Ku pokrzepieniu serc:) Dziś na ME z Gornikiem był B.Zając i rozmawiał z jakimś chłopem i powiedział że Cracovia się spokojnie utrzyma:) oby ten koleś miał racje:)
-
-
Walka o utrzymanie - podliczenia, spekulacje, analizy - SEZON 2010/2011
Zając z Kapką wcześniej się widział, że taki wszechwiedzący?
Co ma być to będzie.
Następne mecze:
[b]Cracovia:[/b] Lechia (d), Arka (w), Zagłębie (d), Ruch (w)
[b]Arka:[/b] Jagiellonia (w), Cracovia (d), Polonia W. (w), Lechia (d)
[b]Polonia B.:[/b] Ruch (w), Polonia W. (d), Widzew (w), Jagiellonia (d),
Powiem tak wygląda to dość ciekawie, trzeba trzymać kciuki za Czarne Koszule i za Jagiellonię. Patrząc na sytuację w tabeli na pewno Jadze będzie zależało na zwycięstwach bo przecież ciągle walczą o puchary i muszą zacząć wygrywać. Polonia W. ma coś do udowodnienia, szczególnie Jacek Zieliński, a mecz z Koroną pokazał że ta drużyna ma potencjał.
Warto też zwrócić uwagę jak wyglądają ostatnie kolejki które mogą być kluczowe my gramy z Widzewem (d), a Arka gra u siebie z Polonią B. W 29 kolejce gramy u siebie z Jagą, Polonia gra u siebie z Lechem, a Arka u siebie z Legią. Ostatnia kolejka to nasz wyjazd do Bełchatowa, mecz Legii z Polonią (na Legii) i Arki we Wrocławiu. Teoretycznie wydaje się że czeka nas łatwiejsza końcówka niż naszych rywali do utrzymania.
W każdym razie trzeba walczyć o każdy punkt, w sobotę trzeba wyszarpać 3 punkty z Lechią, następnie nie przegrać w Gdyni i 3 oczka z Zagłębiem i będzie bardzo dobrze.
[img]http://i53.tinypic.com/oppt6r.png[/img]
Strata do poszczegolnych zespolow po meczu z Gornikiem Zabrze.
te dwie kolejki mogą zadecydować czy nadal będziemy grać o utrzymanie.
Wierzę ,że Cracovia wygra swoje spotkania ale czy moja wiara wystarczy?
Polonia W wygrała teraz tylko czekać na wynik Widzewa ze Śląskiem , Ruchu z P.Bytom i wszystko stanie się coraz jaśniejsze.
[pre]
koziołek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Policzyłem sobie tak na oko jakie mogą paść
> wyniki w rundzie wiosennej. W przypadku Lecha w
> większości przypadków obstawiałem zwycięstwa
> bo sądzę, że Nas na to stać i co ciekawe
> wyszło mi MP oraz Wasze utrzymanie.
>
> Oczywiście to tylko zabawa bo boisko zawsze to
> zweryfikuje ;)
>
> Po klubie ilość punktów
>
>
> Lech Poznań 57
> Wisła Kraków 56
> Jagiellonia Białystok 55
> Legia Warszawa 54
> Korona Kielce 46
> Polonia Warszawa 42
> GKS Bełchatów 40
> Śląsk Wrocław 40
> Lechia Gdańsk 38
> Widzew Łódź 38
> Ruch Chorzów 35
> Górnik Zabrze 33
> Arka Gdynia 33
> Cracovia 32
> Zagłębie Lubin 28
> Polonia Bytom 27
>
Gdzie indziej :
heh, musiałbym od nowa robić bo nawet tego nie zapisałem ale w skrócie wliczyłem Wam porażki z Nami, Wisłą (oby tak nie było), remis z Legią, zwycięstwo z Jagiellonią a reszta w zależności gdzie graliście. Na wyjazdach bez zwycięstwa (nie pamiętam jak typowałem mecz w Bytomiu ale raczej remis) ale u siebie liczyłem na więcej zwycięstw a wiadomo, że lepsze jedno zwycięstwo i porażka niż dwa remisy.
Reasumując jest to realne, oczywiście wszystko w nogach piłkarzy bo wiadomo, że jak zacznie się słabo to szlag trafi też wszystkie wyliczanki.
P.S. Co do derbów to realistą trzeba być bo jednak gracie u nich ale wierzę, że coś ugracie smiling smiley
[/pre]
Teraz moje
Podobał mi się ten wpis, bo płynął z niego delikatny optymizm. Ale z tego wynika, że Lech do końca sezonu już tylko jeden remis, reszta wygrane. Zagłębie już wszystko przegrywa, rzeka w 10 meczach zdobywa 16 punktów. My pewnie jesteśmy nad kreską, ale Polonii bytom też już zostaje tylko 4 punkty do zdobycia w 9 meczach.
Nie będzie chyba tak łatwo, żeby 32 punkty wystarczyły.
Jak widać w niektórych przypadkach trochę się pomyliłem :) Życie. Poza tym kto by przewidział takie cuda jak w Legii czy Koronie? :D Tylko żeby nam Skorży ni dali... Ciekawe, że przy Waszych wynikach (poza meczem z Lechem) wszystko jak w dobrze realizowanym przez mnie planie. Grunt, że idzie w dobrym kierunku dla Was, my na mistrza szans nie mamy raczej. Dziwny ten sezon...
32p to będzie mało ,ostatnia kolejka daje dużo do myślenia,Polonia B. wystarczy ,że w 9 meczach wygra 3 mecze jeden remis i ma 32p,zobaczymy jaki będzie dziś wynik Arki.
na forum ogolnie euforia, a fakt taki ze ten weekend wcale do utrzymania nas nie zblizyl, szopka w Chorzowie i dystans ten sam
nasze chlopaki musza pokazac ze maja jaja i po 3 pkty z Bytomia i Gdyni przywiezc, liczyc na uklad meczy i korzystnych wynikow to szalenstwo, jak widac cala gora rowny dupy daje heh
Diabel Napisał(a):
> na forum ogolnie euforia, a fakt taki ze ten
> weekend wcale do utrzymania nas nie zblizyl,
> szopka w Chorzowie i dystans ten sam
> nasze chlopaki musza pokazac ze maja jaja i po 3
> pkty z Bytomia i Gdyni przywiezc, liczyc na uklad
> meczy i korzystnych wynikow to szalenstwo, jak
> widac cala gora rowny dupy daje heh
Dokładnie ta kolejka zachowała równowagę i generalnie nic nie zmieniła.Kluczowe mecze to Arka i Polonia Bytom. Niestety na chwilę obecną trzeba patrzeć na siebie i co za tym idzie na zwycięstwo Jagiellonii w meczu z Areczką.
zwyciestwo nad Arka ( o ktore bedzie niesamowicie ciezko ) a nastepnie mecz u siebie z lubinem , moglo by nas juz wyprowadzic w bezpieczne miejsce! jest o co walczyc!!! naprawde tak nie wiele potrzeba
najwazniejsze ze meczu w gdyni nie przegrac ale wyprzedzenie samej Arki nam nie wiele da , tu jeszcze potrzeba wyprzedzic Polonie!
niestety dla nas klub wyplacil pilkarzom polowe zaleglej kasy wiec pewnie zaczeli lepiej grac
Przypuszczam ze dziś Arka wygra z Jagiellonią . Dlaczego? No żeby nam za łatwo nie było.Takie przekonanie wynika z "syndromu Pilcha " którym i ja jestem obarczony.
trzeba dodac tez nowa miotle w Arce czyli nowego trenera
mecz z Cracovii Arka jeśli zakończy się remisem będzie sukces .
oneb Napisał(a):
> 32p to będzie mało ,ostatnia kolejka daje dużo
> do myślenia,Polonia B. wystarczy ,że w 9 meczach
> wygra 3 mecze jeden remis i ma 32p,zobaczymy jaki
> będzie dziś wynik Arki.
Nie przesądzał bym jeszcze, że 32 pkt to będzie za mało na utrzymanie, przed tą 21. kolejką Bytom i Arka miały po 20 pkt, więc na koniec powinny mieć po około 30.
Ja nie zgodzę się też, że ta kolejka nic nie zmieniła bo akurat Bytom wygrał. Wynik w Chorzowie to tak naprawdę pierwszy bardzo niekorzystny rezultat w tej rundzie, dotychczas wszystko układało się raczej po naszej myśli. Bez względu na inne wyniki każde nasze 3 pkt przybliżają nas do utrzymania. Polonia Bytom wygrała na wiosnę dopiero 1 mecz z 6, więc wcale nie jest powiedziane, że teraz łatwo wygra 3 z ostatnich 9.
Tak jak ktoś pisał wcześniej 2 najbliższe kolejki sporo wyjaśnią, np. taki Ruch, który wygrał derby, wygrał na Legii poczuł, że już jest po sezonie
a teraz ma dwa wyjazdy i mecz z nami i może im się zrobić ciepło za chwilę.
Najważniejsze, że gramy dobrą i skuteczną piłkę, jak przywieziemy po punkcie z Gdyni, Chorzowa i Bytomia to powinno być dobrze, bo u siebie jesteśmy bardzo mocni.
gronix Napisał(a):
> Nie przesądzał bym jeszcze, że 32 pkt to
> będzie za mało na utrzymanie, przed tą 21.
> kolejką Bytom i Arka miały po 20 pkt, więc na
> koniec powinny mieć po około 30.
>
> Ja nie zgodzę się też, że ta kolejka nic nie
> zmieniła bo akurat Bytom wygrał. Wynik w
> Chorzowie to tak naprawdę pierwszy bardzo
> niekorzystny rezultat w tej rundzie, dotychczas
> wszystko układało się raczej po naszej myśli.
> Bez względu na inne wyniki każde nasze 3 pkt
> przybliżają nas do utrzymania. Polonia Bytom
> wygrała na wiosnę dopiero 1 mecz z 6, więc
> wcale nie jest powiedziane, że teraz łatwo wygra
> 3 z ostatnich 9.
>
> Tak jak ktoś pisał wcześniej 2 najbliższe
> kolejki sporo wyjaśnią, np. taki Ruch, który
> wygrał derby, wygrał na Legii poczuł, że już
> jest po sezonie
> a teraz ma dwa wyjazdy i mecz z nami i może im
> się zrobić ciepło za chwilę.
>
> Najważniejsze, że gramy dobrą i skuteczną
> piłkę, jak przywieziemy po punkcie z Gdyni,
> Chorzowa i Bytomia to powinno być dobrze, bo u
> siebie jesteśmy bardzo mocni.
...................................................................................................................................................................................
gronix ,teoretycznie to nawet Jagiellonia zagrożona bo ma 32p i gdyby wszystko przegrała itd itd...
nie raz zdarzały się cuda i jeśli jest założona spółdzielnia to Polonia B spokojnie wygra nie tylko 3 ale też 4 mecze jeśli
będzie trzeba i tego się obawiam.Jedyne lekarstwo na to,to wygrywać , wygrywać ,wygrywać i jeszcze raz wygrywać.
nic nam nie daja z nimi remisy bo bedziemy mieli gorszy bilans przy rownych punktach trzeba z nimi wygrac a to nie bedzie latwe
Jeśli Arka dziś przegra lub zremisuje to mówienie że ta kolejka nic nam nie dała to jakaś pomyłka, bo przecież zbliżymy się do Arki. Polonia wygrała, fakt, ale gdybyśmy my nie wygrali to byłoby już pozamiatane. Teraz Bytom gra z Polonią W. i wierzę że Czarne Koszule zagrają dla nas. My po prostu musimy zdobyć jakieś punkty w Gdyni, ale najważniejsze to nie przegrać tego meczu!!! Co do tego ile wystarczy punktów do utrzymania nie ma co spekulować, różne rzeczy mogą się dziać. Wydaje mi się że 32 może dać utrzymanie, ale tak jak piszecie może się okazać też że utrzymania nie da. Żeby być pewnym potrzeba 35 punktów. Do zdobycia zostało 27 oczek, czyli mamy szanse na 46 punktów na koniec sezonu. Tak więc możemy przegrać jeszcze 3 mecze i jeden zremisować. Tak więc rachunek jest prosty na 9 meczów potrzeba 5 zwycięstw, cztery mecze gramy jeszcze u siebie (Zagłębie, Polonia W., Widzew, Jagiellonia,) i w każdym tym meczu stać nas na zwycięstwa. Do tego dwa mecze kluczowe czyli Arka i Polonia B., najważniejsze to ich nie przegrać, choć nie ma co ukrywać że szczególnie w Bytomiu przydałoby się wygrać. Ja na dzień dzisiejszy jestem optymistą!!!
z Arką byłby bilans korzystny.
Ten sezon jest wyjątkowo prze***ny jeśli chodzi o utrzymanie, tabela jest spłaszczona jak nigdy, odjechał tylko gts, a resztę od 2-13 miejsca różnią maks dwa zwycięstwa. Dla porównania tabela po 21 kolejkach z poprzedniego sezonu
[URL=http://img862.imageshack.us/i/tabela2010.jpg/][IMG]http://img862.imageshack.us/img862/9296/tabela2010.jpg[/IMG][/URL]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)