Mam nadzieję, że z Lechem poprowadzi nas już nowy trener; a nawet więcej, że poprowadzi już jutrzejszy trening . Wydaje mi się, że ratowanie ligi jest priorytetem, a skoro tak, to rozegranie meczu z bardzo dobrym zespołem i przetestowanie nowych pomysłów (ale do tego przynajmniej ten 1 trening!...) bardzo by się przydało.
-
-
PP: CRACOVIA vs Lech Poznań, 27.10.2010, 18:30
A może powiększyć sztab szkoleniowy, osoby które uzupełnią takie luki jak motywacja?
Sławomir Szeliga na poniedziałkowym treningu doznał kontuzji prawej kostki i najprawdopodobniej nie zagra w środowym meczu Pucharu Polski z Lechem Poznań (18:30).
http://www.futbolnews.pl/informacje/flesz-news/art,12540,uraz-pilkarza-cracovii-nie-zagra-z-lechem.html
No to fajnie...
mamy 1-ego defensywnego pomocnika czyli Wojtka Łuczaka
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/lech-daje-ostatnia-szanse-tonacemu-trenerowi,1549060
Brać parę zł więcej jak zawsze zbiórka na oprave !
VelVet Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A może powiększyć sztab szkoleniowy, osoby
> które uzupełnią takie luki jak motywacja?
Ja myśle że motywacja powinna przyjść sama po tylu przegranych meczach...
I wogóle proponowałbym jakieś spotkanie kibiców, piłkarzy itd.
Może wtedy zaczełoby się dziać coś z Cracovią...
Marzy mi się, żeby Ula został na ten mecz i my kibice z całych sił krzyczeli głośne wypie*dalaj. Co jak co ale pożegnanie to mu się należy.
Artur Wichniarek został w poniedziałek odsunięty od pierwszej drużyny Lecha Poznań i ma ćwiczyć w Młodej Ekstraklasie - podała telewizja Orange Sport Info. - [b]Decyzją trenera nie jedzie na pucharowy mecz do Krakowa[/b]. Przez ten czas faktycznie będzie w zespole Młodej Ekstraklasy - potwierdza rzeczniczka klubu Joanna Dzios.
O decyzji poinformował też menedżer zawodnika Andrzej Grajewski - podaje sports.pl
Artur Wichniarek latem wrócił do Polski po 11 latach gry w Bundeslidze. W Lechu już w pierwszym meczu z Interem Baku strzelił gola, potem jednak już ani razu nie pokonał bramkarza rywali.
W tym sezonie Wichniarek rozegrał siedem meczów w ekstraklasie, z czego tylko jeden zaczynał w pierwszej jedenastce. Według Orange Sport, jego odsunięcie było spowodowane wprowadzaniem złej atmosfery w szatni.
Rok temu po odpadnięciu w Pucharze Polski ze Stalą Stalowa Wola od składu Lecha zostali odsunięci Hernan Rengifo, Haris Handżić i Gordan Golik.
Zacznijmy więc. Zazwyczaj obawiałem się piłkarsko Cracovii tylko ze względu na fatum, że jakoś z Wami nam nie szło. Ostatnio było zazwyczaj dobrze. W tym sezonie również w pierwszym meczu się obawiałem bo byliście po dobrym meczu z Legią a my jak zwykle w dołku, lanie jakiego doświadczyliście chyba nie wyszło na dobre ani Wam ani nam bo nasi królewicze już myśleli, że z każdym będzie 5...Na puchary się sprężają a w lidze nic nie grają. Tym razem też się obawiam o wynik ale tym razem nie o świetną grę rywala, tym razem obawiam się że z Nami dzieje się to samo co z Wami. Każdy kolejny mecz w trąbę i ciężko z tego wyjść mimo czasami niezłej gry co pokazaliście i wy w niektórych meczach i my zazwyczaj w jednej połowie każdego z meczy.
Będę i liczę na awans bo obawiam się że w lidze będzie trudniej o puchary. Droga przez Puchar Polski chyba tylko Nas ratuje bo jako obrońca Ligii Europejskiej chyba nie zagramy...
A kto wygra? Już pisałem, że chcę byśmy to byli my ale tylko na boisku, żadne odpuszczanie (na szczęście w tym przypadku chyba nie ma nikt tak głupich pomysłów) czy pomoc sędziów.
Virbis Unitis
Po tym jak w ubiegłym sezonie virbis unitis
czyli wspólnymi siłami pokazalismy psiarni jej miejsce i jednoczesnie dolozylismy cegiełke do mistrzostwa dla Lecha
bylo mi z tym bardzo dobrze
A teraz?
Po 10 kolejkach jest juz jasne ze wiosna bedziemy walczyc o utrzymanie i jakos czuje ze ta walka potrwa do samego konca...
Równoczesnie to co prezentuje nasza druzyna leczy mnie z idealistycznych mrzonek o tym ze mozemy cos ugrac w cwiercfinale Pucharu Polski
Z kolei po tym co Lech wyczynia w lidze faktycznie PP wydaje sie byc dla nich jedyną szansą na drogę do grania w Europie
No i wnioski
Tak jak zawsze chce zwycistwa Cracovii (bez wzgledu na to co gramy i jak gramy) to teraz odpuszcze i napisze...
Niech wygra lepszy
Jesli jakims cudem bedziemy we srode grali lepiej od Lecha no to OK
Przyjmijmy te dwa nagie miecze i bujajmy sie na wiosne w PP
A jesli wygra Lech to jakos sie nie zmartwie, bo tłumy na Bułgarskiej zasluguja na igrzyska
Idę nie idę nie idę nie idę. Nie nie nie idę!! Pojadę choćby znów było 5-0, bo Cracovia To My.
Szczerze, sam nie wierzę, że to piszę, ale jeżeli porażka ma przyczynić się do wywalenia na ryj naszego trenejro, to wygrajcie. Wystarczy tego ratowania dupska temu amatorowi.
PS. A brał ktoś pod uwagę taki scenariusz, że Wasze i nasze gwiazdki będą grały przeciwko swoim kołczom? Arcy ciekawy mecz wtedy by był :)
powinniśmy zagrać taki sparing przed Polonią Bytom , wynik jest nieważny.
Chodzi żeby było zero kontuzji i sprawdzone stale fragmenty gry, głównie wrzutki w pole karne i niech Klich idzie do Młodej Ekstraklasy z ME wziąć jakiś kilku ambitniejszych, może się pokażą to wpuścić ich na Polonię.
Polczaka do ME, Wasiluka do ME ,Dudzic do ME, Klich do ME a w okienku transferowym pozbyć się ich moga isć do Niecieczy albo przywrócić rezerwy Cracovia II i niech grają w IV lidze derby z Hutnikiem na ... Suchych Stawach
Sędzią będzie Marcin Szulc z Warszawy.
WSZYSCY NA MECZ! a nie ze to lech , ze trener ... Idziecie dopingowac CRACOVIE !
No to jutro kolejna kompromitacja WASILUKA na obronie,znów asysta przy golu dla lecha lub samobój,ale co tam niech gość gra dalej!!! ŻENADA ŻENADA ŻENADA
Mam nadzieję, że jednak nie zobaczę już Wasiluka na obronie. Niech zagra Kosanovic który na pewno będzie chciał pokazać na co go stać, a umie na pewno więcej niż Marek!
yarassch Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szczerze, sam nie wierzę, że to piszę, ale
> jeżeli porażka ma przyczynić się do wywalenia
> na ryj naszego trenejro, to wygrajcie. Wystarczy
> tego ratowania dupska temu amatorowi.
I vice versa :D
> PS. A brał ktoś pod uwagę taki scenariusz, że
> Wasze i nasze gwiazdki będą grały przeciwko
> swoim kołczom? Arcy ciekawy mecz wtedy by był :)
Hmmm, obawiam się, że wtedy byśmy łatwo wygrali. Podejrzewam, że nasze kaleki nie umieją się nawet porządnie podłożyć ;D
Mam mieszane uczucia bo jak wygrają te Nasze orły nieloty a trener będzie ten co zwykle to jeszcze zostanie i będzie jajo , pomyślcie nad tym wszyscy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)