Czy Ulatowski na konferencji nie był czasem na kwasie?
-
-
Były trener Cracovii Rafał Ulatowski
Herostrates21 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czy Ulatowski na konferencji nie był czasem na
> kwasie?
Przestańże głupoty pisać....i jechałby samochodem do domu? Facet,który ma dopiero37 lat poniósł straszliwą ,zawodową porażkę...chyba wystarczy nawet dla zaprawionego w boju człowieka!Chyba jeszcze nikt Cię z roboty nie wyrzucił....
Od początku byłem przeciwny zwolnieniu Lenczyka i zastąpieniu go Ulatowskim. Również proponowałem podziękować temu ostatniemu za pracę już po czwartej porażce w Kielcach.
Mimo to proponuję nie znęcać się nad Ulatowskim ! Nie kopmy leżącego !
Prywatnie jest sympatycznym człowiekiem i należy mu życzyć powodzenia choć wielki żal pozostaje, że zmarnował nam drużynę na skutek również nie udanych transferów Rząsy.
Muertes:
[i]kazano wybudować dom facetowi który nigdy nie budował domu a tylko je wykańczał [/i]
... no i tym razem skutecznie wykończył, w dosłownym sensie.
Farciażu ,popieram Twoje wyważone spostrzeżenia..z jedną uwagą,czy mozna zmarnować coś co było już zmarnowane na starcie?
http://www.malopolskatv.pl/pozegnanie-ulatowskiego/ - ulotowski o tym jak go zwolniono i w ogóle takie pożegnanie
farciarz2 Napisał(a):
> Od początku byłem przeciwny zwolnieniu Lenczyka
> i zastąpieniu go Ulatowskim.
Dobrze wiedzieć! Dziwię się wielce, że w takiej sytuacji Filipiak zdecydował się na to rozwiązanie... Żal, że nie zacytowałeś tak z 50-ciu złowróżbnych własnych postów w tym temcie ;oP
Lepiej, że nie gramy w pucharze - priorytetem jest utrzymanie.
Podejrzewam, że Filiapiakowi też nie zależało (szkoda sił, a nie było specjalnie na co liczyć...) na PP, a w związku z brakiem honorowej dymisji postanowił przećwiczyć Ulatowskiego - jak marionetkę...
Zaraz się dowiemy ,że powiedział zawodnikom dajcie się ograć bo i tak trener leci....a Lech nam odda punkty wiosną.... :o
farciarz2 Napisał(a):
> Mimo to proponuję nie znęcać się nad
> Ulatowskim ! Nie kopmy leżącego !
> Prywatnie jest sympatycznym człowiekiem i należy
> mu życzyć powodzenia choć wielki żal
> pozostaje, że zmarnował nam drużynę na skutek
> również nie udanych transferów Rząsy.
jeszcze mu referencje wystawmy...
leżymy to teraz my.
on sobie z wypłat i odprawy miękkie lądowanie zapewni - już Ty się nie bój. przyczai się na parę miesięcy i wróci jako "złote dziecko polskiej myśli szkoleniowej", któremu ta zła Cracovia zepsuła sezon.
Ludojad Napisał(a):
> farciarz2 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Od początku byłem przeciwny zwolnieniu
> Lenczyka
> > i zastąpieniu go Ulatowskim.
>
> Dobrze wiedzieć! Dziwię się wielce, że w
> takiej sytuacji Filipiak zdecydował się na to
> rozwiązanie... Żal, że nie zacytowałeś tak z
> 50-ciu złowróżbnych własnych postów w tym
> temcie ;oP
>
> Lepiej, że nie gramy w pucharze - priorytetem
> jest utrzymanie.
> Podejrzewam, że Filiapiakowi też nie zależało
> (szkoda sił, a nie było specjalnie na co
> liczyć...) na PP, a w związku z brakiem
> honorowej dymisji postanowił przećwiczyć
> Ulatowskiego - jak marionetkę...
I to jest dla mnie żenujące, że młody gość się na to zgadza, trener na dorobku. Gdyby ładnie podziękował po ruchu nikt by na niego nie bluzgał a tak będzie się to za nim wlokło
Ludojad Napisał(a):
> Żal, że nie zacytowałeś tak z
> 50-ciu złowróżbnych własnych postów w tym
> temcie ;oP
Drogi Kolego to, że ktoś rzadko pisze na forum nie znaczy, że nie może mieć swojego zdania.
Moja aktywność dowodzi słuszności twej tezy! Bez urazy! Nic złego nie miałem na myśli - po prostu jesteśmy w głębokiej eipud i wkurzają mnie wszelkie posty w stylu: a nie mówiłem (wtedy to a wtedy i cytaty megalomana). Nie czas na to!
I nigdy się nie dowiemy, co by było - bo nie jest.
Co do Ulatowskiego. Nie znam gościa i raczej w życiu nie zamieniłem z nim słowa... Podobało mi się to, co i jak mówił i obiecywał w mediach. Zauważcie, że nawet na końcu, kurtuazyjnie zapewne, napomknął coś w niezłym stylu o splendorze, płynącym z pasiastych koszulek.
Ale uważam, że honor powinien zmusić go do tego, żeby nie oglądając się na własne korzyści, złożyć bezwarunkową (bez bonusa) dymisję po 8 porażkach w 10 ligowych meczach. Tak to powinno wyglądać! Tego zabrakło i to jedyne moje zastrzeżenie.
Szkoda, że nie wyszło. Szkoda chłopa - ale na zasadzie "szkoda" to dalej grałby u nas np. Ankowski...
nie bede bluzgal ani ironizowal w tamtym dziekczynnym watku bo nie wypada, a wkurwienie mam jakich dawno.
sympatyczny to moze byc sprzedawca obwarzankow albo pani na kleparzu! mnie to wali czy gosc ladnie mowi, czy wydaje sie sympatyczny czy patrzy mu z oczy butny kutas jak Mourinho!!
trener powinien znac sie na swoim fachu. abstrahujac od tego jakich mamy grajkow, a mamy roznych, kilku dobrych, sporo srednich ale i tez sporo tragicznych jak widac na ekstraklase - pana trenera z pasja psim obowiazkiem i praca bylo oszacowac stan, przecedzic, wysortowac, uzupelnic (co bylo mu umozliwione) i wycisnac co najlepszego sie da, a tu okazal sie kompletnym dyletantem - i mowie to w swietle megalomanskich wizji gry o 8emke o ktorych nie ma co jak widac marzyc! Daj Boze utrzymanie!
I nie dziekuje, bo nie ma za co.
Panu dziękujemy, myślę że jednak serca trochę tu zostawił. Koniec tragiczny. Nie wiem jak osobiście ale w mediach się wydawał sympatyczny. Życzę powodzenia ale daleko od Cracovii.
Ewidentnie ma tu jednego obrońce Pana Z. i coś mi się widzi, że po za byciem kibicem, Pasiakiem, dziennikarzem to też albo rodzina jakaś albo co bo jeśli ktoś pisze, że trener dał sobie kupić kogoś kogo nie chciał, a wywalono mu z drużyny zawodników wbrew woli to ja się pytam czy to jest pacynka czy trener bez charakteru
Neon ...kiedyś sę dowiesz... :-)))
Posłuchaj pomeczowej konferencji....
farciarz2 Napisał(a):
> Od początku byłem przeciwny zwolnieniu Lenczyka
> i zastąpieniu go Ulatowskim. Również
> proponowałem podziękować temu ostatniemu za
> pracę już po czwartej porażce w Kielcach.
> Mimo to proponuję nie znęcać się nad
> Ulatowskim ! Nie kopmy leżącego !
> Prywatnie jest sympatycznym człowiekiem i należy
> mu życzyć powodzenia choć wielki żal
> pozostaje, że zmarnował nam drużynę na skutek
> również nie udanych transferów Rząsy.
w samo sedno! w nerwach mowilem ze nawet dziekuje sie nie nalezy..no fakt, efektów nie ma, ale czas i zapał Ulatowski poswiecil-za to dziekuje i powodzenia dalej!
Khalid Napisał(a):
> Znaczy się problem jest w tym ,że [b]system[/b] na
> Wielickiej jest chory .Ulatowski to tylko jeden z
> objawów tej choroby.
Otoz to Khalidzie. ja o tym napomykam od kilku lat, ale kibice, jak to kibice, widza jedynie druzyne i trenera. Tylko, ze wlasnie trenera zatrudnia [b]system[/b], druzyne (pilkarzy) aprobuje [b]system[/b], umowy (jakie sa) zawiera [b]system[/b], gaze jakie sa placone aprobuje [b]system[/b], kryteria za co sa placone tez zatwierdza [b]system[/b], itd. itp. Dla uscislenia trzeba dodac: management system, a jeszcze bardziej kierunkowo w tej spolce (choc chyba juz nie potrzeba:)) Top Management:).
I dlatego tak sie dzisiaj zastanawiam, dlaczego nasz Profesor wyszedl wczesniej z meczu... Czyzby sie zdenerwowal, czul sie zawiedziony, rozczarowany? Mysle raczej, ze musial gdzies byc umowiony w sprawach businessowych, bo jesli chodzi o Cracovie, to po tym co robi i jak nia zarzadza chyba nie powinien byc ani zaskoczony, ani tym bardziej poirytowany.
Dziennik Polski spekuluje ,że jast podobno taka opcja, iż dzisiaj trening poprowadzi Sadko lub Łach, którzy mieliby być tymczasowymi ? ratownikami naszej drużyny.
no to lecimy na stówę
Dziennik Polski spekuluje ,że jast podobno taka opcja, iż dzisiaj trening poprowadzi Sadko lub Łach, którzy mieliby być tymczasowymi ? ratownikami naszej drużyny.
Jeśli w rachubę wchodzi takie rozwiązanie to czekają tylko na Stawowego który może rozwiązać umowę ale z miesięcznym wypowiedzeniem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)