bedzie dobrze...;)
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Tomasz dzisiaj lub jutro wylatuje na rozmowy, słyszałem jak wczoraj rozmawiał z profem. Tomek zasługuje na szacunek, mógłby z tą nogą iśc na L4 a on zapiernicza dla swojego ukochanego klubu bo widzi, że są braki szczególnie w formacji defensywnej.
Tomek, masz mój szacunek, podziw i wdzięczność.
Panowie,
na wstępie, również cenie Tomka za to co zrobił dla pasów jako piłkarz, i teraźniejsze osiągnięcia skautingowe ( choć pierwsza spektakularna transakcja jest w trakcie, po niej powiem że jestem pod głębokim wrażeniem)
L4 ?, tylko że ktoś złamał sobie nogę? Bez przesady? Teraz panuje kapitalizm :)
Zastanówmy się czy miałby chłop powrót , gdyby tak zdecydował się "pochorować" z miesiąc?
To rzeczywiście są tylko spekulacje, bo Rząsa mógł po holendersku omawiać szczegóły logistyczne pobytu w Holandii, dogrywać godziny sparingów itd.
Nie uważam, że fakt gry Radomskiego na stoperze oznacza jakiś stan alarmowy. Chory na anginę jest jak wiadomo Polczak, ale myślę, że to było również sprawdzanie Arka Barana - za wcześnie spekulować, kto z grona Baran-Pawlusiński-Moskała odejdzie, ale zdziwiłbym się, gdyby zostali wszyscy.
Gorączkowe szukanie stopera, gra w drugim składzie, a przede wszystkim słaby występ to na pewno zła wiadomość dla Wasiluka. Skoro trener zastanawia się, jaką pozycję znaleźć dla Sasina (a tak mówi) to podejrzewam, że dla niego obrona na dziś wygląda tak: Janus-Polczak-XXX-Kosanovic. Jeżeli nie znajdzie się ten "wymarzony" stoper, to Sasin automatycznie wchodzi na lewą obronę, a Kosanovic do środka za Wasiluka. Ciekawe, co z Kosanovicem, jeżeli XXX się jednak pojawi; sadzanie Sasina na ławę po takiej rundzie to byłby ciężki grzech.
W tym wszystkim zastanawia również testowanie Szczura. Co Ula miał na myśli? Może coś takiego: "Jak zagra kiszkę, no to do widzenia. Jak zagra dobrze, to się zastanowimy. Kosanovic też jest młody, może mu odbić woda sodowa, musi czuć na plecach oddech realnej konkurencji, jeżeli nie uda się sprowadzić asiora". A może po prostu obrona Grzesiak-Szczur w ME.
Jutrzejsze decyzje personalne powinny już coś wyjaśnić, ale żeby wracać do dywagacji o "stylu Cracovii", trzeba poczekać na pierwszy sparing w Holandii. Bo na razie Ula jawnie sobie zaprzecza: kiedy w pierwszym wywiadzie pytano go, co zrobi z obroną, mówił, że dla niego priorytetem jest atak Teraz okazuje się zupełnie inaczej.
Jedno jest moim zdaniem ABSOLUTNIE pewne. W Cracovii ( i w większości Polskiej ekstraklasy) kończy się (oby bezpowrotnie) okres: "Kto jest w jakiejtakiej formie i jakotako piłkę kopnąć potrafi" to gra i zarabia.
Myślę ,że w najbliższych czasach na skład i grę będzie trzeba bardzo dobrze zapracować....no i chyba wreszcie trzeba będzie umieć grac w piłkę ...której to umiejetności znaczna część Polskich ligowców nie posiadła w odpowiednim stopniu.
TEVEZ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kolejny transferowy trop także wiedzie za
> granicę. Tomasz Rząsa, dyrektor sportowy klubu,
> nie odpoczywa po kontuzji (porusza się o kulach
> po złamaniu kości śródstopia) i szuka stopera.
> W weekend wybiera się na ostatnią fazę
> negocjacji z poważnym kandydatem na stopera. Jego
> nazwisko jest pilnie strzeżone, ale wiadomo, że
> grał w młodzieżowej reprezentacji swojego
> kraju. - Chciałbym, żeby dołączył do nas na
> zgrupowaniu w Holandii. To nie musi
być
> doświadczony zawodnik. Przede wszystkim powinien
> być dobry - podkreśla Ulatowski.
>
> jak by temu wierzyć a trop był by holenderski to
> mamy szczęśliwą 13 kandydatów ---
>
> Jagus Vukovic
> http://www.transfermarkt.de/de/jagos-vukovic/profi
> l/spieler_46894.html
> Milan Kopic
> http://www.transfermarkt.de/de/milan-kopic/profil/
> spieler_35820.html
> Deryl Lechman
> http://www.transfermarkt.de/de/darryl-lachman/prof
> il/spieler_93393.html
> Tyrane Loran
> http://www.transfermarkt.de/de/tyrone-loran/profil
> /spieler_10379.html
> Rens van Eijden
> http://www.transfermarkt.de/de/rens-van-eijden/pro
> fil/spieler_61846.html
> Kevin van Diermen
> http://www.transfermarkt.de/de/kevin-van-diermen/p
> rofil/spieler_49640.html
>[b] Jop van der Linden[/b]
jego brałbym w ciemno :D
Docent -ja wcale Uli sie nie dziwie czemu zamienil priorytety ,podobnie bylo z Orestem kiedy przyszedl do Nas. Dopiero jak zaczol przygladac sie z bliska i trenowac Zespol to widzi jakich Mamy obroncow(a raczej nie mamy) i wychodza wszystkie rzeczy - glownie w braku wyszkolenia .Cieszy mnie , ze dostrzegl to szybko i zreflektowal sie ,ze Nam potrzeba wzmocnien a nie "obrabiania" obecnego- watpliwego materialu ludzkiego...Czekam z niecierpliwie na decyzje kadrowe - kto jedzie do Holandii,kto moze liczyc na ME a z kim rozwiazemy lub nie przedluzymy umowe - to bedzie pierwsza odpowiedz Trenera.
Ja to się cieszę że trener Ulatowski ma takie zajefajne podejście do swojej pracy. Po tych kilku wywiadach jestem optymistą na nowy sezon. Teraz tylko czekać aż Saidi przybędzie do nas :D tylko błagam, nie zróbmy syfu, żebyśmy później dostawali jakieś kary za "rasizm" i zamykanie stadionu na początku sezonu :/ niestety niektórzy ludzie od nas (nie wszyscy !!!) są do tego zdolni :(
A może należałoby poprosić o konsultację i ew. pomoc .. naszego najlepszego w historii Pasiaka Janusza Kowalika, który z pewnością najlepiej zna realia holenderskiej piłki ???
Trzeba by być zdrowo po*ebanym żeby besztać jednego z najdroższych piłkarzy sprowadzonych do ekstraklasy w jej historii. Biorąc pod uwagę wartość rynkową i doniesienia prasy holenderskiej (800tys E) to absolutny hit. Obok Vrodliaka (czy jak mu tam 1mln euro) nie kojarzę większych wydatków klubu z ekstraklasy na jednego piłkarza.
- Cracovia była zainteresowana pozyskaniem Sadloka...
- Byliśmy gotowi zapłacić za Sadloka pięć i pół miliona złotych, co oficjalnie potwierdził prezes Klimek. To była największa konkretna oferta. Ja nie chcę już mówić o co chodzi... Dawaliśmy czystą gotówką pięć i pół miliona złotych! Pozostałe kluby mówiły sześć milionów, ale proponowały raty i inne tego typu rozwiązania.
Prof. J. Filipiak
- O tym proszę rozmawiać z samym zawodnikiem jak przyjedzie. Takich plotek jest cała masa. Ja powiem na przykład, żeby dodać smaczku, że o stopera walczymy z Leeds, ale... ktoś kto się interesuje piłką angielską wie, że jest to druga liga (śmiech). To klub z ogromną tradycją, ale i z ogromnymi kłopotami finansowymi.
Skąd to cytaty?
I chwała Bogu że temat Sadloka upadł. Z drugiej strony nie było to zbyt rozsądne z naszej strony dawać za takiego grajka taką kasę i nie najlepiej wróży na przyszłość.
Co do tematu Kaliciaka - czemu nie transfer definitywny? Trzeba sie pogodzić z faktem że to kolejny niewypał typu Stasiu Wróbel czy Kuba Grzegorzewski i szukać sposobu pozbycia się Kaliego za jakieś marne grosze. Ten gość ma 24 lata i dużo lepszy niż teraz nie będzie. A teraz jest strasznie słaby
ost Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Skąd to cytaty?
Z TP: [url=http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/Wywiady/wywiady_teraz_pasy/Janusz-Filipiak-Dla-mnie-najwazniejsza-jest-satysfakcja-kibica]www.terazpasy.pl[/url]
Muertes myślę że dobrze to rozkminiłeś, drugi konkurent to chyba z Serbii ;-))
Marian Jarabica
Słowak obecnie gra w lidze Czeskiej w Ceské Budéjovice
21 lat
stoper
192 cm wzrostu i 75 kg
Reprezentant U-21
W zeszlym sezonie zagral 1215 minut, zagral w 14 meczach. Zarobil tylko 2 zolte kartki przez ten czas.
promotor
Można też Kaliciaka wypożyczać regularnie i na tym zarabiac:). Zresztą podobnie można robić z innymi nie łapiącymi się,
A mi sie zdaje że to nie on ;) Myśle ze to starszy zawodnik...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)