Trzeba zagrać bardzo agresywnie by te ich gwiazdki zagraniczne były posrane:)
-
-
Wisła - Cracovia 15.05.2011 godz. 14:45
thunderlord Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> oneb - nadal nie rozumiesz dlaczego Cie
> skrytykowano. Otoz nie zrozumiales posta Robina.
> Jemu chodzilo o to, ze zawsze kiedy mowiono, ze
> Cracovia ma szanse na dobry wynik w derbach, to
> przegrywalismy, w zwiazku z tym on robi teraz
> odwrotna rzecz - mowi, ze nie mamy szans w derbach
> po to, zebysmy wygrali.
to może będziemy dopingować psiarnie ,może będzie jeszcze lepszy skutek.........
pogięło was ,pamiętacie derby kiedy Cracovia grała w 10 i zremisowało na Reymonta,
kompletnie załamany Baster w szatni czekał na wynik a czerwień jaką dostał okazała się tylko motorem do dalszej gry.
Pisanie o tym ,że przegramy jest nie na miejscu a dla mnie osobiście obrzydliwe,
ten mecz jest co najmniej z dwóch powodów ważny ,raz że są to derby a dwa ,że mecz o być albo nie być.
A pisanie na forum lamentów nie przystoi prawdziwemu kibicowi WIELKIEJ CRACOVII.
Mecz lidera z drużyną, która od pierwszej kolejki nieprzerwanie zajmuje ostatnie miejsce. Faworyt może być tylko jeden, ale derby to derby i wynik jest sprawą otwartą. Nie można tylko po dwóch z rzędu wygranych meczach twierdzić, że jedziemy po zwycięstwo i mamy szanse jak nigdy. Szanse mamy jak zawsze, a im mniejsze są one na papierze tym większa może być nasze radość.
A ty oneb nie brnij. Wszyscy tutaj dali by się pokroić i przepuścić przez maszynkę do mięsa za zwycięstwo w tym meczu. Ci bardziej doświadczeni wiedzą jednak, że im bardziej pompowano balon przed meczem z tym większym hukiem pękał w jego trakcie.
Znalazłem ten filmik na Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=D_7SvfCC9AA
żeby nasi strarnieri go zrozumieli potrzebna by była relacja któregoś z uczestników. Dzisiaj w składzie spośród uczestników tamtego meczu pozostali Lukasz Mierzejewski, Mariusz Sacha i Mateusz Klich.
A tutaj wklejam [url=http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1595646,page=1]link do wątku przed tamtym meczem[/url] żeby przypomnieć nasze nastroje i mój z niego wpis:[pre]
Mecz 1 z 13 drużyną tabeli, wynik może być tylko jeden - WYGRAMYsmiling smiley.
Dodatkowo gramy na "swoim" boisku, trybuny pewnie będą pełne, a Lenczyk nie raz mówił, że lepiej grać gdy trybuny są przeciwko niż gdy jest cisza jak na meczach "u siebie" w Sosnowcu.
Ponad to zbyt długo nie było zwycięstwa w derbach, by można było ciągnąć tą serię.
I jeszcze długo można ciągnąć wyliczankę takich głupawych argumentów. Jednak wierzę w walkę i taktykę Oresta. Mam nadzieję, że nie będzie wstydu, a tego najbardziej obawiałem się jeszcze 2 tygodnie temu.
[/pre]
Jak widać styl mi się specjalnie nie zmienił:) Cholerka, powtarzam się, ale oby skutek był podobny.
szkoda ze dalej nie rozumiesz oco c'mon :)
oneb chyba jednak powinieneś się przewietrzyć...
ciężko łapiesz ironię :) To było po prostu odpędzanie złego uroku.
A na serio to historia pokazuje, że jak przed derbami wyjazdowymi piszemy że w końcu realne jest wygrać, że dobrze gramy to dostajemy bęcki. Jak jechaliśmy na wspomniane przez ciebie 0:0 to właśnie byliśmy skazanym na pożarcie beniaminkiem i nikt nie dawał za dużych szans na dobry wynik. Ale udało się wywalczyć remis dla nas zwycięski, bo radość w sektorze była jak po wygranej.
Wiara w zwycięstwo to zupełnie co innego niż realna ocena szans przed meczem . Realna ocena szans jako niskich nie oznacza że ktoś twierdzi że ostatecznie przegramy. Tak samo jak napisanie że mamy duże szanse nie oznacza że wygramy. To jest właśnie ciekawe w takich meczach, że pomimo nikłych szans po 1 gwizdku wyłącza się logiczne myślenie i jedziesz tylko na adrenalinie i wierze.
Naszym już się głowy zagotowały przed Arką. Cracovia jest Wielka ale ta drużyna nie jest, a jak chce nią być to początek drogi przed nimi w niedziele i ja ich w tym będę dopingował (niestety z kanapy przed TV).
oj młodzi jesteście i nie wielu z was pamięta kiedy Cracovia pierwszy raz spadała z I ligi ........kolejne powroty i kolejne upadki...........
zresztą o czym z wami pisać ..............za młodzi jesteście ...............
jak widac umiejetnosci czytania ze zrozumieniem i przyznawania sie do bledow sa niezalezne od wieku.
a tak poza tematem - ciekaw jestem, czy jest w Polsce drugi klub sportowy, ktorego kibice tak wielka wage przywiazuja do wszelkiego rodzaju przesadow.
ostatnie dwie strony do przeczesania
albo zostawić ku przestrodze,
jak dalece można nie rozumieć języka polskiego
Mam nadzieję tylko, że nowi zawodnicy dokładnie wiedzą o co chodzi w tym meczu i jak to jest ważne
siemka a znacie jakis pasiasty bar gdzies niedaleko rynku ?? aby mozna by bylo ogladac derby vo na ubek arena to ja sie nie pokaze ;d
English Football Club albo nasza stadionowa Emocja.
Moim zdaniem będziemy grali na pewno z kontry. Ja bym zrobił jedną zmianę w składzie wyjściowym. Szybki Visniakovs za technicznego Suvorova.
Robinksc Napisał(a):
> Ostatnio zawsze jak jechaliśmy tam z realnymi
> szansami na powalczenie to dostawaliśmy 3
> bramkami.
> Dlatego twierdze że nie mamy żadnych szans na
> wygranie tych derbów ! ;)
QM to co tu jest napisane.....................
kto napisał ,że nie mamy żadnych szans ................i QM gdzie tu jest aluzja..........
to po co ktoś chodzi na mecze jak ma takie myślenie..............i kto tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem...........
:D
oneb Napisał(a):
> QM to co tu jest napisane.....................
> kto napisał ,że nie mamy żadnych szans
> ................i QM gdzie tu jest
> aluzja..........
nie zauważyłeś?
" :) "
> to po co ktoś chodzi na mecze jak ma takie
> myślenie..............i kto tu nie potrafi
> czytać ze zrozumieniem...........
Poczytaj i spróbuj zrozumieć większość postów polemicznych do Twojego.
leszeczek
a może Ty i twoi koledzy zaczniecie czytać i pisać ze zrozumieniem .............
Wychowany anty gts na murze Cracovia Pany
oneb, napiszę to choć z przykrością. [b]Jesteś beznadziejny[/b]. Pół forum próbuje Ci coś wytłumaczyć, a ty nadal swoje. Prawie jak godzien skądinąd szacunku potter. Nie będę dalej z Tobą polemizował. po prostu zacznę ignorować Twoje wpisy. Nie wiem jak moi koledzy (swoją drogą nie wiem jakim kryterium posługujesz się kwalifikując ludzi do grona moich kolegów, ale ja nie sądzę bym miał kłopoty ze zrozumieniem tekstu. powiem więcej, w odróżnieniu do Ciebie rozumiem trochę więcej niż to co jest napisane czarno na białym. Czasem należy coś odczytać między wierszami. Ale jak już ktoś wcześniej napisał "ciężko łapiesz ironię".
Jak się przewietrzysz to napisz coś na priva, bo do tego czasu nie będę sobie psuł humoru czytaniem twoich wpisów.
Wracajac do tematu :)
Jak wystawia taki sklad jak z polonia to maja bardzo duze szanse :)
ps. Leszczeczek
wydarzenia po derbach w sosnowcu napewno nie zapisaly sie tylko nam w pamiecy ale i piłkarzom wiec sugeruje ze dla nich to jest mecz o wszystko i dadzą z siebie 150% :)
PASY PASY PASY!!!
Ale jaja, koledzy ;) Po prostu my grajmy swoje ;), a jeden z piszących swoje ;)
Ad rem, "dobrze" że Arka przegrała, możemy trochę śmielej myśleć o zostaniu. Oby się w weekend nie pokomplikowało, bo czuję, że śląskie derby ułożą sobie kluby, tak żeby wszystkim było dobrze. Niby mój znajomy z Zabrza się odgraża że powalczą o zwycięstwo, ale sam nie jest pewien czy to samo myślą piłkarze
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)