Osoby nie posiadające karty kibica otrzymują bilety z kodem kreskowym. Gdy masz kartę i kupujesz bilet dostajesz ten sam papierek, ale bez kodu kreskowego i wchodzisz na kartę.
System widzi kto ma kartę, więc Twoja propozycja dudi nie poskutkuje ;)
-
-
(GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...
3lvis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Rozmawiamy o zakupie karnetu/biletu.
> [b]Oczywistym jest chyba dla każdego[/b], że aby
> wejść na stadion mając karnet już kupiony,
> karta kibica jest potrzebna. Myślałem, że tak
> podstawowych informacji nie trzeba pisać.
Dlaczego ma być oczywistym dla kogoś kto "klarneta" nigdy nie kupował?
Zwłaszcza ,że mu piszesz : "[b]Karta kibica to tylko nic nie warty kawałek plastiku[/b]."
I dlatego sprostowałem.
Ok. Masz rację. Teraz już chyba wszystko jasne.
Tak więc. Sama karta, fizycznie jako kawałek plastiku jest nie potrzebna przy zakupie karnetu natomiast, niezbędna do wejścia na stadion.
Nie zmienia to jednak faktu, że mając karnet nie oszuka się systemu chcąc kupić bilet nie pokazując w kasie karty kibica.
Ciekawe czy doczekamy się kiedyś sprzedaży biletów przez internet??Pewnie nie za kadencji komarcza:(Filipiak za leniwy jest by zrobić system sprzedaży ,który byłby początkiem lepszych dni w Cracovii.
LucasKsc Napisał(a):
> Ciekawe czy doczekamy się kiedyś sprzedaży
> biletów przez internet??
Za 5 tygodni podobno ma być.
uświadomcie sobie raz na zAWszę, ze taki zakup systemu na MKS Cracovii (klubie miejskim) gdzie wydatkowane są też pieniądze publiczne może się odbyć wyłącznie w poszanowaniu Prawa Zamówień Publicznych - co oznacza przetarg lub inną formą zgodną z Pzp i Comarch NIGDY nie wystartuje w takim przetargu. NIGDY! Wynika to właśnie z Pzp.
I przestańcie pisać na tym forum że Comarch coś może, bo NIC KURWA NIE MOŻE w aspekcie jakichkolwiek systemów informatycznych na Cracovii, prokurator Skała pierwszy by po Generała przyjechał!
Dem, zgadzając się z Tobą w Twoim poście, jedyne co wydaje mi się wątpliwe to to czy Cracovia po ostatnich zmianach natury "akcyjnej" jest jeszcze Klubem Miejskim - ergo, czy ustawa o zamówieniach pulblicznych jej dotyczy?...
ja nie widzę problemu etycznego w tym że ComArch jako jeden z elementów sponsoringu, używałby dostarczania usług i systemów teleinformatycznych... znając naszych krewkich Kibiców jednak, mogłoby nie być to dobrym ruchem marketingowym :)
wolałbym mimo wszystko aby akurat system obsługi kibiców, był kupiony od firmy się w tym specjalizującej...
co do sprzedaży internetowej, ktoś napisał że będzie za 5 tygodni, czyli rozumiem że już po sprzedaży karnetów? nice...
szymciuKSC Napisał(a):
> co do sprzedaży internetowej, ktoś napisał że
> będzie za 5 tygodni, czyli rozumiem że już po
> sprzedaży karnetów? nice...
Ty naprawdę poza tematem? To już od 5 tygodni jest wałkowane.
W takim razie zdecydowanie jestem poza tematem... nie ważne, poczekam na oficjalne info z Klubu... :)
poczekasz 5 tygodni.
szymciuKSC to jest mityczne 5 tygodni, jak tych mitycznych 300:D
Ty z takim stażem na forum powinieneś to wiedzieć.
Nadal nic o karnetach a do ligi zostało 5 tygodni :D
Też czekam na jakieś info. Mam nadzieję że cena karnetów/biletów pozostanie bez zmian :)
Oj tam bez zmian ;) Ja to myślę, że zważywszy na ubiegły wspaniały sezon powinni podnieść ceny wejściówek i karnetów ;) Hm a tak na powaznie to wydaje mi się, że ceny minimalnie, bo minimalnie, ale chyba powinny spaść, jednak gramy w 1 lidze, a nie ekstraklasie, to raz. A dwa, że trzeba po prostu starać się zapełniać trybuny. Też jestem ciekaw kiedy jakieś konkretne informacje zostaną podane, tak na logikę, to chyba jutro powinno się pojawić jakieś info, ale któż to może wiedzieć? ;)
Ceny raczej nie spadną, i tak są bardzo niskie jak na I ligę nawet. W końcu w I lidze są dwa mecze więcej :D
Dementor Napisał(a):
> uświadomcie sobie raz na zAWszę, ze taki zakup
> systemu na MKS Cracovii (klubie miejskim) gdzie
> wydatkowane są też pieniądze publiczne może
> się odbyć wyłącznie w poszanowaniu Prawa
> Zamówień Publicznych - co oznacza przetarg lub
> inną formą zgodną z Pzp i Comarch NIGDY nie
> wystartuje w takim przetargu. NIGDY! Wynika to
> właśnie z Pzp.
>
> I przestańcie pisać na tym forum że Comarch
> coś może, bo NIC @#$%& NIE MOŻE w aspekcie
> jakichkolwiek systemów informatycznych na
> Cracovii, prokurator Skała pierwszy by po
> Generała przyjechał!
jak zwykle z mojej strony off ... to prawda co pisze Dem że nie można startować w przetargach przez siebie ogłaszanych, jednakże życie weryfikuję tą teorię w różnych aspektach, np. teraz startując w przetargach na przebudowę torowisk w łodzi, jest zapis w specyfikacji że typ zwrotnic należy uzgodnić MPK Łódź, podczas gdy sami startują w tym przetargu, oczywiście jakaś tam inna spółka :)
totalna abstrakcja jest już w przetargach organizowanych przez kopalnie, tyle że tutaj nie jestem do końca pewny czy zamawiającego obowiązuje PZP czy też działają jak samodzielne spółki a ich PZP nie obowiązuje
Euro się skonczylo więc powinno się cos ruszyć w temacie
[url=http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/sparing_z_karpatami_dla_karnetowiczow]Cracovia.pl[/url] Karpaty tylko dla karntetowiczów.
Hm ciekawe, czy te 999 osób oznacza, że nie sprzedało się nawet 1000 karnetów w zeszlej rundzie, czy może dziś to będzie na zasadzie kto pierwszy ten lepszy? Oczywiście teoretycznie można zakładać, że nawet przy sprzedaży 2tys. karnetów, pewnie połowa ludzi i tak nie przyjdzie (praca, dojazd, wakacje itd.), ale niechby się okazało, że jednak trochę tych ludzie z tych 2tys. przyjdzie i niektórzy w takim wariancie odejdą z kwitkiem. Jesli karnetów było sprzedanych więcej niż te 999, to chyba w informacji dotyczącej mecz powinna pojawić się wzmianka, że kto pierwszy ten lepszy i może dojść do sytuacji, że nie wszyscy zostaną wpuszczeni. Inaczej gdy dojdzie do takiej sytuacji, to znowu klub dostanie po głowie, że robi ludzi w konia, i po raz kolejny będzie to słuszna krytyka.
Zresztą w ogóle dziwi mnie to, że odkąd mamy nowy stadion ani razu nigdzie oficjalnie nie zotała podana liczba sprzedanych karnetów. Rozumiem pierwsza runda po otwarciu stadionu był taki burdel w tej kwestii, że pewnie ciężko było stwierdzić ile karnetów rozprowadzili (sam miałem karnet na karcie, nie mają karnetu... żeby nie było nie korzystalem z tego przywileju danego mi z nieba, tylko kupowalem bilety :) ), ale czemu teraz nie podaje się tych liczb? Chyba to nie jest aż tak wielki problem?
A co do dzisiejszego meczu, to faktycznie po raz kolejny się nie popisano. Choć ten sparnig był chyba dogrywany dość późno, więc może nie było czasu na organizację imprezy masowej? Nie wiem nie znam się w tym temacie, kiedyś coś mi się tak kojarzy, że czytałem o tym, że imprezę masową trzeba zgłościć chyba 2tyg. wcześniej. Może gdyby wiadomo było, że odbędzie się wczesniej, to bylaby to impreza masowa i nie byłoby dziś problemu? Wiadomo dzisiejszy rywal wydaje się być atrakcyjny, i na pewno przyszłoby więcej ludzi niż te 999, no cóż, szkoda... Inna sprawa to też trochę chore przepisy z tą impreza masową... Myślę jednak też że taka totalna krytyka klubu jest trochę za ostra, bo tak jak napisałem nie znamy do końca tego jak cała sytuacja wyglądała, widzimy tylko jej fragment, czyli to że nie zostaną dziś wpuszczeni kibice bez karnetów. Tzn. nie wiem czy była możliwość organizacji imprezy masowej i ktoś po prostu sobie w klubie przysnął i po raz kolejny pokazał, że ma kibiców w d... czy może jednak takiej możliwości nie było, a wtedy wpuszczenie tych 999osób znaczyłoby że dobrze że choć tyle będzie mogło ten mecz obejrzec. Sądzę, że najlepiej byłoby jakby ktoś z klubu zabrał w tej sprawie głos i wydano oficjalne oświadczenie dlaczego jest tak jak jest, choć niestety w naszym klubie coś takiego jest rzadko spotykane.
Cała sytuacja z tym meczem pokazuje, że [b]warto mieć karnet[/b].:D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)