A po co Kaźmierczak miałby wracać do Polski po całkiem udanym sezonie w Portugalii gdzie na pewno ma kilka ofert.
Wypowiedział się on już na temat powrotu do Polski w zimie. Myślmy realnie i nie napalajmy się na znowu na takich zawodników.
A co do Nowaka to to, że ostatnio miał pecha do kontuzji nie jest żadnym argumentem. Takiemu zawodnikowi potrzebna jest po prostu "specjalna" opieka. Jest wiele przykładów z zagranicy, gdzie szczególnie w wielkich klubach piłkarze byli uważani za tzw "ze szkła" a jak poszli do klubów mniejszych grali dobrze i przede wszystkim unikali urazów. (Robben, Woodgate, Kirkland).
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
do legi nasprowadzali zawodników to moze nam Gize oddadzą..
Kojo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> do legi nasprowadzali zawodników to moze nam Gize
> oddadzą..
jak sobie go wykupimy...
a znajac ich to krzykna nam taka kase ze....
nie wiem czy sie oplacaloby....
tak jest... zresztą Giza już ma swoje lata.
Chcą zrobić czystki w zespole i pozbyć się niechcianych zawodników. Sprowadzili następnych pomocników więc raczej nie krzyknęli by wielkiej sumy. W końcu Giza w poprzednim sezonie u obu trenerów nie odgrywał znaczącej roli.
Pozostaje tylko pytanie czy Ulatowski widziałby go w Cracovii. Po wywiadach można wywnioskować, że wierzy ciągle w Golińskiego. No i oczywiście w Klicha.
black cat Napisał(a):
> Nowak nie jest wart takich kolosalnych
> pieniędzy.
> pół sezonu spędza w gabinetach lekarskich.
>
> ale to już problem Wojciechowskiego.
Gdzieś czytałem, że Lech już nie chce kupić Nowaka, ponieważ wyliczyli, że opuszcza on co sezon 30% spotkań.
3lvis Napisał(a):
> A po co Kaźmierczak miałby wracać do Polski po
> całkiem udanym sezonie w Portugalii gdzie na
> pewno ma kilka ofert.
> Wypowiedział się on już na temat powrotu do
> Polski w zimie. Myślmy realnie i nie napalajmy
> się na znowu na takich zawodników.
Reprezentacja,euro,pieniadze,wizja budowy nowej druzyny cos musimy wymyslic
>
> A co do Nowaka to to, że ostatnio miał pecha do
> kontuzji nie jest żadnym argumentem. Takiemu
> zawodnikowi potrzebna jest po prostu "specjalna"
> opieka.
Za te pieniadze z Balkanow mozna miec swietnego snajpera,bez tylu kontuzji ,skuteczniejszego.
3lvis Napisał(a):
> W końcu Giza w poprzednim sezonie
> u obu trenerów nie odgrywał znaczącej roli.
> Pozostaje tylko pytanie czy Ulatowski widziałby
> go w Cracovii. Po wywiadach można wywnioskować,
> że wierzy ciągle w Golińskiego. No i
> oczywiście w Klicha.
U siebie Belchatow wychodzil w ustawieniu 4-4-2.
Pilnie potrzebujemy defensywnego(na ofensywnego jest Klich,Golinski i Suvorov) i kogos na lewa strone pomocy(nawet kosztem snajpera).
Będę się powtarzał, ale dla mnie opcja z lewoskrzydłowym Ślusarskim wchodzącym do ataku i zastępowanym na lewej stronie wtedy przez Suvorova to bardzo dobry pomysł. Gra wtedy systemem 1-4-5-1 z ultraofensywnymi skrzydłowymi jest dość popularnym w topowych klubach eurpejskich systemem.
Taktyka zapewne będzie zależała od stanu posiadania po transferach, a te transfery z kolei pewnie będą zależały od wizji Ulatowskiego co do przyszłego sposobu gry Cracovii. Występuje tu zatem relacja kołowa ;)
Narazie Ulatowskiemu będzie ciężko o zaprojektowanie transferów....
może się oprzeć wyłącznie na opini Rząsy i (nie wierzę aby p.Orest mu swoich informacji poskąpił) selekcji Lenczykowej (jak wiadomo z 30-i graczy uznał ,że 14-u się nadaje).
Może to i lepiej skoro wg Lenczyka miejsce Tupalskiego jest w Cracovii, a Kaszuba się nie nadaje.
Tu nie trzeba być wielkim znawcą ża mamy 14 zawodników myśle że Ulatowski przejży mecze i wyrobi sobie zdanie nam potrzeba stopera defensywnego pomocnika i dwóch skrzydłowych pomocników !!!
dwuch :D
Filipiak przekona Ulatowskiego, ze najlepszym napastnikiem Cracovii jest Kaszuba i po co nam wzmocnienia ;)
co to znaczy "dwuch" ?? jakieś nowe słowo ?
"dwuch" to jest wybrakowane slowo jak będą wybrakowani nowi kopacze Cracovii :(
Filipiak jest chytry i dobrzy kopacze do nas niestety nie trafią :(
Wg. mnie okienko transferowe jest udane rozgłos byl ,zmiana trenera"Mowiono o Cracovii :)
Patrząc na grę w reprezentacji Sadloka w dzisiejszym meczu to niech go biorą póki to jest wogóle realne ! Niech się narazie wykosztują, a wyjdzie to wszystkim na dobre pierw drużynie potem prezesowi bo pieniążki mu się zwrócą z nadmiarem
moja lista priorytetów:
1. defensywny pomocnik
2. środkowy obrońca
3. lewy obrońca (w zasadzie ex-aequo z pozycją drugą)
4. lewy pomocnik
5. prawy obrońca
wszyscy od razu do grania. nazwisk nie podaje, bo nie śledzę ani tzw. ekstraklasy, ani niższych lig, ani tym bardziej lig bałkańskich i innych będących w naszym zasięgu.
rozmarzyłem się :)
Issak Napisał(a):
> Patrząc na grę w reprezentacji Sadloka w
> dzisiejszym meczu to niech go biorą póki to jest
> wogóle realne ! Niech się narazie wykosztują, a
> wyjdzie to wszystkim na dobre pierw drużynie
> potem prezesowi bo pieniążki mu się zwrócą z
> nadmiarem
Tak to prawda i akurat o niego warto się bić, szanse na straty są minimalne. A szanse na zysk po 2-3 latach grania u nas ogromne, mamy zawodnika, ktory walnie przyczynia się do naszych sukcesów, a na koniec gwarantujemy mu kontrakt z zachodnim klubem. Czas by nasz nowy pion sportowy zaczął czasami analizować transfery pod względem inwestycji.
g4lu Napisał(a):
> "Kibice mogą sobie kpić na forach, ale mamy
> cały czerwiec i wystarczający budżet na
> transfery - zapewnia prezes klubu JF
Może jestem naiwny ale ta wypowiedź JF najbardziej mi się spodobała z całej konferencji. Filipiak wydał ostatnio niemałe pieniądze na nowych zawodników, ale ma świadomość że wyrobił sobie jednak opinię centusia, który opowiada bajki o milionach co pół roku, a potem zostają one chowane spowrotem do skarpety. Myślę, że jednak ma gula z tego powodu i będzie chciał temu zaprzeczyć w tym okienku, dlatego tym razem nie rzuca pod publikę kwotami tylko będzie chciał zaskoczyć wszystkich i patrzeć z góry na tych co przeciwko niemu złorzeczyli. Temat o von Filipiaku też pewnie zrobił swoje, więc proponuję jednak dać sobie na wstrzymanie i poczekać jeszcze chwilę cierpliwie.
Jeśli nie teraz mamy przeprowadzić te transfery, na które od dawna czekamy to kiedy? Zbyt dużo rzeczy na to wskazuje, przede wszystkim stadion i konieczność jego zapełnienia, za pół roku znacznie zwiększy się konkurencja na rynku betony, Śląsk będą miały swoją ofensywę transferową, a nie przypuszczam, że obecne top3 (Lech, Legia i Polonia) zwolni tempo, dojdą pewnie jeszcze co najmniej 2 kolejne kluby z aspiracjami. Imo to ostatni dzwonek żeby przeskoczyć na wyższy poziom.
Moja lista:
1. Stoper
2. Snajper
3. Defensywny pomocnik
4. Skrzydłowi/boczni obrońcy
Jeśli chodzi o kwoty jakie powinniśmy wyłozyć to główny nacisk na snajpera i def. pomocnika (vide Legia), a na pozostałe pozycje wydaje mi się, że można poszukać "po kosztach".
musze przyznac ze podoba mi sie ta opcja Ulatowskiego z budowaniem druzyny od napastnikow a nie obroncow...
oby to u Nas tylko wypalilo...
A co byscie powiedzieli na Radovicia? :)
Powiem szczerze, że jego gra przypadła mi do gustu, dobry drybler, dośrodkowanie, przyśpieszenie. Pomyślałem o nim bo ponoć w "nowej legii" nie znajdzie miejsca a to dobry piłkarz gdyby chcieli się go pozbyć za jakieś 300-400 tysi w polskich to bym przemyślał. Inna sprawa czy zawodnik chciałby do nas przyjść, czy byłoby nas stać na gaże dla niego oraz czy jest nam rzeczywiście potrzebny (jakby kibice na niego zareagowali :P). Cóż Plastik coraz starszy a Sacha mógłby grać na lewej.
To taki luźny pomysł, wydaje mi się że Radovic ma duży potencjał choć trzeba przyznać, że jak na pieniądze które dał za niego stołeczny klub to klapa, pierwszy sezon tylko na odpowiednim poziomie.
Może powrót Gizy?, do tego zawodnika to mam ogromny sentyment. Naprawdę chyba najlepszy nasz piłkarz jaki w ostatnich latach grał. Wszyscy wiemy jak było w legii ale co by nie mówić do czasu Białasa był raczej podstawowym piłkarzem, myślę, że chętnie by wrócił i może odbudował się i NAS! Na jego pozycji gra Goliński, który poza pamiętnym golem to kiepsko i ten jego totalny brak zaangażowania i nonszalancja w grze..
To takie dwie ciche kandydatury z tym, że ta pierwsza to raczej niemożliwa do zrealizowania z wielu względów, swego czasu myśleliśmy też chyba o Grzelaku, to dla mnie trochę zawodnik- zagadka. Ma możliwości ale jakoś nie w pełni je wykorzystuje. Wydaje mi się, że w innym klubie się odbuduje. Podsumowując nie tacy źli piłkarze w tej legii ;)
Aha żadnych Smoliśkich u nas nie widze :P
Radovic?
Boze uchron nas... powaznie, przygladam mu sie odkad jest w Legii, i gosc jest dramat. Rowniez sie tam uwstecznil, jak cala masa 'talentow' ktora sie przez Lazienkowska przewala, przewracac sie na pewno potrafi.
Jak mowisz, jeden sezon znosny, odtad zmierzanie do dna...
Nie mialbym nic przeciwko Gizie, mimo ze tez podupadl, ale wg mnie nie zapomnial jak sie gra, i jesli mialby serce zeby dac jeszcze cos z siebie to mieli bysmy z niego pozytek
Giza jest jednym z najlepszych technicznie zawodnikow poza tym ma serce w Pasy i bylby swietnym wzmocnieniem . Czuje ze Olszar do nas przyjdzie
Harwey Napisał(a):
> musze przyznac ze podoba mi sie ta opcja
> Ulatowskiego z budowaniem druzyny od napastnikow a
> nie obroncow...
> oby to u Nas tylko wypalilo...
Wiesz,Ulatowski miał na bramce Sapele,a my mamy Cabaja.Rafał się nie martwił obroną,choć i tak nieźle grali,bo był dobry bramkarz,a my?
Merda jest dobry,ale niech tak złapie kontuzje i co będzie?
Robben Napisał(a):
> Giza jest jednym z najlepszych technicznie
> zawodnikow poza tym ma serce w Pasy i bylby
> swietnym wzmocnieniem .
Zgadza się! Ten to umie przytrzymać piłeczkę i podać gdzie należy, a TAKIEGO ZAWODNIKA NAM BRAKOWAŁO.
Golina mógłby mu buty czyścić.
Giza powinien jeszcze jeden sezon na trybunkach posiedzieć wtedy bedzie dla nas PRAWDZIWYM wzmocnieniem
Sacha ma grac na prawej, a na lewej musi byc lewonozny zawodnik, jak Suvorov. Sacha na lewej nie rozwinie swojego talentu w pelni, nie ma sensu go w ten sposob blokowac.
http://ekstraklasa.net/news,30033,w-wodzislawiu-chca-zatrzymac-gwiazdy.htm
"Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy w Wodzisławiu liczą na to, że za Bueno skasują 150 tys. euro. Piechniak został wyceniony na 200 tys. zł, natomiast Kwiek i Dymkowski o 100 tys. zł drożej."
Hm... Jeżeli to prawda to można kogoś brać! Niezbyt drodzy, nieźli zawodnicy. Może choć jeden zagra w pasiastej koszulce w przyszłym sezonie?
nam potrzeba wzmocnien, a nie nowych twarzy
Vesten Napisał(a):
> http://ekstraklasa.net/news,30033,w-wodzislawiu-ch
> ca-zatrzymac-gwiazdy.htm
>
> "Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy w
> Wodzisławiu liczą na to, że za Bueno skasują
> 150 tys. euro. Piechniak został wyceniony na 200
> tys. zł, natomiast Kwiek i Dymkowski o 100 tys.
> zł drożej."
>
> Hm... Jeżeli to prawda to można kogoś brać!
> Niezbyt drodzy, nieźli zawodnicy. Może choć
> jeden zagra w pasiastej koszulce w przyszłym
> sezonie?
Opanuj się, oni spadli z Odrą z Ekstraklasy.
Takich zawodników to u nas kopy!!!
Wiecie do kiedy Ruch ma odpowiedziec na oferte?
http://www.futbol.pl/artykul/85714.html
Co niektorzy widzieli by u Nas pilkarza "mocno opalonego" wiec co myslicie o Ekwueme ?
Jeśli chcą tylko 150 tys euro za Bueno powinniśmy spróbować go ściągnąć
Arkadiusz Radomski piłkarzem Cracovii!
http://www.futbolnews.pl/informacje/informacje-transferowe/art,165,arkadiusz-radomski-pilkarzem-cracovii.html
Samemu trudno mi w to uwierzyć ale napisane jest jakby to była informacja pewna, z reszta w razie czego ten temat to także spekulacje. To nie jakiś znajomy Rząsy ?
Radomski zagrał w tym sezonie w 30 meczach 13 drużyny ligi holenderskiej, strzelając jedną bramkę. W lidze holenderskiej gra 18 drużyn.
No,no,no czyżby coś się zaczęło dziać.WKOŃCU NA POWAŻNIE.
Wryła mnie w ziemie ta wiadomość! Mam nadzieję, że to szczera prawda!
Było by kaczo, byczo i indyczo.
Noo! To by było coś! Miejmy nadzieje że to nie ściema jak ostatnio z Kaźmierczakiem że jest już prawie pewne że przyjdzie, nie ma "źródła Fakt" w artykule więc jest nadzieja!
futbolnews jest chyba powiązane z weszło, a ci z reguły wiedzą, co piszą i co w trawie piszczy. na pewno w sprawach transferów mylą się rzadziej niż PS ;)
byłoby świetnie, choć ciekawe, że Radomski ma 33 lata, a my niby szukamy młodych... no nic, jeśli to prawda, to nr 1 z mojej listy już odhaczony :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)