Leesior Napisał(a):
> Ludzie ! Pamiętajcie że Śląsk gra nie tylko o
> Puchary, ale też o wicemistrzostwo Polski, czyli
> inaczej o srebrny medal MP. Myślicie, że to nie
> ma znaczenia i obojętne im, czy będą na drugim,
> czy na czwartym miejscu ?
> Kiedy ostatni raz Śląsk był na podium MP ?
I jeszcze jak mi wiadomo z 2. miejsca w naszej lidze drużyna startuje w 3. rundzie kwalifikacyjnej Ligi Europy, a z 3. miejsca drużyna startuje w 2. rundzie (czyli jak wiadomo, jeden przeciwnik więcej do pokonania). Tylko że Legia ma już start w 4. rundzie kwalifikacji po wygraniu PP, to jeśli zatrzyma już do końca 3. miejsce w lidze, z 4. miejsca będzie możliwość startu w 2. rundzie kwalifikacji w Europa League. Myślę, że Śląsk nie odpuści i pokusi się o 2. lokatę w Ekstraklasie.
Pozdro
-
-
Walka o utrzymanie - podliczenia, spekulacje, analizy - SEZON 2010/2011
Sądzę, że się nie mylę i widzę to tak (rozpatrując różne warianty):
1) Gdyby Śląskowi i Arce wystarczył remis do osiągnięcia wiadomych celów, to na pewno wynik meczu byłby remisowy - obustronna korzyść bez żadnego ryzyka..... Taki układ i tak da się przeciąć motywując dobrą premią piłkarzy Śląska do walki o pełną pulę!!!
2) Arka może iść na całość motywując dobrą premią GKS Bełchatów do walki o zwycięstwo z nami i iść na układ ze Śląskiem, by osiągnąć satysfakcjonujący remis bez robienia sobie nawzajem krzywdy!!! W takiej sytuacji trzeba podjąć działania jak wyżej!!!
REASUMUJĄC: MAM NADZIEJĘ, ŻE KTOŚ W KLUBIE MYŚLI PODOBNIE I JUŻ DZIAŁA WEDŁUG MOJEGO SCHEMATU, A JEŚLI NIE TO MAM NADZIEJĘ, ŻE KTOŚ MNIE POSŁUCHA, BO MAM RACJĘ - DZIAŁANIE JEST W 100% LEGALNE, A CEL UŚWIĘCA ŚRODKI!!!
Nie oszukujmy się. Mamy najlepsza sytuację wyjściową ze wszystkich drużyn broniących się przed spadkiem.
Wystarczy tego nie spierniczyć.A to wcale łatwe nie będzie.
Po zapoznaniu się z opinią Kolegium Sędziów PZPN oraz zapisem wideo, Komisja Ligi oddaliła protest Śląska Wrocław dotyczący żółtej kartki jaką otrzymał w meczu 29. kolejki Ekstraklasy Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław Sebastian Mila. Była to czwarta żółta kartka tego zawodnika w sezonie, co oznacza, że nie jest on uprawniony do gry w najbliższym meczu Ekstraklasy.
Po zapoznaniu się z opinią Kolegium Sędziów PZPN oraz zapisem wideo, Komisja Ligi postanowiła, iż żółta kartka (czwarta w sezonie), którą został ukarany zawodnik Arki Gdynia Marcelo Moretto w meczu 29. kolejki Ekstraklasy Arka Gdynia - Legia Warszawa, nie będzie wliczana do rejestru napomnień. Powyższe oznacza, że zawodnik jest uprawniony do gry w najbliższym meczu Ekstraklasy ze Śląskiem.
źródło informacji: Informacja prasowa
Vasago Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sądzę, że się nie mylę i widzę to tak
> (rozpatrując różne warianty):
>
> 1) Gdyby Śląskowi i Arce wystarczył remis do
> osiągnięcia wiadomych celów, to na pewno wynik
> meczu byłby remisowy - obustronna korzyść bez
> żadnego ryzyka..... Taki układ i tak da się
> przeciąć motywując dobrą premią piłkarzy
> Śląska do walki o pełną pulę!!!
> 2) Arka może iść na całość motywując dobrą
> premią GKS Bełchatów do walki o zwycięstwo z
> nami i iść na układ ze Śląskiem, by
> osiągnąć satysfakcjonujący remis bez robienia
> sobie nawzajem krzywdy!!! W takiej sytuacji trzeba
> podjąć działania jak wyżej!!!
>
> REASUMUJĄC: MAM NADZIEJĘ, ŻE KTOŚ W KLUBIE
> MYŚLI PODOBNIE I JUŻ DZIAŁA WEDŁUG MOJEGO
> SCHEMATU, A JEŚLI NIE TO MAM NADZIEJĘ, ŻE KTOŚ
> MNIE POSŁUCHA, BO MAM RACJĘ - DZIAŁANIE JEST W
> 100% LEGALNE, A CEL UŚWIĘCA ŚRODKI!!!
zadzwon do Profesora by posluchal Twojej rady
w ostatecznosci
zadzwon do fryzjera ;)
ja nie widze tego inaczej , zwyciestwo z belchatowem a nie jakies glupie kalkulacje , motywacje innych druzyn
Po co płacić Śląskowi? Oni grają dla siebie i na pewno nie odpuszczą! Jeśli nie zajmą 2 miejsca będą mieć krótkie urlopy bo szybko zaczną grę w eliminacjach LE a to na pewno nikomu na rękę tam nie będzie :D
Profesor wystarczy, że dał 2 bańki naszym za utrzymanie i to do motywacji im na pewno wystarczy a to, że jesteśmy teraz lepszą drużyną od Bełchatowa dla mnie nie podlega dyskusji.
Nesta Napisał(a):
> zadzwon do Profesora by posluchal Twojej rady
> w ostatecznosci
> zadzwon do fryzjera ;)
>
> ja nie widze tego inaczej , zwyciestwo z
> belchatowem a nie jakies glupie kalkulacje ,
> motywacje innych druzyn
Zwycięstwo w meczu z Bełchatowem byłoby najlepszym rozwiązaniem, remis pewnie też..... Tylko, czy naszych piłkarzy stać na to grając pod tak wielką presją??? O tym można było przekonać się choćby w meczu z Widzewem..... Wczoraj z Jagą też to było widoczne od początku II połowy, gdzie nasi wyraźnie przestraszyli się szansy jaka się wytworzyła..... Przez te 7 minut oddawali cały czas piłkę rywalom, nie wiedząc co się dzieje...... Byli totalnie sparaliżowani i tylko dzięki kontrze po której Suvorow podwyższył na 2-0 uspokoiła się gra.... Dobrze jest, że Arce remis może nie wystarczyć w meczu ze Śląskiem, jeżeli my wywieziemy punkt z Bełchatowa.....
Mogą jednak zagrać VABANK (TO MOŻE BYĆ ICH OSTATNIA SZANSA) i iść na układ ze Śląskiem na remis licząc, że Bełchatów dobrze zmotywowany i grający na luzie zabierze nam punkty tak jak Widzew......
TRUDNO W TEJ SYTUACJI ZMOTYWOWAĆ PIŁKARZY ŚLĄSKA, KTÓRZY ZA PEWNY UDZIAŁ W PUCHARACH ITD. MAJĄ BAAARDZO WYSOKIE PREMIE.... Chyba w takiej sytuacji odrzucą naszą ofertę......
REASUMUJĄC: CHOĆ MOŻEMY TERAZ LICZYĆ TYLKO NA SIEBIE, TO JEDNAK WOLAŁBYM SIĘ ZABEZPIECZYĆ, CHOĆ Z EKONOMICZNEGO PUNKTU WIDZENIA WYDAJE MI SIĘ TO TRUDNE, WIĘC CHYBA JEDNAK WSZYSTKO W NOGACH, A W ZASADZIE GŁOWACH NASZYCH PIŁKARZY POZOSTAJE DO ROZSTRZYGNIĘCIA!!! MOŻNA JEDNAK PRÓBOWAĆ DZIAŁAĆ!!!
Skąd hasło o fryzjerze skoro ja cały czas piszę olegalnych działaniach??? Jakby na to nie patrzeć!!!! Zresztą takie działania są czynione przez obydwa kluby od kilku kolejek, co wyraźnie widać i nawet nie trzeba się z tym kryć.......
Wiesz cos o czym nie wiemy ?
Mamy przed sobą kolejkę, gdzie wreszcie spokojnie możemy życzyć sobie i Arce wygranej, a Wy wolicie o jakichś przelew na konta wrocławskie i bełchatowskie.
Śląsk walczy o wicemistrzostwo, to sporo. Jeśli odpuszczą Arce mecz, a wygra Legia i Jagiellonia, to Śląsk będzie startował z 4. miejsca w pucharach, w 2. rundzie eliminacyjnej, co oznacza wycieczki na początku lipca po Kazachstanach czy Maltach (jak Ruch na początku tego sezonu), raczej mało kusząca opcja. To jest pierwszy powód, który (uważam) przesądzi o wygranej Śląska. Dwa, tam jest Orest Lenczyk - motywacja, nie układy. Trzy - żegnają się z kibicami po fenomenalnym dla siebie sezonie. Panikarze mogą być spokojni.
A ja mimo wszystko życzę Cracovii i Arce wygranej.
Choć mam pewne obawy, bo mecz odbędzie się na cholernie trudnym terenie - tylko dwie przegrane w sezonie. Chociaż jak Lubin w piątek zdołał tam wygrać, to w niedzielę nie może być inaczej!
izbik Napisał(a):
> Wiesz cos o czym nie wiemy ?
hehe nie ma to jak swoje domysły i trybunowe spekulacje przedstawiać jako pewnik...
Vasago , chłopie ...daj Ty sobie siana. No chyba ,że masz ze 200 koła to jedź do Wrocławia i gadaj
z piłkarzami. Acha i nie zapomnij przeprowadzić tego oficjalnie i wystawić im PIT-a aby
wykazali przychód i 40% podatku(czy ile tam to jest obecnie w najwyższym progu ) zapłacili.:D
Ja wiem ,że jest skrajnie nerwowy tydzień ale niektórym palma troszku nadmiernie bije.
Slask nie odpusci wystartowac runde pozniej to juz jest wystarczajaca motywacja dla slaska moim zdaniem. A pozatym jak pisaliscie wystarczy wygrac z belchatowem i nie trzeba sie martwic o inne wyniki ;)
Śląsk w zeszłym sezonie grając o pietruszkę nie odpuścił Arce, ta się utrzymała dzięki naszemu zwycięstwu w Gliwicach, to w tym roku tym bardziej nie odpuści!
http://www.90minut.pl/news/157/news1578934-Analiza-Ekstraklasy-po-29-kolejce.html
Ryzyko spadku
Polonia Bytom - 97,6%
Arka Gdynia - 80,0%
Cracovia - 22,5%
według bet-at-home Polonia i Arka przegrywają, my raczej wygrywamy, chociaż każdy wynik jest możliwy.
GKS Belchatow - Cracovia Krakow 2,85 3,20 2,35 (8)
Gornik Zabrze - Widzew Lodz 2,25 3,15 3,00 (8)
Jagiellonia Bialystok - Ruch Chorzow 1,55 3,55 6,00 (8)
Lech Poznan - Korona Kielce 1,50 3,80 6,20 (8)
Lechia Gdansk - Zaglebie Lubin 1,60 3,50 5,50 (8)
Legia Warszawa - Polonia Bytom 1,50 3,70 6,50 (8)
Slask Wroclaw - Arka Gdynia 1,60 3,60 5,30 (8)
Wisla Krakow - Polonia Warszawa 1,90 3,30 3,80 (8)
Wygląda na to, że jednak się utrzymamy:)
Vasago Napisał(a):
>
> REASUMUJĄC: MAM NADZIEJĘ, ŻE KTOŚ W KLUBIE
> MYŚLI PODOBNIE I JUŻ DZIAŁA WEDŁUG MOJEGO
> SCHEMATU, A JEŚLI NIE TO MAM NADZIEJĘ, ŻE KTOŚ
> MNIE POSŁUCHA, BO MAM RACJĘ - DZIAŁANIE JEST W
> 100% LEGALNE, A CEL UŚWIĘCA ŚRODKI!!!
No to ja Cię uspokoję, Śląsk jest już zmotywowany odpowiednimi pieniędzmi, z tego co wiadomo mają oni jedne z najwyższych premii uzależnione od miejsca w tabeli. A dokładnie:
[i]...piłkarze wrocławskiego zespołu w trzech ostatnich meczach będą walczyli nie tylko o wicemistrzostwo, ale o ogromne pieniądze dla siebie i dla klubu. Gdyby udało im się utrzymać drugie miejsce, otrzymają premię w wysokości około 1,5 mln złotych (za mistrzostwo, którego Śląsk już nie zdobędzie, była premia 2 mln zł).
Za trzecią lokatę przed sezonem włodarze klubu obiecali zawodnikom około 800 tys. złotych, a za czwartą 600 tys. złotych. Ta ostatnia premia zostanie wypłacona, pod warunkiem że da prawo gry w europejskich pucharach. To jeszcze nie wszystko. Należy pamiętać bowiem, że każda wygrana to dla piłkarzy dodatkowe 100 tys. złotych do podziału. Poza tym zawodnicy mają jeszcze do zdobycia pieniądze za remisy, które działacze przed sezonem zgodzili się premiować, ale pod warunkiem że zespół na koniec sezonu będzie w ligowej czołówce (przynajmniej piąte miejsce). Za zdobyty punkt piłkarze mieli dostać 30 tys. złotych do podziału. Na razie Śląsk ma na swoim koncie dziesięć remisów, czyli, jak łatwo obliczyć, jest to 300 tys. złotych. Na razie te pieniądze są odłożone; zostaną wypłacone po sezonie, ale tylko wówczas, gdy drużyna osiągnie stawiany cel. Jeśli więc ktoś się zastanawia, czy w Śląsku chcą, czy nie chcą pucharów, odpowiedź nasuwa się sama: chcą. Sumując wszystkie premie i zakładając, że wrocławianie trzy ostatnie mecze wygrają, zawodnicy mogą zarobić jeszcze około 2 mln zł na drużynę.
http://ekstraklasa.net/gornik-slask-live-o-wicemistrzostwo-i-bardzo-duze-pieniadze,artykul.html?material_id=4dd65abdb564daa576010000[/i]
Tak więc kolego Vasago bądź łaskaw i wyedytuj posta, bo jeszcze KTOŚ z równie gorącą głową w naszym klubie Cię posłucha. To co mają obiecane od swoich pracodawców powinno wystarczyć i nie ma co się dorzucać, bo wyjdą zbyt zestresowani, a wtedy tfu, tfu różnie może być ;)
Gdzie jesteście teraz " [b]Cudoki[/b]" :)
Cudy, cuda itp miały nas uratować a spadliśmy już siedem kolejek temu..:) oj kibice,kibice ....
No po prawdzie to jeszcze nie utrzymaliśmy się.
Po prawdzie do niedzieli .. a w niedziele prawdziwe utrzymanie...;
Trapez Napisał(a):
> Po prawdzie do niedzieli .. a w niedziele
> prawdziwe utrzymanie...;
człowieku , mecz meczowi nierówny. Zadanie dużo trudniejsze niż rozpykanie rozsypującej się jadźki
A tego to nie wiemy.Okaże się to wszystko już nie długo.No cykora mam , ale i nadzieję też, czyli w sumie lekki rozstrój nerwowy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)