nie najlepszy bo jakiego oni są wzrostu? obaj niscy. Powinien być jeden wysoki drugi niższy Nawotczyński-Radomski
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
ja z kolejną porcją przemyśleń. po 3 kolejce dalaj mówiąc kolokwialnie "jaram sie" fizycznym Ruchem i Koroną a duże wrażenie robi taktyczny Lech. Jego trenera byc moze bedzie musiał przeprosić Miszczu, ja sam tez przyznaje się, że poddawałem w wątpliwość umiejętności poszczególnych piłkarzy i wypalenie materiału. Jednak pomimo tego ze na ławie siedzą i Krivec i Kiełb i taki nawet Tonev świadczy o tym, że naprawde dzieje się tam dobrze. Oczywiście Polonia za Bakero też miała dobry początek ale zdaje się, że nie wyglądała tak nieźle.
Bełchatowa bym nie przekreślał bo w pierwszej połowie wyglądali nieźle i Żewłakow powinien był wykorzystać chociaż jedną z 3 okazji. Nieźle wygląda Legia i dużo słabiej wg mnie póki co Polonia. Niezłe momenty z Lechią, później również w poszczególnych spotkaniach niezłe momenty ale są one za krótkie.
Chciałbym zwrócić uwagę, że coraz więcej drużyn gra czymś na wzór 4-2-3-1 jakaś taka moda chciałbym to spróbować porównać. Kolejność wg tabeli.
[b]Lech[/b]
--Wilki-Możdżeń-Stilic--
----------Rudnev----------
na ławce jak już wspomniałem jest kilka rozwiązań jak Krivec, Kiełb, Tonev czy nawet Ubipari (szczerze nie widziałem go dłużej w akcji więc dla mnie niewiadoma). najważniejsze, że oni grają świetnie taktycznie i baaardzo długo na 2-3 kontakty, niejednokrotnei na jeden. ciekawe są zagrania w ktorych Możdżeń specjalnie schodzi na róg pola karnego by ściągnąć za sobą obrońce do środka, robiąc automatycznie miejsce skrzydłowemu tudziez bocznemu obroncy. Zobaczymy jak to dalej bedzie wygladac i czy beda w stanie to utrzymac w meczach z lepszymi rywalami
[b]Śląsk[/b]
--Mila-Cetnarski-Ćwielong--
-----------Voskamp------------
tutaj taj naprawde trudno jednoznacznie stwierdzic bo Orest tużo rotuje i nie jest to do końca takie 3-1 bo w środku grają zazwyczaj Cetnarski, Elsner, Mila gdzie kazdy ma umiejetnosci gry do przodu na skrzydłach również świetnie Madej i wracający Sobota a przypominam, że wróci też Kazzz a w ataku mamy jeszcze Diaza. Tutaj bez problemu można wystawić dwa różne kwartety ofensywne, które tylko trochę mogłyby tracić na wartości w przypadku braku w składzie Milii
[b]Polonia[/b]
--Bruno-Jeż-Sultes--
--------Sikorski--------
tutaj mamy jescze w odwodzie Bonina i świetnie spisującego się narazie Wszołka, brak tak naprawde opcji dla Sikorskiego bo Albańczyk mnie osobiscie nie przekonuje i tak naprawde wąska kadra w porównaniu z chociażby Śląskiem. Ale ten kwartet na papierze wygląda naprawdę świetnie, potrzebują jeszcze troche zgrania i wydaje mi sie, że z każdym meczem mogą być coraz silniejsi.
[b]Legia[/b]
--Radovic-Vrdoljak-Manu--
----------Ljuboja------------
Tutaj tez nie ma klasycznego rozgrywającego tylko świetnie współpracująca trójka typowych CM'ow poki co Gol, Borysiuk i wlasnie Vrdol. Opcji jest sporo bo i mający świetne recenzje Ohayon i Borysiuk i młody Żyro, wracający ze świetnei przepracowanego wypożyczenia do ŁKS'u Kosecki a w ataku Kucharczyk i Hubnik. Będzie miał ból głowy Skorża i nie musze zwracać uwagi na świetną współprace Serbów przynajmniej w ostatnim meczu. Wniosek: będą silni
[b]Jaga[/b]
--Seratlic-Plizga-Kupisz--
----------Frankowski---------
W miejscu Seratlica czasami Makuszewski, wtedy on na prawej a Kupisz na lewej. Pozycja Franka niezagrozona, nie trzeba pisac co on moze zrobic nawet przez cały mecz nie wąchając piłki. Co mamy na ławce? Bury, którego ciężko zmieścić do tego ustawienia bo ani on ani Plizga raczej grac na skrzydle nie mogą. Wyjściowa czwórka robi nawet niezłe wrażenie ale w odwodzie nie ma nic specjalnego czym mozna postraszyc.
[b]Korona[/b]
--Zieliński-Lech-Sobolewski--
----------Korzym----------
zamieniają się miejsciami Korzym z Zielińskim. Tutaj nie ma sie co dużo rozpisywać bo niby też grają tym systemem co wszyscy ale tutaj mamy doczynienia z siłą. Na papierze jednak nie wygląda to źle
[b]Rzeka[/b]
--Iliev-Melikson-Pies--
----------Biton----------
Tutaj tez opcji jest kilka bo chociazby troche inny napastnik Genkov w ataku, reprezentant Słowenii Kirm do tego Garguła. Wyjściowy kwartet robi wrażenie ale wystarczy wyjąć im Meliksona by Garguła nie był w stanie go zastąpić, słabsza dyspozycja psa i Kirma robi problem na prawej stronie a w przypadku np kontuzji Ilieva moze byc juz problem. Do tego dojdzie wiele spotkan do rozegrania bo mają już grupe LE i moze byc troche mało
[b]Bełchatów[/b]
--Kosowski-Bozok-Nowak--
--------Zewłakow---------
Pierwsza czwórka wygląda i współpracuje naprawde nieźle i to samo grali dzisiaj w pierwszej połowie. Opcji na ławce jest mało ale grając w optymalnym ustawieniu napsują krwi niejednemu faworytowi a średniaki i troche słabsze drużyny pewnie będą lać
[b]Lubin[/b]
--Małkowski-Pawłowski-Traore--
----------Sernas-----------
Pawłowski tutaj jest na siłe robiony na rozgrywającego ale nie mówie, że to nie wypali bo ten kwartet wygląda imponująco. Gdy do tego dodamy dobrą współprace z Hanzelem i Rachwałem a jako opcje tacy zawodnicy jak Abwo na prawe skrzydło czy Wilczek na rozgrywkę. Skoro grają tylko na tym podwórku to powinno wystarczyc do grania o coś więcej
[b]Lechia[/b]
--Lukjanovs-Czoło-Traore--
---------Dawidowski----------
Problemem Kafarskiego (a byc moze niedlugo Probierza ktory kopie juz dołki)jest brak klasycznego snajpera. Bo Dawidowski juz raczej przez te wszystkie urazy i podejscie do nich lekarzy rzeki juz nigdy nie nawiaze do swoich najlepszych momentow. Krzywde zrobil Kafar Traore w meczu z nami ustawiajac go w srodku on najlepiej wyglada na skrzydleale tutaj jest tez ten drugi murzynek. Posadził na ławce Nowaka, który jak już poszedł do drużyny bliższej jego sercu to zaczął grać. Procz tego opcji wielu nie ma ale podstawowa czwórka wygląda conajmniej nieźle
Jak na tym tle wygląda [b]Cracovia[/b]? Jeśli dojdzie Khalon (a wszystko wskazuje na to, że tak będzie) to mamy:
--Suvorov-Khalon-Saidi--
---------Niedzielan---------
do tego nieźle wygląda sytuacja z trzema innymi pozycjami i rownie dobrze moglibysmy grac np w koncowkach (taka potrojna zmiana) Strauss,Khalon,Visnia-Biezen. Nasz podstawowy kwartet wygląda naprawdę nieźle, trudno tu mówić o naszym Żydzie aczkolwiek pozostała trójka to w mojej opinii absolutny top ligii mogę spokojnie Suvorova zestawić z Radovicem, Ilievem, Kosowskim; Saidiego z Traore, Manu, ubeckim i całą resztą tak samo Niedzielana.
Podsumowując jeżeli sprawdzi się nam Żyd to twierdzę, że nasz ofensywny kwartet będzie w absolutnej czołówce ligii, do tego dojdzie dobra współpraca z Szeligą i Bartczakiem, wróci do zdrowia Suart i Nykiel a dodatkowo mamy sporo opcji i każdy wchodzący będzie mógł zrobić róznice. Jedynym problemem może być brak drugiego rozgrywającego wtedy w wypadku (odpukac) kontuzji czy kartek możemy mieć problem. Ale nie musimy co pokazał chociażby wczorajszy mecz
za dużo czytania
i w dodatku jakiś łoś pisał
dobra człowieku ale co Nawotczyński gra w tej chwili ?
skąd wiesz jak się prezentuje teraz? nie widzieliśmy go od sparingi z ruchem czyli równy miesiąc. Może poprawił szybkości itd
nie mówie że nie ale na tą chwile raczej wydaje mi się lepszy szeliga
grucha Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No Jurij dzisiaj grasz o swoją przyszłość...
> Pamiętaj o tym
chwilkę mnie nie było na forum i już muszę nadrabiać zaległości we wlepianiu ignorów różnym wynalazkom :D
[b]Santo[/b] nie będę Cię cytować, bo za dużo tego, ale... wykonałeś kawał dobrej roboty (szacun! ), a co najważniejsze - zgadzam się z Tobą w 100%. Jeżeli Kahlon, będzie tak dobry jak o Nim mówią, to myślę że ofensywę mamy lepszą od GKSu, Śląska, Korony, Lubina i Jagi. Na równi z Legią i Polonią, i ciut słabszą od GTSu i Lecha (szczególnie po tym jak dziś zagrał z Bełchatowem).
I jeszcze takie przemyślenie na temat Kahlona:
Melikson przychodząc do wisły miał 26 lat i był piłkarzem tylko i wyłącznie izraelskiego średniaka jakim jest Hapoel B-S, nigdy nie wyjeżdżając na zachód.
Kahlon przychodząc do Nas ma niecałe 24 lata, grał w o wiele lepszym Maccabi T-A i wytransferował się do belgijskiego Charleroi.
Podsumowując coś czuje, że będziemy mieli genialną perełkę :)
Co do Nawotczyńskiego to chyba nie do końca chodzi o jego formę tylko o możliwie najdoskonalsze wyleczenie kontuzji. Zdaje mi się, że Jurij zna wartość tego zawodnika i po prostu dmucha na zimne, żeby się nie odnowiła kontuzja po 5ciu minutach meczu.
Radomski woli grać w pomocy więc niech Szeliga gra w obronie. Szkoda Żytki bo może by się coś przy Szelidze nauczył mimo ,że też już młody nie jest. Warto na Kosanovica stawiać. Wiem zaraz ktoś powie ,że on nie wie co to krycie ale to dlatego ,że nie grał dłużej z bardziej doświadczonym graczem. Właśnie z Nawotczyńskim wyglądało to najlepiej. Błędem było pozbycie się Trivunovica. Suart, Żytko kontuzje ,a Nawotczyński dochodzi do formy dopiero. Trzeba pomoc rozebrać żeby sklecić obronę.
Nawotczyński na treningach jest tak słaby że wątpię by miał szanse na powrót do meczowej osiemnastki o pierwszej 11 nie wspominając . . .
Możliwe bo przecież długo nie grał. Znowu potrzeba stopera. Można grać Radomskim i Szeligą ale to oznacza na stałe przejście do 4-4-2. na dodatek parę środkowych tworzyli by Bartczak oraz Boljević. Co za tym idzie nie mamy już więcej pomocników bo Straus to jeszcze nie to. Chyba ,żeby Kosanovica z Szeligą dać na stoperów ,a Puzigace na lewą obronę ale po Bojanie to ciężko coś wnioskować bo dopiero co z Młodej Ekstraklasy wrócił.
Wczorajsza gra Stilicia - super asysty; kiedy będziemy nieć rozgrywającego przynajmniej na takim poziomie? Czekamy.
(UWAGA! cytowanie dłuuugiego posta tylko po to, żeby napisać dwa słowa, to brak szacunku dla innych użytkowników. post wyleciał.)
Lech gra 1-4-1-2-3 (4-3-3) Lechia tez tak samo... :)
z Lechem zgoda bo faktycznie Injac gra takiego rygla defensywy bez zadan ofensywnych ale mysle ze spokojnie mozna pisac o kwartecie bo Muras mimo wszystko nie odpowiada za ofensywe tak mocno. Oczywiscie to wszystko do zobrazowania jakby bo taka Legia też bardziej gra 4-3-3 czy 4-2-1-2-1 niż 4-2-3-1 ale ok najwazniejsze są wnioski do jakich mysle ze się przychylacie, ze nie wypadamy w tym porownaniu źle
bbn Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wczorajsza gra Stilicia - super asysty; kiedy
> będziemy nieć rozgrywającego przynajmniej na
> takim poziomie? Czekamy.
Przynajmniej? Żarcik taki? ;)
Co do meritum się zgadzam; to Bośniak był graczem meczu a nie Rudnev z racji tego, że strzelił 3 gole.
nie wiem czy w temacie...[url=http://www.pasy.tv/jurij-szatalow-o-kadrze-cracovii/][Szatałow o kadrze Cracovii][/url]
Tak się ciekawie składa, że do teraz trener Szatałow pracuje w Cracovii mniej wiecej tyle ile Artur Płatek...
Płatek został pierwszym szkoleniowcem 27.10.2008 i przestał nim być 12.08.2009 roku
Cracovia rozegrała pod jego wodzą 22 spotkania ligowe
bilans: 6 zwyciestw - 5 remisów i 11 porażek
A Szatałow?
zaczynał 30.10.2010 i do dziś (mamy 17.08.2011) rozegrał z Cracovią 23 spotkania
z czego wygrał 7 - 5 zremisował i 11 przegrał...
nie bronię Płatka żby była jasność
ale 2-6 nie było u siebie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)