z tym Sadko to dobry pomysł.
mamy dwa miesiące na zatrudnienie trenera, który podejmie się misji budowy drużyny, która będzie w stanie wywalczyć awans.
nie wierzycie chyba w utrzymanie.
-
-
Giełda wolnych trenerów
adaminek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A co osiągną Michniewicz stworzył coś od zera
> ?
o to chyba trzeba by zapytać kibiców Lecha i Zagłębia, ale zdaje się że stworzył :), a konkretnie Puchar Polski i Superpuchar z Lechem [04] i Mistrzostwo Polski z Zagłębiem [07]
jako kamyczek do ogródka dobrowolne zgłoszenie się do Wrocławia i złożenie zeznań jako świadek.. ale może ten temat zostawmy..
osobiście bardzo wierzę w jego warsztat czysto trenerski, sądzę że będzie dobrze potrafił poukładać ekipę i wyciągnąć z tego motłochu max.. nie wiem jak u niego z motywacją zawodników co w obecnej chwili uważam jest kluczowe.. natomiast jeśli o tym otwarcie mówi w wywiadach i wie że od tego zacząłby pracę to już plus.. poza tym jeśli prawdą jest to o czym się mówi a propos jego sytuacji z Ulatowskim [kolega wyj. kolegę] to niejako ta praca spadłaby mu z nieba i nie miałby lepszej okazji aby udowodnić że jest 1. lepszym trenerem od Ulata, 2. nadaje się na trenera e-klasy..
Wolny jest Górecki - PASIAK z krwi i kości !!! Piotrek ma spore osiągnięcia w swoim CV i żyje Cracovią .
Ja nie miałem okazji jeszcze poznać bardziej zaangażowanej osoby w Klubie niż "Górek" Pomimo tego, że po zdobyciu Majstra z juniorami został zwolniony z MKS - trwa nadal. Zarząd miałby obecnie szansę na własną rehabilitację i przede wszystkim docenienie pracowitego-ucziwego człowieka. Jest gość na miejscu to dać mu szansę !!!
Może ktoś do chu.ja jasnego pójdzie po rozum do głowy i w końcu doceni PRAWDZIWĄ PRACĘ w tym Klubie !!!
Wydaje mi sie, ze nikt z dostepnych, a w miare dobrych trenerow nie chce sie podjac pracy, gdyz po prostu nie wierza w mozliwosc utrzymania tej druzyny w lidze i nie chca sobie psuc nazwisk.
Cracovia niestety stala sie toksycznym klubem, ktory "wykancza" kolejnych trenerow. Zaden ze zwolnionych (Lenczyk wyjatkiem, ale on nie byl zwolniony) nie znalazl pracy w porzadnej druzynie.
Ta decyzja to po prostu danie sobie czasu na znalezienie nowego trenera (czekanie na trenera Stawowego???). Może i dobrze że nie bierzemy trenera z łapanki. Wydaje mi się że ta tymczasowość przeciągnie się do końca rundy, mam takie wrażenie że po prostu chyba w klubie pogodzono się że degradacja jest praktycznie przesądzona. To znaczy może się nie pogodzono, ale wiedzą że aby się utrzymać z tym składem musiałby się dziać cuda. Może Sadko wypali (wątpię) i nasza sytuacja w tabeli się poprawi? Jeśli po rundzie będzie fatalnie to zimą wietrzenie szatni, nowi zawodnicy, nowy trener, na wiosnę szykowanie się pod walkę o powrót do ekstraklasy w przyszłym sezonie.
Padają tu w tym wątku różne nazwiska a tak naprawdę o każdym trenerze można powiedzieć jakieś ale... Michniewicz? Kiedy ostatnio prowadził jakiś zespół? To była Arka i jak to się skończyło wszyscy dobrze wiemy, wcześniej też miał długą przerwę po Zagłębiu. Radolsky? Dla mnie słaby kandydat, fakty są takie że najlepsze wyniki osiągnął z Groclinem (dobra gra w PUEFA), po przejęciu drużyny od Kaczmarka. To Kaczmarek ułożył mu Groclin, a w innych klubach super, rewelacji nie było. Kaczmarek? Może jest to i jakaś opcja, ale w sumie poza epizodem w Polonii w ubiegłym sezonie też od dość dawna nie prowadził zespołu w ekstraklasie. Ogólnie kogokolwiek wybierze prezes to i tak nie będzie pełnej zgody. Ja nie widzę trenera o którym mógłbym powiedzieć że to jest dobry wybór, tak jak napisałem każdy ma jakieś ale.
PS. Myślałem że jak dziś pojawię się na Wielickiej to zobaczę prezesa Filipiaka prowadzącego trening, ale niestety się zawiodłem... :) Pierwsza moja myśl gdy zobaczyłem biegających piłkarzy a wśród nich Rząsę była że to nasz nowy trener, dopiero chwilę pózniej dowiedziałem się co jest grane.
Aleks - zależy jak bardzo kandydat jest "wyposzczony bezrobociem" . Przyjdzie taki następny i znów będzie truł pod publiczkę.
Górek jest pewniakiem - jemu NAPRAWDĘ ZALEŻY .
ja uwazam ze dla tych gamoni to bylby najlepszy trener http://www.youtube.com/watch?v=hscU44GBT04
sienionh Napisał(a):
> Nam potrzebny jest po prostu ktoś taki w szatni.
> Przywódca i motywator. Ogladnijcie sami -> FILMIK
hehe dobry filmik :)
coz, pilka nozna to sport dla panienek w porownaniu z rugby :D
Ze spadkiem nie wolno nam się pogodzić, bo możemy popłynąć na długie lata. Historia powinna nas czegoś nauczyć.
Jim Napisał(a):
> Aleks - zależy jak bardzo kandydat jest
> "wyposzczony bezrobociem" . Przyjdzie taki
> następny i znów będzie truł pod publiczkę.
> Górek jest pewniakiem - jemu NAPRAWDĘ ZALEŻY .
Ja go akurat nie znam, wiec moge jedynie ufac Twojej opinii. Kiedys byl w Cracovii trener o tym samym nazwisku, trenowal trampkarzy, pozniej wyjechal do Norwegii. (Otworzyli tam z kolega fitness club, co na poczatku lat 80-tych bylo niemala sensacja, a w Polsce niewielu wiedzialo o co chodzi).
Ja zawsze stawiam pasiaka przed innymi i jesli obecny Gorecki ma odpowiednie licencjei wiare w mozliwosc zrobienia czegos z ta druzyna, a zdobyl jak piszesz, MP juniorow, to moze potrafilby podolac temu niewdziecznemu zadaniu.
Mysle, ze powinien umowic sie na rozmowe z Profesorem i przestawic mu swoja propozycje i koncepcje. Do odwaznych swiat nalezy!
Gorecki porzadny chlop, ale jak mu nie wyjdzie to bedzie kolejny "Wuefista"...
Black cat takiego steku bzdur nie czytałem dawno-jak napisaleś.
Do zdobycia jest 60 pkt ,a ty już przesądzasz spadek.
Sadko jakim jest ,,trenerem''widzimy w młodej .Zajmuje podobne miejsce co pierwsza drużyna ,a jako z nielicznych ma co mecz co najmniej kilku zawodników ligowych w składzie.
Nam na teraz potrzeba ratownika by dojechać do przerwy ze zdobyczą min 12 pkt.
Jest do zadanie jak najbardziej wykonalne ,bo skład kadrowy najgorszy nie jest i spokojnie można ograć Polonie B i Bełchatów +zrobić 1 niespodziankę czyli wygrać 1 mecz z 4 pozostałych.
Zagłębie Lubin rok temu wszyscy typowali do spadku -utrzymali się mając równie ciężką sytuacje .
Co do trenerów to jeśli to ma być tymczasowy -na 6 meczy to Łach wydaje mi się odpowiedni.Zna klub ,zawodników -ma ogromne doświadczenie .Nie tak dawno pracował w Stalowej woli -i utrzymał ich w lidze ,a potem zrobił z nich solidnego średniaka mimo braku kasy.Na pewno to jest dużo lepszy trener od Ulata czy Sadki.
Jest trener którego nie braliśmy pod uwagę (bo był do wczoraj zatrudniony w Lechu ).
Dla mnie bardzo dobry trener Jacek Zieliński.Popatrzyłem na jego efekty pracy i w każdym klubie je miał
Z ligi nigdy nie spadł mimo ze wiele razy trenował słabiutkie kluby jak ODRA W ,Siarka T.
W Polonii w sprawdził się (byli za jego czasów liderem po 1 rundzie).Przegrał na wiosnę 2 mecze i Wojciechowski go pogonił.Co do Lecha -problem nie leży w trenerze że ich źle przygotował ,a w zawodnikach.
Źle przygotowani do sezonu nie mieli by prawa wyeliminować Dniepro ,zremisować w turynie czy ograc Salzburg.
Padł w Poznaniu ofiarą kopaczy którzy sobie wybierają mecze w których mają grać na serio ,a których się ślizgać.
Wina tego stanu to krótka kołdra i brak rywalizacji o miejsce w drużynie.
Szanse na utrzymanie ligi są ,ale Filipiak nie może spudłować z trenerem ,musimy wyszarpać z 12 pkt po tej rundzie i zimą sprowadzić 4-5 bardzo dobrych zawodników ,ale takich którzy na polską ligę będą gwiazdami.
To sporo kosztuje -być może trzeba wydać 5-8 mln ,ale spadek to strata ponad 10 mln rocznie ,albo i więcej.
By się utrzymać musimy mieć trenera i zespół taki jaki miała jagielonia zaczynając ligę przy -10 pkt.
Dobrze Harry sytuację nakreślił.Warunkiem koniecznym jest jednak wkopanie Polonii.
..cała ta szopka z trenerami mnie zastanawia ale tak naprawdę nie wiem co w tym momencie dla Naszej Dumy najlepsze..
Wiadomo że na trenera z zagranicy ( poza Bakero ) nie ma czasu bo zanim on przyjdzie , wszystko będzie poznawał od początku to minię kupa czasu i kupa meczy a na to nie można już sobie absolutnie pozwolić...
Potrzeba kogoś kto jest typowym trenerem na ratunek bo ten sezon nie skończy się lepiej niż 2 poprzednie czyli szczęsliwym utrzymaniem ( ja w to wierze do samego końca ) i tutja kto może pomóc?
Przede wszystkim Michniewicz , nie cieszy się on sławą i szacunkiem wsród polskich trenerów bo jak młody szkoleniowiec coś tam odważnie powiedział co staruszką się nie spodobało ale nam właśnie takiego odważnego chłopa potrzeba..w Lechu jak go oprzejmował udąło się zrobić coś ponad stan , w zagłębiu poszło gorzej ale tam wyszły sprawy korupcyjne i wszystko zaczeło się sypać , w Arce start dobry i sporo punktów i nawet lider w pewnym momencie i właśnie na to licze , że przyjde i Cracovia zacznie w 5.6 meczach punktować a to już sporo pomoże...
Reszta mi się nie widzi , Boba nie lubię a on nie ma już tej werwy ,
Wojtek - szacun na zawsze , ale Jego czasu to było coś dawnego , zupełnie 2 inne światy , gdy poszedł do Arki to już nic nie zdziałał podobnie gdzie indziej więc jego warsztat w takiej sytuacji jakiej się znjadujemy nie będzie wystarczający..
razdwatrzy123 Napisał(a):
> Gorecki porzadny chlop, ale jak mu nie wyjdzie to
> bedzie kolejny "Wuefista"...
Myślę, że z "klubowych zasobów ludzkich" byłby najodpowiedniejszy. Z rozwoju sytuacji widać, że raczej czekamy na Stawa, a do tego czasu Górkowi dałbym w końcu szansę.
Czy był ktoś na treningu może dzisiaj?
Jakieś obserwacje , wnioski?
Byłoby miło i zgodnie z ideą gdyby dać Góreckiemu szanse (osobiście nie znam) jednak to nic nie gwarantuje, daje natomiast wytłumaczenie w razie niepowodzenia.
Ze znanych nazwisk (ja) widziałbym Michniewicza albo Szatałowa.
Zdecydowane NIE dla Stawowego i innych pomysłów.
Ciężko o obserwacje, ci co grali wczoraj mieli tylko rozruch z Rząsą. Chyba że pózniej coś się działo, bo ja dość szybko wyszedłem.
sienionh Napisał(a):
> Nam potrzebny jest po prostu ktoś taki w szatni.
> Przywódca i motywator. Ogladnijcie sami -> FILMIK
Wydaje mi się że na naszych grajków podziałałby ktoś taki :P [url=http://www.youtube.com/watch?v=hscU44GBT04&feature=related]Motywator[/url]
dolaczam sie do glosow ktore rozczarowane sa tymczasowym trener podczas gdy na szanse ciagle czeka trener Górecki
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)