Powodzenia , Strausie:))
-
-
Rok Štraus - Witamy
Powodzenia panie kolego!!!
Reprezentuj godnie Nasze swiete barwy!!!
Witam i życzę powodzenia :)
Witamy i powodzenia !!!
Pozdravljen, želimo mnogo uspehov!
Kibice mogą go pokochać
ROK STRAUS. Kim jest 24-letni Słoweniec, którego zakontraktowaniem zaskoczyła wczoraj Cracovia?
- W naszej lidze nie ma wielu zawodników o takich predyspozycjach, Rok jest szybki i potrafi wygrać pojedynek jeden na jeden przy linii bocznej. Może stać się ulubieńcem publiczności - mówi dyrektor sportowy klubu Tomasz Rząsa.
Straus jest wychowankiem NK Maribor. Był etatowym reprezentantem Słowenii w kategoriach juniorskich, a w 2004 roku trafił do Interu Mediolan. - Kiedy miałem 17 lat, grałem ze Słowenią w turnieju, na którym wypatrzył mnie Inter. Byłem w Mediolanie kilka dni na testach i podpisałem kontrakt. Bardzo miło wspominam ten okres. Kilka razy trenowałem z pierwszą drużyną - opowiada.
Miał kogo podpatrywać - w Interze występowali wówczas m.in. Alvaro Recoba, Adriano, Dejan Stanković czy Edgar Davids. On sam grał w Primaverze (pierwowzorze polskiej Młodej Ekstraklasy). W Mediolanie nie zagrzał długo miejsca i był wypożyczany do Rieti, Brescii i Salernitany. W styczniu 2008 roku wrócił do Słowenii i związał się z NK Celje. Jego statystyki z tego okresu nie są najgorsze: 86 występów w lidze, 8 goli i 11 asyst.
- Bardzo cieszę się, że trafiłem do Cracovii. Mam nadzieję, że ten sezon będzie dla mnie bardziej udany niż poprzedni - przyznał na powitalnej konferencji w Krakowie.
Co dokładnie miał na myśli? Musimy cofnąć się do listopada 2010 roku, kiedy zainteresował się nim angielski Watford FC. - Nie chcę się za bardzo zagłębiać w tę sprawę. Rok zdał testy i Anglicy chcieli go zakontraktować, ale kluby nie znalazły porozumienia. Perturbacje Roka z NK Celje zaczęły się od czasu tych testów w Watford. Klub zachował się nie tak, jak należało - mówi tajemniczo Rząsa.
Fiasko rozmów z Watford było o tyle dziwne, że NK Celje ma kłopoty finansowe. Jesienią zaproponował graczom obcięcie pensji o 1/3, na co Straus nie przystał. Gdy upadł temat jego transferu, nałożono na niego karę 15 tys. euro (!) za "naruszenie kontraktu". O wszystkim dowiedział się przez e-maila. - Nie mogę w to uwierzyć. Nic bym nie mówił, gdybym miał tylko zapłacić tę karę, ale ja nie dostaję pensji. Za trzy miesiące otrzymałem z klubu około 500 euro - dziwił się wówczas.
Przez większość wiosny grał w pierwszej drużynie, równocześnie próbując wypracować kompromis z klubem. 18 kwietnia został karnie przesunięty do zespołu juniorów, a miesiąc później udało mu się rozwiązać mającą obowiązywać jeszcze przez rok umowę.
- Żaden transfer nie jest robiony w ciemno - zapewnia Rząsa.
Wygląda jednak na to, iż "Pasy" skorzystały z okazji, że na rynku do wzięcia za darmo niespodziewanie pojawił się niezły skrzydłowy i zaryzykowano zatrudnienie go bez testów.
DP
Ja zawsze odnoszę się z rezerwą do piłkarzy, za którymi ciągnie się jakiś cień nie najlepszej współpracy z poprzednim klubem. Każdy kij ma dwa końce i nie znamy argumentów drugiej strony. Wiemy co ma do powiedzenia Rok, nie wiemy co jego dotychczasowi mocodawcy. Mieliśmy już takiego, co przychodził obrażony na poprzedni klub i dobrze się to nie skończyło.
Witam,życzę wielu asyst i goli.
Myślę, że to następny zawodnik który zagra u nas dobry sezon czy dwa, a potem zostanie drogo sprzedany.
Witam i życzę powodzenia
Witamy i powodzenia!
ROKI wal psiury po pyskach!!!
Jeśli jest conajmniej tak dobry jak pokazuje filmik to może godnie rywalizować z Saidim
kapik20 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeśli jest conajmniej tak dobry jak pokazuje
> filmik to może godnie rywalizować z Saidim
Jeżeli jest równie dobry to można śmiało powiedzieć, że mamy najlepsze skrzydła w Polsce:
Saidi, Suvorov, Visnakovs i Straus.
Nie wiem czemu, ale po zdjęciach, tak na pierwszy rzut oka, wygląda jak zmanierowana gwiazda, mam nadzieje, że to tylko pozory. ;)
Powodzenia Rok!
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Fiasko rozmów z Watford było o tyle dziwne, że
> NK Celje ma kłopoty finansowe. Jesienią
> zaproponował graczom obcięcie pensji o 1/3, na
> co Straus nie przystał. Gdy upadł temat jego
> transferu, nałożono na niego karę 15 tys. euro
> (!) za "naruszenie kontraktu". O wszystkim
> dowiedział się przez e-maila. - Nie mogę w to
> uwierzyć. Nic bym nie mówił, gdybym miał tylko
> zapłacić tę karę, ale ja nie dostaję pensji.
> Za trzy miesiące otrzymałem z klubu około 500
> euro - dziwił się wówczas.
>
> Przez większość wiosny grał w pierwszej
> drużynie, równocześnie próbując wypracować
> kompromis z klubem. 18 kwietnia został karnie
> przesunięty do zespołu juniorów, a miesiąc
> później udało mu się rozwiązać mającą
> obowiązywać jeszcze przez rok umowę.
>
>
> DP
Przy regularnych wypłatach pensji u nas powinien zapierniczać jak motorek ;].
Niektórzy z naszych piłkarzy nie doceniają co mają.
Ktoś tam wyżej wspomniał o tym, że z rezerwą podchodzi do piłkarzy, którzy mieli konflikt ze starym klubem?
No to stary - za trzy miesiące pracy dostajesz 500 euro, a później klub wlepia Ci 15 tys euro kary (30-krotnosc Twoich zarobkow). Dalej jesteś szczęśliwym i oddanym pracownikiem?
Saidi też miał jakiś konflikt z poprzednim klubem i jakoś nikt sobie teraz nie wyobraża drużyny bez niego. Ale jeśli chodzi o sam filmik to ja nie wiem co takiego w nim widzicie. Przekonamy się co potrafi podczas sezonu.
gl i żeby sie sprawdził u nas
Powodzenia i proszę nie zawiedż nas.
A mi to on Szczota przypomina, dużo szumu robi
Awaria -nie ta szybkość .I co do szczota to zawodnik był już styrany jak do Zabrza szedł.Potem był temat że maił przejść do nas ,ale jak mu zrobili badania wydolnościowe to wyszło że ma wydolność 50 latka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)