cholera szkoda a mogło być tak pięknie................
-
-
Lechia Gdańsk - Cracovia 14.08.11 godz.17:00
Santo pisał niedawno, żeby Boljevica wystawić, bo gość potrafi rozegrać piłkę...
ŻART ROKU
Szkoda sytuacji Niedzielana ale i tak bramke zdobył prawidłowo. Cieszy ilosć sytuacji po prostopadłych podaniach. Będzie dobrze!
Jak dla mnie widoczny był brak Bizena bo ilość bezproduktywnych wrzutek w pierwszej połowie była frustrująca.
Ale 1 pkt w TYM meczu powinien nas cieszyć.
Visnakovs u Jurija jest Jokerem. Nie rozumiem stawiania w najbliższej przyszłosci stawiania na Żytkę. Kosanović grał nerwowo. Niedzielan grał mecz zfrustrowany. Dla mnie najlepszy w meczu był nei piłkarz a duet Szeliga-Radomski. Mało widoczny Alex. Nykiel - średnio. Bolijević... chyba zbyt nerwowo, bo w końcu dopiero co wróćił do łask trenera.
co do szukania do mnie : ) nie ma błysku rozgrywającego ale przynajmniej umiał czasem przytrzymac pilke przy nodze i sie nie przewrocic a dodatkowo rozegrac wszerz i do tylu co moze nie wiesz ale tez jest wazne. szału ni ma ale to ustawienie poskutkowało tym, ze sobie gdanskie psy nie pograły w środku i nie mieli zadnej sytuacji bramkowej w pierwszej połowie
Nasz najlepszy mecz wyjazdowy od meczu z legią w Warszawie.
Dobry mecz, nasi walczyli jak spartanie, na minus Boljević nie nadaję się chłopak na rozgrywającego. Skuteczność Andrzeja wzięła się pewnie ze zmęczenia całą pierwszą połowę zapierdzielał na darmo. Dobrze, że była idealna pogoda na granie bo w upale mogło by to inaczej wyglądać.
Byliśmy lepsi Cracovio byliśmy lepsi.
Co do pogody i pory to znasz pewna historię: "...niedziela 17-ta.." ;)
Niewiem dla czego ganicie Boljevica?
Chłopak zagrał tam z przymusu to nie jego pozycja i tak prezentował się dużo lepiej od Biezena.
34 186 widzów licząc Wałęsę.
Brawo !!Taką Cracovię chcę oglądać .Walczyli do upadłego.
Plus -para stoperów Szeliga -Radomski i przyzwoity występ Nykiela.
W przodzie wyglądało to dobrze .Niedzielan zagrał bardzo dobrze -tylko ta nieskuteczność.Ale poprawi się zobaczycie.
Nie wiem czy tylko mi się to rzuciło w oczy, ale dzisiaj bardzo dobra gra Nykiela, a to cieszy:) liczę, że miejsce Żytki w następnych meczach zajmie Nawotczyński i będzie dobra obrona. Albo Szeliga na stopera też fajnie zagrał:)ale wtedy kto w parze z Bartczakiem? bardzo dobry mecz mogły być 3 punkty!
Wieszcz.nh-krk Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kosanović grał nerwowo.
Zagrał kapitalne spotkanie.
lepsi byliśmy i mielismy piłkę meczową pod koniec, no ale jeszcze trochę brakuje do statusu klasowej drużyny. niemniej bardzo fajny mecz, podobało mi się. powinniśmy byli to wygrać, ale remis też dobry. szkoda, że przy bramce taki Żytko postanowił się przyglądać, zamiast z Nykielem (nb bdb mecz Nykiela) wziąć chama w kleszcze.
k0la Napisał(a):
> Wieszcz.nh-krk Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Kosanović grał nerwowo.
>
> Zagrał kapitalne spotkanie.
taa zwłaszcza jak lukjanovs go rozjeżdżał raz po raz
kapitalnie to zagrał Radomski.
noooo. o to chodziło. przepraszam za bluzgi z przed tygodnia. jest nadzieja. tylko namiastka Klicha na srodek pomocy potrzebna
akcja przy naszej bramce WZOROWA.
a gwizdy po meczu były piękną melodią dla mych uszu. można było chamów uciszyć do reszty, ale i tak było ok.
byłem w Niecieczy, tam niestety popłynęła Areczka, ale nawet pod Tarnów popłynęły głosy że zagraliśmy w Gdańsku świetny mecz, ta drużyna ma jaja, brawo! 14:5 w strzałach!
south man Napisał(a):
> k0la Napisał(a):
> -----
> > Wieszcz.nh-krk Napisał(a):
> >
>
> > -----
> >
> > > Kosanović grał nerwowo.
> >
> > Zagrał kapitalne spotkanie.
>
> taa zwłaszcza jak lukjanovs go rozjeżdżał raz
> po raz
>
> kapitalnie to zagrał Radomski.
Trzeba dodać że rozjeżdżał go tak od 75 minuty kiedy Kosanović grał już na oparach i wyraźnie siadł. (bardzo mądra zmiana Struny w tym momencie który miał asekurować ten sektor).
Dajcie spokój Wladkowi on potrzebuje grać, żeby sie ogrywac, brawa dla całego zespołu i Juriego za taktykę!
Kosanovica tez bede bronil tym razem bo to nie jego wina ze nie jest szybkosciowcem i biegowe pojedynki na boku bedzie przegrywal. nie jest on idealna opcja na bok obrony ale dziura po Hesdeyu załatana tym razem i to jest najwazniejsze
Co do Bojlevića to na pewno nie był to olśniewający występ i widać, że to nie jego pozycja.
Ale zaryzykuje stwierdzenie że w tym konkretnym meczu z trójki Bojlević, Rok, Alex to właśnie on najbardziej nadawał się, żeby zagrać na tej pozycji.
przy golu dla nas to Saidi był na środku i on dograł świetną piłkę! Jeśli dojdzie Kehlon i naprawdę będzie dobry to ta gra nasza powinna wyglądać bardzo dobrze. Najchętniej widział bym u nas 2 klasycznych rozgrywających by rywalizowali ze sobą o miejsce w składzie bo Kehlon może się poczuć zbyt pewnie, że ma pewny plac.
Zanim dostał ją Saidi to podał do niego równie fajnie Bartczak.
brawo Chlopaki!!!!
taka Cracovie chce ogladac!! zal tych [s]nie odgwizdanych[/s] tzn odgwizdanych spalonych ktorych nie bylo
bardzo dobra profesorska gra Kapitana Radomskiego!
cieszy powrot strzelca gola dla nas,
w 75 minucie pilkarze opadali z sil , najslabszy kondycyjnie Kosanovic , mimo to dobra gra
teraz trzeba wywalczyc punkty w bialymstoku
Nie ma co się dziwić,że opadli skoro mecz był toczony w takim tempie.
lechia też opadła.
Nasi szybkościowo wyglądają coraz lepiej.
Widać dużą poprawę w grze.
miejmy nadzieje ze ta machina sie rozkreca i z kazdym meczem bedzie jeszcze lepiej...
Jest pierwszy pumkcior !
Brawo , jedziemy dalej .
Z forum betonów:"1:1 dziękujemy Lechii za piękną i mądrą grę a Mourinho z kaszub za wspaniałą taktykę. A na koniec jedno zdanie Lechia w tym sezonie walczy o utrzymanie.podwórkowa kopanina, która śmiesznie wygląda na takim stadionie. niewymownie żałuję, że takie partacze dostali TAKĄ zabawkę." ...Miodzio!
Gdzie moge zobaczyc skrót tego meczu?
[b]gole i najciekawsze akcje:[/b]
http://kiks.tv/2011/08/lechia-gdansk-cracovia-gole-i-najciekawsze-akcje/
Ostatni nasz remis na wyjeździe po dobrej grze, kiedy nie byliśmy faworytem?
Ja sobie w tym momencie nie przypominam :)
Martwi sposób w jaki betony strzeliły bramkę- znowu sytuacja, którą koniecznie powinien był wyjaśnić środkowy obrońca.
Cieszy, że po raz pierwszy w tym sezonie nie odpuściliśmy środka pola.
Dobrze zagrał Saidi, Radomski, Szeliga, Visnakovs plus za bramkę.
A Niedzielan, jak już zacznie strzelać, to nie będzie mocnych :)
Tak naprawdę stracone 2-pkt bo "Gdańska drużyna właaadzy" niewiele miała przez ogromną wiekszość czasu meczu do powiedzenia.
Ale jest dobrze , drużyna zaskakuje.
Będzie dobrze tylko trzeba wzmocnić skład bo mamy trochę mało dobrych piłkarzy jak na grę aż do grudnia.
Ogolnie, chyba lepiej. Ogladajac skroty, cos zaczyna byc na plus. Oby tak dalej:)
Sprawdziło się to co pisałem przed meczem - powrót Szeligi do składu dał nam spokój w destrukcji.
Sławek przepraszam że wcześniej nie doceniałem twojej obecności na boisku.
Graliśmy w tym meczu o zwyciestwo
i przy wszystkich niedomaganiach to jest dla mnie bardzp pozytywne
Mam nadzieje że kontuzja Żytki da szansę trenerowi
aby dyplomatycznie wycofać się z wystawiania tego zawodnika...
Radomski pokazał klasę na stoperze
i mam nadzieje ze w Białymstoku na srodku obrony zagra duet Radomski-Nawotczyński
Nie wiem jak Wy, ale ja walkę dziś widziałem. Nawet sporo. To bardzo cieszy. Zarazem obala jeden z największych mitów, bardzo popularnych na tym forum. Należy więc wbić sobie do głowy, że: nieprzychylność obcych trybun to nie to samo co nieprzychylność własnych. Jeśli obcy na Ciebie bluzga, to jedynie wzrasta motywacja i chęć rewanżu. Ale jak walczyć, jak odwraca się od Ciebie własny kibic? Jak na Ciebie gwiżdże i wyzywa?
A poza tym z wyniku jestem zadowolony. Jak na skrajnie trudne warunki (granie przeciwko sędziemu i Słońcu Peru) to rezultat przyzwoity.
Leesior Napisał(a):
> Mam nadzieję że nam tych dwóch straconych
> punktów gdzieś tam na końcu nie braknie.
do majstra
gentlemen Napisał(a):
Należy więc wbić sobie do głowy, że:
> nieprzychylność obcych trybun to nie to samo co
> nieprzychylność własnych. Jeśli obcy na Ciebie
> bluzga, to jedynie wzrasta motywacja i chęć
> rewanżu. Ale jak walczyć, jak odwraca się od
> Ciebie własny kibic? Jak na Ciebie gwiżdże i
> wyzywa?
Bardzo sluszne spostrzezenie. Tu gdzie ja mieszkam, negatywna reakcja tego rodzaju jest zwyczajnie nie do pomyslenia.
W slad za zagranicznymi pilkarzami, sponsorami, nowoczesnymi stadionami musi isc kultura kibicowania. Niestety polska rzeczywistosc wskazuje, ze w tym zakresie jest wiecej do zrobienia niz z autostradami na ME:(
Ha wierzyłem do końca i blisko było z 2-ką postawiłem x2 i się nie zawiodłem. Uważam, że gra jest coraz lepsza i ważne jest by nie słuchać głupot w stylu na pewno przegramy, sędzia nas przekręci a rząd z premierem już dawno ustalił wynik meczu. To taka uwaga do znawcy nr 1 Santo mistrza myśli taktycznej.
Brawo chłopaki do przodu, wiara w siebie przenosi góry.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)