A po co Kaźmierczak miałby wracać do Polski po całkiem udanym sezonie w Portugalii gdzie na pewno ma kilka ofert.
Wypowiedział się on już na temat powrotu do Polski w zimie. Myślmy realnie i nie napalajmy się na znowu na takich zawodników.
A co do Nowaka to to, że ostatnio miał pecha do kontuzji nie jest żadnym argumentem. Takiemu zawodnikowi potrzebna jest po prostu "specjalna" opieka. Jest wiele przykładów z zagranicy, gdzie szczególnie w wielkich klubach piłkarze byli uważani za tzw "ze szkła" a jak poszli do klubów mniejszych grali dobrze i przede wszystkim unikali urazów. (Robben, Woodgate, Kirkland).
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
do legi nasprowadzali zawodników to moze nam Gize oddadzą..
Kojo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> do legi nasprowadzali zawodników to moze nam Gize
> oddadzą..
jak sobie go wykupimy...
a znajac ich to krzykna nam taka kase ze....
nie wiem czy sie oplacaloby....
tak jest... zresztą Giza już ma swoje lata.
Chcą zrobić czystki w zespole i pozbyć się niechcianych zawodników. Sprowadzili następnych pomocników więc raczej nie krzyknęli by wielkiej sumy. W końcu Giza w poprzednim sezonie u obu trenerów nie odgrywał znaczącej roli.
Pozostaje tylko pytanie czy Ulatowski widziałby go w Cracovii. Po wywiadach można wywnioskować, że wierzy ciągle w Golińskiego. No i oczywiście w Klicha.
black cat Napisał(a):
> Nowak nie jest wart takich kolosalnych
> pieniędzy.
> pół sezonu spędza w gabinetach lekarskich.
>
> ale to już problem Wojciechowskiego.
Gdzieś czytałem, że Lech już nie chce kupić Nowaka, ponieważ wyliczyli, że opuszcza on co sezon 30% spotkań.
3lvis Napisał(a):
> A po co Kaźmierczak miałby wracać do Polski po
> całkiem udanym sezonie w Portugalii gdzie na
> pewno ma kilka ofert.
> Wypowiedział się on już na temat powrotu do
> Polski w zimie. Myślmy realnie i nie napalajmy
> się na znowu na takich zawodników.
Reprezentacja,euro,pieniadze,wizja budowy nowej druzyny cos musimy wymyslic
>
> A co do Nowaka to to, że ostatnio miał pecha do
> kontuzji nie jest żadnym argumentem. Takiemu
> zawodnikowi potrzebna jest po prostu "specjalna"
> opieka.
Za te pieniadze z Balkanow mozna miec swietnego snajpera,bez tylu kontuzji ,skuteczniejszego.
3lvis Napisał(a):
> W końcu Giza w poprzednim sezonie
> u obu trenerów nie odgrywał znaczącej roli.
> Pozostaje tylko pytanie czy Ulatowski widziałby
> go w Cracovii. Po wywiadach można wywnioskować,
> że wierzy ciągle w Golińskiego. No i
> oczywiście w Klicha.
U siebie Belchatow wychodzil w ustawieniu 4-4-2.
Pilnie potrzebujemy defensywnego(na ofensywnego jest Klich,Golinski i Suvorov) i kogos na lewa strone pomocy(nawet kosztem snajpera).
Będę się powtarzał, ale dla mnie opcja z lewoskrzydłowym Ślusarskim wchodzącym do ataku i zastępowanym na lewej stronie wtedy przez Suvorova to bardzo dobry pomysł. Gra wtedy systemem 1-4-5-1 z ultraofensywnymi skrzydłowymi jest dość popularnym w topowych klubach eurpejskich systemem.
Taktyka zapewne będzie zależała od stanu posiadania po transferach, a te transfery z kolei pewnie będą zależały od wizji Ulatowskiego co do przyszłego sposobu gry Cracovii. Występuje tu zatem relacja kołowa ;)
Narazie Ulatowskiemu będzie ciężko o zaprojektowanie transferów....
może się oprzeć wyłącznie na opini Rząsy i (nie wierzę aby p.Orest mu swoich informacji poskąpił) selekcji Lenczykowej (jak wiadomo z 30-i graczy uznał ,że 14-u się nadaje).
Może to i lepiej skoro wg Lenczyka miejsce Tupalskiego jest w Cracovii, a Kaszuba się nie nadaje.
Tu nie trzeba być wielkim znawcą ża mamy 14 zawodników myśle że Ulatowski przejży mecze i wyrobi sobie zdanie nam potrzeba stopera defensywnego pomocnika i dwóch skrzydłowych pomocników !!!
dwuch :D
Filipiak przekona Ulatowskiego, ze najlepszym napastnikiem Cracovii jest Kaszuba i po co nam wzmocnienia ;)
co to znaczy "dwuch" ?? jakieś nowe słowo ?
"dwuch" to jest wybrakowane slowo jak będą wybrakowani nowi kopacze Cracovii :(
Filipiak jest chytry i dobrzy kopacze do nas niestety nie trafią :(
Wg. mnie okienko transferowe jest udane rozgłos byl ,zmiana trenera"Mowiono o Cracovii :)
Patrząc na grę w reprezentacji Sadloka w dzisiejszym meczu to niech go biorą póki to jest wogóle realne ! Niech się narazie wykosztują, a wyjdzie to wszystkim na dobre pierw drużynie potem prezesowi bo pieniążki mu się zwrócą z nadmiarem
moja lista priorytetów:
1. defensywny pomocnik
2. środkowy obrońca
3. lewy obrońca (w zasadzie ex-aequo z pozycją drugą)
4. lewy pomocnik
5. prawy obrońca
wszyscy od razu do grania. nazwisk nie podaje, bo nie śledzę ani tzw. ekstraklasy, ani niższych lig, ani tym bardziej lig bałkańskich i innych będących w naszym zasięgu.
rozmarzyłem się :)
Issak Napisał(a):
> Patrząc na grę w reprezentacji Sadloka w
> dzisiejszym meczu to niech go biorą póki to jest
> wogóle realne ! Niech się narazie wykosztują, a
> wyjdzie to wszystkim na dobre pierw drużynie
> potem prezesowi bo pieniążki mu się zwrócą z
> nadmiarem
Tak to prawda i akurat o niego warto się bić, szanse na straty są minimalne. A szanse na zysk po 2-3 latach grania u nas ogromne, mamy zawodnika, ktory walnie przyczynia się do naszych sukcesów, a na koniec gwarantujemy mu kontrakt z zachodnim klubem. Czas by nasz nowy pion sportowy zaczął czasami analizować transfery pod względem inwestycji.
g4lu Napisał(a):
> "Kibice mogą sobie kpić na forach, ale mamy
> cały czerwiec i wystarczający budżet na
> transfery - zapewnia prezes klubu JF
Może jestem naiwny ale ta wypowiedź JF najbardziej mi się spodobała z całej konferencji. Filipiak wydał ostatnio niemałe pieniądze na nowych zawodników, ale ma świadomość że wyrobił sobie jednak opinię centusia, który opowiada bajki o milionach co pół roku, a potem zostają one chowane spowrotem do skarpety. Myślę, że jednak ma gula z tego powodu i będzie chciał temu zaprzeczyć w tym okienku, dlatego tym razem nie rzuca pod publikę kwotami tylko będzie chciał zaskoczyć wszystkich i patrzeć z góry na tych co przeciwko niemu złorzeczyli. Temat o von Filipiaku też pewnie zrobił swoje, więc proponuję jednak dać sobie na wstrzymanie i poczekać jeszcze chwilę cierpliwie.
Jeśli nie teraz mamy przeprowadzić te transfery, na które od dawna czekamy to kiedy? Zbyt dużo rzeczy na to wskazuje, przede wszystkim stadion i konieczność jego zapełnienia, za pół roku znacznie zwiększy się konkurencja na rynku betony, Śląsk będą miały swoją ofensywę transferową, a nie przypuszczam, że obecne top3 (Lech, Legia i Polonia) zwolni tempo, dojdą pewnie jeszcze co najmniej 2 kolejne kluby z aspiracjami. Imo to ostatni dzwonek żeby przeskoczyć na wyższy poziom.
Moja lista:
1. Stoper
2. Snajper
3. Defensywny pomocnik
4. Skrzydłowi/boczni obrońcy
Jeśli chodzi o kwoty jakie powinniśmy wyłozyć to główny nacisk na snajpera i def. pomocnika (vide Legia), a na pozostałe pozycje wydaje mi się, że można poszukać "po kosztach".
musze przyznac ze podoba mi sie ta opcja Ulatowskiego z budowaniem druzyny od napastnikow a nie obroncow...
oby to u Nas tylko wypalilo...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)