Jedno mnie zastanawia, jeżeli gdzieś było napisane , że zarzuty dotyczą sezonu 2004/2005, to prokuratura już musiała mieć haki na tych arbitrów ! Czemu nie zamknięto ich przed sezonem? czyżby nie było wystarczająco dużo sędziów z tzw. doświadczeniem? niech nas nie oszukują, założę się, że każdy polski arbiter sprzedawał mecze , powinno się wziąć zatrudniać arbitrów dajmy na to z niemiec, czech, słowacji, którzy są dobrzy , a nie mieszczą się do najwyższej klasy rozgrywkowej...
mecz z bełchatowem ten owiany cudem 3:2 w zeszłym sezonie sędziowali arbitrzy z Japonii, założę , się, że gdyby sędziował to arbiter z Polski, to przy bramce:
na 1:2 sędzia liniowy orzekłby , że Sasin wyszedł z piłką poza linię końcową
na 2:2 sędzia pewno by odgwizdał łokieć/odepchnięcie obrońcy, gdyby tylko Tanevski się wywrócił
na 3:2 odgwizdano by spalonego z udziałem Marcina (dośrodkowanie Pawlusińskiego , kiks Krzywickiego i piłka wpada do bramki)
taka prawda...
-
-
||Pomyłki arbitrów|| Praca arbitrów wzięta pod lupę [Ranking sędziów-extra]
Prawnicy Cracovii do roboty! Pisac wnioski o unieważnienie wyników spotkań sędziowanych przez w/w
Bruno Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Prawnicy Cracovii do roboty! Pisac wnioski o
> unieważnienie wyników spotkań sędziowanych
> przez w/w
:)
Optymista to mało powiedziane.
Robinksc Napisał(a):
> Optymista to mało powiedziane.
Jeżeli się okaże,że przestępcy sędziowali mecze ligowe w tym sezonie,to ta banda z pzpn powinna natychmiast anulowac wyniki wszystkich spotkan z ich udziałem,a jak nie to pozew do sądu,bo przynajmniej jeden z nich ewidentnie wypaczył wynik zawodów i nawet średniej klasy adwokat powinien obronic taką tezę przed sądem.Tyle..
NIe mogą tego zrobić bo by się zbłaźnili przed UEFĄ, a tak to boją się o to zasrane euro 2012 choć już raczej odebrać go chyba nie moga...
Żeby się okazali przestępcami to musi być prawomocny wyrok, a ile to potrwa to każdy wie. No chyba że się przyznają jak nasze piłkarskie sprzedawczyki. To i tak potrwa do końca sezonu.
Jeśli pójdą w zaparte to czeka ich środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania,to norma,każdy kto nie przyznaje się do winy,ma statut matacza i jest prawie winien....Jeśli nie współpracujesz jesteś przeciwko..mam dalej tłumaczyc ?..Wracając do tematu..mamy niepowtarzalną szansę,by odzyskac to,co nam odebrali szwindlem,po układzie,wreszcie płacąc za Szatałowe słowa...piżdzielce
Bruno ja ci wyłożyłem tylko ile czasu PZPN nic nie będzie robił. Nie zostali skazani więc nawet nie ma z czym iść do PZPN.
A jak ty uważasz że ktoś jest prawie winien bo dostaje areszt to ci gratuluje. I nie mówię tu wcale o tych sędziach ale o wielu innych przypadkach. Drumlak posiedział 2 miechy a do zakonczenia jego sprawy może i ze 2 lata, do tego czasu jest niewinny w mocy prawa.
Po za tym jakieś herezje wypisujesz że PZPN cofnie wyniki ponieważ, kiedyś sędzia wydrukował mecz. Jakoś nie cofneli wyników rozgrywek za poprzednie lata, tylko jakieś śmieszne kary nałożyli.
Zmiana wyników naszych spotkań całkowicie nierealna. Jednak w świetle aresztowania Trochimiuka, przynajmniej propagandowo sprawa Suvorova wygląda nieco lepiej. A i wcześniej pojawiały się głosy, że kara była zbyt duża. W obecnym swietle wydaje mi się nie do podtrzymania, choć formalnie, przecież nie o ten mecz chodzi.
leszeczek Napisał(a):
> Jednak w świetle aresztowania
> Trochimiuka, przynajmniej propagandowo sprawa
> Suvorova wygląda nieco lepiej. A i wcześniej
> pojawiały się głosy, że kara była zbyt duża.
> W obecnym swietle wydaje mi się nie do
> podtrzymania, choć formalnie, przecież nie o ten
> mecz chodzi.
Wpisałem w innym wątku, ale warto i tu:
[i]A ten ekspert sędziowski z C+ co powiedział że dobrze że Suworow dostał 6 miesiecy bo chodiz o autorytet sędziegi, pisałem o tym chyba w innym watku. No i czyj autorytet??? Mam nadzieję że ktoś w studiu mu teraz te słowa przypomni....[/i]
uaktualnione o adnotacje o zarzutach co dodaje dodatkowego smaczku dla tych którzy będą chcieli forstować teorie, że przekręcali nas sprzedawczyki : )
a pod ten adres można słać pozdrowienia do więzienia :D
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001647830808&ref=pymk
Agnan Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jednak w świetle aresztowania
> > Trochimiuka, przynajmniej propagandowo sprawa
> > Suvorova wygląda nieco lepiej. A i wcześniej
> > pojawiały się głosy, że kara była zbyt
> duża.
> > W obecnym swietle wydaje mi się nie do
> > podtrzymania, choć formalnie, przecież nie o
> ten
> > mecz chodzi.
>
>
> Wpisałem w innym wątku, ale warto i tu:
>
> A ten ekspert sędziowski z C+ co powiedział że
> dobrze że Suworow dostał 6 miesiecy bo chodiz o
> autorytet sędziegi, pisałem o tym chyba w innym
> watku. No i czyj autorytet??? Mam nadzieję że
> ktoś w studiu mu teraz te słowa przypomni....
Może trza Smokowskiemu i Twarowskiemu parę mail-i wysłać....
7 dni później
to co? pomimo naszej kiepskiej postawy trzeba ocenic. karny chyba bez wątpienia z kapelusza a sytuacja z pierwszej minuty?
Jeżeli podyktował karnego dla Podbeskidzia to jak najbardziej powinien podyktować karnego za ręke na początku meczu. Niestety, ale kolejny nasz mecz sędziował kompletny dyletant, który po tym meczu powinien podzielić los Trochimiuka. Graliśmy w tym meczu słabo, ale i tak w najgorszym przypadku powinniśmy go zremisować.
Ile punktów straciliśmy w tej rundzie przez błędy sędziów? Jak myślicie ,dlaczego sędziowie tak Cracovii " nie lubią" ?
krak 06 na pewno przez Tabisza
Ich też pewnie skrzywdził jak Ciebie
Karny z kapelusza, ręka w pierwszych minutach, kolejny wg mnie przekręcony mecz...
ciekawe, że na ekstraklasa.tv nie ma faulu, jest tylko sam karny. z reguły film obejmuje też przewinienie. moim zdaniem, jeśli nie gwizdnął ręki dla nas w 1. minucie, to nie powinien gwizdnąć też faulu dla Podbeskidzia. zabrał punkt, ale nie trzy. (przy ręce na początku meczu nasi nawet nie protestowali).
dudi74 Napisał(a):
> krak 06 na pewno przez Tabisza
> Ich też pewnie skrzywdził jak Ciebie
Mnie akurat Tabisz lata, nie potrzebowałem i nie potrzebuje nic od niego /może Ty masz z tym problemy/,ale on reprezentuje Cracovię i żebyś wiedział, to głównie jego i Filipiaka jest wina, jak postrzegana jest Cracovia ,miedzy innymi przez Wydział Sędziowski i nie tylko! Opowiadać w gazetach umią dużo ale załatwić coś, to raczej nic nie potrafią /vide>przekładanie meczów,sprawa Suvorowa,obsada sedziowska,transfery itp.itd/ .
Jeżeli kogoś krzywdzą to przede wszystkim klub i posrednio nas kibiców ,że musimy oglądać takie gów.. w które brniemy!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)