Jesli chodzi o pilkarzy z pola to trzeba brac wysokich i silnych. Przeciez to ze tracilismy z 90% bramek po wrzutkach to nie przypadek. Pamietam jak gralismy na Hutniku z Gornikiem (pamietne 2-3) to nasi wygladali przy chlopach z Gornika jak jakies dzieci, np Saidi 170, Giza 179, Radomski 177, Klich 183, Suvorow 174 !! Niby wzrost nie gra ..ale trzeba pamietac ze "biali nie potrafia skakac" wiec kazdy cm sie liczy. Dlatego przydal by sie ktos taki jak Paweł Giel na pomoc :188 cm (byle tylko nie byl drewniany jak Wasiluk). Swoja droga tez to jest dziwne jak np Kosanovic 191 prezentuje sie bardzo sprawnie a raptem 2cm wyzszy Jarabica juz kopie sie po czole i wyglad jak na szczudlach. Ale wracajac do transferow, dla porownania sasiadka : Sobolewski 182, Łobodziński 188, Andraž Kirm 183, Boukhari 190 !! .
Niby kilka cm ale roznice robi .. sila fizyczna tez. Wiec dosyc kupowania leszczy, a brac silnych i wysokich - jeden karlowaty Saidi na 11 pilkarzy wystarczy.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/boruc-nie-wiem-gdzie-bede-gral-w-2011-roku,1,4097051,wiadomosc.html
I wszystko jasne :D.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/onyszko-nie-jestem-debilem,1,4096487,wiadomosc.html
może do nas trafi ?
Boruc?? nie ma szans za drogi w utrzymaniu by był i słupki by były bardzo nie równe....a Jakub wiadomo.......:]
A ja słupki nierówne, to i poprzeczka pochyła i jak tu ku.wa bronić
mysle ze bramkarza moze sprowadzic tego z Pogoni Szczecin a co do wzrostu naszych zawodnikow to do najwyzszych nie naleza i do skocznych popieram Slapi1988 trzeba sprowadzac wysokich i silnych w nogach zeby sie nie przewracał jak ktos go dotknie albo wiatr go przewróci a Radomski mógłby powiedziec jak to jest w Holandii czy Austrii jak sie tam trenuje jak nie ma go pozytku na boisku to moze bedzie pozytek jak osoba doradzajaca trenerowi ale co znacza moje słowa jak i tak mnie pewnie nikt nie posłucha chodzi mi o klub
No niezle jaja :D To moze Libor Pala na trenera, skoro same dryblasy maja byc? Tim Cahill, mowi wam to cos? :)
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No niezle jaja :D To moze Libor Pala na trenera,
> skoro same dryblasy maja byc? Tim Cahill, mowi wam
> to cos? :)
178 cm i ok.70 kg wagi....australijczyk z piękną kartą w Evertonie....znany "zabijaka" ,wart tyle ile waży!!! Tacy zawodnicy to skarb!Jestem jego funem!
No ale dla niektorych bylby tu za maly, bo przeciez nas zalatwili Bonin z Zahorskim :D
Justice Majabvi "mrówka" jest na mojej liście życzeń.Pomoc by była :)
Iwanicki Radomski Majabvi Saidi
Giza
winiak1 Napisał(a):
> Nie piszcie więcej komentarzy w konkretnych
> informacjach bo to wkur... człowieka!!!
Nie martw się, za wpisanie komentarzy w informacjach transferowych od razu ban na 48 godzin. :D
[img]http://bi.gazeta.pl/im/7/8373/z8373737X,Adam-Banas-i-Saidi-Ntibazonkiza---pilkarz-przestrzegajacy.jpg[/img] :D
Zibiland Napisał(a):
> (...) Jestem jego funem!
Eeeek.. czyli co, dzwonisz do niego i opowiadasz mu kawały? :D
Jak by do niego dzwonił to był by jego "telefunem" :D
Eh, sprawa obsady bramki spokoju mi nie daje. Koncepcji Kaczmarek/Bąk nie rozumiem - po co zwalniać Merdę i przyjmować na jego miejsce bramkarzy o mniej więcej równorzędnych umiejętnościach? Inna sprawa, że zatrudnianie dwóch równorzędnych bramkarzy może się okazać dosyć kłopotliwe w dłuższej perspektywie, jeśli chodzi o atmosferę w szatni (szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę antyprofesjonalizm polskich kopaczy). Uważam, że najsłuszniejszą koncepcją byłoby zatrudnienie doświadczonego bramkarza z jako takim autorytetem i charyzmą - do uratowania ligi (ot np. Szamotulski, czy Kowalewski, lecz może być także z zagranicy) oraz do hartowania charakteru młodych. Oczywiście, wymagałoby to również zatrudnienia pierwszorzędnego fachowca od bramkarzy (i nie wiem, czy to nie będzie największym problemem). Oczywiście Budakovicowi byłaby potrzebna konkurencja i tu mam propozycję - Michał Buchalik. Początek w Odrze miał nie najlepszy, lecz później jego gra się poprawiała. Ostatecznie w pierwszej lidze wpuścił 18 bramek na 17 spotkań, co biorąc pod uwagę poziom tej 11, jest chyba niezłym osiągnięciem. Obecnie przebywa na testach w Slovanie Bratysława, lecz chyba wciąż dałoby się go do nas ściągnąć. Finansowo raczej ze Słowakami możemy bezproblemowo konkurować, a sam transfer mógłby się okazać bardzo przyszłościowy. Dodajmy, że Odra jest wdzięcznym klubem do wyciągania bramkarzy, że wymieńmy Pilarza, Skabę, Stachowiaka, czy... Pawełka ;)
Mimo, że początkowo byłem przeciwny odejściu Ślusarskiego czy Pawlusińskiego to na chwilę obecną uważam, że obecna polityka klubu jest jedyną słuszną. Trzeba wymienić "75%" "drużyny" skażonej porażką i stworzyć coś kompletnie nowego. W szatni porobiły się grupy, a zawodnicy mający olbrzymie kontrakty nie gwarantowali podniesienia poziomu na boisku. Do tego "starszyzna" już nie miała ambicji, a niektórzy zawodnicy z drużyny majewskiego czy Płatka nigdy nic nie wnosili do gry. Inni byli już wypaleni lub przegrywali mecze w głowach już przed startem bądź po stracie pierwszej bramki. Mam nadzieję, że reszty bezużytecznych zawodników także się pozbędziemy (np. Wasiluk). W innych klubach może się odbudują, ale na pewno nie u nas. Narazie dziwi mnie tylko i nie podoba się zatrzymanie drewna Szeligi - on jest gwarantem zaniżenia poziomu mimo, że jest pracowity - po prostu brak umiejętności i "głowy".
Dobrze się dzieje, że powstaje kompletnie nowa ekipa - jest spora szansa, że pod skrzydłami Szatałowa zrodzi się zgrany zespół z ambicjami i bez podziałów. Nawet jeśli się nie utrzyma to za rok awansuje. Przede wszystkim mam nadzieję, że przyjdzie skok jakościowy (pod względem zaangażowania już był widoczny pod koniec rundy), a wtedy o wyniki będę spokojny.
I znów mecze Pasów będzie się oglądało z przyjemnością.
no pewnie że Kasprzik (zapomniałem nazwiska :).
tym co trafili gratuluję.
on da rady tylko go trzeba wyciągnąć z Poznania, gdzie nawet jako trzeciemu jest mu b.miło.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/cracovia-pracuje-nad-transferem-supersnajpera,1,4097362,wiadomosc.html
Czytałem:)
Dajcie link i tytuł artykułu
Nwaogu ma 20 lat? dowcipnisie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)