nie mogą,
chyba-może sie mylę , że z winy klubu rozwiązany kontrakt, chyba
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Zubereg, ciężko żeby ktoś z Krakowa został ulubieńcem kibiców Legii. Nawet jak grał dobrze to po nim jechano. Trzeba byłoby być na prawdę twardym żeby to znieść.
CorN
Surma jakoś sobie dał tam radę-wirtuozem nie będąc.
Jak jestem jak najbardziej na TAK dla Gizy. W mlodej ekstraklasie by sie nadawal idealnie ;)
Właśnie myślałem o Surmie pisząc to, ale widocznie może był lepszy, albo miał więcej szczęścia.
napinacz- Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak jestem jak najbardziej na TAK dla Gizy. W
> mlodej ekstraklasie by sie nadawal idealnie ;)
Masz rację bo tam nie widać
następców,chociaż wygrali dzis 1:0
Janus do wyjebania !
Ty jakiś kochajacy inaczej jesteś?
Ja chciałem tylko przypomnieć, ze są w Polsce dwa sztandarowe kluby, "którym się nie odmawia", które generalnie od kilku lat żyją wspomnieniami, za to pielęgnują tradycję... niszczenia dobrych graczy, którzy przyszli ze słabszych klubów lub w pewnym momencie, z różnych powodów, mieli wahania formy.
W Legii: Bojarski, Grosicki, Vukovic, Mężyk (ten się już nie odbudował), no jeszcze paru by się znalazło, oczywiście z Gizą na czele.
W gts: Matusiak, Niedzielan:), Garguła (ile już czasu minęło od kontuzji?), Kuzera, Mijailovic (czemu niby w Kielcach można żyć jak człowiek, a w Krakowie już nie?), ilu jeszcze?
Konkludując: niektórym zapach wojskowych/milicyjnych onuc nie służy. Po zmianie powietrza większość tych ludzi odżyła, czemu więc nie dać szansy Gizie?
Problemem jest oczywiście to, że Zarząd i kibice muszą mieć oczy szeroko otwarte i ostro reagować na pierwsze negatywne symptomy typu papierosy/piwo pod Kauflandem.
[quote]Ja chciałem tylko przypomnieć, ze są w Polsce dwa sztandarowe kluby, "którym się nie odmawia", które generalnie od kilku lat żyją wspomnieniami, za to pielęgnują tradycję... niszczenia dobrych graczy, którzy przyszli ze słabszych klubów lub w pewnym momencie, z różnych powodów, mieli wahania formy.
W Legii: Bojarski, Grosicki, Vukovic, Mężyk (ten się już nie odbudował), no jeszcze paru by się znalazło, oczywiście z Gizą na czele.
W gts: Matusiak, Niedzielansmiling smiley, Garguła (ile już czasu minęło od kontuzji?), Kuzera, Mijailovic (czemu niby w Kielcach można żyć jak człowiek, a w Krakowie już nie?), ilu jeszcze? [/quote]
Zgadzam się z tezą, ale kompletnie nie zgadzam się z przykładami:
Bojar w Legii był niecały rok z łatką "młody,zdolny" i w Legii nie zdążyli go "zniszczyć"
Vuković? Przecież nie ze względów sportowych odszedł z Legii, a dlatego, że kontraktu nie chcieli mu dać takiego, jaki chciał.
Mężyk w Legii ? ? ? ? ? ? ?
Matusiak to przyszedł do Wisły jako wrak:(
Z Gargułą to nie wina Wisły - zle wykonana operacja to wina niemieckiego doktora.
Mijailović - to nie sprawa klubu, a samego Mijailovicia, który całkiem się zmienił (wpływ płci pięknej)
mknacylopez :
[i] Mężyk w Legii ? ? ? ? ? ? ? [/i]
Zmyłka a'la Nowy Sącz. Docentowi chodziło o Dawida Janczyka. Ponadto menadżer Jerzy Kopiec ich łączy.
no to w takim razie Janczyka w Legii raczej nie zniszczyli
Nie wiem jak docent, ale ja się zgadzam. Raczej nie.
Janczyka , Kozuba i wielu jeszcze zapewne z naszych rejonów zniszczą . Dziwie sie piłkarzykom na dorobku ,ze tam sie pchają ,bądź dają się nabrać swoim menago na transfer do Legii
Mknący: z Mężykiem oczywiście zmyłka, ale co do Garguły to nie bardzo się zgodzę. On już dochodził do siebie, ale przy Skorży i Terziottim złapał drugą kontuzję. Tylko że to też już było dawno; Ślusarski w tym czasie całkowicie się odbudował, a Garguła zapadł się w czarną dziurę.
Przykład z Matusiakiem też nietrafiony, właściwie potwierdza to, co mam na myśli. W tych klubach nie mają cierpliwości, presja, wymóg natychmiastowego sukcesu powodują, że kto nie jest od razu w świetnej formie, ten jej tam nie odbuduje, a wielu, którzy ją mieli, tracą. Kolejny przykład to Sosin, który odbudował się po Wiśle w Odrze Wodzisław, a później - wszyscy wiedzą.
[quote]Mknący: z Mężykiem oczywiście zmyłka, ale co do Garguły to nie bardzo się zgodzę. On już dochodził do siebie, ale przy Skorży i Terziottim złapał drugą kontuzję. Tylko że to też już było dawno; Ślusarski w tym czasie całkowicie się odbudował, a Garguła zapadł się w czarną dziurę.
Przykład z Matusiakiem też nietrafiony, właściwie potwierdza to, co mam na myśli. W tych klubach nie mają cierpliwości, presja, wymóg natychmiastowego sukcesu powodują, że kto nie jest od razu w świetnej formie, ten jej tam nie odbuduje, a wielu, którzy ją mieli, tracą. Kolejny przykład to Sosin, który odbudował się po Wiśle w Odrze Wodzisław, a później - wszyscy wiedzą. [/quote]
Garguła nie złapał drugiej kontuzji przy Skorży i Terzottim, tylko w grudniu 2009 musiał poddać się operacji, która miała poprawić to, co było złe w pierwszej operacji z lutego/marca 2009. Ślusarski się odbudował, bo nie miał spapranej operacji.
Zgadzam się z Twoją tezą, ale ta argumentacja (kto nie jest od razu w świetnej formie, ten jej tam nie odbuduje, a wielu, którzy ją mieli, tracą) do mnie nie przemawia. W klubie jest presja wyniku, ale skoro klub jest kilkanaście lat na topie, to czemu ma nie być presji? Robben i Sneijder nie poradzili sobie w Realu, a grali pierwsze skrzypce w Bayernie i Interze. Ktoś się sprawdza w danym otoczeniu, a ktoś się nie sprawdza. W Wiśle choćby Frankowski i Głowacki dostawali czas na odbudowę po ciężkich kontuzjach. Pawełek jest przykładem na to, że jednak można dostać drugą i trzecią szansę :) (tu żart:) )
Sosin nie jest dobrym przykładem. Sosin po prostu przegrał rywalizację o miejsce w składzie z Frankowskim i Żurawskim. Co było później, wszyscy wiedzą... :)
Nikogo już nie kupować- zgrać tych co przyszli i za pół roku zobaczyc gdzie są braki. Ostatnio nawet Cabaj i obrona zaczęli lepiej grać, a braki zaczęły wychodzić w pomocy.
kilen Napisał(a):
> Ty jakiś kochajacy inaczej jesteś?
Trzeba troszkę rozwinąć wyobraźnie, jeżeli widzisz temat "Transfery i komentarze" to chyba logiczne, że chodzi o to by wypierdolić Janusa z drużyny.
Trzeba mieć trochę wyobraźni i na forum 104 letniej Cracovii pisać po Polsku nie po "Łacinie" stadionowej
są tu jacys moderatorzy?
Brać Iwańskiego. Najlepszy rozgrywający w lidze!
dziekujemy Macku ze nas odwiedziles, mozesz juz wrocic do butelki a my nie zapomnielismy
Diego8 Napisał(a):
> Brać Iwańskiego. Najlepszy rozgrywający w
> lidze!
hahaha....do śmieszności z tym :D
a Pawełek najlepszym bramkarzem :D
ale beka :)
LOOOOOL
.
No jakby patrzeć na same statsy, to Iwański w sezonie:
2009/2010 11 asyst (więcej tylko Peszko, 12) i 6 bramek (najwięcej spośród środkowych pomocników)
2008/2009 9 asyst (najwięcej wspólnie z Lato) i 4 bramki
2007/2008 9 asyst (więcej tylko Zieńczuk, 11) i 10 bramek (najwięcej spośród środkowych pomocników)
2006/2007 17 asyst (najwięcej) i 6 bramek
więc jakby co, to można go nazwać najlepszym rozgrywającym ligi. Inną sprawą jest charakter :)
Iwanski - na pewno lepiej wykonuje stałe fragmenty niż Klich... Pomoc bym widział tak :
Szeliga- Radomski
Saidi - suvorov/slusarski ;) (skrzydła)
Iwanski (za napastnikiem)
możecie mi powiedzieć jedno, w danych zawodnika piszę , że urodził się w Krakowie, nie wiecie w jakich klubach grał , nawet jako junior?
brać, brać u nas będzie gwiazdą. Urodzonyw Krakowie, ale zaczynał grać w klubach w Oświęcimiu.
Ani Szeliga,ani Radomski ani żaden Iwański nie prezentują gry na Ekstraklasowym poziomie ...
Matusiak i Ślusarski grają ciut lepiej niż w sierpniu ale problem ,że jakoś nie są siłą napędową ,jaką byśmy oczekiwali....
Trzeba pozyskać TYPOWEGO napastnika ,takich jak Robak czy Nowak, i 2 środkowych pomocników!
Jednego możemy już mieć prawie za darmo -Giza- bo p.Kołakowski -menagere...- za pewne będzie chciał i tak kasiorkę...
hehe a jak tak sie zastanowić to pewnie znowu będzie tak że ktoś go sprzątnie, niechcianego w Legii, za marne grosze (jak Niedzielana w rzece), a później cała liga się będzie zastanawiać dlaczego go nie zakontraktowała i pluć w brodę że był prawie za darmo.
I jeszcze odnośnie testowanego w Polonii niedoszłego naszego gracza ze spekulacji to coś cicho o kontrakcie... dalej trenuje ?
Zibiland zobacz statystyki podane przez Mknacego i przemyśl wszystko, umiejętności, a cechy wolicjonalne to duża różnica. Tego że umie dograć mu nie odmówisz, liczby nie kłamią, a to co sobą reprezentuje to inna bajka. Poza tym Iwanski od Gizy lepszy, czysto piłkarsko no i jednak w formie raczej też lepszej bo ME od niedawna, a Giza mało co grał
Iwański potrafi dobrze dograć raz w meczu ale przez resztę spotkania drużyna z nim w składzie gra w 10. W defensywie nie robi nic (patrz słynny filmik z pressingiem Iwańskiego :) ) Technicznie też jest słaby, wolno biega. Oprócz dobrego podania i strzału ze stałych fragmentów Iwański nie ma nic. To już wolę Gizę, na którego grę można z przyjemnością popatrzeć, a i dograć też potrafi.
Iwański? czemu nie. jeszcze z gwardii wyciągnąć sierżanta Małeckiego, przydałby się też Mariusz chU.
no i zasadzić się na Baszczyńskiego i Dudkę, jak będą zza granicy wracać do polskiej ligi.
widziałbym też walczaków z ŁKS, szczególnie jakby się dało na grę namówić Hajtę, no i z Drumim się przeprosić. wyobrażacie sobie, jaka byłaby paka?
Tu nie chodzi o to, żeby ściągać Iwańskiego, ale o to, żeby jednak nie deprecjonować jego umiejętności czysto piłkarskich.
Giza... Uwielbialem jego gre i mam nadzieje ze jeszcze zagra w Cracovii i odbuduje swa forme. lepszego zawodnika nie pamietam.
A ja znam lepszego zawodnika od Gizy,to Mateusz Klich za 8 lat będzie 30 razy lepszy od Gizy a Giza grał nieźle jak ektraklasa była słaba teraz się nie łapie do Legii bo to po prostu zawodnik co najwyżej średni.Dzisiaj liga jest mocna i takie Gizy i Bojarskie się po prostu nie nadają.Prosze skończcie już z tą starą gwardią.
Przecież teraz ekstraklasa jest dużo słabsza niż kiedyś.
mknacy powiedz mi skad dane o asystach? czy isttnieje jakas strona na ktorej jest ranking asyst z okreslonych sezonow?
Ula będzie rozmawiać o Gizie z profesorem :)
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/Wywiady/wywiady_teraz_pasy/Rafal-Ulatowski-Bedziemy-rozmawiac-o-Gizie
A to się interes szykuje! Gizę sprzedalismy za 2,5 mln zł a teraz w róci do Nas za darmo ;)
Miszczu2007 Napisał(a):
> Przecież teraz ekstraklasa jest dużo słabsza
> niż kiedyś.
Nie jestem pewien, czy tak jest. Relatywnie słabsza jest na pewno reprezentacja, podobnie 'eksportowe' kluby, które powinny grać w pucharach. Problem w tym, że być może to nie my się cofnęliśmy, tylko reszta świata nam uciekła. W naszej lidze gra się teraz szybciej, twardziej niż jakieś 5 lat temu, ale to już nie wystarcza. Wszędzie poprawiło się wyszkolenie techniczne zawodników. U nas się nie poprawiło, może faktycznie nawet trochę średnia się obniżyła. Tylko dlatego nasza reprezentacja przegrywa u siebie z Kamerunem, nie mówię już o laniu z Hiszpanią, jakby nie było Mistrzem Świata.
Czyli nie mówmy o lidze, tylko o poziomie szkolenia młodzieży. Ciekawie o tym mówił Maaskant, tam przegrywamy wszystko w przedbiegach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)