pasy_fan96 - normalnie pozamiatałeś chłopie :D ja się posikałem ze śmiechu.
Kurde powtarzam jeszcze raz - my w tym okienku wydamy maksymalnie 800-1mln zł nie przesadzajcie reszta to będą wolne transfery. Skończcie pisać już te koncerty życzeń za 4-5 mln zł :D
Profesor to nie Wojciechowski napaleniec w życiu nie wyda takich pieniędzy na transfery i na indywidualnie kontrakty. Wojciechowski teraz robi furrorę a w chwili kiedy Polonia nie będzie grała tego czego on oczekuję będą wielkie żale uciekanie z Polonii wywalenie trenerów i psucie atmosfery. Powtarzam jeszcze raz - Profesor nie jest taki żeby wydać 4-5 mln na transfery, Cracovia to nie legia która musi coś ugrać co sezon. Myślałem, że już czegoś się nauczyliście przez wszystkie okienka :)
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Tomasz Rząsa: Nie będzie żadnej partyzantki
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/263769,tomasz-rzasa-nie-bedzie-zadnej-partyzantki,id,t.html
pasy_fan96 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Powinniśmy sporządzić listę ale nie taka na
> której bedzie 30 nazwisk , tylko 10 -12 . Dać
> komuś ze stowarzyszenia żeby osobiście poszedł
> i zaniósł trenerowi Ulatowskiego , bądź
> Rząsie .
leze i kwicze hahahha
a ty Joistick skąd wiesz ile wydamy na transfery???
Skoro jestesmy zainteresowani kupnem Sadloka to kwota jego odejscia oscyluje w granicach 1,-1,5 mln euro!
DonPasso ja tak tylko uważam bo przez wszystkie lata poznałem taktykę prezesa - może będzie Sadlok w co nie wierzę po deklaracjach samego piłkarza ale tak czy tak to oscyluje w mojej podanej kwocie 800-1mln zł.
Ja porostu nie wierzę, w wydawanie wielkich pieniędzy na transfery w naszym klubie, Profesor ma inne podejście które również szanuję. Z racji tego, że po zapewnieniach wielkich wzmocnień co roku stałem się totalnym pesymistą w podejściu do naszych klubowych transferów - nie wierzę w kwoty oscylujące w okolicach 4 mln zł.
Cofnę się ze dwie strony do dyskusji w temacie : Kostrubała ,Dudzic, Uszalewski.
Padło wiele wypowiedzi, że niepotrzebni, nie dają gwarancji, niczym się na wypożyczeniu
w dobrym znaczeniu się zaznaczyli. Kiedyś Majewski / nie był moim idolem/ powiedział
o kostku, że ma talent na skalę Europy. Oczywiście argument nie ten , bo to Majewski.
Przed wypożyczeniem do Płocka , to okres - jak pamiętam- jesień, zima gdzie borykał
się z kontuzją, potem słabsza wiosną forma, a następnie wypożyczenie. Intrygowało mnie
dlaczego Płatka taka decyzja, a póżniej Lenczyka skoro były inne pomysły / patenty/
ściągania kopaczy gorszych, a w talencie na pewno w rozmiarze mniejszych. Może
zrobię gafę, może nie przystoi by taki temat w klawiaturę wstukać. Ale trudno.
Taka zasłyszana plotka, może wirtualna, a może prawdziwa. Z kurą zabawili się i
zostali zdekonspirowani. Druga -prawdziwa- to konflikt kasowy po powrocie z Płocka
do Krakowa , co mogło mieć wpływ na decyzje odnośnie dalszego wypożyczenia.
Kostek to talent może mniejszy ale zbliżony do matiego,podobne charakterystyki. typ
pomocnika uniwersalnego, który po równo potrafi grać i rozkładać akcenty tak w
destrukcji , jak do przody w konstrukcji. Słyszę słowa autorytetów , kibiców, że
potrzeba playmakera, a poszukajcie mi drodzy forumowicze takich w najlepszych
drużynach europejskich. Trend od ćwierć wieku to wychować, stawiać na uniwersalnych
środkowych pomocników umiejacych grać w obronie jak i kreować. Oczywiście to
utopia, ale taki zarys z pewnymi akcentami. A takie cechy posiada kostek , oczywiście
ujmując sprawę w pewnych proporcjach. Jest młody, gdzieś sportowo się pogubił, ale
w dalszym ciągu to potencjał który nawet w ćwiartce się nie ujawnił i moim zdaniem
winno mu się dać szansę. Szansy na grę / defensywy pomocnik/ przy Radomskim
może mieć tylko jako zmiennik, ale i tak to jest lepsze niż 30-to latkowie bez
perspektyw na ławce.
Trochę przydługawe , wieć następni przy okazji.
Skoro nie ma być żadnej partyzantki, powiem brutalnie: Kostrubała z Grzegorzewskim zapewne wzmocnią zaprzyjaźniony zespół Bruk-Betu z Niecieczy. Dla Kostrubały poziom 1 ligi jest jak najbardziej właściwy, żeby ujawnić ten podobno wielki talent playmakera (ciekawe, a on miał być przecież zmiennikiem dla Barana), którego ja nie zdążyłem nigdy zauważyć, a o którym krążą tutaj legendy. Do kompanii mogą dostać kolejne talenty: Snadnego, Jelenia...
Jak będziecie się tak przywiązywać do nazwisk rzekomo utalentowanych graczy, przypomnę - Kasperczak w zeszłym roku ściągnął swoich byłych gladiatorów, Strąka, Gorawskiego... i wylądował w drugiej (1) lidze. Przy czym wymienieni gracze mieli za sobą grę w pucharach, a co pokazały dotąd nasze talenty?
Snadny ma 20 lat, więc bez jaj Docencie :)
Ale Snadny nie pogra w 1 składzie w przyszłym sezonie, a nie można blokować mu rozwoju. W tym wypadku nie mówimy o złomie, tylko zawodniku, który jeszcze może 'eksplodować', choć ja nie za bardzo w to wierzę; oby.
Raczej chodziło mi o Snadnego w kontekście Strąka i Gorawskiego :)
Kolego Docencie:
Nie można wykluczyć, że wylądować może nawet na bruku.
Doceniam i zbieżne mi są niektóre Twoje poglądy, lecz tym
razem się z nimi nie zgadzam.
Jako argument , acz oderwany , być może niewłaściwy,
to przypomnienie , że rok . półtora temu stawianie na Matiego
kwitowane było kpiną, a ja miałem to szczęście że stawiałem
na niego znacznie wcześniej.
Bez urazy.
Pozdrawiam
Jak narazie bruk jest rewalacją 2 ligi :D http://sport.interia.pl/pilka-nozna/1-liga/news/1-liga-mala-wies-wielka-pilka,1488030
Z Mateuszem jednak nie widzę zbieżności, już prędzej z Urbańskim. Kostrubała kiedyś był w podobnej sytuacji jak on, dostał swoją szansę, spisywał się obiecująco. A później go "wcięło" i to jest ta różnica, Klich po prostu robi kolejne kroki w rozwoju. Może Kostek po prostu nie miał szczęścia; mam nadzieję, że już go te kontuzje nie będą nękać. Nie zmienia to faktu, że takich młodych, co się dobrze zapowiadają, na świecie są setki tysięcy i co roku przybywa nowych. Zawodnicy z młodzieżowych zespołów wielkich klubów europejskich to na pewno wielkie talenty, prawda? A ilu trafia z wszystkich szkółek Realu, Barcelony, Interu etc., do pierwszych zespołów? A ilu z nich nie trafia nawet do solidnych ekstraklasowych zespołów w innych ligach?
Prawda jest taka, że z zespołów młodzieżowych dowolnego klubu można - przy dużym szczęściu - wyłuskać do 1 drużyny jednego, maksymalnie dwóch grajków rocznie, a bywa, że żadnego przez kolejnych kilka lat. W Legii zabłysnął ostatnio Rybus, a ilu tam było przez ostatnie lata rzekomo genialnych graczy, których teraz nikt nie chce? Kto pamięta o niejakim Mężyku? Kto tak naprawdę chce Smolińskiego (niektóre portale piszą, że my, oby to nie była prawda!!!), dlaczego tak naprawdę pod znakiem zapytania jest kariera Korzyma - bo Smuda nie chce o nim słyszeć. A przecież "Legii się nie odmawia", czyli zjeżdżali tam wszyscy najlepsi z tych roczników.
Trzeba nam dobrego napastnika... Bo skoro odchodzi "Owsiany" to jest pewne że zjawi sie ktoś nowy. Przesunięty do pierwszej drużyny powinien być Kasza bo w młodej spisywał sie rewelacja. Przydał by sie też obrońca boczny najlepiej. Bramkarz to nie wiem, bo ponoć było jakieś zainteresowanie PILARZEM ale czy ja wiem, merda końcówke sezonu spisywał sie rewelka...
Merda moim zdaniem gorszy od Cabaja, tylko kibiców mniej denerwuje. Babol w derbach, gdyby nie główka Jopa zakończyłby zapewne jego karierę na forum. Z Bełchatowem też zapieprzył bramkę Nowaka. A, że kilka razy świetnie wybronił na linii? Takich interwencji Cabaj też miał na pęczki. Mi się marzy bramkarz, który by był dobry na linii, pewny na przedpolu i dokładny w wyprowadzaniu piłki. A obaj nasi bramkarze spełniają jedynie ten drugi warunek.
tak, prawda taka że obydwojga na podobnym poziomie... Jeden ma gorszy okras, drugi w formie.
Podszeba nam 2 rasowych pomocnikow,jakbysmy mieli w skladzie takich dwoch Peszków to mysle ze napastnicy dali by rade,a obrona w takim zestawieniu Polczak-Wasiluk + def.p. dalaby sobie rade.
Co do bramkarza to brać Janukiewicza z Pogoni! Koleś jest o klasę lepszy od naszych bramkarzy
W sumie nawet mając pewnego Bramkarza to reszta drużyny ma spokój i mogą się ofensywni zająć atakiem a nie jak w nieraz bronić się 11 zawodnikami
podobno Matusiak odchodzi :(
A skąd masz to info ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)