyjścia
anonim Napisał(a):
> Nie jest. BYŁA, pierdyliard lat temu. Z tamtych
> czasów nie zostało praktycznie nic (nawet nazwa
> klubu jest inna), stadion inny, ludzie inni, idee
> inne, kapitał inny.
Idźże, idźże klarnecie bosy. Inni ludzie: Zdzisław Kapka, Ludwik Mięta... Stadion inny... dobry żart. Zobacz, czyj był ten teren przed wojną, kto go przejął po wojnie i dlaczego tak długo był w rękach resortu [ tak, tak, także po 1989 r. ].
Swoją drogą wypierać się ponad 40 lat historii swojego towarzystwa... trzeba mieć zryty beret.
Marzy ci się, żeby było jak w Anglii? Polecam wejść w koszulce Chelsea do pubu chłopaków z Millwall. Get a life.
Ten anoniom tak z własnej nieprzymuszonej woli kibicuje Dynamu ,czy też mają na niego papiery w byłym UB ?
SaNtO Napisał(a):
> to nie byla ironia. nawet psy twierdzą, że
> naszą siła jest wszczepiana nienawiść do gtsu
> od najmłodszych lat. kibicujesz Cracovii -
> nienawidzisz gtsu nie ma innego wyjścia
Dla przeważającej części tak. Mój post nie negował, że jest to dominujące stanowisko na Cracovii i prawdopodobnie większość je w pełni podziela. Natomiast neguję istnienie znaku "=" pomiędzy kibic Cracovii a bezgraniczna nienawiść do rywalki. Znak "=" oznacza, że nie jest dopuszczalny żaden wyjątek, a tak nie jest. Mniejszość, ale spora część, w tym ja, na pierwszym miejscu stawia Cracovię a nie wrogość wobec Wisły. Są oczywiście rywalem nr 1, w granicach rozsądku życzę im niepowodzeń, ale słowo "Wisła" nie wywołuje u mnie eksplozji nienawiści.
Ro Man Napisał(a):
> zrobiłem sobie krótką wycieczkę moto na
> podkrakowską wieś, okolice Lanckorony, wiocha
> zabita dechami, pusto, cicho, pachnie krowim
> łajnem, nagle... kogo my tu widzimy! hokus-pokus
> i... kibic Wisły Kraków we własnej osobie :D w
> czapeczce SUPER WISŁA do nabycia w klubowych
> sklepach Towarzystwa z Reymonta... i to jeszcze z
> psem!
>
> a nie mówiłem że wiejskie tereny dookoła
> Krakowa kibicują przede wszystkim Wisełce?
> podejrzewałem, że takim powiecie suskim czy
> wadowickim, w wielu gminach mają nad Pasami
> przygniatającą przewagę, macie tu dowód czarno
> na białym...
>
> http://i52.tinypic.com/2yn2v4n.jpg
>
> http://i53.tinypic.com/1194g2r.jpg
>
> http://i54.tinypic.com/34q9061.jpg
>
> http://i51.tinypic.com/14tq16r.jpg
>
> http://i52.tinypic.com/rwkrh1.jpg
>
> pytałem miejscowych, co on niesie w tej siatce,
> mówili że elementy oprawy na sektor dla
> przyjezdnych wiślaków w Nikozji, ale to pewnie
> ściema..
>
> ewidentnie jeden z hersztów miejscowej bandy,
> Wyborowa i pies to jego znak... :D
>
> pictures: copyright by Ro Man
Hahahahaha , naściemniał wszystkim że w teraz frankami będzie płacił a tu nasz Roman go ofocił w podkrakowskiej wsi,
I po co tą sławną czapkę zakładał:):):)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)