Trzeba wygrać wszystko u siebie, nie przegrać wszystkiego na wyjeździe i powinno być dobrze :)
-
-
Walka o utrzymanie - podliczenia, spekulacje, analizy - SEZON 2010/2011
Historia lubi się powtarzać - i tym razem też zapewnimy sobie pozostanie w lidze meczem z Psiarnią z tą różnicom że zwycięstwem a nie remisem.
19 + 18 = 37 = pozostanie w lidze !!!
tak naprawdę nie przegrana z Arką jest dla Cracovii niebezpieczna ale wygrane PB i Widzewa .
Teraz wszystko w nogach i głowach Poloni Warszawa I Ruchu ,jeśli obie drużyny wygrają czyli PW i Ruch szanse będą duże na utrzymanie.
[b]Z Arką trzeba bezwzględnie wygrać ![/b] wtedy wyniki Bytomia i Widzewa będą dla nas mniej ważne, gorzej jeśli zremisujemy - choć tragedii nie będzie - tragedia będzie wtedy jeśli my przegramy w Gdyni a Bytom i Widzew wygrają swoje mecze...
ale pamiętajmy że jeszcze pozostanie 8 kolejek do końca
CracoviaNH Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Z Arką trzeba bezwzględnie wygrać ! wtedy
> wyniki Bytomia i Widzewa będą dla nas mniej
> ważne, gorzej jeśli zremisujemy - choć tragedii
> nie będzie - tragedia będzie wtedy jeśli my
> przegramy w Gdyni a Bytom i Widzew wygrają swoje
> mecze...
>
z każdym trzeba bezwzględnie wygrać,
względnie może, jeśli nie z każdym, to ze zdecydowana większością
mnie wychodzi że o utrzymanie walczyć będą
Widzew Łódź
Cracovia
Korona Kielce
Zagłębie Lubin
Arka Gdynia
Polonia Bytom
i z grubsza taka może być kolejność po zakończeniu sezonu
założenia
Cracovia wygrywa kluczowe mecze (wyjazdy w Gdyni i Bytomiu, oraz dom z Lubinem, gdzie sędziowie mogą robić cuda,
za to może sobie pozwolić na luksus wpierdolu w Chorzowie, czy na Reymonta)
Zagłębie może mieć kilka "niespodziewanie" dobrych wyników, poza tym proponuję przyjrzeć się ich obsadzie sędziowskiej
Polonii B na pewno pomoże, tak jak w sobotę Ruch, Górnik Z
Korona będzie słabo grać, remis z Wisła to był wypadek przy pracy
Arka będzie grać słabo
choć ogólnie wszyscy z dołu będą walczyć jak lwy, a zagrożonych jest teoretycznie wiele ekip,
więc do 28-29 kolejki mało zespołów będzie stać na luksus remisów, albo wpierdolek ku umacnianiu przyjaźni
Ja bym jeszcze do tych zespołów walczących o utrzymanie dorzucił Ruch, mają teraz dwa wyjazdy a potem mecz z Nami.
Z tym bezwzględnym wygrywaniem to też lepiej spokojnie, bo wielu już na jesieni pisało, ze mecze z Ruchem, Bytomiem czy Derby trzeba bezwzględnie wygrać bo inaczej spadamy, a teraz widać, że 1 pkt z Bytomiem u siebie byłby niesłychanie cenny. Poza tym, każdy punkt przywieziony z wyjazdu będzie bardzo cenny, bo teraz każdy kto do Nas jedzie ma już pełno w gaciach, wygraliśmy na Ziemi Świętej 3 mecze z rzędu do 0 i to nie z byle kim.
Przy tym olbrzymim spłaszczeniu tabeli sytuacja może się zmieniać bardzo szybko, 6 kolejek temu byliśmy baaaaardzo daleko od utrzymania, teraz wszystko jest w Naszych rękach. Zawsze w każdej rundzie niemal każdy zespół przeżywa gorsze momenty, my w porównaniu z innymi mamy naprawę silną i wyrównaną kadrę, to też powinno pomóc. 5-6 pkt w najbliższych 3 kolejkach byłoby super.
kludi Napisał(a):
> ARTU Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Szkoda, że w lidze nie ma 3-ego Małkowskiego,
> to
> > nazwisko przynosi nam szczęście...
>
> Żebyś nie wykrakał tfu, tfu, w ostatniej
> kolejce gramy z Bełtami
> http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8473, no
> chyba że w Jopowilka zamieni się ;).
tfu, a nie przypominaj mi gdzie kończymy sezon...
powiedzmy, że miałem na myśli bramkarzy :-)
Nie wiem ale mysle ze to istotna informacja w walce o utrzymanie.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/zespol-walczacy-o-utrzymanie-stracil-napastnika,1623764
Szkoda zawodnika. Niestety, to coraz czesciej przytrafiajaca sie, powazna kontuzja.
Oczywiście chłopu trzeba współczuć, ale nie boli mnie, ze to akurat zawodnik Polonii B.
Witam. Szczerze mówiąc, to nie wiem, czy strata Trytki to jakieś wielkie osłabienie Polonii :p No chyba że Podstawek na dłużej wyleci, bo Wojsyk cienki jak barszcz. Ale Bytom jak zawsze wygra, gdy trzeba i pewnie sie skubance znów utrzymaja. Tak jak Pasy :)
Polonia B przegrała ,dla Cracovii b.dobra wiadomość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli nie tylko nie wygrywają u siebie, ale nie są w stanie strzelić bramki, to widać że Trytki brakuje.
Zagłębie trochę wykartkowane: Dąbrowski czerwien nie zagra z nami, a Kocot 4 żółtko więc chyba też nie zagra, do tego dochodzą zawieszeni.
To chyba oznacza, że Zagłębiu posypała się obrona.
Zagłębie mocno osłabione , Dąbrowski czerwień , Kocot żółtko , Stasiak i Bartczak zawieszeni , Wilczek kontuzja
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,title,Legia-najgorsza-druzyna-w-lidze,wid,13328222,wiadomosc.html?ticaid=1c24c&_ticrsn=3
Supik Napisał(a):
> Zagłębie mocno osłabione , Dąbrowski czerwień
> , Kocot żółtko , Stasiak i Bartczak zawieszeni
> , Wilczek kontuzja
Do tego dolicz Pawłowskiego, Plizgę i Costę, łatwiejszego w tej rundzie nie będziemy mieli. Nie wiem jak skończy się dzisiejszy mecz ale na Zagłębie, które przyjedzie praktycznie bez obrony, pełny atak od pierwszych minut i musi być pewne zwycięstwo.
Występ w Gdyni pokazał że trudno liczyc o punkty na wyjazdach.
Gramy jeszcze w Chorzowie, Bytomiu, oraz derby i na koniec w Bełchatowie.
Ugramy coś?
Trudno zakładać że wygramy wszystkie 4 mecze u siebie
W Krakowie gramy z Lubinem, Polonią Warszawa, Widzewem i Jagiellonią...
Bez 3 punktów w Bytomiu to nawet nie ma juz co się bawić w matematykę
A wszystko i tak przy założeniu że Lubin u siebie to 3 punkty itd...
zostało 8 meczów - 24 pkt do zdobycia
w tej chwili mamy 19 - potrzeba jakieś 34 pkt czyli brakuje nam jeszcze 15 pkt - 4 zwycięstwa i 3 remisy :) lub 5 zwycięstw
to da się zrobić, wszystko jest możliwe - nie lękajcie się :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)