docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kausz: odpowiedzi na niektóre pytania nie ma.
> Nawet na mądre pytania (Twoje do nich niestety
> nie należy).
> Natomiast co do koszy, na razie nie było, ale o
> czym my w ogóle rozmawiamy? Mnie ten stadion
> pełen ludzi po prostu zmiażdżył. Po starym El
> Passo i po Hutniku to jest po prostu inna
> galaktyka.
> Dobra, jestem w tak zajebiście dobrym humorze,
> że wytłumaczę ci, co to jest El Passo.
> Generalnie rzecz biorąc, jest takie miasto w
> Teksasie, tyle że nazwa jest pisana "El Paso". My
> piszemy El Passo żeby się trochę odróżnić
> (wersja optymistyczna czy hagiograficzna), a
> naprawdę to dlatego, że nie każdy jest
> specjalistą od języków, a ortografia na tym
> forum nie jest dyscypliną wiodącą. Kiedy
> nazywamy tak nasz stadion, używamy figury,
> nazywanej paronomazją (fałszywa etymologia), bo
> naprawdę chodzi nam o Pasy (czy to również
> trzeba tłumaczyć?). Dodatkowe pozytywne
> skojarzenia to futbol południowoamerykański, a
> także znana piosenka Maleńczuka, bazująca na
> podobnej grze językowej.
> Boję się, że po tej rozkmince niektórzy mnie
> tu zabiją:) ale dzisiaj jest dzień wzajemnej
> życzliwości, czyż nie?
Hm powiadasz miasto w Teksasie na pewno ma długą tradycję piłkarską:) do mnie jakoś to nie przemawia ale ok jak tak młodzież chce niech sobie nazywa:) W kwestii koszy nawiązałem do postu, który zarzucał kibicom że śmiecą. ale jak tu nie śmiecić jak koszy nie ma?? W kwestii formalnej głupich pytań nie ma:) A w kwesti ogólnej nie wiem skąd ten sakrazm. Wiadomo wczoraj było super ale zawsze może być lepiej i chyba warto nad tym pracować?? Jak się Docent zatrzymasz na tym co jest to lepiej nie będzię:) więc pragnę poruszyć dwa tematy. Pierwszy to stanie w przejściach. Wkurza mnie to że ludzie widzą tylko siebie, stanie taki zasłoni boisko połowie rzędu i jeszcze się pluje. Na F była z tego powodu szarpanina ale niektórzy nie rozumieją po dobroci ech.. A druga sprawa to klaskanie. Nie wiem kto to prowadzi ale powinien mieć na względzie że cały stadion to nie jest kilkaset osób na młynie. (choć nawet tam ludzie się mylili). Jak to ma iść sprawnie to musi być w szybszym tempie na początku na nie trzymać ludzi z rekami w górze a tu mecz emocje kilka osob klasnie wcześniej i jest do d. Może masz na to jakiś wpływ??:)
A na koniec powiem że piszę to wszystko żeby na Pasach było lepiej tak jak za pamiętnych czasów II ligi gdzie caly stadion ciągnął równo doping a "lokomotywka" to było coś.
Z pasiastym pozdrowieniem
Kausz
-
-
CRACOVIA- ARKA GDYNIA , El Passo Reaktywacja!!! [WIKTORIA]
Stanie w przejściach i przy barierkach to jest niestety wiocha, ale - niektórzy z tych kolesi to są tacy kozacy, co to tylko czekają, żeby ktoś zaczął z nimi dyskusję, po drugie - "zawsze tak było", a naprawdę, to problem zniknie, jeżeli:
1. zrobi się trochę mniejsza frekwencja 9nie chce, ale...)
2. będą komunikaty spikera w tej sprawie, o co usilnie apeluję
3. pojawią się społeczni stewardzi, których klub miał powołać we współpracy z stc, silni i grzecznie perswadujący
4. zostanie przez klub podany interwencyjny telefon, na który każdy będzie mógł wezwać w skrajnych przypadkach ochronę
Co do miasta El Paso, cały Teksas, Arizona, Nowy Meksyk etc. został bezprawnie zagrabiony przez USA w XIX wieku, więc dla mnie to jest dalej Meksyk:)
Co ciekawe na starym El Passo to nikogo nie obchodziły kosze na śmieci ;) Miło czytać, że tego stadionu nie wypada zaśmiecać.
Prawda jest taka że tylko od nas samych zależy jak ten stadion będzie wyglądał. Czy będzie syf czy będzie normalnie. Po meczu nie da się ukryć że w niektórych miejscach był syf... Dobrze że w kiblach są czujniki dymu bo strach pomyśleć jak wc wyglądałoby po pobycie w nim palaczy.
Byl fajny watek +\ - stadionu to zostal zamkniety :) a szkoda bo musimy o tym pisac tutaj.
Racja ze najwieksza wiocha z tym staniem pod barierkami i na schodach i racja ze spiker powinien poinformowac ze siadamy na swoich miejscach. Ponoc byly sprzedawane bilety na te same miejsca (Wiec jeszcze teraz mozna to zrozumiec ) ale w przyszlosci nie wyobrazam sobie zeby tak bylo :) Zreszta jak tam bardzo niektorzy lubia stac to niech sobie ida na D i tam sie stoi 90 min ( a i biklety tansze =D )
Na stadionie zamiast "wolontariuszy" powinny byc ludzie w kamizelkach z "prawdziwego zdarzenia " i przekonywac ze nalezy siasc :) zwlaszcza ze na B5 byly wolne miejsca.
I problem z koszami na smieci ale coz .. gdzie niby ten kosz mialby stac .. ja bym kolo niego siedziec nie chcial :) chyba ze w przesciu co i tak jest duzym utrudnieniem bo chyba nikt by papierka nie niosl taki kawal.
Pisal jeszcze ktos ze niby jupitery daja troche po oczach .. to mnie zastanowilo, moze ktos rozwinie :)
Co do ilości sprzedanych karnetów, to zarówno liczna 3,5 tys jak i 7 tys moga być prawdziwe, wziąwszy pod uwagę, że na niektóre miejsca sprzedano po dwa, trzy karnety!
Panowie to był pierwszy mecz, wiec były niedociągnięcia........Ale ja i tak uważam że było zaje.iście. Z następnymi meczami wszystko sie unormuje-tak samo było na lodowisku po przebudowie.
Stanie w przejściach i siedzenie na schodach to buractwo! Tymbardziej, że było kilka wolnych miejsc i można było na nich uśiąść, skorzystać z tego! Ale nie, niektórzy mają we krwi takie prostackie nawyki i najlepiej siasć na schodach, prawie na stopach siedzącej za plecami osoby i zajarać szluga. K*rwa, drugie danie zapewne jecie łyżką, moge sobie dać uciąć rękę. I pozdrawiam dwóch starych buc*ów-mam nadzieję, że dotarło i nie zapalicie więcej na sektorze kiedy obok siedzi dzieciak.
Reagujcie na buraków i spitków, których kole w oczy czystość i cywilizowane warunki, na tych którzy najchętniej skitrali piwo w rękawie i odlali się w korytarzu.
docent Napisał(a):
-
> Dobra, jestem w tak [b]zajebiście[/b] dobrym humorze,
> że wytłumaczę ci, co to jest El Passo.
Panie Profesorze, cóż za słownictwo w Pana klawiaturze :) :D:D:D
Stanie na schodach to niestety jest problem ale ten problem mogą rozwiązać tylko ludzie którzy będą pilnować po prostu by w przejściach nikt nie stał. To że spiker coś powie to nic nie da bo do niektórych to nie dociera. Mnie to wczoraj wkurzyło. Za mną starsi ludzie a ja muszę stanąć i im zasłaniać bo goście przede mną stoją goście obok stoją, a stoją bo właśnie sporo ludzi na schodach i mamy efekt domina. Najgorsze było jak gówniarz odpowiedział starszemu kibicowi który krzyczał by siadać, że jak chce siedzieć to na Reymonta bo tam się siedzi... Jeśli ktoś chce stać 90minut to jest sektorD.
PS. Faktycznie liczba karnetów jest niewiadomą bo skoro są 2-3 karnety na to samo miejsce... Z drugiej strony jednak jakoś w 7tys. nie mogę uwierzyć, to byłby kosmos :) Zakładając 2,5tys. ze środka tygodnia plus te podwójne miejsca to myślę że pewnie ze 4tys. może się uzbierały.
PS2. Jak było słychać koncert Maleńczuka na innych sektorach? Bo na A2 było zdecydowanie za głośno :) Nie słychać było co śpiewa. Trochę ogólnie mam wrażenie że jest za głośno jeśli idzie o stadionowe głośniki, ciężko rozmawiać bo trzeba praktycznie krzyczeć do drugiej osoby :)
Mam jeszcze lepszy humor niż przed chwilą, bo na forum gts przeczytałem, że nasz stadion wygląda jak TESCO:D, oraz, że żałują, ze Saidi nie przyszedł do nich:)
Mnie Saidi wczoraj nie rzucił na kolana, grał na 80% swoich możliwości, więc jeśli na derbach pokaże 100%, to obie strony będą zadowolone, prawda?
Matthias89 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> PS2. Jak było słychać koncert Maleńczuka na
> innych sektorach? Bo na A2 było zdecydowanie za
> głośno :) Nie słychać było co śpiewa.
> Trochę ogólnie mam wrażenie że jest za
> głośno jeśli idzie o stadionowe głośniki,
> ciężko rozmawiać bo trzeba praktycznie
> krzyczeć do drugiej osoby :)
Na G2 dla mnie tez za głośno. Przy rozmowie musialem krzyczec komus do ucha.
moje wrażenia:
[b]- totalna porażka jeśli chodzi o kontrolę sprzedaży miejsc[/b]
moje miejsce, na które kupiłem legalny karnet już wcześniej kupił inny karnetowicz
kto mi zrekompensuje czas jaki będę musiał poświęcić na odkręcenie sprawy?
czy klub zdaje sobie sprawę że taka sytuacja ma miejsce?
z tego co wiem wiele miejsc jest podwójnie, a nawet potrójnie sprzedanych.
ma nasze tel kom, maile, bóg wie co jeszcze, niech dzwonią, proponują miejsca, negocjują.
zapłaciłem za karnet 130 zł, czy dostane teraz miejsce za to samo?
z tym samym widokiem?
czy są przygotowani na przyjęcie i załatwienie spraw dziesiątek takich jak ja, ziryowanych klientów?
na Ruch pewnie znajdę inne siedzenie, ale na derby?
mam stać na schodach, schylony, żeby nie zasłaniać widoku?
[b]schody i wnętrze stadionu[/b] brzydkie, betonowe, bez przewiewu
wygląda jak wnętrze hali Unii Tarnów, kończonej dwadzieścia kilka lat temu
mam nadzieje że będzie jakoś ciekawie wykończone, jakieś oświetlenie
przy takiej ilości palących w środku, przebywanie tam jest jak bardzo intensywne palenie bierne,
nie polecam rodzinom z dziećmi
oznakowanie sektorów słabe, powinno być takie że z lekko ze zmęczenia ciężkimi powiekami się trafi
ja nie trafiłem intuicyjnie na f3
[b]catering[/b] nudny jak flaki
może jakaś kukurydza, orzeszki, prince polo, popcorn, coś dla dzieci, kubuś play, soczki z biedronki
nie liczę na bardziej skomplikowane jedzenie,
restauracja ma być (w ogóle będzie?) podobno dostępna tylko dla kibiców siedzących na sektorach od Kałuży???
przelewanie coli do kubka komiczne
[b]przerwa[/b] tradycyjnie nijaka,
niech rozdadzą parę setek koszulek, zdjęć z autografem, długopisów, breloków, innych dupereli
rozdanie trzech nagród wybranym z płci kibicom to kiepskie wykorzystanie entuzjazmu parunastu tysięcy fanów,
którzy przyszli tu dla klubu, dla idei, często z niespecjalnie zachwyconymi zonami, panienkami,
czy zostawiając wkurzone żony w domu, dzieci z niańkami, babcie bez opieki w szpitalach
(nie mam złudzeń, że, poza derbami, [u]taki wynik frekwencji się nie powtórzy)[/u]
[b]generalny wygląd i funkcjonalność stadionu[/b] siedzenia, widoczność, słyszalność
bardzo w porządku,
ładny, estetyczny, kompaktowy,
widać jak Merda trzyma w przerwie dziecko i gada z kimś na niższych rzędach
schody na sektor F deczko wysokie, czy są jakieś windy żeby emeryci mogli mieć lżej?
siedzenia ok, atmosfera taka, że ludzie, nie znając się, inicjują jakieś kontakty,
est nastrój wspólnej celebracji
(ale nie będzie to trwało wiecznie, ktoś musi być w klubie do wymyślania "oprawy" meczu
od strony klubu, to musi być dobrze opłacany team kreatywnych ludzi, można ich podkupić Biedronce,
ta firma wie jak wyciągać pieniądze od ludzi, będą wiedzieć jak wyciągać ludzi z domów na mecze),
jak ktoś nauczy się ciekawie wykorzystać telebim (można puszczać powtórki goli?), będzie spoko
Co do stania na schodach.
Sam stałem ponieważ "moje" miejsce zajął inny karnetowicz. Nie będę stał za bramką. Zrobiło tak pewnie kilkadzisiąt osób albo i więcej ,które padły ofiarą błędu "systemu?"
U mnie ogólnie wszystko na duży + ale niestety [b]catering[/b] i to przelewanie coli do kubków to jakaś pomyłka gorszego pomysłu to już nie widziałem na tym stadionie...
[url=http://www.wikipasy.pl/Galeria:2010-09-25_Cracovia_-_Arka_Gdynia_2:0][size=large][color=#0033CC][b][u]WikiPasy.pl zdjęcia z koncertu, przekazania stadionu i meczu - 172 zdjęcia[/u][/b][/color][/size][/url]
Da się gdzieś w internecie oglądnąć powtórkę całego meczu?
Tutaj powinien się pokazać: http://allgoals.pl/ekstraklasa/
[b]doping a meczu via[/b] [b][color=#339900]KIKS.tv[/color][/b]:
http://kiks.tv/2010/09/bez-komentarza-doping-na-historycznym-meczu-pasow/
aha.. i jeszcze relacja z meczu"
http://kiks.tv/2010/09/historyczny-wieczor-na-nowym-el-paso/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)