jak miałem jakieś wątpliwości na kogo oddać swój głos teraz już ich nie mam ! Majchrowski !
-
-
Pasiaste wybory
A.W.B. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Salmo Napisał(a):
> a po drugie ta nieliczna gts-owska
> > mniejszosc w Grodzie bedzie miala
> satysfakcje...
>
> Nie wiem po co ta zbędna napinka, jest ich w
> Krakowie zdecydowanie więcej niż nas i
> zakłamywanie rzeczywistości na forum nic w tej
> kwestii nie zmieni .
No wlasnie,ale ich praw wyborczych w wynikach jakos nie widac...moze to w wiekszosci malolaty jednak.
Kracik mi wygląda na psa po całości. Majcher to z naszego punktu widzenia nieszkodliwa chorągiewka, przypadkiem powiedział prawdę na Treningu Noworocznym, potem się płaszczył i kajał przed psim elektoratem. Podejrzewam że obaj w wywiadach będą chcieli zadowolić "sympatyków krakowskiej piłki" , których ucieszy duży stadion w Krakowie a w to że mowa o psim stadionie przy okazji którego zmarnotrawione zostało mnóstwo miejskiej kasy już nie będą wnikać.
Niepokój budzi wklejony wywiad Kracika w którym wręcz podlizuje się do wiślackich, przy czym odgraża się naszym kibicom. U mnie te pogróżki wzbudziły śmiech bo wymienieni w wywiadzie, choćby i Kracik poleciał się poskarżyć do samego Tuska i tak zdobędą poparcie na swojej dzielnicy. Ostatnie słowa wywiadu unaoczniają że Kracik ma osobowość mendy - typowy polityk idący po trupach do władzy.
Pomijając kwestie kibicowskie: Majcher jest prezydentem który robi tyle co konieczne, nie szkodzi (mamy stadiony, lodowisko, tramwaj na Płaszów, kładkę przez rzekę, podziemia sukiennic) ale też nie robi niczego wybitnego: dalej nie widać inwestycji dużych koncernów i nowych miejsc pracy w Krakowie - choć za to prezydent odpowiada tylko w sposób pośredni.Minusy to Młot i Tajster których ma za przydupasów i oczywiście fakt że jest komunistą.
Kracik - jego atut to strefa ekonomiczna w Niepołomicach (też do przedyskutowania na ile to jego zasługa), poza tym nie wgłębiałem się w jego sylwetkę.Wpadka to przytoczona tu kretyńska wypowiedz o powodzi.Niby PO ale też nie sądzę że jest zagorzałym prawicowcem, a wręcz można przypuszczać że będzie realizował lewicującą politykę PO.
Podsumowując: wybierając mniejsze zło zagłosuję na komunistę, wolę pewny status quo niż wizję kracikowego dynamicznego rozwoju Krakowa z Wisłą jako jego sztandarowym klubem - to byłby dla naszego miasta wstyd.
szaleniec
Choć raz popatrz obiektywnie.....
Majcher nie jest żadnym komunistą, jest lewicowcem hmmm z odchyleniem na prawo ? ciężko określić jego poglądy, napisałem także świetną książkę o ruchu narodowym, której nie powstydziłby się żaden narodowiec.
Albo zagłosuję na Kracika albo oleję głosowanie, Majchra mam dość - jego ospałej, sennej polityki rodem z Galicji ( w negatywnym znaczeniu tego słowa ), bez żadnej wizji rozwoju miasta ( a trzeba gonić Wrocław, Poznań, Trójmiasto, Katowice które nas już prześcignęły ). Samorządowa polityka to nie tylko stadion ( Wisle dał 5 razy więcej ) ale ogólne warunki życia w mieście. Spora część moich kolegów z Cracovii wyjechała ( i pewnie nie długo też do nich dołączę, na razie bronię się przed tym rękami i nogami ) z tego miasta bo tu szanse na znalezienie dobrej pracy były i są nadal minimalne, co im po stadionie skoro są na nim raz/dwa razy na rok bo stagnacja w tym mieście zmusiła ich do emigracji.
Ale jak widać to daliście się przekupić kiełbasą wyborczą w postaci stadionu i dziwnym trafem nie dostrzegacie tego , że GTS dostał 5- krotnie większą kiełbasą wyborczą i miałby ich głosy gdyby na TN nie padły słynne słowa.
Jedziecie po Kraciku za słowa o reprezentowaniu miasta a sami nie chcecie zauważyć na jakich zasadach GTS dostał od Majchra 5 razy tyle kasy co my , dokładnie na tych samych o których wspomniał Kracik.
Panowie, cały ten wywiad Kracika to klasyczne zabieganie op głosy, żeby wygrać obieca wszystko. Jak by wywiad był z udziałem naszych kibiców to też by mówił że zbuduję nam hale, parkingi, basen a nawet tor bobslejowy.
AWB
Ale z drugiej strony nikt z prezydentów miasta- Cracovii nie dał tyle co Majcher.......Podejzrewam że Kracik też tyle nei da.
Zubereq - tu jest sedno sprawy.. Nie ma żadnej gwarancji że Kracik, na którego zagłosuje GTS będzie w ogóle coś robił dla Cracovii. Raczej z wdzięczności za ich głosy będzie (pod względem polityki sportowej) ICH prezydentem... Za Majchra przeszliśmy z epoki fatalnej infrastruktury do epoki rozwoju i mam nadzieję, że ten rozwój nie zostanie zahamowany, a obawiam się, że Kracik wypnie się na Cracovię, a psom nieba przychyli, co zdaje się potwierdzać w tym wywiadzie!
Zdecydowaną większość wyborców stanowią ludzie, którzy nie interesują się piłką nożną. To ich głosy przesądzą o wyborze prezydenta miasta. Pocieszna jest megalomania symatyków towarzystwa, ufnych w swoją "potęgę", "liczbę", "siłę wpływów" itd. Dysponując głosami "6,5 miliona kibiców w całej Polsce" powinni roztrzygać wybory w skali ogólnokrajowej. Aż dziw bierze, że ktoś może nabrać się na takie plewy. Cała ta internetowa akcja zza Bloń pokazała rzeczywiste możliwości gwardian i intelektualną miałkość jej inicjatorów. Kracika uratować mogą już tylko wyborcy Dudy. Więcej niż wydumanego ogromu rzecznych kibiców, należy obawiać się tej nielicznej grupki, która zasiada na loży "honorowej", ogrzewając się blaskiem sukcesu. Oni nabruździli nam najbardziej w ciągu ostatnich lat, przyczyniając się do zamykania stadionu, polowań na władze klubu i systematycznym bryzganiem kałem w środkach masowego przekazu - a wpływu na ich wybór nie mamy żadnego.
Tuche, chapeaux bas!
http://finanse.wp.pl/kat,104132,title,Polskie-metropolie-tona-w-dlugach,wid,12894900,wiadomosc.html?ticaid=1b543&_ticrsn=5
jak na kilka dni przed wyborami zabawny artykul ...
[i]"Najprawdopodobniej był to Kraków."[/i]
A.W.B większość woli majchra bo on jako jedyny coś zrobił dla Cracovii,
mimo skali nakładów jakie podajesz GTS-MY 5:1, to wcześniej było to 5:0.
Gdyby Kracik się określił co my jako społeczność Cracovii otrzymamy za jego rządów,
może by zyskał większą aprobatę.
On jest czymś nowym, i nie wiadomo czego można się po nim spodziewać.
Dlatego zapewne większość z nas zagłosuje na Majchrowskiego.
On jest już swój a nie obcy, jak to było w "Sami swoi"
"Kargul to wróg, ale swój, po co mamy sobie obcego szukać?"
dudi74 Napisał(a):
> A.W.B większość woli majchra bo on jako jedyny
> coś zrobił dla Cracovii,
> mimo skali nakładów jakie podajesz GTS-MY 5:1,
> to wcześniej było to 5:0.
Kiedy wcześniej było 5-0 ? Za Gołasia ? Za Lasoty ? Proszę o konkretne przykłady.
Przy okazji chcę tylko napisać, abstrahując od Majchrowskiego czy Kracika, że ten, kto oddał głos na Dudę z PiS, oddał głos na gtsiaka.
A.W.B., nie ma co porównywać czasów za Gołasia i Lassoty do czasów obecnych. Akurat rządy Majchra zbiegły się mniej więcej w czasie z wejściem Comarchu i to wszystko zaczęło powoli ruszać. Majchrowski zrobił dla nas wiele, choć oczywiście nieporównywalnie więcej zrobił dla tych niewdzięcznych prostytutek z gorszej strony, ale przynajmniej wiadomo czego się spodziewać. Rmszar w pierwszym poście wyszczególnił dzisiejsze potrzeby Cracovii, którymi są: a) dokończenie remontu lodowiska, b) budowa hali przy stadionie, c) budowa hali 100-lecia KS Cracovia. Kracik sam określił się jako realizator psich interesów, jeśli zostanie wybrany to wobec nich będzie miał obietnice do spełnienia, wobec nas nie i tu jest problem. Obawiam się, że będzie to prezydent, który wpisze się w tradycję faworyzowania psów przez miasto i będzie to dla Cracovii niebezpieczna postać.
AWB
Gołaś chciał całe tereny przy cichym kąciku gtsowi oddać, wywierał ogromną presje na prezesa Cracovii za oddaniem tych terenów.
ZUBEREG, BEDZIESZ GLOSOWAŁ NA ESELDOWCA?? :D
paso_zyd Napisał(a):
> cyt. z forum gts:
> Kilku radnych miejskich i dzielnicowych
> związanych z PO, jak Marek Hohenauer i Konrad
> Maciejowski, jednocześnie sympatyków Cracovii,
> namawia na stronach swojego klubu kibiców do
> głosowania na Prezydenta Majchrowskiego. Jak Pan
> to skomentuje?
>
> - Pomimo, iż nie jestem członkiem PO to
> pozostaję w kontakcie z władzami tej partii i
> będę rozmawiał na temat takich działań,
> szkodzących jej wizerunkowi. Uważam, że
> kandydaci którzy otrzymali szyld PO w wyborach i
> wykorzystali go jedynie do doraźnych celów
> popierając teraz Jacka Majchrowskiego, dążą do
> rozbicia wewnętrznego przed drugą turą
> wyborów. Taka sytuacja miała już miejsce gdy
> pewni radni PO przeszli do komitetu Jacka
> Majchrowskiego.
>
> ale jaja...jakaś @#$%& z gtsu chce oczernić
> chłolpaków...
> ŻENADA!!!
bo chyba z GTS-u wszyscy myślą że Maciejowski to maaciek.
Pragnę sprostować że tak nie jest.
Nie tylko z gts. Na naszym forum też chyba sie trafił taki jeden rodzynek.
Prawda, rodzynku? Ujawnisz mi wreszcie swoją wielce tajemną wiedzę? Czy jeszcze czas nie nadszedł. Bo na razie coś gołosołowny jesteś.
maaciek Napisał(a):
> paso_zyd Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > cyt. z forum gts:
> > Kilku radnych miejskich i dzielnicowych
> > związanych z PO, jak Marek Hohenauer i Konrad
> > Maciejowski, jednocześnie sympatyków
> Cracovii,
> > namawia na stronach swojego klubu kibiców do
> > głosowania na Prezydenta Majchrowskiego. Jak
> Pan
> > to skomentuje?
> >
> > - Pomimo, iż nie jestem członkiem PO to
> > pozostaję w kontakcie z władzami tej partii i
> > będę rozmawiał na temat takich działań,
> > szkodzących jej wizerunkowi. Uważam, że
> > kandydaci którzy otrzymali szyld PO w wyborach
> i
> > wykorzystali go jedynie do doraźnych celów
> > popierając teraz Jacka Majchrowskiego, dążą
> do
> > rozbicia wewnętrznego przed drugą turą
> > wyborów. Taka sytuacja miała już miejsce gdy
> > pewni radni PO przeszli do komitetu Jacka
> > Majchrowskiego.
> >
> > ale jaja...jakaś @#$%& z gtsu chce oczernić
> > chłolpaków...
> > ŻENADA!!!
>
> bo chyba z GTS-u wszyscy myślą że Maciejowski
> to maaciek.
> Pragnę sprostować że tak nie jest.
Tak maacku:)
Ja to wiem, większość ludzi z tego forum to wie... tylko "one" (ze zbiegu ulic piłkarza i pisarza) nie wiedzą i sieją ferment.
btw. Od kiedy jesteś zwolennikiem JM?? ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)