Powiedział bym nawet, że poczują lekki absmak.
-
-
Pasiaste wybory
No na pewno poczują niesmak szczególnie że dał im prawie 5 razy tyle kasy co nam.
Nie mam zamiaru być przekupiony kiełbasą wyborcza w postaci stadionu tylko patrzę na ogólny stan miasta i perspektywy rozwoju po dwóch kadencjach Majchra a prezentuje się to delikatnie mówiąc nie najlepiej . Jesteśmy na 5 miejscu pod względem zarobków w kraju, miasto nie stwarza dogodnych warunków do inwestycji a młodzi stąd wieją do innych miast bo tu są słabe szanse na znalezienie dobrej pracy.
choćby im dał 100 razy więcej kasy to im to urażonej dumy nie zwróci. Oni mu tego schodzenia na psy nie wybaczą, jak to się mówi prawda w oczy kole :D
AWB
Ja w tych wyborach pierwszy raz poprę czerwonego Majchra-tylko z powodów kibicowskich. Wcześniej miałem takie zdanie jak Ty.
Kojot99 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> choćby im dał 100 razy więcej kasy to im to
> urażonej dumy nie zwróci. Oni mu tego schodzenia
> na psy nie wybaczą, jak to się mówi prawda w
> oczy kole :D
A on ich bedzie przepraszał dotacjami do wszystkiego przez nastepną kadencję. Ale się wtedy niektórzy usmiejecie i ubawicie.
Zuberg napisał:
[i]AWB
W programie wyborczym Majchrowskiego jaki był u nas na lodowisku, hala KSu jest wpisana do budowy.
A czy Kracik ma budowę hali dla nas w planach?
A osobna sprawa skąd masz pewnosć że Kracik nie dołozy kasy do hali gtsu?
Sytuacja na teraz jest taka ża psy mają dwie hale, my żadnej. Czyli w halach jest 2-0.[/i]
Zuberq: Hala KSu jest od 3 lat wpisywana w budzet Miasta, jednak nie dzieje się tam nic poza tym, że rosną tam trawska o wysokości ok 1,5 m. Nie liczyłbym na to że coś tam w najbliższym czasie powstanie (a zwłaszcza po tym jak Józek dostał się do SEJMIKU z listy PO)
i 100% zgody z AWB, poniewaz nie samymi halami i stadionami Kraków żyje...
czyli mam rozumiec Krecik nie da kasy Miecie na kolejna hale?
Zgadzam sie z tym, ze Majcher moglby byc bardziej dynamiczny na wielu polach, szczegolnie zwiazanych z tworzeniem nowych miejsc pracy, ale miasto za Jego dwoch kadencji zmienilo sie nie do poznania, na plus oczywiscie.To dla mnie sporo.A poza tym jesli wygra Kracik to po pierwsze, upolitycznimy urzad prezydenta w Naszym miescie i PO zrobi tu co zechce,a po drugie ta nieliczna gts-owska mniejszosc w Grodzie bedzie miala satysfakcje...
Salmo Napisał(a):
a po drugie ta nieliczna gts-owska
> mniejszosc w Grodzie bedzie miala satysfakcje...
Nie wiem po co ta zbędna napinka, jest ich w Krakowie zdecydowanie więcej niż nas i zakłamywanie rzeczywistości na forum nic w tej kwestii nie zmieni .
http://wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=24294
Jest ich więcej ale ze względu na wiek nie mają praw wyborczych :)
Poniżej fragment z wywiadu/spotkania ? z Kracikiem ze strony UB-eków
[i]Proszę powiedzieć, jakie były by Pana decyzje jako Prezydenta Krakowa, dotyczące stadionu i hali Wisły?
- Przede wszystkim trzeba doprowadzić budowę stadionu Wisły jak najszybciej do końca. Obecnie są oddane tylko dwie trybuny. Koniecznie trzeba ukończyć trybunę zachodnią, gdzie będą szatnie i stanowiska komentatorskie. Trybunę północną trzeba poprawić, została zbudowana bez odpowiedniego zaplecza a kibice nie mogą z niej obecnie korzystać. Kolejną sprawą jest zakup telebimów i innego wyposażenia niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania obiektu. Istotna jest również kwestia estetyczna związana z wykończeniem stadionu. Odnośnie hali sportowej, wiem że, są przeznaczone środki na ten cel z funduszy unijnych na kwotę 8 mln euro, to około 32 mln zł. Grzechem zaniechania byłoby z tego nie skorzystać. Przy budżecie miasta 3 mld zł wkład na poziomie 30 mln zł jest jak najbardziej wykonalny. [b]Jako prezydent dołożę wszelkich możliwych starań aby stadion został oddany na wiosnę 2011 roku a hala została wybudowana do końca 2012 roku[/b].[/i]
[i]Wiedząc, że PO popierająca Pana wprowadziła do Rady Miasta wielu radnych sympatyzujących z Cracovią, jak Pan zamierza ich przekonać do głosowania na rzecz inwestycji związanych z Wisłą?
- Nie wyobrażam sobie sytuacji w której PO posiadając większość w radzie będzie przeciw dokończeniu inwestycji związanej ze stadionem. Z drugiej strony będę prowadził indywidualne rozmowy z poszczególnymi radnymi zachęcając ich do budowy hali sportowej Wisły. Każdy racjonalny radny powinien widzieć konieczność dokończenia prac przy stadionie oraz wykorzystanie dotacji unijnej. Mam nadzieję, że pomimo sympatii klubowych uda mi się zjednoczyć większość w tej sprawie. Z drugiej strony tym razem nie będzie konfliktu pomiędzy radą a prezydentem jak to miało miejsce w poprzednich kadencjach.
Kilku radnych miejskich i dzielnicowych związanych z PO, jak Marek Hohenauer i Konrad Maciejowski, jednocześnie sympatyków Cracovii, namawia na stronach swojego klubu kibiców do głosowania na Prezydenta Majchrowskiego. Jak Pan to skomentuje?
- Pomimo, iż nie jestem członkiem PO to pozostaję w kontakcie z władzami tej partii i będę rozmawiał na temat takich działań, szkodzących jej wizerunkowi. Uważam, że kandydaci którzy otrzymali szyld PO w wyborach i wykorzystali go jedynie do doraźnych celów popierając teraz Jacka Majchrowskiego, dążą do rozbicia wewnętrznego przed drugą turą wyborów. Taka sytuacja miała już miejsce gdy pewni radni PO przeszli do komitetu Jacka Majchrowskiego[/i]
Nie wiem jak można mieć jeszcze watpliwości.... za skurwysyna nie zagłosowałbym na krecika !
cyt. z forum gts:
[i]Kilku radnych miejskich i dzielnicowych związanych z PO, jak Marek Hohenauer i Konrad Maciejowski, jednocześnie sympatyków Cracovii, namawia na stronach swojego klubu kibiców do głosowania na Prezydenta Majchrowskiego. Jak Pan to skomentuje?
- Pomimo, iż nie jestem członkiem PO to pozostaję w kontakcie z władzami tej partii i będę rozmawiał na temat takich działań, szkodzących jej wizerunkowi. Uważam, że kandydaci którzy otrzymali szyld PO w wyborach i wykorzystali go jedynie do doraźnych celów popierając teraz Jacka Majchrowskiego, dążą do rozbicia wewnętrznego przed drugą turą wyborów. Taka sytuacja miała już miejsce gdy pewni radni PO przeszli do komitetu Jacka Majchrowskiego.[/i]
ale jaja...jakaś qrwa z gtsu chce oczernić chłolpaków...
ŻENADA!!!
Po pierwsze typowa ubecka zagrywka. To jest k.ur.ews.kie pomówienie. Z tego co wiem, ani jeden, ani drugi, w odróżnieniu od byłego, żałosnego radnego Olszówki, nie wypowiadali się NIGDY na ŻADNYCH stronach czy forach Cracovii.
Po drugie Kracik zachowuje się jak idiota, a nie polityk. Bez sprawdzenia, czy ktoś nie robi z niego wała, mówi, że będzie rozmawiał na temat takich działań. Tylko że żadnych działań nie ma.
Po trzecie już usłużnie złożono fałszywy donosik. Kundle, jak to kundle, szczekają i wyją.
no i ku.w.a wyszlo na moje. niestety, Majcher! Kracik won.
jasne Majcher nie buduje stadionu dla GTS i nie wywalil tam pół milarda i oczywiście nie wesprze ich hali. Nienawiść odbiera wam rozum.
rmszar Napisał(a):
>To jest
> k.ur.ews.kie pomówienie. Z tego co wiem, ani
> jeden, ani drugi, w odróżnieniu od byłego,
> żałosnego radnego Olszówki, nie wypowiadali
> się NIGDY na ŻADNYCH stronach czy forach
> Cracovii.
Aż się wierzyć nie chce, że tak mało wiesz, albo udajesz że nie wiesz.
Mam nadzieje, że Pan Stanisław podczas dzisiejszego spotkania w Teatrze Bagatela (g.12.00) wyjaśni co miał na myśli mówiąc:
[i]- Pomimo, iż nie jestem członkiem PO to pozostaję w kontakcie z władzami tej partii i będę rozmawiał na temat takich działań, szkodzących jej wizerunkowi. Uważam, że kandydaci którzy otrzymali szyld PO w wyborach i wykorzystali go jedynie do doraźnych celów popierając teraz Jacka Majchrowskiego, dążą do rozbicia wewnętrznego przed drugą turą wyborów. Taka sytuacja miała już miejsce gdy pewni radni PO przeszli do komitetu Jacka Majchrowskiego.[/i]
"- Kluby powinny być traktowane zgodnie z zasługami w reprezentowaniu miasta"
To jest zdanie, które otwiera furtkę do dalszej polityki "Wiśle wszystko, Cracovii ochłapy". To jak się pucuje do tych kur.ew jest obrzydliwe. Majchrowski też ich faworyzował, ale stadion mamy, lodowisko jest i to są fakty. I oczywiście przypominanie o "nieschodzeniu na psy", heheh :)
Mój głos w obu turach ma Majchrowski, nie tylko z powodów kibicowskich, przede wszystkim dlatego, że nie chcę by PO zagarnęła pełnię władzy w tym mieście. Po tym wywiadzie mam nadzieję żaden Pasiak nie zagłosuje na usłużnego psom Kracika.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)